Een vegetarisch gerecht, bomvol lekkere smaken! Deze Marokkaanse stoofpot met pompoen, linzen, kikkererwten en véél kruiden is simpel en staat in een mum van tijd op tafel. Serveer met heerlijke couscous of rijst, en je hebt een top gezonde maaltijd op tafel.
Stoofpotje van Pompoen en Kikkererwten
![](https://uitdekeukenvanfatima.nl/wp-content/uploads/2020/11/IMG_5558-scaled.jpg)
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
![](https://uitdekeukenvanfatima.nl/wp-content/uploads/2020/11/IMG_5558-scaled.jpg)
Marokkaanse Stoofpotje van Pompoen en Kikkererwten
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 500 gram pompoen, in blokjes
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram kikkererwten
- 150 gram blonde linzen, voorgekookt
- 150 ml groentebouillon, of water
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel ras el hanout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel harissa kruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui voor 3-5 minuten.
- 2)
Voeg de knoflook, kruiden en de pompoenblokjes toe en roerbak ze mee.
- 3)
Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
- 4)
Breng extra op smaak met zout en laat het afgedekt voor 13-15 minuten stoven op een lage stand.
- 5)
Voeg de uitgelekte kikkererwten en linzen toe en laat voor 5-6 minuten stoven.
- 6)
Bereid intussen de couscous of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 7)
Serveer de stoof met fijngesneden peterselie en een portie rijst of couscous.
- 8)
Ook lekker met warm naanbrood, eet smakelijk!
17 Comments
Debby Ziane
30 november 2020 at 15:50
Salam alaikoem Fatima,
Ik wil vanavond dit recept maken, maar even een vraagje over de peterselie: doe je alle peterselie echt pas op het laatst erbij? Of kook je ook een deel mee?
Fatima El Irari
4 december 2020 at 14:35
Alaikoem salaam Debby,
Ik gebruik de peterselie alleen als garnering, maar je mag het ook in het gerecht meekoken hoor.
Debby
14 december 2020 at 17:16
Het was héérlijk, ga dit recept er zeker in houden! 🙂 dankjewel!!
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:55
Hi Debby,
Ah leuk! Bedankt voor je berichtje. Xx
gita
10 december 2020 at 09:53
Gister gemaakt was echt super lekker!🤩
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:20
Hi Gita,
Ah leuk om te horen!
صابرينا
28 december 2020 at 08:21
Assalaamoe 3alaikoem Fatima. Zijn de tomatenblokjes uit pak? Of vers?
D
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:12
Alaikoem salaam,
Ik gebruik tomaten uit een pakje/blik.
Stannie Koç💜💜
4 januari 2021 at 20:34
Vandaag dit heerlijke recept gemaakt. Was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.💜
Fatima El Irari
6 januari 2021 at 12:31
Hi Stannie,
Ah wat goed! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt. Xx
Sarika
1 januari 2021 at 15:04
zijn harissa kruid en ras el hanout pittige kruiden? wij lusten niks pittigs in huis 🙂
Fatima El Irari
6 januari 2021 at 12:21
Hi Sarika,
Harissa is wel pittig, maar ras el hanout niet. Xx
Sarika Ernalbant
1 januari 2021 at 17:31
de blonde linzen moesten bij mij een half uur opstaan ( van het merk hak ) vijf minuten opstaan waren ze nog kei hard! andere linzen moeten kopen misschien?
Fatima El Irari
6 januari 2021 at 12:24
Hi Sarika,
Heb je voorgekookte linzen gebruikt? Als het nog harde linzen zijn, dan moet je die wel langer meekoken.
Minne
1 maart 2021 at 21:28
Ik ben echt fan van je recepten! Heb er al heel wat uitgeprobeerd en altijd een succes!
Ik heb vandaag dit recept voor het eerst bereid. Super lekker!! Had zelf nog rozijnen toegevoegd en was er ook erg lekker bij.
Bedankt voor je recepten en heb al weer zin om een nieuwe te proberen!
Gr Minne
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 20:54
Hi Minne,
Ah wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent! Super lief, bedankt voor je berichtje! Xx
Rik
8 november 2021 at 19:42
Wat een leuke ontdekking…jouw site! Eergisteren kip in bladerdeeg gemaakt en vandaag het stoofpotje van pompoen en kikkererwten. Beiden zijn echt heel erg lekker. Linzen had ik niet in huis, dus heb ik zwarte bonen gebruikt en dat was ook smullen.
Dank je wel, en blijf vooral mooie recepten publiceren!