Mango Tiramisu

14 oktober 2022Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 2 minuten

Serves: 6 personen

CrowdFarming daagde mij uit om een recept te creëren met ingrediënten die ik al in huis heb én uit de CrowdFarming-box hun heerlijk zoete mango’s en limoenen te gebruiken. De producten van CrowdFarming worden rechtstreeks van de boer naar je thuis gestuurd en de boer kan zelf de prijs van zijn producten bepalen.
Ik wilde de zomerse sferen nog even vasthouden en maakte deze heerlijke Mango tiramisu met een vleugje limoen. Deze tiramisu met mango is lekker romig, fris van smaak en heel erg makkelijk om te maken. Lekker als toetje na een gezellig diner, geloof mij deze waanzinnige tiramisu met mango wil je echt eens maken!

Print recept

Mango Tiramisu

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 2 minuten
  • Totale tijd 2 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Tiramisu crème:

  • 500 gram mascarpone, koud
  • 150 gram poedersuiker
  • 200 ml verse slagroom, koud
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen
  • 1 pak lange vingers
  • 500 ml vruchtensap , naar keuze

Bereidingswijze:

Tiramisu crème:

  • 1)

    Mix in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 2-3 minuten glad.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het mengsel nog eens voor 2-3 min. tot een stevige crème.

  • 3)

    Snijd de rijpe mango open en schep de pulp eruit en voeg die toe bij het mascarpone mengsel.

  • 4)

    Rasp de limoen erbij en roer het mascarpone mengsel door met een spatel.

  • 5)

    Proef het mascarpone mengsel en voeg eventueel wat extra poedersuiker, mocht je het zoeter willen.

  • 6)

    Doop de lange vingers 1 voor 1 in het sap en laat overtollig sap afdruppen.

  • 7)

    Bedek de bodem van de ovenschaal met de lange vingers en strijk de helft van het mascarpone mengsel erop.

  • 8)

    Bedek weer met een rijtje lange vingers en strijk het overige mascarpone mengsel er weer op.

  • 9)

    Snijd de overige mango in blokjes en verdeel deze boven het mascarpone mengsel.

  • 10)

    Zet de tiramisu voor minstens 2 uur in de koelkast, zodat de tiramisu  goed stevig wordt. 

  • 11)

    Serveer de tiramisu op kamertemperatuur met een toef slagroom. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met CrowdFarming

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept