Mascarpone Aardbeientaartjes zijn zonder twijfel een van mijn favoriete taartjes die ik met regelmaat klaarmaak wanneer ik bezoek krijg. Het ideale aan dit recept is dat je de taartjes altijd een dag op voorhand kunt klaarmaken en ze in de tussentijd alleen nog maar in de koelkast hoeft te laten staan. Als jij nou ook een liefhebber bent van een lekker en vooral simpel recept, dan ziet je bij dit recept helemaal goed! Onwijs simpel om te maken en zoals je al kunt raden heb je helemaal geen oven nodig.
Ingrediënten: (6 stuks)
Koekjesbodem:
- 250 gr. koekjes naar keuze
- 80 gr. gesmolten roomboter
Mascarpone crème:
- 250 gr. mascarpone
- 2 etl. basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- aardbeien voor de garnering
Bereiding:
- Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer net niet stijf en zet de slagroom opzij.
- Schep de mascarpone in de kom en voeg de basterdsuiker erbij. Mix met de handmixer op middelmatige stand tot een egaal, romig mengsel dat geen klontjes bevat.
- Schep de slagroom bij de mascarpone en vouw de slagroom met de spatel door de mascarpone heen.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet de mascarpone crème voor 15 minuten in de koelkast.
- Rol of mix de koekjes fijn en voeg de koekkruimels toe in een kom. Giet de gesmolten roomboter erbij en meng dit goed samen.
- Pak de vlaai vormpjes erbij en plaats op de bodem een stuk bakpapier, zodat je de taartjes er straks makkelijk uit kunt tillen.
- Verdeel in elk vorm 1.5 theelepel van het koekjes mengsel en druk deze goed aan tegen de bodem en tegen de randen.
- Plaats de gevulde vormpjes in de koelkast voor 30 minuten, zodat de koekjes bodem kan opstijven.
- Pak de vormpjes er weer bij en spuit in elk vormpje de mascarpone crème mooi in het rond.
- Snijd wat verse aardbeien in stukjes en verdeel deze bovenop de taartjes.
- Garneer de taartjes eventueel met wat geraspte chocolade of met gesmolten chocolade.
En in deze simpele stappen maak je deze lekkere mascarpone aardbeientaartjes! Maak het eens voor jou vrienden/familie en ze zullen nog eens denken dat je hiervoor de hele dag in de keuken hebt gestaan!
Extra tips&tricks:
- Merk je dat de koek kruimels toch nog te droog zijn? Dan kun je er altijd extra gesmolten roomboter aan toevoegen.
- Schep de mascarpone crème in een spuitzak en vul hier de taartjes mee. Werkt super handig!
Liefs,
Fatima
85 Comments
Soumia
18 augustus 2017 at 10:18
Faatje je bent geweldig?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 10:22
Hallo Soumia,
Aah wat liefzeg! Dankjewel lieve schat.
Liefs,
Fatima
Yous
26 mei 2019 at 08:42
En kan je i.p.v. basterd suiker ook kristal suiker gebruiken
Fatima El Irari
26 mei 2019 at 09:29
Hi Yous,
Jazeker, kan ook.
Sihamp
18 augustus 2017 at 10:25
Bedankt voor dit lekker recept Fatima. Ik ga het maken voor het offerfeest samen met de kids.
Xx Siham
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:08
Hallo Siham,
Ah wat leuk! Heel graag gedaan hoor.
Liefs,
Fato,a
W
6 mei 2019 at 10:21
Ziet er goed uit ?
Welke koekjes heb jij gebruikt?
Xxxx
Annaz
18 augustus 2017 at 10:26
Hoi Fatima,
Zou ik ook roomkaas kunnen gebruiken ipv mascarpone of slagroom?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:09
Hallo Anna,
Je zou wel de mascarpone kunnen vervangen door roomkaas, maar de slagroom moet je wel gewoon gebruiken.
Liefs,
Fatima
Sakina
18 augustus 2017 at 10:47
heey fatima kan ik ook de suikerschelpen gebruiken van de bas?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:00
Hallo Sakina,
Ja hoor dat kan ook. Nog makkelijker hihi.
Liefs,
Fatima
Najia
18 augustus 2017 at 10:56
Je bent een toppertje deze probeer ik zeker uit ?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:01
Hallo Najia,
Dankjewel lieve meid! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Liefs,
Fatima
Mounia
18 augustus 2017 at 11:12
Salem Fatima,
Welke soort koekjes gebruik jij het liefst voor dit recept?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:02
Alaikoem salaam Mounia,
Persoonlijk vind ik de kokos koekjes van de Lidl of van het merk Verkade erg lekker, maar ook de simpele Maria koekjes gebruik ik vaak. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
mounia
21 augustus 2017 at 08:39
Salem,
Dank voor je reactie, ik ga ze binnenkort inchallah maken.
Dank je wel voor het delen van je recept.
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 08:55
Alaikoem salaam Mounia,
Graag gedaan hoor!
Liefs,
Fatima
husna
18 augustus 2017 at 11:27
ziet er heerlijk uit! waar kan je die vormpjes halen?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:04
Hallo Husna,
Deze zijn verkrijgbaar bij de Hema.
Liefs,
Fatima
thouria
18 augustus 2017 at 13:01
geweldig recept! mag ik vragen waar de vormpjes van zijn?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:05
Hallo Thouria,
Dankjewel hoor! De vormpjes zijn verkrijgbaar bij de Hema.
Liefs,
Fatima
Hanane
7 mei 2020 at 01:56
Mashallaah, heerlijk!!
Gebruik je gezouten of ongezouten roomboter?
Xx
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 10:24
Hi Hanane,
Allahibarkfiek lieverd! Ik gebruikte hier ongezouten roomboter. Xx
Faatje
18 augustus 2017 at 13:04
Yes!! Hier gaan m’n vetrollen van klapperen. ?
Fatima El Irari
18 augustus 2017 at 18:06
Hallo Faatje,
Haha gekkerd! Een taartje mag toch wel..:p
Liefs,
Fatima
Faatje
20 augustus 2017 at 14:28
Altijd! Ze waren lekker!!
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 08:52
Hallo Faatje,
Ah super!
An
18 augustus 2017 at 21:06
Hoi,
Ziet mij er lekker uit,van waar heb je koek gehaald en de basterdsuiker?
Groetjes
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 07:57
Hallo An,
Dankjewel. De koekjes kun je bij de Lidl vinden, maar ook bij de Albert Heijn. De basterdsuiker is ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn.
Liefs,
Fatima
–
18 augustus 2017 at 21:30
Hey,
Wanneer komen de knakworst broodjes online?
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 07:58
Hallo,
Wellicht deze week. Excuses voor de vertraging hoor.
Liefs,
Fatima
Senna
19 augustus 2017 at 15:51
Lieve fatima,
Hoeveel vormpjes haal je hier uit. De vormpjes van hema zitten er 4 in.
Groetjes senna
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 07:59
Hallo Senna,
Klopt, maar in totaal kun je met dit recept zeker 6 taartjes klaarmaken.
Liefs,
Fatima
Selma
19 augustus 2017 at 21:22
Lieve faatje,
Je bent echt geweldig! Zocht al zolang naar zoiets lekkers om te maken.. en kijk eens vind ik het op je blog! Jij bent echt mijn inspiratiebron❤. Te veel liefde voor jou!!
Groetjes,
Selma
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 08:49
Hallo Selma,
Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve meid en ik ben blij dat je nu een lekker recept hebt!
Liefs,
Fatima
Nadia
20 augustus 2017 at 19:20
Geweldig dit! Bedankt Fatima?
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 08:53
Hallo Nadia,
Graag gedaan hoor!
Liefs,
Fatima
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 08:51
Hallo,
Dankjewel hoor! Ik heb toch echt 80 gram gebruikt hoor, omdat de koekjes die ik gebruikte al vettig genoeg zijn. Mag ik vragen hoeveel gram jij hebt moeten gebruiken? Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!
Liefs,
Fatima
Saliem
21 augustus 2017 at 08:57
Hi Fatima,
Ik heb de taartjes afgelopen weekend gemaakt en ze waren HEERLIJK! Ik heb in totaal wel 80 gram boter gebruikt en nadat ik de taartjes heb laten opstijven in de koeling waren ze gewoon goed stevig. Thnx voor je duidelijk en lekkere recepten!
xx
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 09:08
Hallo Saliem,
Wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!
Wiam
21 augustus 2017 at 08:57
Vrijdag gelijk in de avond gemaakt en we hebben gesmuld haha!
Fatima El Irari
21 augustus 2017 at 09:07
Hallo Wiam,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.
Liefs,
Fatima
Mounia
22 augustus 2017 at 07:13
Salem Fatima,
Ik had niet vooraf gelezen hoeveel vormpjes je er mee kan krijgen met dit recept. Denk je dat ik er ook 7 uit kan halden, met deze ingrediënten?
Fatima El Irari
22 augustus 2017 at 07:45
Alaikoem salaam Mounia,
Ligt er maar net aan hoe dik je de koekjesbodem maakt en hoeveel room je in elk vormpje spuit.
Tita
24 augustus 2017 at 18:35
Hallo
Ik heb echt 150 gram gebruikt.
En ik lees dat iemand anders het zelfde probleem had.
Fatima El Irari
25 augustus 2017 at 08:25
Hallo Tita,
Oh dat is wel veel meer inderdaad. Ik zal de hoeveelheid dan toch even aanpassen. Bedankt voor je bericht meis!
Assiya
30 augustus 2017 at 09:14
Hoi faat
Geweldig is het mogelijk om deze taartje een dag voor Eid te maken blijven en zijn ze dan nog goed.
Alvast bedankt toppertje
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 09:26
Hallo Assiya,
Zulke taartjes kun je altijd een dag van te voren klaarmaken en de volgende dag pas opdienen. En de smaak is de volgende dag nog lekkerder! Ik zou de taartjes gewoon de hele nacht in de koelkast laten staan en 1 uur voordat je ze wilt serveren uit de koelkast halen. Succes meid!
Liefs,
Fatima
Fatima
29 oktober 2017 at 19:49
Hey Fatima,
Eerst en vooral geweldige recepten! Tbarkellah 3liek, ik word nog een echte keukenprinses door jou hah.
Vraagje, ik heb enkel taartvormpjes zonder losse bodem, is dit een probleem?
Hoe krijg ik mijn taartbodem los zonder deze te breken ?
Alvast bedankt!
Fatima
29 oktober 2017 at 19:52
Ow sorry ik zie het al, bakpapier! xp
Fatima El Irari
30 oktober 2017 at 08:17
Haha is niet erg Fatima! Succes ermee lieverd. Xx
Chaimaa
23 november 2017 at 01:27
Salam Fatima
Kan ik ook op de koekjesbodem eerst smeren met gesmolten witte chocolade en dan de mascarpone crème kan dat???
Fatima El Irari
23 november 2017 at 07:13
Alaikoem salaam Chaimaa,
Ja hoor dat kan zeker. Succes! Xx
Chaimaa
23 november 2017 at 14:32
Mag ik nog wat vragen misschien een hele domme vraag maar hoe smelt je witte chocolade moet dat ook met boter??
Fatima El Irari
25 november 2017 at 10:48
Hi Chaimaa,
Natuurlijk mag je dat vragen. Witte chocolade kun je het beste smelten met zonnebloemolie. Xx
Lemja
10 januari 2018 at 16:45
De taartje zien er heerlijk uit!
Klopt het dat het dus 80gr gesmolten boter moet zijn en niet 150.
In het recept staat nml nog steeds 150 Gr gesmolten roomboter.
Alvast bedankt
Fatima El Irari
11 januari 2018 at 07:55
Dankjeel lieve Lemja! Het is 80 gr. gesmolten roomboter. Als je merkt dat de koekkruimels toch nog te droog zijn, dan kun je er nog 20 gram bijdoen. Excuses voor de verwarring! Xx
Nadia
5 februari 2018 at 22:43
Heey fatima,
Allereerst super bedankt voor je heerlijke recepten! Ik had een vraagje zou ik deze ook kunnen maken met muffin vormpjes? Of is dat geen goede bodem? En kan ik de kruimels ook verkruimelen met de hand? Alvast bedankt liefs Nadia
Fatima El Irari
6 februari 2018 at 07:46
Hallo Nadia,
Graag gedaan lieve schat! Bedoel je siliconen vormpjes of echt de papieren vormpjes? De papieren vorpmjes raad ik je eerlijk gezegd niet aan. Xx
Yous
26 mei 2019 at 08:36
Hey fatima is het ook mogelijk om i.p.v. in een koekjes vorm te doen in een taart vorm te doen
Fatima El Irari
26 mei 2019 at 09:32
Hi Yous,
Jazeker, dat kan ook. Ik raad je dan aan om een vlaaivorm te gebruiken.
laila
15 februari 2018 at 07:57
hee toppertje
ik had een vraagje, kan ik deze ook in 1 grote vorm gebruiken?
xx
Fatima El Irari
15 februari 2018 at 08:02
Hallo lieve Laila,
Jazeker, dat kan ook. Ik raad je dan een springvorm aan van 20 a 24 cm of een vlaaivorm met losse bodem van ongeveer 26 cm. Succes lieverd!
Liefs,
Fatima
Sarah
1 juni 2018 at 10:36
Lieve Fatima bedankt voor dit heerlijke recept ik ga inshallah dit recept na maken maar ik heb die bakvormpjes nodig waar heb jij die gehaald??
Liefs sarah xxx
Fatima El Irari
2 juni 2018 at 06:37
Hi Sarah,
InschAllah lieverd! Die komen van de Blokker. Xx
Oum jihane
2 juni 2018 at 10:17
Salaam wa 3alikoum lieve fatima,
Ik heb van die silicone vormpjes kan ik het daarmee maken? en moet ik dan ook bakpapier gebruiken?
Djazak Allah ou gair oughtie.
Fatima El Irari
2 juni 2018 at 13:31
Alaikoem salaam,
Ja hoor dat kan ook en je hoeft dan geen bakpapier te gebruiken. Wel goed in de koelkast laten opstijven, zodat je de taartjes er makkelijk uit kunt drukken.❤️
Malu
3 september 2018 at 07:17
Lieverd,
Weer een lekker en makkelijk recept.
Ik wil ze zo gaan maken met me dochtertje van 2. Ze is gek op mango.
Kan ik ook bijvoorbeeld koekjesbodem van bastognekoek doen en door de mascarpone een beetje gepureerde mango doen?
Liefs Malu
Fatima El Irari
3 september 2018 at 07:30
Hi Malu,
Ah super leuk om dit samen te maken met je dochtertje! Jazeker, je kunt ook bastognekoekjes gebruiken en gepureerde mango mengen door de mascarpone. Succes en laat het smaken!
Liefs,
Fatima
Malu
4 september 2018 at 07:26
Bedankt voor je snelle reactie lieverd. We gaan het zo maken en ik zal laten weten of het gelukt is hihi.
Liefs Malu
Fatima El Irari
4 september 2018 at 11:17
Hi Malu,
Graag gedaan en veel plezier samen! Xx
Malu
12 september 2018 at 08:24
Hoi.
De taartjes waren erg lekker met de mango erdoorheen. Alleen de bodempjes vielen uit elkaar (denk niet dik genoeg gemaakt en niet goed genoeg aangedrukt)en de vulling bleef wat dun maar dat kwam.denk ik door de mango. Dus uiteindelijk alles bij elkaar in een glaasje gedaan en het was erg lekker en leuk om samen te maken.
Fatima El Irari
12 september 2018 at 08:32
Hi Malu,
Je moet de bodem inderdaad wel goed aandrukken en niet al te dun maken, zodat het een stevige bodem wordt. En wat betreft de mango heb je gelijk. Door de vocht van de mango zal de crème automatisch iets vloeibaarder worden.
Groetjes,
Fatima
W
27 mei 2019 at 23:49
Heerlijk!! Kan ik deze en de zomerse fruittaartjes ook een dag van tevoren maken? Blijven ze dan goed? Ik wil ze meenemen op bezoek maar ik heb die dag geen tijd.
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 09:04
Ja, hoor dat kan. Als je ze maar goed afgedekt in de koeling bewaard. Xx
Fatima
30 mei 2019 at 11:27
Jammie! Moet dit niet 1.5 EET lepel zijn? Het is anders echt weinig…
Fatima El Irari
31 mei 2019 at 10:40
Hi Fatima,
Wat precies? Xx
Seline
24 december 2019 at 12:14
Hey fatima,
Super simpel recept ! Kan ik dit ook de dag tevoren maken en in de koelkast laten tot morgen?
Groetjes
Seline
Fatima El Irari
24 december 2019 at 15:34
Hi Selina,
Ja, dat kan zeker. Als je de taartjes maar wel goed afdekt. Succes! Xx
Malaika
27 april 2020 at 02:01
Hoi Fatima, wou je even laten weten dat ik dit gisteren heb gemaakt en het was HEERLIJK! Iedereen vond het super lekker! Heb geen kleine vormpjes dus heb ik gwn 1 grote vorm gebruikt en digestive koekjes ipv. was een 1ste keer voor mij en zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt voor de superleuke receptjes Fatima xxx
Fatima El Irari
27 april 2020 at 19:05
Hi Malaika,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx
Ilham B.
30 april 2020 at 20:04
Hoi Fatima
Ik heb deze gemaakt met speculoos maar helaas toen ik de creme erin deed, brak mijn bodem (kruimelen)
Hoe komt dit? Wat deed ik fout?
Groetjes!
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:29
Hi Ilham,
Heb je de bodem lang genoeg laten opstijven in de koelkast? En je kunt de creme er het beste indoen als de taartjes nog in de vorm zitten.
Ouafae Lechkar
22 februari 2021 at 23:23
Ik ga ze maken voor mijn eindproject morgen, ik hoop dat het gaat lukken!
Fatima El Irari
1 maart 2021 at 09:49
Hi Ouafae,
Ik hoop dat het heeft gesmaakt! Xx