Mhencha met Kip

28 januari 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 personen

Mhecnha gevuld met een kruidige kip vulling, zó lekker! Mhencha is een Marokkaanse klassieker van laagjes filodeeg met een kip of vis vulling. Dit keer ging ik dus aan de slag met het mhecnha recept van een volger op Instagram en oh wat was dit lekker! Lekker als hoofdgerecht met een soepje erbij.

 

Print recept

Mhencha met Kip

  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 kilo kipdijfilet
  • 3 eetl. milde olijfolie
  • 2 eetl. koriander, fijngesneden
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflookteentjes, uitgeperst
  • 2 uien, in schijfjes
  • 2 laurierbladen
  • 150 ml water
  • 200 gram amandelen
  • 2 eieren
  • 1 pak filodeeg
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 1 eetl. sesamzaadjes

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 1 mespunt saffraan

Bereidingswijze:

Mhecnha vulling:

  • 1)

    Leg de kipdijfilet in de pan en voeg er de olijfolie, koriander, peterselie, knoflook en de kruiden bij.

  • 2)

    Bak de kip aan op middelhoog vuur voor 5-6 minuten.

  • 3)

    Voeg de uien, laurierbladen en het water erbij en breng de kip aan de kook voor 25-30 minuten.

  • 4)

    Open zo nu en dan de pan en roer het goed door.

  • 5)

    Haal de gekookte kip uit de pan en pluk het met twee vorken tot sliertjes. Zet opzij.

  • 6)

    Kook de amandelen in kokend water voor 5 minuten en verwijder de schil.

  • 7)

    Dep de amandelen droog met keukenpapier en bak ze in een laagje zonnebloemolie goudbruin.

  • 8)

    Hak vervolgens de amandelen fijn.

  • 9)

    Voeg de eieren toe aan het sausmengsel dat je hebt overgehouden in de pan.

  • 10)

    Kook de eieren gaar tot je ziet dat het mengsel is ingedikt.

  • 11)

    Voeg de kip en de amandelen toe bij de saus in de pan en roer het goed samen. Schep het kipmengsel in een vergiet en laat het volledig afkoelen.

Mhencha vullen:

  • 1)

    Besprenkel een vel filodeeg met de gesmolten roomboter.

  • 2)

    Verdeel twee eetlepels kip vulling aan de onderzijde van het filodeeg en laat de uiteindes vrij.

  • 3)

    Rol het filodeeg vanaf de onderzijde strak op naar boven, tot een lange staaf en vervolgens tot een slakkenhuis.

  • 4)

    Plaats het filodeeg op een bakplaat met bakpapier.

  • 5)

    Besprenkel nogmaals een vel filodeeg met de boter en vul weer met de kip vulling.

  • 6)

    Rol de staaf vervolgens om de andere ‘slakkenhuis’ en ga zo verder tot de vulling op is.

  • 7)

    Besprenkel de mhecnha met extra roomboter en strooi er sesamzaadjes bovenop.

  • 8)

    Bak de mhencha in de oven op 200 graden in circa 25-25 minuten goudbruin en gaar.

  • 9)

    Garneer met gehakte amandelen en smullen maar!

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept