Stoofpotje van Pompoen en Kikkererwten

20 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Een vegetarisch gerecht, bomvol lekkere smaken! Deze Marokkaanse stoofpot met pompoen, linzen, kikkererwten en véél kruiden is simpel en staat in een mum van tijd op tafel. Serveer met heerlijke couscous of rijst, en je hebt een top gezonde maaltijd op tafel.

Print recept

Marokkaanse Stoofpotje van Pompoen en Kikkererwten

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 150 gram blonde linzen
  • 150 ml groentebouillon, of water
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui voor 3-5 minuten.

  • 2)

    Voeg de knoflook, kruiden en de pompoenblokjes toe en roerbak ze mee.

  • 3)

    Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. 

  • 4)

    Breng extra op smaak met zout en laat het afgedekt voor 13-15 minuten stoven op een lage stand.

  • 5)

    Voeg de uitgelekte kikkererwten en linzen toe en laat voor 5-6 minuten stoven.

  • 6)

    Bereid intussen de couscous of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 7)

    Serveer de stoof met fijngesneden peterselie en een portie rijst of couscous.

  • 8)

    Ook lekker met warm naanbrood, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept