Mhencha met Tonijn
Prep time:
Cook time:
Serves: 8 stuks
Mhencha met Tonijn
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 groene paprika, fijngesneden
- 1 blikje tonijn
- 2 plakjes cheddar kaas
- 2 eetl. zoete chilisaus
- 2 eetl. tomato Frito
- 8 verse filodeeg vellen
- 100 gram roomboter
Kruiden:
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1/2 theel. chilivlokken
Bereiding:
- 1)
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de uien, knoflook en de paprika’s in 3-4 minuten aan.
- 2)
Voeg de tonijn (zonder olie) en de kruiden erbij en bak het mee voor 2-3 minuten.
- 3)
Scheur de cheddar kaas erbij en roer het door tot de kaas is gesmolten.
- 4)
Voeg de chilisaus en de tomatensaus erbij en roer het goed door.
- 5)
Laat de tonijn vulling volledig afkoelen voor je de mhencha gaat vullen.
- 6)
Leg een vel filodeeg horizontaal en besprenkel een vel filodeeg met de gesmolten roomboter.
- 7)
Verdeel de tonijn over de lengte van de onderzijde en laat de uiteindes vrij.
- 8)
Rol het filodeeg vanaf de onderzijde strak op naar boven, tot een lange staaf en vervolgens tot een slakkenhuis.
- 9)
Plaats de mhencha op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met roomboter.
- 10)
Strooi bovenop de mhencha gedroogde chilivlokken, sesamzaadjes en gedroogde oregano.
- 11)
Bak de mhencha in de oven op 200 graden in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
2 Comments
Teknik Komputer
13 april 2023 at 04:42
what country is this food from?
Fatima El Irari
11 september 2024 at 19:57
From Morocco.