Mexicaanse Gehaktschotel

26 september 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Of we het nu willen of niet, de zomer is definitief voorbij! En als er iets is dat ons warm kan houden in de herfst, dan zijn het wel ovenschotels! Deze Mexicaanse gehaktschotel kun je een paar uur van tevoren klaarmaken om zo na een drukke weekdag snel het avondeten op tafel te zetten.


Ingrediënten: (4 personen)
Aardappelpuree:
  • 5 middelgrote kruimige aardappelen
  • 1 etl. roomboter
  • scheut melk
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Vulling:
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 600 gr. Mexicaanse roerbakmix Jumbo
  • 2 etl. Tomato Frito
  • 1 etl. pittige chilisaus
  • geraspte kaas
Bereiding:
Stap 1.

Kook in een ruime pan de aardappelen gaar met een snuf zout. Giet het water af en schep de aardappelen terug in de pan. Voeg de roomboter, zout, zwarte peper en de melk erbij en stamp de aardappelen fijn. Hoe zachter de aardappelpuree is hoe makkelijker je de puree kunt gladstrijken in de ovenschaal. Zet de pan apart.

Stap 2. 

Schep het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, zout, paprikapoeder, zwarte peper en de gemberpoeder toe. Giet de zonnebloemolie erbij en schep het gehakt goed door. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en schep het gemarineerde gehakt erin. Bak het gehakt voor 3-5 minuten aan op middelhoog vuur terwijl je het gehakt blijft omscheppen. Voeg de Mexicaanse roerbakmix erbij, roer het goed door en plaats de deksel voor 3-5 minuten op de pan en laat het garen. 

Stap 3.

Open de pan en voeg de Tomato Frito en de pittige chilisaus erbij en schep het goed door. Breng het geheel op smaak met extra peper en zout en roer het door. Verdeel de helft van de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal en verdeel bovenop de Mexicaanse gehakt mix. Druk het met de achterkant van een lepel iets aan en verdeel bovenop de overige aardappelpuree. Strooi bovenop de geraspte kaas en zet de schotel in de oven op 200 graden voor 25-30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is. Serveer met een frisse salade naar keuze en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

22 Comments

  • Maria

    26 september 2019 at 07:47

    Heerlijk! Ga ik zeker proberen!! Waar haal je die ovenschotels?

    1. Fatima El Irari

      26 september 2019 at 16:02

      Hi Maria,

      Dankjewel! De ovenschalen kocht ik bij http://kitchenandmore.nl

      Liefs,
      Fatima

      1. Saloua

        11 oktober 2019 at 14:45

        Hey fatima! Zou ik de afmeting mogen weten? Want zie verschillende maten😊

      2. Fatima El Irari

        13 oktober 2019 at 21:23

        Hi Saloua,

        Ik heb de onderstaande, maar die zijn wel ietsjes te groot voor 1 persoon. Als je schoteltjes wilt voor een persoon, dan raad ik je aan een iets kleinere maat te nemen. Xx

        https://www.kitchenandmore.nl/ovenschotel-33x23cm-yong-squito

  • Nawal

    26 september 2019 at 10:18

    Ik zie dat je twee schalen hebt gebruikt kan je dit ook in een schaal gaan maken voor meerdere personen

    1. Fatima El Irari

      26 september 2019 at 16:01

      Hi Nawal,

      Ja, hoor je kunt ook gewoon een grote schaal gebruiken in plaats van kleine schaaltjes.

  • Maryam

    26 september 2019 at 10:54

    Delicious! Heb het gemaakt voor de lunch! Dankjewel Fatima🤗

    1. Fatima El Irari

      26 september 2019 at 16:01

      Hi Maryam,

      Wat leuk om te lezen dat je het gelijk hebt uitgeprobeerd. Graag gedaan hoor! Xx

  • Melissa

    26 september 2019 at 11:14

    Hmmm lijkt me heerlijk! Ga het snel eens maken.

    1. Fatima El Irari

      26 september 2019 at 15:59

      Hi Melissa,

      Dankjewel! Zeker het proberen waard, zo lekker!

  • Nawal

    26 september 2019 at 11:58

    Kan ik dit ook voor meerdere personen doen in een schaal

    1. Fatima El Irari

      26 september 2019 at 15:59

      Hi Nawal,

      Jazeker, dat kan ook. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

  • Dalal

    28 september 2019 at 22:58

    Hoi lieverd,

    Ik woon in het buitenland en we hebben hier de groente mix niet van de jumbo.
    Zou je me een beetje kunnen zeggen wat voor een groentes er in zitten

    Dankjewel

    1. Fatima El Irari

      29 september 2019 at 11:56

      Hi Dalal,

      Ja, natuurlijk. In de groentemix zitten sperziebonen, mais, kidneybonen, rode paprika en uien.

  • levi

    30 september 2019 at 11:00

    Ziet er top uit Fatima, ga deze zeker even proberen van de week! Thanks voor het recept:)

    1. Fatima El Irari

      30 september 2019 at 12:46

      Hi Levi,

      Dankjewel! Geniet ervan.

  • Siham

    14 oktober 2019 at 08:28

    Salam fatima alles goed met je ik had een vraagje kun je deze ovenschotel ook met kip maken inplaats van gehakt hoor graag van je. Bedankt dat je elke keer je recepten met ons deelt gr

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2019 at 18:33

      Alaikoem salaam Siham,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, je kunt het gehakt vervangen door kip. Xx

  • Mirelle

    14 oktober 2019 at 14:48

    Hi Fatima,

    De andere helft van de aardappels gaat bovenop de groenten? Zag dat nergens staan en ben er nu mee bezig.
    En de zonnebloemolie hoeveel moet daarvan door het gehakt?

    Groetjes Mirelle

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2019 at 18:32

      Hi Merelle,

      Klopt, de overige helft gaat bovenop. Je gebruikt ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie voor het gehakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Thom

    27 oktober 2023 at 21:04

    Ik ga dit morgen maken!

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2023 at 11:07

      Hi Thom,

      Geniet ervan!

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept