Nou maak ik zelf al een paar jaar de bekende maizena kokos koekjes, maar de maizena cornflakes koekjes met chocolade kende ik nog niet. Ik heb de koekjes wel vaker voorbij zien komen op het internet, maar zelf heb ik ze eigenlijk nog nooit gemaakt of geproefd. Nou kwam mijn schoonzusje met dit lekker koekje en oh wat zijn deze koekjes lekker! Bij de eerste hap smelt het koekje al op je tong en de crunchy laagje met Nutella maakt het helemaal compleet!
Ingrediënten: (60 stuks)
.
Voor het koekjesdeeg:
.
- 6 eidooiers
- 80 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gr. Bona smeerboter
- 1/2 tl. zout
- 70 ml zonnebloemolie
- 1 zakje bakpoeder
- 600 gr. maizena
Voor de garnering:
.
- Nutella
- 1 etl. zonnebloemolie
- cornflakes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, zout en de smeerboter(Bona) toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel.
- Scheid het eigeel van het eiwit en voeg de eigele toe aan het mengsel in de kom. Giet ook de zonnebloemolie erbij en mix alles geheel samen tot een romig beslag. Let op! Hoe langer je door blijft mixen hoe meer het mengsel zich zal vormen tot een mooi romig beslag!
- Voeg de bakpoeder toe bij het beslag en begin dan ook de maïzena beetje bij beetje toe te voegen en ondertussen blijf je het goed door kneden tot een deeg dat niet plakt. Tip! Is het deeg toch nog iets te plakkerig? Voeg er dan 1 eetlepel bloem aan toe en kneed het deeg weer door.
- Schep ongeveer een eetlepel op van het deeg en rol het deeg mooi tot een balletje. Let op! Hoe groter je de deeg balletjes maakt hoe groter de koekjes zullen worden!
- Plaats de deeg balletjes op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en werk op precies dezelfde manier de rest van het deeg af.
- Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15-20 minuten. De onderkant van de koekjes zal iets lichtbruin kleuren en aan de bovenkant zullen er kleine barstjes ontstaan.
- Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.
- Smelt in de tussentijd de Nutella in een steelpannetje met de olie op laag vuur. Blijf ondertussen goed doorroeren, totdat de chocolade mooi vloeibaar is.
- Pak een koekje erbij en dompel deze met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Laat de koekjes boven het pannetje even uitlekken van overtollige chocolade.
- Plaats vervolgens de koekjes direct in de gekruimelde cornflakes en strooi de cornflakes bovenop de koekjes en aan de zijkanten.
- Plaats de koekjes vervolgens weer terug op de bakplaat en werk op precies dezelfde manier de rest van de koekjes af.
- En dan is het tijd om te genieten van deze heerlijke koekjes! Nou ik ben mijn schoonzusje dankbaar voor deze heerlijke combinatie zeg! Deze koekjes ga ik absoluut vaker maken, super lekker en erg makkelijk!
- Je kunt de koekjes makkelijk in een luchtdichte trommel bewaren.
Geniet ervan en veel bakplezier!
Liefs,
Fatima
153 Comments
Salma
4 juli 2016 at 11:48
Ik heb momenteel geen smeer bona in huis.
Dus ik gebruik gewoon margarine
xfaatje
4 juli 2016 at 12:52
Kun je ook doen.
K.
4 juli 2016 at 12:22
ohmyngod ik wil alles maken maar ben pas 5 uur klaar met werken haha. Kijk wat ik op werk aan het doen ben -_-
xfaatje
4 juli 2016 at 12:53
Haha je lijkt mij wel! Ik ben nu ook nog op werk en bedenk nu al wat ik straks ga maken! Heb je al koekjes gemaakt of?
K.
5 juli 2016 at 14:29
Ja, ik heb ze gisteren gemaakt! Heb al één geproefd met iftar. HEERLIJK! Hartstikke bedankt voor het delen van je recept! xxxx
xfaatje
7 juli 2016 at 06:57
Super! Heel graag gedaan meis Xx
Nada
4 juli 2016 at 12:26
Salam Fatima,
welke cornflakes gebruik jij?
xfaatje
4 juli 2016 at 12:54
Alaikoem salaam Nada,
Ik gebruik gewoon de cornflakes van AH merk de naturel.
Hanane
4 juli 2016 at 12:36
Kan ik ook gewoon solo patisserie boter gebruiken?
xfaatje
4 juli 2016 at 12:54
Hallo Hanane,
Ja hoor kan ook!
Hayat
4 juli 2016 at 13:13
Hoi Faatje,
Hoeveel koekjes kan je ong hieruit halen?
xfaatje
5 juli 2016 at 06:34
Hallo Hayat,
60 stuks.
Yasmina
4 juli 2016 at 13:19
Volgens mij zit er een stukje in van een ander recept. Lees: “zodat de kokos goed aan de abrikozenjam kan plakken.” Typefoutje denk ik, maar ga deze straks uitproberen!
xfaatje
5 juli 2016 at 07:34
Is al aangepast. Haha bedankt meis Xx
Miena
4 juli 2016 at 13:24
Faatje ik ben geen keukenprincesss maar dankzij jou begin ik bakken echt leuk te vinden!! Zo heb ik al meerdere recepten uitgeprobeerd alles was super lekker.
Boodschappenlijst staat klaar en vanavond ga ik deze koekjes maken ? ik ben al benieuwd hoe ze gaan smaken.
Liefs!
xfaatje
5 juli 2016 at 06:42
Hallo lieve Miena,
Aah super lief jouw berichtje! Heel graag gedaan lieve schat en jij ook bedankt voor je lieve woorden! Deze koekjes ga je echt lekker vinden haha. Heel veel bakplezier en geniet er van! Xx
Miena
5 juli 2016 at 08:29
Ik heb gister laat de koekjes zitten maken was pas middernacht klaar maar het was het waard. Lekker zijn ze !!! Vooral die met Nutella en C.F. omg ?? ❤❤❤❤ liefs
Fahima
4 juli 2016 at 13:49
Op hoeveel graden moet de oven?
xfaatje
5 juli 2016 at 06:49
Op 200 graden. Ik zal het er even bijzetten.
souad
4 juli 2016 at 14:10
Oh my Allah het ziet er zo overheerlijk uit, ik ben een MEGA FAN vanje !!
Ik ga na het werk gelijk boodschappen doen , en de keuken van men moeder ruïneren haha
Njamieeee
xfaatje
5 juli 2016 at 06:52
Hallo Souad,
Haha zo leuk en lief dit! Succes lieverd en geniet ervan! Wel de keuken opruimen hé!(zegt mijn moeder ook altijd tegen mij HAHAHA)
H
4 juli 2016 at 14:22
Hallo, ik heb een vraagje.
Gaat de chocola niet stollen? Of laat je het zo boven water?
Xx
xfaatje
5 juli 2016 at 07:25
Hallo,
Nee hoor gaat niet stollen want je smelt het in een pannetje boven een ander pannetje.
Soumia
4 juli 2016 at 14:27
Hoe groot moeten de bolletje zijn?
Want ik heb ze denk te groot gemaakt?
xfaatje
5 juli 2016 at 07:26
Hallo Soumia,
Uh net zo groot als een knikker(bonk) haha. Als ze iets groter zijn, maakt dat ook niet veel uit hoor.
Tahmina
4 juli 2016 at 14:54
Salem Fatima,
Ik kijk echt elke dag naar op je blog haha verslaafd en mijn zussen vragen naar je recepten en die geef ik lekker niet ? . Dank je wel dat je deze super lekkere recepten met ons deelt.
Alvast een top eid toegewenst.
Tahmina
xfaatje
5 juli 2016 at 07:27
Alaikoem salaam Tahmina,
Aah zo lief jouw berichtje! Haha lekker slim van je! Zo kun jij lekker de keukenprinses thuis uithangen(groot gelijk hihi!) Dankjewel lieve schat! Jij ook alvast een hele mooie Eid toegewenst en geniet ervan! Xx
Nadiya
4 juli 2016 at 15:05
In het recept bij de ingredienten staat niks over jam..maar bij de bereidingswijze geef je aan dat de kokos aan de jam moet plakken?
Wel of geen jam gebruiken?
xfaatje
5 juli 2016 at 07:31
Hallo Nadiya,
Géén jam! Even snel aanpassen hoor!
Laijla
4 juli 2016 at 15:13
Moet het allemaal maïzena bloem zijn of mag je deze ook mengen met andere bloem?
xfaatje
5 juli 2016 at 07:35
Ik raad je wel aan om maizena te gebruiken, maar je kunt er ook bloem aan toevoegen geen probleem.
Meryam
4 juli 2016 at 16:23
Maakt het niet uit welke cornflakes je gebruikt ?
xfaatje
5 juli 2016 at 07:36
Nee, maakt niks uit.
Rania
4 juli 2016 at 17:02
Van waar kun je die maïzena kopen? Bij ah kan ik ze niet vinden
Meryem
4 juli 2016 at 17:13
Hey rania, je kunt ze kopen bij de bas/dirk. Daar koop ik het altijd. Maar ze zullen het vast ook bij ah hebben. Het staat meestal naast de soep/conimex rekken. Je hebt ook paneermeel ernaast? Het ligt aan de indeling succes!
Zoubida
4 juli 2016 at 17:38
Ben blij dat ik deze recept heb gevonden. Want ik at het altijd op feestjes. En vond ze altijd lekker. Nu kan ik er zelf maken. Dank je.
xfaatje
5 juli 2016 at 08:15
Super! Veel bakplezier! Xx
Zoubida
5 juli 2016 at 14:13
Salam fatima. Mijn deeg is wat aan de harde kant. Ziet er niet zo smuiig uit gelijk die van jou. Ik heb de hele 600 gr maïzena gebruikt. Heb toch bolletjes gevormd en steken in de oven.
xfaatje
7 juli 2016 at 06:55
Alaikoem salaam Zoubida,
En heeft het gesmaakt?
Zoubida
7 juli 2016 at 11:49
Alaykoum salam fatima. Ja het heeft gesmaakt. Zijn toch gelukt Dank je
Karima
4 juli 2016 at 18:00
Salaam Fatima,
Heb je een halve bak bona gebruikt? Of echt het hele bakje ?
Xx
Karima
xfaatje
5 juli 2016 at 08:14
Alaikoem salaam Karima,
Echt een halve bak.
Hannan
4 juli 2016 at 18:19
Hello Faatje,
Ben super fan van je?, Net de koekjes gemaakt, hopelijk smaken ze ook!
Keep up the Good work!
X Hannan
xfaatje
5 juli 2016 at 08:14
Hallo Hannan,
Super lief! InschAllah smaken ze heerlijk! Xx
farah
4 juli 2016 at 18:26
hoi Faatje,
ik heb 500 gram Maizena gebruikt maar me deeg is best droog- kruimellig. Kan ik olie toevoegen=
xfaatje
5 juli 2016 at 08:17
Hallo Farah,
Kun je er bolletjes van vormen?
Sirinetje
5 juli 2016 at 12:45
Op hoeveel graden dienen de koekjes gebakken te worden?
xfaatje
5 juli 2016 at 13:47
Hallo Sirinetje,
Op 180-200 graden voor ongeveer 15-20 minuten.
Youssra
4 juli 2016 at 18:29
Heyy ik heb ze geprobeerd maar ze zijn plat en zacht geworden. Weetje Hoe dat komt?
sannia
4 juli 2016 at 21:31
Salam Fatima wanneer gebruik je de jam ?Please
xfaatje
5 juli 2016 at 07:33
Alaikoem salaan Sannia,
Is een typfoutje! Ik gebruik geen jam meis Xx
Egzona
5 juli 2016 at 00:31
Is nutella met kokos ook een lekker combi? ☺️
Salma
5 juli 2016 at 11:15
Ik heb ze gemaakt en ze zijn zo lekker en goed gelukt.
Er hebbeb bij mij al 4 koekjes het niet overleefd.
Hartstikke bedankt voor het delen van deze lekkere recepten.
En 3ied moubarak saeed inshallah.
xfaatje
5 juli 2016 at 13:37
Alaikoem salaam Salma,
Super graag gedaan en ik ben blij dat je er zo blij mee bent! Jij ook alvast een Eid moubarak saeed! Geniet ervan Xx
Martina
5 juli 2016 at 11:31
Hallo Faatje,
Heb een klein vraagje. Ik wil deze koekjes deze avond maken en ik kijk er al naar uit!
Maar hoe zit het met het bewaren van de koekjes? Gewoon droog bewaren of is in de koelkast ook een optie?
En eens de koekjes in de nutella moeten gedipt worden, mag de nutella warm zijn of moet dat eerst afkoelen?
Bedankt alvast!
Groetjes
xfaatje
5 juli 2016 at 13:39
Hallo Martina,
Je kunt de koekjes in een afgesloten trommel bewaren in de koelkast en de chocolade moet wel warm zijn, want anders heb je erg dikke chocolade en wordt dit een bende haha. Succes hoor!
Martina
5 juli 2016 at 14:34
Dankuwel Faatje!
Ik zou misschien toch de helft van die koekjes willen maken aangezien ik zelf niet meer super veel tijd heb deze avond (moet zeker voor etenstijd klaar zijn en ben pas tegen 19u thuis denk ik).
Kan ik gewoon telkens de helft van de hoeveelheid die jij opsomt gebruiken?
xfaatje
7 juli 2016 at 06:57
Hallo Martina,
Excuses voor mijn late reactie. Je kunt ook de helft nemen geen probleem! Is het nog gelukt?
Martina
7 juli 2016 at 07:58
Geen probleem!
Het was een ramp haha.. Ik ben bruine maizena gaan halen (misschien was dat het probleem?)
Het is me alleszins helemaal niet gelukt, het bleef maar plakkerig en pap achtig… Heb de helft van alles gebruikt buiten de maizena, heb er bijna 500 gram in gedaan omdat het me maar niet lukte… Uiteindelijk kon ik er wel bolletjes van maken, maar ze waren na enkele minuten in de oven helemaal plat en verbrand ;(
Anja
4 december 2023 at 09:18
Hey Fatima,
Heb de koekjes mogen proeven vanonze marokaanse buurvrouw en ze waren zo lekker dat ik aan haar het recept heb gevraagt.Ze had er ook eens gemaakt met nutellachoco in,maar ze weet niet meer hoe ze dit gedaan heeft,zou jij me hiermee kunnen helpen,want die waren ook superlekker en onze dochter vond die ook echt geweldig.
Bovenaan van de bereidingen staat dat je je oven moet voorverwarmen op 180•,moet je hem dan op 200• zetten als je de koekjes in de oven zet of moet je de oven op 180•laten staan.
Mvg
Sirinetje
5 juli 2016 at 12:46
Op hoeveel graden dienen de koekjes gebakken te worden?
Imaan
5 juli 2016 at 13:23
Gebruik je 1 pot nutella??
xfaatje
5 juli 2016 at 13:48
Als je echt alle 60 de koekjes met chocolade wilt garneren, dan heb je 2 potten nodig.
Imaan
5 juli 2016 at 13:24
Ik heb de kokos maizena koekjes al gemaakt en ze zijn heerlijk. Nu nog deze.
Ben fan van jou?
xfaatje
5 juli 2016 at 13:49
Hallo Imaan,
Ah, zo leuk! Erg lief van je, dankjewel lieverd! Xx
senna
5 juli 2016 at 17:29
Als il het bekijk op de foto is jouw deeg ook iets plakkerig fatima
xfaatje
7 juli 2016 at 11:38
Hallo Senna,
Mijn deeg was eigenlijk best glad, maar al is jouw deeg iets plakkerig, dan nog kun je er ietsjes olie aan toevoegen. Dan zal het niet meer plakken.
Youssra
5 juli 2016 at 19:09
Ik vroeg me af of de 600 gr maizena gelijk word toegevoegd. Alvast bedankt!❤️
Youssra
5 juli 2016 at 19:10
Toevoeging: ik bedoelde trouwens daarmeen of de alle maizen gelijk word toegevoegd of in delen☺️
xfaatje
7 juli 2016 at 11:36
Hallo Youssra,
Je kunt de maizena in twee delen toevoegen. Dat is ook makkelijker voor jezelf.
Youssra
5 juli 2016 at 19:11
Nog een vraagje. Is een nutella pot van 630 gr genoeg?
xfaatje
7 juli 2016 at 11:35
Ja, hoor die is genoeg!
Hanan
7 juli 2016 at 17:09
Kan ik ook een chocolade reep smelten om ze er in te dippen?
xfaatje
8 juli 2016 at 07:35
Hallo Hanan,
Jazeker, dat kan ook!
Nassira
13 juli 2016 at 13:16
Hoi Fatima,
Al bijna 2 jaar grote fan van jou recepten.
Tot nu toe zijn al jou recepten gelukt!
Bedankt daarvoor..
Vraagje over de maizena koekjes, zijn 60 stuks ongeveer een kilo?
Weet je dat toevallig?
Lieve Fatima,
Ga zo door!
Je bent top.
Liefs Nassira
xfaatje
14 juli 2016 at 09:06
Hallo Nassira,
Aah dat is leuk om te lezen! Super bedankt voor je lieve compliment! Ja, dat is sowieso wel 1 kilo hoor. En door de cornflakes en chocolade worden de koekjes ook nog iets zwaarder. Succes hoor Xx
Betty
2 augustus 2016 at 14:47
Hoi hoi, ten eerste bedankt voor het delen! Ik ben ze nu aan het maken en ik geniet er van.. Echter heb ik een vraagje, op het laatste stukje staat er ‘zodat de kokos goed aan de chocola kan plakken’ of iets in deze richting. Bedoel je met kokos, koekjes? #paniek
xfaatje
3 augustus 2016 at 07:01
Hallo Betty,
Dit was een typfoutje haha. Ik bedoelde natuurlijk ”zodat de chocolade goed aan de cornflakes kan blijven plakken.” Ik heb het aangepast! Geniet er lekker van Xx
Dahbia
15 oktober 2016 at 19:50
Heey,ik heb al een paar recepten van.je gemaakt….super fijn hoe je het allemaal uitlegt!morgen wil ik de koekjes maken alleen heb een.vraagje over de nutella….moet het gewoon oplaagvuur gesmolten worden en dan in een pannetje of onder een pan met water en dan een pannetje erop?super bedankt voor de lekkere recepten xx
Fatima
17 oktober 2016 at 06:03
Hallo Dahbia,
Dankjewel lieve meid! Ja, je hoort de chocolade op een laag vuurtje te smelten. Als je bang bent dat de chocolade verbrand, dan raad ik je aan om de chocolade met 2 pannetjes te smelten. Xx
Merae
17 oktober 2016 at 12:41
Hai,
Ik heb een vraagje, moet je het per sé in Nutella dippen, of kun je ze ook zo eten.
Bij ons thuis is chocola helaas niet geliefd
Fatima
17 oktober 2016 at 13:40
Hallo Merae,
Oh nee hoor dat hoeft niet perse. Zonder chocolade zijn deze koekjes ook erg lekker!
Renee
11 november 2016 at 08:23
Heey.
Ik wil dit vandaag gaan maken maar hoelang kan je dit bewaren en in de koelkast of?
Is het mogelijk om dit in te vriezen
Ley
14 november 2016 at 19:04
Ik heb de geprobeerd. Ze waren lekker maar echt groot uitgevallen. Ik heb ze wel klein gerold. Komt dat door teveel bakpoeder misschien?
