Maizena Kokos Koekjes

11 mei 2021Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time:

Serves: 50 stuks

Als het aan mij ligt gooi ik overal kokos doorheen, ik ben er zo gek op! Een van mijn favoriete koekjes zijn deze heerlijke maizena kokos koekjes, je blijft er maar van eten! Deze koekjes zijn zo lekker zacht van binnen, dat ze al bij de eerste hap uit elkaar vallen. De koekjes zijn gemaakt van maizena, maar je zou ook alleen bloem kunnen gebruiken.
Print recept

Maizena Kokos Koekjes

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Aantal personen: 50 stuks

Ingrediënten:

Deeg:

  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 theel. zout
  • 200 gram margarine, of roomboter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 550 / 600 gram maizena
  • 1/2 theel. bakpoeder

Ook nodig:

  • 450 gram abrikozenjam
  • 1 eetl. oranjebloesemwater
  • 400 gram geraspte kokos

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Mix in een mengkom de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout romig.

  • 3)

    Voeg de margarine en de olie erbij en mix het samen voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Roer de maizena en de bakpoeder samen en voeg het bloemmengsel geleidelijk toe.

  • 5)

    Kneed het deeg door tot het goed samenkomt en het niet meer plakt.

  • 6)

    Mocht het deeg nog iets plakkerig zijn, dan voeg je er wat extra maizena aan toe.

Koekjes vormen & bakken:

  • 1)

    Vorm bolletjes van circa 10 gram en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  • 2)

    Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 18-20 minuten gaar.

  • 3)

    Verwarm de abrikozenjam met de oranjebloesemwater in een steelpannetje op laag vuur.

  • 4)

    Dompel de koekjes in de warme abrikozenjam en rol ze vervolgens door de geraspte kokos.

  • 5)

    Serveer de koekjes met een kop thee of koffie en smullen maar!

     

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept