Marmercake

3 juli 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Marmercake is zonder twijfel een van mijn favoriete cakes! De combinatie van de vanille met de rijkelijke chocoladesmaak is zó lekker en vooral erg smeuïg! Een super makkelijke cake om te bakken en erg lekker voor bij de koffie of thee. Én vergeet vooral die toef slagroom niet!

Ingrediënten: (8 personen)
Beslag:
  • 4 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 120 ml melk
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 2 etl. cacaopoeder
Chocolade:
  • 200 gr. chocolate chips
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • gehakte hazelnoten
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 160 graden boven-onder warmte. Klop in een ruime kom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker voor ongeveer een minuut op middelhoge snelheid romig. Giet vervolgens de zonnebloemolie erbij en mix nogmaals samen. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een aparte kom. Voeg de droge ingrediënten in twee delen toe bij de natte ingrediënten en giet ook de melk erbij. Mix het beslag op lage snelheid door.

Stap 2.

Verdeel de helft van het beslag in een aparte kom en roer het cacaopoeder bij de ene helft van het beslag. Spray de bakvorm in met bakspray of zonnebloemolie en schep het vanillebeslag en de chocoladebeslag om en om in de bakvorm. Maak met een prikker golven in het beslag om de cake een marmer effect te geven. Bak de cake in de oven voor ongeveer 40-50 minuten. Smelt de chocolate chips met de olie au bain marie en giet de warme chocolade over de afgekoelde cake. Verdeel de gehakte hazelnoten bovenop en smullen maar!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

32 Comments

  • Najat

    3 juli 2019 at 09:17

    Hoi Fatima, wat zijn de afmetingen van de bakvorm? Bedankt.

      1. Tugba

        17 mei 2020 at 19:49

        Hoi Fatima,

        Ik maak regelmatig jou cakes & taarten, nu vraag ik mij af of in plaats van kristalsuiker, ik bastardsuiker gebruik, mijn taarten/cakes lekkerder zullen worden? Wanneer gebruik jij bijv bastard en wanneer kristalsuiker? Ben ik heel benieuwd naar!

      2. Fatima El Irari

        18 mei 2020 at 08:58

        Hi Tugba,

        Voor alle cakes en taarten gebruik ik eigenlijk altijd kristalsuiker. Voor het kloppen van roomkaas (voor in een cheesecake) gebruik ik weleens basterdsuiker.

  • Chaima

    3 juli 2019 at 12:29

    Macha’allah je maakt zoveel lekkers dat je er niet dik van word ? ik word er dubbel van als ik dit eet ? alvast besaha o raha hbibaa.

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2019 at 17:51

      Haha, Allahibarkfiek! Nou alles wat ik de afgelopen weken bak eet ik zelf niet aangezien ik mijn zwangerschapskilo’s nog weg moet werken.?♥️

  • Fadila

    6 juli 2019 at 08:00

    Ziet er heerlijk uit?

    1. Fatima El Irari

      6 juli 2019 at 09:04

      Dankjewel Fadila!♥️

  • Mammed

    9 augustus 2019 at 13:25

    Wat js chocolade chips

    1. Fatima El Irari

      10 augustus 2019 at 07:46

      Hi Mammed,

      Dit zijn kleine chocolaatjes.

      1. Zakiya

        14 september 2019 at 09:41

        Hi Fatima, hoe maak je met een prikker golven voor marmer effect? Zoals bij marmerkoekjes lijnen horizontaal en verticaal?

      2. Fatima El Irari

        15 september 2019 at 19:32

        Hi Zakiya,

        Oh bij deze cake mag je gewoon zigzaggende door het beslag heen, dus er hoeft niet echt een patroon in te zitten. Xx

  • Chaima

    21 augustus 2019 at 09:53

    Hoeveel cm kan ik hiervoor gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:09

      Hi Chaima,

      De bakvorm heeft een diameter van 23,4 centimeter. Xx

  • Cobie otte

    21 augustus 2019 at 15:27

    Hallo wat voor bloem moet ik gebruiken zelfrijzend ? Wat voor maat heeft de cakevorm ?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:06

      Hi Cobie,

      Ik gebruik altijd patentbloem. En de vorm heeft een diameter van 23,4 cm.

  • Sima

    29 september 2019 at 08:57

    Salm ik zie nergens waar melk bij moet..

    1. Fatima El Irari

      29 september 2019 at 11:54

      Alaikoem salaam Sima,

      Wanneer je de droge ingrediënten erbij doet voeg je ook de melk toe.

  • Hasnake

    16 oktober 2019 at 13:07

    Mag je ook grote repen chocolade gebruiken indien je geen chocolachips hebt?

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2019 at 14:21

      Hi Hasnake,

      Ja, hoor dat kan ook.👍🏼❤️

  • Sofia

    24 oktober 2019 at 19:55

    Hey schat álles goed met u. Kan ik hazelnot vervangen door gehakt amandelen alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2019 at 07:21

      Hi Sofia,

      Ja, hoor je kunt de hazelnoten vervangen door amandelen. Xx

  • Laan

    11 december 2019 at 20:12

    Hoi Fatima,
    Ik wil deze cake heel graag namaken. Kan ik dit ook maken in een normale cakevorm van 23 cm? Dus gewoon een vierkant bakblik?

    1. Fatima El Irari

      12 december 2019 at 10:55

      Hi Laan,

      Ja, hoor dat kan prima. Let er vel op dat je de vorm voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag.

      Liefs,
      Fatima

  • Siham

    20 december 2019 at 21:54

    Hey Fatima,

    Kan ik ook een standaard langwerpige cakevorm gebruiken? Of moet dit een tulband vorm zijn?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      21 december 2019 at 05:41

      Hi Siham,

      Ja, hoor die kun je ook gebruiken.

  • Salma

    9 januari 2020 at 20:53

    Salam alikoum fatima.
    Vraagje kan ik de cake invriezen?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:45

      Hi Salma,

      Ja, je kunt de cake invriezen wanneer deze nog lauwwarm is. Xx

  • oumaima

    26 maart 2020 at 16:05

    mijn cake zit nu in de oven, het ziet er goed uit! erg bedankt voor je recept Fatima! dat word zo smullennn!😋

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:49

      Hi Oumaima,

      Wat goed! Hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Mehdi

    26 maart 2020 at 22:09

    Hoi Fatima, vandaag heb ik deze cake gebakken. Ik ben 12 en het lukte heel goed dankzij uw handige recept. 😊 groetjes, Mehdi

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:46

      Hi Mehdi,

      Wat leuk om te horen! Ben blij dat het heeft gesmaakt, graag gedaan!

      Groetjes, Fatima

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept