Er gaat niks boven huisgemaakte Matlouh/Tachnift! Deze griesmeel broodjes bak je af in de pan en ze zijn zowel gevuld als ongevuld erg lekker! Zelf heb ik de broodjes gevuld met een kruidige kip vulling, maar je kunt ze natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt!
Ingrediënten: (15 stuks)
Deeg:
- 400 gr. bloem
- 100 gr. fijne griesmeel
- 1 tl. zout
- 1 tl. kristalsuiker
- 1 etl. gedroogde gist
- 1 tl. bakpoeder
- 2 etl. zonnebloemolie
- 300 ml lauwwarm water
Kip vulling:
- 1 ui, fijngesneden
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 300 gr. kipfilet, in stukjes
- 1/2 prei, in schijfjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 tl. zout
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. harissa kruiden
- 1 etl. tomatensaus
- 1 etl. peterselie, fijngesneden
Bereiding:
Stap 1.
Voeg de bloem, griesmeel, kristalsuiker, gedroogde gist, bakpoeder en het zout samen in een ruime kom. Giet de zonnebloemolie bij de lauwwarme water en roer dit samen. Giet het mengsel vervolgens in stappen in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het voor 30 minuten rusten. Strooi wat griesmeel op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte. Druk met een ring of een glas rondjes uit het deeg. Plaats het uitgestoken deeg op een bekleed bakplaat, dek het deeg af en laat het rijzen voor 60 minuten.
Stap 2.
.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en besprenkel licht met zonnebloemolie. Pak het uitgestoken deeg voorzichtig op en plaats deze in de koekenpan. Bak de matlouh aan beide kanten mooi goudbruin en dek elk gebakken broodjes af met een theedoek.
Stap 3.
.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan. Schep de kipfilet erbij en bak deze even mee. Voeg de prei, paprika, zout, gemberpoeder en de harissa erbij en bak het geheel gaar op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus en de peterselie erbij, roer het goed door en laat op laag vuur even sudderen. Snijd de matlouh broodjes open, doe er wat sla in en vul elk broodje met de kip.
Extra tips&tricks:
- Op Instagram tref je een korte instructievideo van de stappen.
- Dek de matlouh tijdens het bakken altijd af, zodat deze lekker warm en zacht blijven.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
32 Comments
Siem
26 mei 2019 at 11:10
Moet het met een kneedmachine kan het ook met d e hand?
Fatima El Irari
26 mei 2019 at 14:54
Hi Siem,
Kan ook met de hand, alleen dan ben je wel iets langer bezig met kneden. Maar het kan zeker wel!
Kirsten
26 mei 2019 at 14:59
Hoi fatima
Kan het ook met fijne griesmeel of moet het echt extra fijn zijn?
Fatima El Irari
26 mei 2019 at 19:23
Hi Kirsten,
Fijne griesmeel kan ook prima.
Loubna
26 mei 2019 at 14:15
Only love ♡♡
NIJMEGEN !!!
Fatima El Irari
26 mei 2019 at 14:53
Hahaha dankjewel!
Leila
14 april 2021 at 09:33
Je bent altijd mijn reddende engel als ik weer met iets lekkers voor de dag moet komen en ook met Ramadan is het eerste waar ik naar toe ga “uitdekeukenvanfatima”. Je bent een toppertje! Ramadan Kareem ❤️
Fatima El Irari
14 april 2021 at 23:44
Hi Leila,
Wat ontzettend lief! Bedankt lieve schat en ik wens jou en je familie ook een gezegende ramadan! Xx
Imane
26 mei 2019 at 22:52
Hoi!
Kan ik de harissa poeder vervangen met iets anders?
Fatima El Irari
27 mei 2019 at 08:19
Hi Imane,
Jazeker, door cayennepeper of zwarte peper.
Noufissa
27 mei 2019 at 15:12
Hoi,
Gister heb ik dit gemaakt.. ze waren heeeeerlijk??
Bedankt voor het recept
Fatima El Irari
27 mei 2019 at 15:23
Hi Noufissa,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx
Thajana
27 mei 2019 at 17:20
Salam fatima
Ik heb enkel tarwegriesmeel van het merk Anco. Kan dit ook?
Zou er heel graag snel aan beginnen, dus hoop dat je mijn berichtje tijdig ziet ..
Dank je wel alvast
Fatima El Irari
27 mei 2019 at 22:29
Alaikoem salaam,
Ja, die kun je ook gebruiken.??
Hanan
31 mei 2019 at 15:01
Salaam Fatima, thx voor het delen! Ik heb ze net gemaakt en op het eerste zicht goed gelukt.
Kan ik ze ook invriezen? Of gaat de smaak en textuur dan verloren?
Alvast bedankt voor het reageren!
???
Fatima El Irari
1 juni 2019 at 23:49
Alaikoem salaam Hanan,
Ah super! Jazeker, je kunt de batbots altijd invriezen.♥️
Do
1 mei 2020 at 17:44
Hi fatima, 1 etl gedroogd gist, is dat 1 zakje gist?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:44
Hi Do,
Ja een zakje gist is ongeveer een eetlepel.
Nora
31 mei 2019 at 21:49
Waar heb je die bord gekocht ? Zoek ze al een lange tijd !
Fatima El Irari
1 juni 2019 at 23:57
Hi Nora,
Deze kocht ik in Marokko.
F
2 juni 2019 at 00:01
Hoi Fatima,
Ik vroeg mijzelf af waar je de leuke stikkers met tekst (die op je kruidenpotjes te zien zijn)vandaan hebt?
Fatima El Irari
2 juni 2019 at 11:06
Hi,
Deze zijn te bestellen bij Ekramella op Instagram.❤️
His Queen
26 september 2019 at 16:25
Heerlijk!!
Ik heb ze gister gemaakt voor het eerst, Ik durfde steeds niet 😅..
Heel duidelijk uitgelegd dus gewoon stappen volgen. Mijn man vond ze heerlijk en de kinderen ook.
Dit wordt zeker vaker gegeten met verschillende vullingen.
Ik had ze nu met kip gedaan.
Heeft iemand nog suggesties voor lekkere vullingen??
Heel erg bedankt Fatima! ♡
Fatima El Irari
26 september 2019 at 17:58
Heel goed van je dat je het gewoon hebt geprobeerd! Zelf vul ik deze broodjes ook vaak met een tonijn of gehakt vulling. Xx
Anne
25 december 2019 at 14:27
Salaam aleikum Fatima,
Superfijne recepten op deze website en duidelijk uitgelegd, gewoonweg heerlijk!
Ik vraag me af: hoe kan je zien dat het broodje ongeveer klaar is in de pan? Ik heb de neiging om het te lang te laten bakken waardoor het droog wordt…
Nu test ik eerst het Marokkaans brood uit, dit is het volgende receptje op de lijst. 🙂
Fatima El Irari
26 december 2019 at 10:44
Alaikoem salaam Anne,
Wat lief zeg, dankjewel! Als de broodjes opbollen en ze mooi goudbruin zijn gekleurd aan beide kanten zijn ze gaar. Ook kun je het voelen aan de broodjes, want ze worden steviger als ze gaar zijn. Xx
Janique
18 november 2020 at 10:21
Gister gemaakt, gevuld met gekruide kipshoarma, was heerlijk! 😍 deeg was wat aan de natte kant voor m’n gevoel, maar na het bakken was er niks meer aan de hand. Aanrader!
Fatima El Irari
18 november 2020 at 10:27
Hi Janique,
Mocht het deeg iets te nat zijn dan kun je er altijd een klein beetje bloem bijdoen en weer even doorkneden. Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt!
Anoniem
14 april 2020 at 14:31
Wat is nu eigelijk het verschil tussen batbot en panbroodjes?
Fatima El Irari
14 april 2020 at 17:45
Hi,
Batbot is vaak al gevuld als je ze afbakt en pan broodjes bak je af zonder vulling.
Maissae
19 april 2021 at 18:30
Heyy Fatima!
Ik heb bij iemand gezien dat ze tashnift ook in de oven kunt doen. Dat is makkelijker toch? Merk je dan verschillen tussen tashnift uit de oven of van de pan.
Met vriendelijke groet,
Maissae
Fatima El Irari
20 april 2021 at 11:26
Hi Maissae,
Jazeker, dat kan ook en is vaak ook sneller. Ik merk niet heel veel verschil alleen kan brood uit de oven iets krokanter zijn aan de buitenkant. Xx