Mini Appeltaartjes

11 december 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Met dit koude weer kun je maar beter binnenblijven en deze lekkere mini appeltaartjes bakken! Leuk om te serveren aan je gasten of gewoon lekker voor jezelf. Je kunt ook meerdere mini taartjes maken door een muffinvorm te gebruiken of je maakt er gewoon een grote appeltaart van, ook lekker!Ingrediënten: (4 stuks)

Appeltaart deeg:
  • 300 gr. bloem
  • 180 gr. koude margarine (of roomboter)
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 7 etl. ijswater
Appeltaart vulling:
  • 50 gr. roomboter
  • 5 grote zoete appels
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. koek&speculaas kruiden
  • 1 tl. maizena
  • paneermeel
Extra:
  • 1 ei
  • 1 tl. melk
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1/2 tl. kaneel
Bereiding:
Stap 1.

Voeg in een ruime kom de bloem, margarine, kristalsuiker, zout en het koude water toe en kneed dit tot een mooi stevig deeg. Verdeel het twee in tweeën, druk het plat en pak het in met huishoudfolie. Laat het deeg voor 30 minuten rusten in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Smelt de roomboter in de pan en voeg de appelstukjes, kristalsuiker, kaneel en de koek&speculaas kruiden erbij. Bak de appels mooi zacht tot alle sappen vrijkomen. Voeg als laatste de maizena toe en roer het door tot de appelsaus dik wordt. Schep de appelvulling uit de pan en laat het ietsjes afkoelen.

Stap 2.

Rol het deeg uit tot een plak, plaats de vormpjes bovenop en snijd in het deeg een rondje dat iets groter is dan de vorm. Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd het overtollige deeg weg. Verdeel wat paneermeel op de bodem en schep ongeveer twee volle eetlepels appelvulling erin. Gebruik het andere deeg om er strookjes uit te snijden en versier hiermee de bovenkant van de taartjes. Klop het ei los met de melk en bestrijk met dit mengsel de taartjes. Roer de kristalsuiker en de kaneel samen en bestrooi hiermee de taartjes. Bak de appeltaartjes in de oven op 180 graden voor 30-40 minuten mooi goudbruin en gaar.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

22 Comments

  • Hilde

    11 december 2019 at 15:06

    Als ik 1 grote wil maken, hoevaak moet ik dan het recept nemen? 🙂

    1. Fatima El Irari

      11 december 2019 at 17:24

      Hi Hilde,

      Met dit recept kun je een grote appeltaart maken met een vorm van 20 of 22 cm.

  • Rianne

    11 december 2019 at 20:37

    Oh wat een leuke en lekkere recepten maak je toch en deze is er weer een .
    En deze zijn echt te schattig deze ga ik zeker ook maken .
    Maar misschien een gekke vraag kan ik ze ook invriezen want 4 in mn eentje op eten 😂😂

    1. Fatima El Irari

      12 december 2019 at 10:54

      Hi Rianne,

      Wat lief, dankjewel! Jazeker, zodra je de taartjes hebt gevuld kun je ze afdekken met aluminiumfolie en even goed inpakken met huishoudfolie en dan kunnen ze zo de diepvries in. Succes! Xx

  • Hakima

    11 december 2019 at 21:32

    Wat kan ik gebruiken in plaatst van de koek&speculaas kruiden?
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      12 december 2019 at 10:53

      Hi Hakima,

      Als je die niet hebt kun je het weglaten hoor.

  • Anoniem

    16 december 2019 at 13:40

    Hallo Fatima,

    Wat een leuk recept weer. Ik maak ze een dag van tevoren en vroeg mij af hoe ik ze het beste kan bewaren.

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 14:43

      Hi Anoniem,

      Dankjewel!❤️ Je zou de appeltaartjes een dag van tevoren kunnen maken en afgedekt in de koelkast kunnen bewaren en de volgende dag pas afbakken. Of je bakt ze dezelfde dag en bewaard ze afgedekt op kamertemperatuur, bijvoorbeeld in de keuken.😘

      1. Fatima

        19 december 2020 at 00:11

        Wat kan je gebruiken als je geen paneermeel hebt voor de bodem?

      2. Fatima El Irari

        29 december 2020 at 20:27

        Hi Fatima,

        Je zou ook havermout kunnen gebruiken. Xx

  • Senae

    18 december 2019 at 09:51

    Salam fatima

    Vroeg me af welke appels het beste zijn hiervoor. Pink lady? Of toch echt de rode zoete?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2019 at 15:24

      Alaikoem salaam Senae,

      Ik gebruik altijd Elstar appels, dus de rode zoete inderdaad. Xx

  • Margery

    9 maart 2020 at 12:55

    Hai Fatima,

    Ik ben even benieuwd wat voor diameter het crème brûlée schaaltje heeft.

    Groetjes Margery

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2020 at 14:56

      Hi Margery,

      Ongeveer 11/12 cm. Xx

  • Aida

    2 april 2020 at 12:44

    Hoi fatima
    Ik had een vraag kun je de maizena ook weg laten?
    Alvast bedankt!!!

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 12:03

      Hi Aida,

      Ja, kan alleen dan dikt het appelmengsel minder in. Je kunt het ook vervangen door bloem.

  • Aysenur

    5 mei 2020 at 23:38

    Hey lieve Fatima!!
    Je recept ziet er heerlijk uit 🥰
    Ik vroeg mij af waarom we paneermeel strooien op de bodem van het deeg.
    Bedankt voor je mooie recepten!! 😍

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:15

      Hi Aysenur,

      Bedankt lieve schat! Hierdoor wordt de bodem niet zo nattig door de appels. Xx

  • Sara

    12 mei 2020 at 03:30

    Hallo,
    Ik heb jouw recept precies gevolgd maar miin lwam veelste zacht. Alsnog heb ik geprobeerd om er een geheel van te maken in de hoop dat het na ik het in de oven stop wel gewoon zal lukken.
    Helaas was het niet goed gelukt en viel de taart uit elkaar, de deeg was helaas niet lekker en had echt verwacht dat het perfect zal uitkomen omdat k vaker jou recepten heb gevolgd

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:53

      Hi Sara,

      Als het deeg te zacht is en je er geen geheel van kunt maken, dan kun je er ongeveer 1 a 2 eetlepels bloem bijdoen. Was het deeg plakkerig of kon je er gewoon geen bal van vormen?

  • Sara

    13 mei 2020 at 13:23

    Ik zal het nogmaals proberen te maken, misschien heb ik een foutje gemaakt. Hoop dat het me lukt. Xx

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:45

      Hi Sara,

      Als het deeg te plakkerig is, dan kun je er altijd ietsjes meer bloem bij doen. Telkens een eetlepel bloem en dan weer kneden. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept