Mhencha met Tonijn

7 april 2023Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 8 stuks

Mhencha met Tonijn! Smaakvol, makkelijk en heel erg lekker! Deze mhencha, oftewel filodeeg spiralen gevuld met een cheesy tonijn vulling viel bij ons thuis heel goed in de smaak! De mhencha is lekker crunchy van buiten en met de vulling kun je weer volop variëren. Om je vingers bij af te likken!

Print recept

Mhencha met Tonijn

  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 groene paprika, fijngesneden
  • 1 blikje tonijn
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 2 eetl. zoete chilisaus
  • 2 eetl. tomato Frito
  • 8 verse filodeeg vellen
  • 100 gram roomboter

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. chilivlokken

Bereiding:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de uien, knoflook en de paprika’s in 3-4 minuten aan. 

  • 2)

    Voeg de tonijn (zonder olie) en de kruiden erbij en bak het mee voor 2-3 minuten.

  • 3)

    Scheur de cheddar kaas erbij en roer het door tot de kaas is gesmolten.

  • 4)

    Voeg de chilisaus en de tomatensaus erbij en roer het goed door.

  • 5)

    Laat de tonijn vulling volledig afkoelen voor je de mhencha gaat vullen.

  • 6)

    Leg een vel filodeeg horizontaal en besprenkel een vel filodeeg met de gesmolten roomboter.

  • 7)

    Verdeel de tonijn over de lengte van de onderzijde en laat de uiteindes vrij.

  • 8)

    Rol het filodeeg vanaf de onderzijde strak op naar boven, tot een lange staaf en vervolgens tot een slakkenhuis.

  • 9)

    Plaats de mhencha op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met roomboter.

  • 10)

    Strooi bovenop de mhencha gedroogde chilivlokken, sesamzaadjes en gedroogde oregano.

  • 11)

    Bak de mhencha in de oven op 200 graden in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept