Stoofpotje van Pompoen en Kikkererwten

20 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Een vegetarisch gerecht, bomvol lekkere smaken! Deze Marokkaanse stoofpot met pompoen, linzen, kikkererwten en véél kruiden is simpel en staat in een mum van tijd op tafel. Serveer met heerlijke couscous of rijst, en je hebt een top gezonde maaltijd op tafel.

Print recept

Marokkaanse Stoofpotje van Pompoen en Kikkererwten

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 150 gram blonde linzen, voorgekookt
  • 150 ml groentebouillon, of water
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui voor 3-5 minuten.

  • 2)

    Voeg de knoflook, kruiden en de pompoenblokjes toe en roerbak ze mee.

  • 3)

    Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. 

  • 4)

    Breng extra op smaak met zout en laat het afgedekt voor 13-15 minuten stoven op een lage stand.

  • 5)

    Voeg de uitgelekte kikkererwten en linzen toe en laat voor 5-6 minuten stoven.

  • 6)

    Bereid intussen de couscous of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 7)

    Serveer de stoof met fijngesneden peterselie en een portie rijst of couscous.

  • 8)

    Ook lekker met warm naanbrood, eet smakelijk!

14 Comments

  • Debby Ziane

    30 november 2020 at 15:50

    Salam alaikoem Fatima,

    Ik wil vanavond dit recept maken, maar even een vraagje over de peterselie: doe je alle peterselie echt pas op het laatst erbij? Of kook je ook een deel mee?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:35

      Alaikoem salaam Debby,

      Ik gebruik de peterselie alleen als garnering, maar je mag het ook in het gerecht meekoken hoor.

      1. Debby

        14 december 2020 at 17:16

        Het was héérlijk, ga dit recept er zeker in houden! 🙂 dankjewel!!

      2. Fatima El Irari

        21 december 2020 at 11:55

        Hi Debby,

        Ah leuk! Bedankt voor je berichtje. Xx

  • gita

    10 december 2020 at 09:53

    Gister gemaakt was echt super lekker!🤩

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:20

      Hi Gita,

      Ah leuk om te horen!

  • صابرينا

    28 december 2020 at 08:21

    Assalaamoe 3alaikoem Fatima. Zijn de tomatenblokjes uit pak? Of vers?

    D

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:12

      Alaikoem salaam,

      Ik gebruik tomaten uit een pakje/blik.

      1. Stannie Koç💜💜

        4 januari 2021 at 20:34

        Vandaag dit heerlijke recept gemaakt. Was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.💜

      2. Fatima El Irari

        6 januari 2021 at 12:31

        Hi Stannie,

        Ah wat goed! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Sarika

    1 januari 2021 at 15:04

    zijn harissa kruid en ras el hanout pittige kruiden? wij lusten niks pittigs in huis 🙂

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:21

      Hi Sarika,

      Harissa is wel pittig, maar ras el hanout niet. Xx

  • Sarika Ernalbant

    1 januari 2021 at 17:31

    de blonde linzen moesten bij mij een half uur opstaan ( van het merk hak ) vijf minuten opstaan waren ze nog kei hard! andere linzen moeten kopen misschien?

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:24

      Hi Sarika,

      Heb je voorgekookte linzen gebruikt? Als het nog harde linzen zijn, dan moet je die wel langer meekoken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept