Mango Tiramisu
Prep time: 30 minuten
Cook time: 2 minuten
Serves: 6 personen
Mango Tiramisu
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 2 minuten
- Totale tijd 2 uur 30 minuten
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten:
Tiramisu crème:
- 500 gram mascarpone, koud
- 150 gram poedersuiker
- 200 ml verse slagroom, koud
- 1 rijpe mango
- 1 limoen
- 1 pak lange vingers
- 500 ml vruchtensap , naar keuze
Bereidingswijze:
Tiramisu crème:
- 1)
Mix in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 2-3 minuten glad.
- 2)
Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het mengsel nog eens voor 2-3 min. tot een stevige crème.
- 3)
Snijd de rijpe mango open en schep de pulp eruit en voeg die toe bij het mascarpone mengsel.
- 4)
Rasp de limoen erbij en roer het mascarpone mengsel door met een spatel.
- 5)
Proef het mascarpone mengsel en voeg eventueel wat extra poedersuiker, mocht je het zoeter willen.
- 6)
Doop de lange vingers 1 voor 1 in het sap en laat overtollig sap afdruppen.
- 7)
Bedek de bodem van de ovenschaal met de lange vingers en strijk de helft van het mascarpone mengsel erop.
- 8)
Bedek weer met een rijtje lange vingers en strijk het overige mascarpone mengsel er weer op.
- 9)
Snijd de overige mango in blokjes en verdeel deze boven het mascarpone mengsel.
- 10)
Zet de tiramisu voor minstens 2 uur in de koelkast, zodat de tiramisu goed stevig wordt.
- 11)
Serveer de tiramisu op kamertemperatuur met een toef slagroom. Enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met CrowdFarming