MAIZENA CORNFLAKES KOEKJES

4 juli 2016Fatima El Irari

Nou maak ik zelf al een paar jaar de bekende maizena kokos koekjes, maar de maizena cornflakes koekjes met chocolade kende ik nog niet. Ik heb de koekjes wel vaker voorbij zien komen op het internet, maar zelf heb ik ze eigenlijk nog nooit gemaakt of geproefd. Nou kwam mijn schoonzusje met dit lekker koekje en oh wat zijn deze koekjes lekker! Bij de eerste hap smelt het koekje al op je tong en de crunchy laagje met Nutella maakt het helemaal compleet!

Ingrediënten: (60 stuks)
.
Voor het koekjesdeeg:
.
  • 6 eidooiers
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr. Bona smeerboter
  • 1/2 tl. zout
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 600 gr. maizena
Voor de garnering:
.
  • Nutella
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • cornflakes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, zout en de smeerboter(Bona) toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel. IMG_2395 IMG_2409 IMG_2415 IMG_2410 IMG_2420
  3. Scheid het eigeel van het eiwit en voeg de eigele toe aan het mengsel in de kom. Giet ook de zonnebloemolie erbij en mix alles geheel samen tot een romig beslag. Let op! Hoe langer je door blijft mixen hoe meer het mengsel zich zal vormen tot een mooi romig beslag!IMG_2376 IMG_2384 IMG_2446 IMG_2464
  4. Voeg de bakpoeder toe bij het beslag en begin dan ook de maïzena beetje bij beetje toe te voegen en ondertussen blijf je het goed door kneden tot een deeg dat niet plakt. Tip! Is het deeg toch nog iets te plakkerig? Voeg er dan 1 eetlepel bloem aan toe en kneed het deeg weer door. IMG_2509 IMG_2524 IMG_2560 IMG_2582
  5. Schep ongeveer een eetlepel op van het deeg en rol het deeg mooi tot een balletje. Let op! Hoe groter je de deeg balletjes maakt hoe groter de koekjes zullen worden! IMG_2589 IMG_2596
  6. Plaats de deeg balletjes op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.IMG_2598
  7. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15-20 minuten. De onderkant van de koekjes zal iets lichtbruin kleuren en aan de bovenkant zullen er kleine barstjes ontstaan.IMG_2601 IMG_2611
  8. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.
  9. Smelt in de tussentijd de Nutella in een steelpannetje met de olie op laag vuur. Blijf ondertussen goed doorroeren, totdat de chocolade mooi vloeibaar is.IMG_2650
  10. Pak een koekje erbij en dompel deze met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Laat de koekjes boven het pannetje even uitlekken van overtollige chocolade.IMG_2702 IMG_2704
  11. Plaats vervolgens de koekjes direct in de gekruimelde cornflakes en strooi de cornflakes bovenop de koekjes en aan de zijkanten. IMG_2680 IMG_2718
  12. Plaats de koekjes vervolgens weer terug op de bakplaat en werk op precies dezelfde manier de rest van de koekjes af.IMG_2710
  13. En dan is het tijd om te genieten van deze heerlijke koekjes! Nou ik ben mijn schoonzusje dankbaar voor deze heerlijke combinatie zeg! Deze koekjes ga ik absoluut vaker maken, super lekker en erg makkelijk!
  14. Je kunt de koekjes makkelijk in een luchtdichte trommel bewaren.

Geniet ervan en veel bakplezier!

Liefs,
FatimaIMG_2844

Print recept

148 Comments

  • Salma

    4 juli 2016 at 11:48

    Ik heb momenteel geen smeer bona in huis.
    Dus ik gebruik gewoon margarine

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 12:52

      Kun je ook doen.

  • K.

    4 juli 2016 at 12:22

    ohmyngod ik wil alles maken maar ben pas 5 uur klaar met werken haha. Kijk wat ik op werk aan het doen ben -_-

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 12:53

      Haha je lijkt mij wel! Ik ben nu ook nog op werk en bedenk nu al wat ik straks ga maken! Heb je al koekjes gemaakt of?

      1. K.

        5 juli 2016 at 14:29

        Ja, ik heb ze gisteren gemaakt! Heb al één geproefd met iftar. HEERLIJK! Hartstikke bedankt voor het delen van je recept! xxxx

      2. xfaatje

        7 juli 2016 at 06:57

        Super! Heel graag gedaan meis Xx

  • Nada

    4 juli 2016 at 12:26

    Salam Fatima,

    welke cornflakes gebruik jij?

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 12:54

      Alaikoem salaam Nada,

      Ik gebruik gewoon de cornflakes van AH merk de naturel.

  • Hanane

    4 juli 2016 at 12:36

    Kan ik ook gewoon solo patisserie boter gebruiken?

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 12:54

      Hallo Hanane,

      Ja hoor kan ook!

  • Hayat

    4 juli 2016 at 13:13

    Hoi Faatje,

    Hoeveel koekjes kan je ong hieruit halen?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 06:34

      Hallo Hayat,

      60 stuks.

  • Yasmina

    4 juli 2016 at 13:19

    Volgens mij zit er een stukje in van een ander recept. Lees: “zodat de kokos goed aan de abrikozenjam kan plakken.” Typefoutje denk ik, maar ga deze straks uitproberen!

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:34

      Is al aangepast. Haha bedankt meis Xx

  • Miena

    4 juli 2016 at 13:24

    Faatje ik ben geen keukenprincesss maar dankzij jou begin ik bakken echt leuk te vinden!! Zo heb ik al meerdere recepten uitgeprobeerd alles was super lekker.
    Boodschappenlijst staat klaar en vanavond ga ik deze koekjes maken ? ik ben al benieuwd hoe ze gaan smaken.
    Liefs!

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 06:42

      Hallo lieve Miena,

      Aah super lief jouw berichtje! Heel graag gedaan lieve schat en jij ook bedankt voor je lieve woorden! Deze koekjes ga je echt lekker vinden haha. Heel veel bakplezier en geniet er van! Xx

      1. Miena

        5 juli 2016 at 08:29

        Ik heb gister laat de koekjes zitten maken was pas middernacht klaar maar het was het waard. Lekker zijn ze !!! Vooral die met Nutella en C.F. omg ?? ❤❤❤❤ liefs

  • Fahima

    4 juli 2016 at 13:49

    Op hoeveel graden moet de oven?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 06:49

      Op 200 graden. Ik zal het er even bijzetten.

  • souad

    4 juli 2016 at 14:10

    Oh my Allah het ziet er zo overheerlijk uit, ik ben een MEGA FAN vanje !!
    Ik ga na het werk gelijk boodschappen doen , en de keuken van men moeder ruïneren haha

    Njamieeee

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 06:52

      Hallo Souad,

      Haha zo leuk en lief dit! Succes lieverd en geniet ervan! Wel de keuken opruimen hé!(zegt mijn moeder ook altijd tegen mij HAHAHA)

  • H

    4 juli 2016 at 14:22

    Hallo, ik heb een vraagje.

    Gaat de chocola niet stollen? Of laat je het zo boven water?

    Xx

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:25

      Hallo,

      Nee hoor gaat niet stollen want je smelt het in een pannetje boven een ander pannetje.

  • Soumia

    4 juli 2016 at 14:27

    Hoe groot moeten de bolletje zijn?
    Want ik heb ze denk te groot gemaakt?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:26

      Hallo Soumia,

      Uh net zo groot als een knikker(bonk) haha. Als ze iets groter zijn, maakt dat ook niet veel uit hoor.

  • Tahmina

    4 juli 2016 at 14:54

    Salem Fatima,
    Ik kijk echt elke dag naar op je blog haha verslaafd en mijn zussen vragen naar je recepten en die geef ik lekker niet ? . Dank je wel dat je deze super lekkere recepten met ons deelt.
    Alvast een top eid toegewenst.
    Tahmina

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:27

      Alaikoem salaam Tahmina,

      Aah zo lief jouw berichtje! Haha lekker slim van je! Zo kun jij lekker de keukenprinses thuis uithangen(groot gelijk hihi!) Dankjewel lieve schat! Jij ook alvast een hele mooie Eid toegewenst en geniet ervan! Xx

  • Nadiya

    4 juli 2016 at 15:05

    In het recept bij de ingredienten staat niks over jam..maar bij de bereidingswijze geef je aan dat de kokos aan de jam moet plakken?

    Wel of geen jam gebruiken?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:31

      Hallo Nadiya,

      Géén jam! Even snel aanpassen hoor!

  • Laijla

    4 juli 2016 at 15:13

    Moet het allemaal maïzena bloem zijn of mag je deze ook mengen met andere bloem?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:35

      Ik raad je wel aan om maizena te gebruiken, maar je kunt er ook bloem aan toevoegen geen probleem.

  • Meryam

    4 juli 2016 at 16:23

    Maakt het niet uit welke cornflakes je gebruikt ?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:36

      Nee, maakt niks uit.

  • Rania

    4 juli 2016 at 17:02

    Van waar kun je die maïzena kopen? Bij ah kan ik ze niet vinden

    1. Meryem

      4 juli 2016 at 17:13

      Hey rania, je kunt ze kopen bij de bas/dirk. Daar koop ik het altijd. Maar ze zullen het vast ook bij ah hebben. Het staat meestal naast de soep/conimex rekken. Je hebt ook paneermeel ernaast? Het ligt aan de indeling succes!

  • Zoubida

    4 juli 2016 at 17:38

    Ben blij dat ik deze recept heb gevonden. Want ik at het altijd op feestjes. En vond ze altijd lekker. Nu kan ik er zelf maken. Dank je.

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 08:15

      Super! Veel bakplezier! Xx

      1. Zoubida

        5 juli 2016 at 14:13

        Salam fatima. Mijn deeg is wat aan de harde kant. Ziet er niet zo smuiig uit gelijk die van jou. Ik heb de hele 600 gr maïzena gebruikt. Heb toch bolletjes gevormd en steken in de oven.

      2. xfaatje

        7 juli 2016 at 06:55

        Alaikoem salaam Zoubida,

        En heeft het gesmaakt?

      3. Zoubida

        7 juli 2016 at 11:49

        Alaykoum salam fatima. Ja het heeft gesmaakt. Zijn toch gelukt Dank je

  • Karima

    4 juli 2016 at 18:00

    Salaam Fatima,

    Heb je een halve bak bona gebruikt? Of echt het hele bakje ?

    Xx
    Karima

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 08:14

      Alaikoem salaam Karima,

      Echt een halve bak.

  • Hannan

    4 juli 2016 at 18:19

    Hello Faatje,

    Ben super fan van je?, Net de koekjes gemaakt, hopelijk smaken ze ook!
    Keep up the Good work!
    X Hannan

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 08:14

      Hallo Hannan,

      Super lief! InschAllah smaken ze heerlijk! Xx

  • farah

    4 juli 2016 at 18:26

    hoi Faatje,

    ik heb 500 gram Maizena gebruikt maar me deeg is best droog- kruimellig. Kan ik olie toevoegen=

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 08:17

      Hallo Farah,

      Kun je er bolletjes van vormen?

    2. Sirinetje

      5 juli 2016 at 12:45

      Op hoeveel graden dienen de koekjes gebakken te worden?

      1. xfaatje

        5 juli 2016 at 13:47

        Hallo Sirinetje,

        Op 180-200 graden voor ongeveer 15-20 minuten.

  • Youssra

    4 juli 2016 at 18:29

    Heyy ik heb ze geprobeerd maar ze zijn plat en zacht geworden. Weetje Hoe dat komt?

  • sannia

    4 juli 2016 at 21:31

    Salam Fatima wanneer gebruik je de jam ?Please

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 07:33

      Alaikoem salaan Sannia,

      Is een typfoutje! Ik gebruik geen jam meis Xx

  • Egzona

    5 juli 2016 at 00:31

    Is nutella met kokos ook een lekker combi? ☺️

  • Salma

    5 juli 2016 at 11:15

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn zo lekker en goed gelukt.
    Er hebbeb bij mij al 4 koekjes het niet overleefd.
    Hartstikke bedankt voor het delen van deze lekkere recepten.
    En 3ied moubarak saeed inshallah.

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:37

      Alaikoem salaam Salma,

      Super graag gedaan en ik ben blij dat je er zo blij mee bent! Jij ook alvast een Eid moubarak saeed! Geniet ervan Xx

  • Martina

    5 juli 2016 at 11:31

    Hallo Faatje,
    Heb een klein vraagje. Ik wil deze koekjes deze avond maken en ik kijk er al naar uit!
    Maar hoe zit het met het bewaren van de koekjes? Gewoon droog bewaren of is in de koelkast ook een optie?
    En eens de koekjes in de nutella moeten gedipt worden, mag de nutella warm zijn of moet dat eerst afkoelen?

    Bedankt alvast!

    Groetjes

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:39

      Hallo Martina,

      Je kunt de koekjes in een afgesloten trommel bewaren in de koelkast en de chocolade moet wel warm zijn, want anders heb je erg dikke chocolade en wordt dit een bende haha. Succes hoor!

