Voor door de weeks neig ik zoals vele andere toch wel naar de iets ‘simpele’ recepten, omdat ik op zulke dagen niet alle tijd (en zin) heb om te lang in de keuken te staan. En speciaal voor zulke momenten komt deze Mexicaans rijstgerecht met garnalen heel erg goed van pas! De Mr. in huis (een echte rijstliefhebber) maakt dit gerecht met regelmaat klaar en toen ik zag dat je voor dit lekkere gerecht helemaal niet zoveel ingrediënten nodig hebt, moest ik het recept met jullie delen! In minder dan 30 minuten kan iedereen al aan tafel!
Ingrediënten: (4 personen)
- 2 knoflook teentjes, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 etl. zonnebloemolie
- 600 gr. Mexicaanse roerbakmix Jumbo (of andere groenten naar keuze)
- 3 stengels bosui, in schijfjes
- 300 gr. cocktailgarnalen
- 300 gr. Basmati rijst
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. cayennepeper
Voor de saus:
- 2 etl. tomatensaus (Heinz Tomato Frito)
- 1 etl. Ketjap Manis
- 1 etl. sojasaus
Bereiding:
Stap 1.
Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de knoflook en de rode ui mooi glazig voor 60 seconden. Schep de Mexicaanse groentemix en de bosui erbij en bak de groenten op middelhoog vuur voor 3 a 5 minuten.
Stap 2.
Kook de garnalen voor in een steelpannetje en giet het water af. Voeg de garnalen toe bij de groenten in de wok en schep alles geheel om. Mix in een apart kommetje de tomatensaus, Ketjap Manis en de sojasaus samen en giet de saus in de wok. Voeg het zout en de cayennepeper erbij en schep alles nogmaals door.
Stap 3.
Voeg de gekookte rijst erbij, schep alles goed door en laat het geheel doorbakken voor 5 a 8 minuten op middelhoog vuur. Breng het eventueel nog geheel op smaak met peper en zout en dien de Mexicaanse rijstgerecht warm op met wat extra gesneden bosui of peterselie en genieten maar!
Extra tips&trics:
.
- Vervang de cocktailgarnalen eventueel door kipfilet en bak deze dan eerst mee met de knoflook en uien.
- Kun je de Mexicaanse roerbakmix niet vinden? Koop de groenten dan apart of gebruik groenten naar keuze.
- Voor dit gerecht kun je ook overgebleven rijst gebruiken.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
70 Comments
Nassira
17 september 2018 at 12:40
Lekker! Ik heb er al zin in sinds je snaps van gisteren haha.
Fatima El Irari
17 september 2018 at 12:42
Haha, nou het recept staat er nu op dus hup aan de slag!
Liefs,
Fatima
youssra
18 september 2018 at 13:27
hoi ik wist nog geen eens dat je ook snapchat hebt haha.. wat is je snapchat als ik vragen mag fatima
liefs youss
Fatima El Irari
18 september 2018 at 13:35
Haha jazeker! Mijn snapchat naam is ‘kookhoekjevxf’
Nadia
17 september 2018 at 12:41
Ik hou van zulke recepten! Gaan we ook weer eens proberen, dankje!
Fatima El Irari
17 september 2018 at 12:42
Graag gedaan Nadia! Xx
jihan
17 september 2018 at 12:41
Welke rijst gebruik je? Ben weer blij met een nieuw recept!
Xoxo Jihan
Fatima El Irari
17 september 2018 at 12:42
Hi Jihan,
Voor dit gerecht gebruik ik Basmati rijst. Xx
Mine
17 september 2018 at 13:03
Heel lkrr welk is de basmatirijst die je gebruikt. Mag ik wetrn van waar en de merk of enetueel welk kleur verpakking.
Muss
17 september 2018 at 12:42
Hoi,
Wat voor rijst heb je ervoor gebruikt ?
Fatima El Irari
17 september 2018 at 12:46
Hi Muss,
Voor dit gerecht gebruik ik Basmati rijst.
