Mhecnha gevuld met een kruidige kip vulling, zó lekker! Mhencha is een Marokkaanse klassieker van laagjes filodeeg met een kip of vis vulling. Dit keer ging ik dus aan de slag met het mhecnha recept van een volger op Instagram en oh wat was dit lekker! Lekker als hoofdgerecht met een soepje erbij.
7 Comments
Renata
8 februari 2022 at 17:14
Stap 9-10: Die eieren: die klutst je als het ware dan? Dat ze daardoor stollen (=koken)
En kan je de amandelen weglaten (allergie) of vervangen?
Dank voor reactie! Ziet er erg lekker uit
Saida
28 maart 2022 at 11:17
Hoi,
Kan ik de kippendijfilet ook vervangen door kipfilet?
Groetjes
Fatima El Irari
3 april 2022 at 11:52
Hi Saida,
Ja hoor dat kan ook.
Tatjana
21 april 2022 at 17:40
Dag Fatima,kunt u mss een raad geven hoe kan ik filodeeg in slakkenvorm doen zonder baarsten in deeg krijgen? Ik heb het al een keer gedaan en mijn filodeeg slak zat vol barsten.
Alvast bedankt
Anne van Will
7 mei 2022 at 08:40
Hi.
Het recept lijkt me heerlijk. Ik vroeg me alleen af wat de afmeting van het vel filodeeg is.
Inge
7 mei 2022 at 13:10
Hoi Fatima, wat een heerlijk recept lijkt me dit.
Ik heb nog wel een vraag over de eieren, doe je die losgeklopt bij de saus? En dat is toch de saus die overblijft als je de kip uit de pan hebt gevist?
Dania
14 augustus 2022 at 19:54
Dit recept uitgeprobeerd en het was heerlijk. Alleen vroeg ik me af of de hoeveelheid 2kg kip zeker klopt? Ik had namelijk nog zoveel kip over, had de mhencha zelfs nog ruimer gevuld dan 2 eetlepels kip en ik had nog veel over! Uiteindelijk de rest maar ingevroren. Maar ik vroeg me dus af als ik de hoeveelheid aanpas naar 1,5 kg of 1 kg of de hoeveelheid kruiden etc dan ook nog kloppen.