      1. Martina

        5 juli 2016 at 14:34

        Dankuwel Faatje!

        Ik zou misschien toch de helft van die koekjes willen maken aangezien ik zelf niet meer super veel tijd heb deze avond (moet zeker voor etenstijd klaar zijn en ben pas tegen 19u thuis denk ik).

        Kan ik gewoon telkens de helft van de hoeveelheid die jij opsomt gebruiken?

      2. xfaatje

        7 juli 2016 at 06:57

        Hallo Martina,

        Excuses voor mijn late reactie. Je kunt ook de helft nemen geen probleem! Is het nog gelukt?

      3. Martina

        7 juli 2016 at 07:58

        Geen probleem!

        Het was een ramp haha.. Ik ben bruine maizena gaan halen (misschien was dat het probleem?)
        Het is me alleszins helemaal niet gelukt, het bleef maar plakkerig en pap achtig… Heb de helft van alles gebruikt buiten de maizena, heb er bijna 500 gram in gedaan omdat het me maar niet lukte… Uiteindelijk kon ik er wel bolletjes van maken, maar ze waren na enkele minuten in de oven helemaal plat en verbrand ;(

  • Sirinetje

    5 juli 2016 at 12:46

    Op hoeveel graden dienen de koekjes gebakken te worden?

  • Imaan

    5 juli 2016 at 13:23

    Gebruik je 1 pot nutella??

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:48

      Als je echt alle 60 de koekjes met chocolade wilt garneren, dan heb je 2 potten nodig.

  • Imaan

    5 juli 2016 at 13:24

    Ik heb de kokos maizena koekjes al gemaakt en ze zijn heerlijk. Nu nog deze.
    Ben fan van jou?

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:49

      Hallo Imaan,

      Ah, zo leuk! Erg lief van je, dankjewel lieverd! Xx

  • senna

    5 juli 2016 at 17:29

    Als il het bekijk op de foto is jouw deeg ook iets plakkerig fatima

    1. xfaatje

      7 juli 2016 at 11:38

      Hallo Senna,

      Mijn deeg was eigenlijk best glad, maar al is jouw deeg iets plakkerig, dan nog kun je er ietsjes olie aan toevoegen. Dan zal het niet meer plakken.

  • Youssra

    5 juli 2016 at 19:09

    Ik vroeg me af of de 600 gr maizena gelijk word toegevoegd. Alvast bedankt!❤️

    1. Youssra

      5 juli 2016 at 19:10

      Toevoeging: ik bedoelde trouwens daarmeen of de alle maizen gelijk word toegevoegd of in delen☺️

    2. xfaatje

      7 juli 2016 at 11:36

      Hallo Youssra,

      Je kunt de maizena in twee delen toevoegen. Dat is ook makkelijker voor jezelf.

  • Youssra

    5 juli 2016 at 19:11

    Nog een vraagje. Is een nutella pot van 630 gr genoeg?

    1. xfaatje

      7 juli 2016 at 11:35

      Ja, hoor die is genoeg!

  • Hanan

    7 juli 2016 at 17:09

    Kan ik ook een chocolade reep smelten om ze er in te dippen?

    1. xfaatje

      8 juli 2016 at 07:35

      Hallo Hanan,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Nassira

    13 juli 2016 at 13:16

    Hoi Fatima,

    Al bijna 2 jaar grote fan van jou recepten.
    Tot nu toe zijn al jou recepten gelukt!
    Bedankt daarvoor..

    Vraagje over de maizena koekjes, zijn 60 stuks ongeveer een kilo?
    Weet je dat toevallig?

    Lieve Fatima,

    Ga zo door!
    Je bent top.

    Liefs Nassira

    1. xfaatje

      14 juli 2016 at 09:06

      Hallo Nassira,

      Aah dat is leuk om te lezen! Super bedankt voor je lieve compliment! Ja, dat is sowieso wel 1 kilo hoor. En door de cornflakes en chocolade worden de koekjes ook nog iets zwaarder. Succes hoor Xx

  • Betty

    2 augustus 2016 at 14:47

    Hoi hoi, ten eerste bedankt voor het delen! Ik ben ze nu aan het maken en ik geniet er van.. Echter heb ik een vraagje, op het laatste stukje staat er ‘zodat de kokos goed aan de chocola kan plakken’ of iets in deze richting. Bedoel je met kokos, koekjes? #paniek

    1. xfaatje

      3 augustus 2016 at 07:01

      Hallo Betty,

      Dit was een typfoutje haha. Ik bedoelde natuurlijk ”zodat de chocolade goed aan de cornflakes kan blijven plakken.” Ik heb het aangepast! Geniet er lekker van Xx

  • Dahbia

    15 oktober 2016 at 19:50

    Heey,ik heb al een paar recepten van.je gemaakt….super fijn hoe je het allemaal uitlegt!morgen wil ik de koekjes maken alleen heb een.vraagje over de nutella….moet het gewoon oplaagvuur gesmolten worden en dan in een pannetje of onder een pan met water en dan een pannetje erop?super bedankt voor de lekkere recepten xx

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:03

      Hallo Dahbia,

      Dankjewel lieve meid! Ja, je hoort de chocolade op een laag vuurtje te smelten. Als je bang bent dat de chocolade verbrand, dan raad ik je aan om de chocolade met 2 pannetjes te smelten. Xx

  • Merae

    17 oktober 2016 at 12:41

    Hai,
    Ik heb een vraagje, moet je het per sé in Nutella dippen, of kun je ze ook zo eten.
    Bij ons thuis is chocola helaas niet geliefd

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 13:40

      Hallo Merae,

      Oh nee hoor dat hoeft niet perse. Zonder chocolade zijn deze koekjes ook erg lekker!

  • Renee

    11 november 2016 at 08:23

    Heey.
    Ik wil dit vandaag gaan maken maar hoelang kan je dit bewaren en in de koelkast of?
    Is het mogelijk om dit in te vriezen

  • Ley

    14 november 2016 at 19:04

    Ik heb de geprobeerd. Ze waren lekker maar echt groot uitgevallen. Ik heb ze wel klein gerold. Komt dat door teveel bakpoeder misschien?

    1. Fatima

      15 november 2016 at 11:58

      Hallo Ley,

      Ja, door bakpoeder worden de koekjes sowieso groter in de oven. De volgende keer kun je iets minder bakpoeder gebruiken of je rolt de koekjes kleiner. Xx

  • Dina

    28 november 2016 at 06:40

    Salam Fatima,

    Ik had een vraagje. Je gebruikt elke keer van die schattige spatels. Van waar heb je ze? Deze recept is trouwens een topper, ik ga het zeker maken!

    1. Fatima

      28 november 2016 at 07:20

      Alaikoem salaam Dina,

      Haha de spatel die je hier ziet is van de Xenos en vele andere spatels komen allemaal van de Action. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Zohra

    7 december 2016 at 19:00

    Salaam lieverd.
    Hoe bewaar jij deze koekjes en hoelang blijven ze nog goed?
    Toppertje ben je trouwens, MashaAllah!

    Xx

    1. Fatima

      8 december 2016 at 15:54

      Alaikoem salaam Zohra,

      Ik bewaar de koekjes in een plastic trommel. Je kunt de koekjes zeker 1 a 2 weken goed bewaren. Dankjewel lieverd, Allahi barkfiek! Xx

  • Maya

    20 december 2016 at 13:38

    ik heb een elektrische lucht oven kan ik de koekjes ook op 180 graden bakken of juist lager!! Top recept trouwens <3

    1. Fatima El Irari

      20 december 2016 at 15:14

      Hallo Maya,

      Op hoeveel graden bak je normaal gesproken koekjes of cakes? Dankjewel lieverd! Xx

  • Sara

    7 juni 2017 at 15:35

    Heey fatima

    Zou ik de boter ook kunnen vervangen met iets anders ? (Ik lus namelijk totaal geen boter zelfs als ik het niet proef kan er gewoon niet mee werken)

    Groetjess

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:06

      Hallo Sara,

      Je kunt boter vervangen door zonnebloemolie, succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Maryam

    10 juni 2017 at 14:57

    Hey fatima moet je nuttela gebruiken of kan het ook met melk chocolade?

  • An

    13 juni 2017 at 09:58

    Hoi lieve Fatima,

    Bedankt voor t delen van recept ik heb 2 vraagjes K wil ze paar dagen voor Aid maken hoe kan ik ze best bewaren dat ze niet droog worden en hoe krijg je de bolletjes even groot misschien een tip Hihi bedankt alvast

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2017 at 14:24

      Hallo lieve An,

      Je kunt de koekjes op voorhand maken en bewaren in een luchtdichte trommel. Zelf gebruik ik altijd de opbergkistjes van de Xenos. Ik gebruik altijd een koffie maatlepel voor het vormen van de koekjes. Op deze manier hebben all