Melkbroodjes met Nutella

7 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 50 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 10 stuks

Ben ik de enige die soms enorme brood cravings heeft? Ik kan intens genieten van een zacht broodje, die zelfs zonder iets erop al lekker genoeg is. Er gaat niets boven luchtige, warme, boterachtige broodjes die ook nog eens gevuld zijn met Nutella! Het recept is heel eenvoudig en het kneden van het deeg heb je ook zo gedaan.
Print recept

Melkbroodjes met Nutella

  • Voorbereidingstijd 1 uur 50 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur 20 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist, 1 zakje
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eiwit , eidooier apart zetten
  • 200 ml lauwwarme, melk

Overig:

  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • Nutella
  • 1 theelepel melk
  • 1 eidooier , die je apart hebt gehouden

Bereidingswijze:

Deeg kneden:

  • 1)

    Voeg de bloem in de kom en maak in het midden een kuiltje.

  • 2)

    Voeg de gedroogde gist samen met de kristalsuiker en een scheutje van de warme melk toe. 

  • 3)

    Laat dit zo staan voor 10 minuten of tot de gist begint te schuimen.

  • 4)

    Voeg het zout aan de zijkant van de kom erbij en mix het kort samen.

  • 5)

    Mix de zonnebloemolie samen met het ei en het eiwit en giet het mengsel in de kom.

  • 6)

    Mix het kort door en giet dan de melk er in stappen bij terwijl je het deeg kneed.

  • 7)

    Kneed het deeg in 4-5 minuten op middelhoge snelheid (KitchenAid stand 3) soepel.

  • 8)

    Haal het deeg uit de kom, smeer het in met de zonnebloemolie en laat het deeg voor 60 min. rijzen.

Broodjes vullen:

  • 1)

    Haal het deeg uit de kom en snijd het deeg in tien bolletjes van circa 60 gram.

  • 2)

    Dek de bolletjes deeg af met een theedoek en laat ze rusten voor 10 minuten.

  • 3)

    Druk elk bolletje deeg plat en verdeel in het midden ongeveer een eetlepel Nutella.

  • 4)

    Brend de zijkanten naar het midden, knijp het deeg samen en rol het deeg tot een bolletje.

  • 5)

    Plaats de deeg bolletjes op de bakplaat en dek weer af voor 30 minuten.

  • 6)

    Meng het eidooier met de melk samen en bestrijk de broodjes met dit mengsel.

  • 7)

    Bak de broodjes op 200 graden (boven-onder) warmte voor 25-30 minuten lichtbruin en gaar.

  • 8)

    Deze broodjes blijven dagen zacht als je ze goed afdekt met folie en een theedoek, eet smakelijk!

14 Comments

  • Nadia

    12 oktober 2020 at 19:45

    Hoi Fatima
    Het deeg woog bij mij 900gram waardoor ik mijn broodjes 90 gram moest afwegen. Wellicht dat je het gewicht verkeerd hebt getypt?
    En 25 min zou te lang bij mij zijn geweest 😊(ik weet dat iedere oven anders werkt) 15min waren ze al donkerbruin bij mij
    Voor de rest prima broodjes 👍

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2020 at 11:10

      Hi Nadia,

      Je bedoelt dat het deeg na het kneden 900 gram woog? Dat kan, maar alsnog heb ik bolletjes gevormd van 60 gram. Klopt elke oven is inderdaad anders en bij mij waren in precies 25 minuten gaar en goed bruin. Je kunt de broodjes het beste altijd even goed in de gaten houden als ze in de oven zitten. Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Xx

      1. Hanane

        2 november 2020 at 09:12

        Salaam,

        Mmhh..Ziet er goed uit die van jou!! Maar bij mij waren ze niet zo echt zacht. Ik heb precies gedaan wat je zei… wat doe ik verkeerd?

        Groetjes , Hanane

      2. Fatima El Irari

        2 november 2020 at 10:35

        Alaikoem salaam Hanane,

        Als het deeg niet zacht is, dan is het deeg waarschijnlijk niet lang genoeg gekneed. Hoe was je deeg na het kneden? En voor hoe lang heb je het deeg gekneed?

    2. Nina

      11 december 2020 at 11:37

      Hey,

      Bedoel je 7gram gedroogde gist EN 1 eetlepel/zakje of mag je kiezen ?

      1. Fatima El Irari

        21 december 2020 at 11:58

        Hi Nina,

        Je gebruikt 7 gram gist, dat is gelijk aan 1 zakje of 1 eetlepel.

  • Nadia

    2 november 2020 at 10:00

    Hallo Fatima,

    Kunnen de broodjes ingevroren worden?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      2 november 2020 at 10:34

      Hi Nadia,

      Jazeker, je kunt ze het beste invriezen wanneer ze nog lauwwarm zijn. Xx

  • Emina

    14 november 2020 at 19:05

    Hoi Fatima,

    Als ik het deeg een avond van te voren wil maken, hoe kan ik dat het beste aanpakken?
    Ik dacht zelf eerst laten rijzen, dan in de koelkast. Volgende ochtend even doorkneden en dan nog 1 keer laten rijzen voordat ik de broodjes vorm? Of is die tweede rijs in de ochtend niet nodig?

    Groetjes Emina

    1. Fatima El Irari

      22 november 2020 at 19:54

      Hi Emina,

      Ja, precies op de manier die je beschrijft alleen hoef je het deeg de volgende ochtend niet nog eens te laten rijzen. Je kunt het deeg nadat je er bolletjes van hebt gevormd wel voor 20-25 minuten laten rusten. Xx

  • Sarika Ernalbant

    4 januari 2021 at 15:22

    hoi fatima! bedankt voor dit heeerlijke recept! ze waren echt perfect op 1 ding na. de chocopasta sprong uit de broodjes! in de oven haha. te veel in gedaan? of kan dat een andere reden zijn.

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:30

      Hi Sarika,

      Ah goed om te lezen dat het heeft gesmaakt! Ja, ik denk dat er dan iets teveel inzat haha (dit had ik ook).

  • Jil

    13 maart 2021 at 09:02

    Bedankt voor het recept. We hebben ervan genoten. De helft gevuld volgens recept met chocolade de andere helft met geraspte kaas en bovenop Italiaanse kruiden. Echt een recept om vaker te maken.

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:51

      Hi Jil,

      Ah leuk om te lezen dat de broodjes zo goed in de smaak zijn gevallen bij jullie!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept