Mango Mousse

12 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 stuks

Dit mooi weer vraagt om een heerlijk fris nagerecht! Deze luchtige mango mousse maak je in een handomdraai en de smaak is zó lekker! Een simpel toetje die ook bij jullie thuis gegarandeerd in de smaak zal vallen!

Print recept

Mango Mousse

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Voor de mousse:

  • 500 ml slagroom, koud
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 rijpe mango, in stukjes

Extra:

  • Verkruimelde koekjes
  • Vers fruit

Bereidingswijze:

Mango Mousse:

  • 1)

    Giet de koude slagroom in een kom.

  • 2)

    Voeg de vanillesuiker, poedersuiker en de klopfix toe en mix de slagroom stijf op middelhoge snelheid.

  • 3)

    Pureer met een staafmixer de mango glad.

  • 4)

    Voeg twee eetlepels van de mango puree bij de slagroom.

  • 5)

    Vouw de mango puree met een spatel bij de slagroom en voeg dan weer de mango puree toe. (laat ongeveer 1 eetlepel over)

Glazen vullen:

  • 1)

    Verdeel op de bodem van het glas twee eetlepels koek kruimels en druk het aan.

  • 2)

    Vul de glazen met de mango mousse tot net boven de helft.

  • 3)

    Schep met een theelepel druppels van de mangosaus bovenop. 

  • 4)

    Ga met een prikker door de druppels en maak een paar ronde bewegingen voor een swirl effect.

  • 5)

    Laat de toetjes voor 30 minuten of langer goed koud worden in de koelkast.
    Serveer de toetjes koud en genieten maar!

Extra tips&tricks:

  • Mocht je de mousse extra stevig willen hebben, dan kun je twee theelepels Agar of gelatine gebruiken.
  • Proef tussendoor of je de mousse zoet genoeg vindt, zodat je eventueel extra poedersuiker kunt toevoegen.
  • Vervang mango door een ander soort fruit naar keuze.

13 Comments

  • Sun

    12 mei 2020 at 17:56

    Hi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit! Wat als de mango toch niet zo zoet blijkt te zijn?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 17:58

      Hi Sun,

      Dan kun extra poedersuiker gebruiken. Je kunt het beste altijd de mousse even proeven en eventueel wat meer poedersuiker toevoegen.

  • Lisa

    12 mei 2020 at 18:01

    Hi, wat voor koekjes heb je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 18:37

      Hi Lisa,

      Ik heb de digestive koekjes van de Lidl gebruikt.

    2. Tugce

      12 mei 2020 at 21:57

      Hoi Fatima, waar kun je zulke dessert glaasjes halen?

      1. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 22:05

        Hi Tugce,

        Deze zijn van de Blokker. Ik zag ze laatst nog liggen.

  • Serife

    12 mei 2020 at 18:10

    Ziet er weer héél lekker uit. Kan je ook mango uit een blik gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 18:37

      Hi Serife,

      Dankjewel! Ja, hoor je kunt ook mango uit blik gebruiken. Xx

    2. Brigitte

      2 december 2021 at 19:51

      Wat is de bereiding als ik gelatine wil gebruiken?

  • Imane

    13 mei 2020 at 09:48

    Hi! Ik wil maar 2 toetjes maken, moet ik dan maar 250ml slagroom gebruiken en de rest wel gewoon erin doen of geheel het recept delen?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:42

      Hi Imane,

      Dan kun je het beste van alle ingrediënten de helft nemen. Xx

  • Hakima

    16 mei 2020 at 12:47

    Dag fatima,

    Dit ziet er lekker uit masha allah. Zou je ook perzik uit blik kunnen gebruiken?

    Groet

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:25

      Hi Hakima,

      Ja, hoor die kun je ook gebruiken. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept