Mediterraans Zeebaars in Tomatensaus
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Mediterraans Zeebaars Mediterraans Zeebaars in Tomatensaus
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Deze Mediterraans Zeebaars in een kruidige tomatensausje is super lekker en heel makkelijk om klaar te maken! Dit gerecht staat binnen een mum van tij dop tafel, dus een ideaal hoofdgerecht om doordeweeks te maken.
Ingrediënten:
- 4 stuks Zeebaars
- 2 eetl. olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 sjalot , fijngesneden
- 300 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 2 eetl. Tomato Frito
- 150 ml water
- 1 takje rozemarijn
- 1 eetl. verse citroensap
- 200 gram Kalamata Olijven
- 200 gram groene olijven
- 3 blaadjes basilicum
Kruiden:
- 1 theel. zout
- 1 theel. gedroogde oregano
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1/2 theel. chilivlokken
Bereiding:
- 1)
Was de zeebaars, verwijder het vel en dep droog met keukenrol. Zet opzij.
- 2)
Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan.
- 3)
Voeg de knoflook, sjalot en de gehalveerde cherrytomaten toe.
- 4)
Roer het door en bak voor 3-4 minuten tot de tomaten mooi zacht zijn.
- 5)
Voeg de tomatensaus, water, rozemarijn, citroensap en de kruiden toe en roerbak 1 min. mee.
- 6)
Leg de stukken Zeebaars in de saus, schep wat saus over de Zeebaars en voeg de olijven toe.
- 7)
Plaats de deksel op de pan en laat voor 9-10 minuten mee garen.
- 8)
Zodra je makkelijk door de Zeebaars heen kunt prikken, dan is de vis mooi gaar.
- 9)
Garneer de Zeebaars met fijngesneden peterselie en basilicum. Eet smakelijk!