Liefs,
Fatima
lamya
17 september 2018 at 12:52
Heeyheey al je gerechten zijn zo geweldig lekker ? Wat kan ik ipv sojasaus gebruiken? Ben er namelijk allergisch voor.. Kusjes X
Fatima El Irari
17 september 2018 at 13:28
Hi Lamya,
Dankjewel lieverd! Je kunt de sojasaus weglaten en vervangen door extra Ketjap Manis of je kiest voor een pittige of zoete chilisaus. Xx
E.
17 september 2018 at 13:04
Lijkt me een lekker gerecht! Gaat het hier om een zak diepvries of verse groenten?
Fatima El Irari
17 september 2018 at 13:27
Hi Esmee,
Ik gebruikte diepvries groenten, maar verse kan uiteraard ook hoor!
Liefs,
Fatima
Mine
17 september 2018 at 13:06
Hoi hoi lkrr. Zou ik mogen weten welk basmati rijst je gebruikt hebt. Eventueel de naam.van winkel.merk.en kkeur verpapping. De rijst die jij gebruikt hebt ziet er goed uit. Herinner me.nog dat je het gedeeld had maar ben foto van rijst kwijt??
Fatima El Irari
17 september 2018 at 13:26
Hi Mine,
Ik denk dat je die ene rijst bedoelt die ik bij de Tanger supermarkt haal. Deze heeft een donkergroene verpakking. De rijst die ik dit keer gebruikte is de basmati rijst van de Lidl en de verpakking is donkerpaars.
Liefs,
Fatima
Yasmina
17 september 2018 at 14:44
Hoi Fatima,
Ziet er goed uit!
Ik wilde je vragen, of ik de Ketjap kan vervangen door iets anders!
Ben het vergeten te halen, en heb alles klaar gelegd om dit gerecht te maken!
Wat kan ik nou doen Haha
Groetjes
Fatima El Irari
17 september 2018 at 14:52
Hi Yasmina,
Jazeker, je kunt zoete of pittige chilisaus gebruiken of je neemt extra tomatensaus. Succes lieverd! Xx
Loubna
17 september 2018 at 16:43
Ben lekker dit nu aan het maken loveit ?
Fatima El Irari
18 september 2018 at 05:55
Hi Loubna,
Wat leuk! Ik hoop dat het heeft gesmaakt! Xx
Loubna
18 september 2018 at 10:55
Het was heerlijk heb je een foto via snap gestuurd ?
Fatima El Irari
18 september 2018 at 11:21
Hi Loubna,
Wat goed! Ik ga gelijk even kijken, leuk! Xx
Selina
17 september 2018 at 17:26
Hi Fatima,
Ziet er super lekker uit! Hoe heb je de rijst bereidt in dit gerecht zodat het zo mooi korrelig blijft?
Liefs Sumeyya
Fatima El Irari
18 september 2018 at 05:56
Hi Selina,
Ik kook de rijst gewoon in water en wanneer de rijst gaar is spoel ik deze direct om onder koud water, zodat de rijst niet plakkerig wordt. Even latten uitlekken in een vergiet en je kunt de rijst gebruiken. Xx
selina
17 september 2018 at 17:44
Hoi Fatima,
Ziet er super lekker uit! Mag ik vragen hoe je de rijst hebt bereidt zodat het zo mooi korrelig is gebleven?
Liefs Selina
Naziha
17 september 2018 at 18:04
Hoi Fatima, ben een grote fan van jou en maak vele van jou lekkere recepten!
Nou was ik heel nieuwsgierig waar jij zulke mooie pannen en schalen koopt?
Fatima El Irari
18 september 2018 at 05:57
Hi Naziha,
Wat lief! Welke pannen en schalen bedoel je precies, dan kan ik je helpen. Xx
Halima
18 september 2018 at 05:31
Heerlijk dit gerecht! Ik heb het gisteren gemaakt alleen had ik geen garnalen thuis maar heb ik door kipfilet vervangen ❤ mijn stiefzoon bleef er maar van eten! Hahaahaa! Dank je voor recept
Fatima El Irari
18 september 2018 at 05:58
Hi Halima,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Bedankt voor je lieve reactie!
Liefs,
Fatima
Sarah
18 september 2018 at 07:32
Hooi Fatima, waar heb jij je groentemix gekocht? Ziet er heerlijk uit!
Fatima El Irari
18 september 2018 at 09:50
Hi Sarah,
Deze kocht ik bij de Jumbo supermarkt en is te vinden in de diepvries. Xx
Linya
18 september 2018 at 09:51
Geweldig recept! En ik was al binnen 20 minuten klaar met koken (kon dit maar altijd) haha. Dankje Fatima!
Fatima El Irari
18 september 2018 at 09:57
Hi Linya,
Haha nog sneller! Ik heb nog meer snelle recepten die ik binnenkort zal delen.
Liefs,
Fatima
Annemarie
18 september 2018 at 09:52
Hoi Fatima,
Onze dochtertjes vonden het heerlijk! Dus we zijn weer een recept rijker hihi.
Liefs,
Annemarie
Fatima El Irari
18 september 2018 at 09:58
Hi Annemarie,
Ah wat goed! Ik ben blij dat ook de kids het lekker vonden!
Liefs,
Fatima
Ilham
18 september 2018 at 12:47
Hoi Fatima ,
Waar haal jij je garnalen ? Het ziet er heerlijk uit .
xx ilham
Fatima El Irari
18 september 2018 at 12:58
Hi Ilham,
Deze cocktailgarnalen haal ik vaak bij de Jumbo. Ze liggen in de koeling en je kunt zelf gewoon een bakje/emmertje vullen. Xx
Ilham
18 september 2018 at 16:25
Hey meid,
Mijn pakket van remia is binnen. Jammer dat er bij truffel mayo wijnazijn zit.
Fatima El Irari
19 september 2018 at 06:06
Hi Ilham,
Die zou je uiteraard weg kunnen geven en de andere sauzen kunnen gebruiken.
Yasmina
18 september 2018 at 16:33
Hoi faatje,
Ik heb dit lekkers vandaag gemaakt en het was weer heerlijk zelfs me zoontje van 1,5 die een moeilijke eten is. Heeft zijn bordje helemaal op. Was heerlijk bedankt voor het recept!
Fatima El Irari
19 september 2018 at 06:07
Hi Yasmina,
Wat goed! Ik ben blij dat ook de kids van dit gerecht genieten hihi! Graag gedaan lieverd.
Liefs,
Fatima
Alisa
19 september 2018 at 08:33
Eselamu Alejkum lieve Fatima, welke soja saus gebruik jij? Ik heb geen hoede ervaringen ermee.
Fatima El Irari
19 september 2018 at 08:43
Hi Alisa,
Ik gebruik sojasaus van het merk Kikkoman. Xx
Alisa
19 september 2018 at 08:46
Oke barekAllahufiki ?
Alisa
19 september 2018 at 18:40
Helaaa xfatjee, ik kom terug met mooi nieuws echt gerecht is supeeeerr lekker dank je doe zo verder:)
Fatima El Irari
19 september 2018 at 21:09
Hi Alisa,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx
sou
20 september 2018 at 12:24
Ik heb gisteravond dit rijstgerecht gemaakt, was super simpel om te maken. We hebben ervan genoten, vanavond staat dit gerecht weer bij ons op tafel. Heb er nu al zin in!
Fatima El Irari
21 september 2018 at 14:54
Hi Sou,
Wat goed! Haha dit is inderdaad een super simpel recept die ook nog eens erg lekker is! Geniet ervan lieverd. Xx
Yousra
27 september 2018 at 16:16
Hoi Fatima ik had een vraagje doe je alles in de wokpan samen of gewoon alles in een koekenpan. Je recept ziet er heerlijk uit ga ik zeker uitproberen;)
Fatima El Irari
28 september 2018 at 09:38
Hi Yousra,
Je kunt zowel een koekenpan als wokpan gebruiken hoor. Dankjewel!❤️
Marlotte
1 november 2018 at 14:51
wollah moet wok zijn 🙂 ? haha
Fatima El Irari
1 november 2018 at 15:37
Hahaha klopt inderdaad, sorry!!
Lala
1 oktober 2018 at 17:36
Hoi Fatima,
Ik heb teveel gemaakt.
Zou ik het gerecht kunnen invriezen? En volgende week kunnen eten?
Fatima El Irari
2 oktober 2018 at 18:22
Hi Lala,
Ja, hoor dat kan zeker. Gewoon in diepvries bakjes stoppen en invriezen maar. Xx
Najia
6 oktober 2018 at 07:44
Hoi Fatima, ten eerste complimenten voor jouw website; ( mijn dochter van 13 heeft mij kennis met jou laten maken). Sinds afgelopen juni hebben we al vele zoetige en hartige recepten van je ‘geleend’. TbarkAllah 3lik. Dank je wel dat je vooral mijn dochter enthousiast hebt gemaakt. Dit recept is ook zo’n smaakvol recept??: wij hebben de rijst door eiermie vervangen. Nogmaals dank je wel; je hebt er weer fans bij en ga zo door! Allah hafdk.
Fatima El Irari
7 oktober 2018 at 08:00
Hi Najia,
Aah wat ontzettend lief! En MaschAllah je dochtertje is nog zo jong en nu al bezig met koken! Als mama mag je zeker trots zijn op haar!❤️ Heel graag gedaan lieverd en jullie bedankt voor de lieve woorden!?
Senna
22 juni 2022 at 16:36
Ooo dit is zoo lekker en makkelijk na een drukke dag werken. Dank je wel lieve Fatima ♥️
Dounia
22 oktober 2018 at 09:47
Hey faatt ik wil dit recept vandaag maken, en je een foto sturen. Maar ik probeer je al maanden te bereiken via snap maar je opent het nooit denk dat je het niet binnen krijgt?
Fatima El Irari
22 oktober 2018 at 11:01
Hi Dounia,
Via snapchat krijg ik dagelijks zoveel berichten en daarom zie ik niet alle berichten. Je kunt mij altijd mailen hoor op info@uitdekeukenvanfatima.nl
Dankjewel lieverd! Xx
Lanii
29 oktober 2018 at 11:34
Hoi Fatima, ik wil dit recept ook graag uitproberen maar ik vroeg mij het volgende af.
Als je je rijst helemaal maakt (dat ie dus eetbaar is) wordt ie niet hard/zacht als je m dan nog 8 min op middelvuur zet?
En hoe hoog moet t vuur zijn bij stap 2? En hoe moet ik de garnalen voorkoken? Ik heb gewoon zo een bakje die al voorgekookt is..
Sorry voor de vele vragen maar wil dit recept zo graag uitproberen vanavond! Liefs
Fatima El Irari
29 oktober 2018 at 12:25
Hi Lani,
Vragen mag altijd hoor! Ik gebruik basmati rijst en deze wordt echt niet hard of zacht als je deze nog mee kookt met de rest. Je mag de rijst natuurlijk altijd korter meekoken als die maar lekker warm wordt. Als je voorgekookte garnalen hebt, dan hoef je ze uiteraard niet nog eens te koken.
Lani
12 november 2018 at 15:48
Hoi Fatima,
Dank je voor je reactie.
Moet ik dan de garnalen in dezelfde pan en voor 2 minuten roerbakken? en dan de groenten erbij?
Fatima El Irari
14 november 2018 at 08:15
Hi Lani,
Ja, je bakt de garnalen tot ze een lichte kleur krijgen en dan mogen de groenten er gelijk bij. Xx
Basta
18 januari 2019 at 19:10
Vandaag gemaakt, het was heerlijk. Dank voor het delen van je recept?.
Liefs,
Basta
Fatima El Irari
18 januari 2019 at 20:03
Hi Basta,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en natuurlijk graag gedaan!??
Kelly
4 augustus 2019 at 06:05
Hallo,
Ontdooi je de groenten ook van te voren? Of doe je die bevroren in de pan?
Groetjes, Kelly
Fatima El Irari
5 augustus 2019 at 16:47
Hi Kelly,
Je kunt ze even laten ontdooien en dan erbij doen.
Senna
2 april 2022 at 17:41
Salam Fatima, Ramada Mubarak. Stel ik wil 400 gram rijst doen moet er dan iets meer kruiden in?
Fatima El Irari
3 april 2022 at 11:48
Alaikoem salaam Senna,
Dan zou ik van alle kruiden gewoon ietsjes meer gebruiken. Een halve theelepel.