Fatima
15 november 2016 at 11:58
Hallo Ley,
Ja, door bakpoeder worden de koekjes sowieso groter in de oven. De volgende keer kun je iets minder bakpoeder gebruiken of je rolt de koekjes kleiner. Xx
Dina
28 november 2016 at 06:40
Salam Fatima,
Ik had een vraagje. Je gebruikt elke keer van die schattige spatels. Van waar heb je ze? Deze recept is trouwens een topper, ik ga het zeker maken!
Fatima
28 november 2016 at 07:20
Alaikoem salaam Dina,
Haha de spatel die je hier ziet is van de Xenos en vele andere spatels komen allemaal van de Action. Dankjewel lieve schat! Xx
Zohra
7 december 2016 at 19:00
Salaam lieverd.
Hoe bewaar jij deze koekjes en hoelang blijven ze nog goed?
Toppertje ben je trouwens, MashaAllah!
Xx
Fatima
8 december 2016 at 15:54
Alaikoem salaam Zohra,
Ik bewaar de koekjes in een plastic trommel. Je kunt de koekjes zeker 1 a 2 weken goed bewaren. Dankjewel lieverd, Allahi barkfiek! Xx
Maya
20 december 2016 at 13:38
ik heb een elektrische lucht oven kan ik de koekjes ook op 180 graden bakken of juist lager!! Top recept trouwens <3
Fatima El Irari
20 december 2016 at 15:14
Hallo Maya,
Op hoeveel graden bak je normaal gesproken koekjes of cakes? Dankjewel lieverd! Xx
Sara
7 juni 2017 at 15:35
Heey fatima
Zou ik de boter ook kunnen vervangen met iets anders ? (Ik lus namelijk totaal geen boter zelfs als ik het niet proef kan er gewoon niet mee werken)
Groetjess
Fatima El Irari
9 juni 2017 at 12:06
Hallo Sara,
Je kunt boter vervangen door zonnebloemolie, succes!
Liefs,
Fatima
Maryam
10 juni 2017 at 14:57
Hey fatima moet je nuttela gebruiken of kan het ook met melk chocolade?
An
13 juni 2017 at 09:58
Hoi lieve Fatima,
Bedankt voor t delen van recept ik heb 2 vraagjes K wil ze paar dagen voor Aid maken hoe kan ik ze best bewaren dat ze niet droog worden en hoe krijg je de bolletjes even groot misschien een tip Hihi bedankt alvast
Fatima El Irari
13 juni 2017 at 14:24
Hallo lieve An,
Je kunt de koekjes op voorhand maken en bewaren in een luchtdichte trommel. Zelf gebruik ik altijd de opbergkistjes van de Xenos. Ik gebruik altijd een koffie maatlepel voor het vormen van de koekjes. Op deze manier hebben alle koekjes 1 formaat. Deze is sinds kort weer verkrijgbaar bij de Hema.
Liefs,
Fatima
Demos
16 juni 2017 at 04:31
Hai Faat, is het mogelijk om de koekjes in te vriezen? Gr demos
Fatima El Irari
19 juni 2017 at 11:19
Hallo Demos,
Jazeker! Wanneer je ze uit de vriezer haalt, dan laat je ze op kamertemperatuur ontdooien.
Liefs,
Fatima
Ikram
18 juni 2017 at 05:31
hey meid vraagje…Ik zie dat je 600 gram maïzena nodig hebt voor dit recept maar ik zie alleen twee pakjes bij die foto die je hebt genomen? en als ik het goed begrijp heb je dit recept gebruikt voor beide voor zowel maïzena koekjes als voor de kokos koekjes..dus hoeveel heb je nou precies nodig? Ik denk namelijk dat je het beslag 1x hebt gemaakt en het hebt verdeeld onder twee soorten koekjes klopt Dit? en heb je nou 500 of 600 gram maïzena nodig? want uit me hoofd is die ene die jij hebt gebruikt 250 gram ik hoor het graag van je schat. en nog iets sgat..hoe kun je koekjes het beste afdekken en bewaren?
Ikram
18 juni 2017 at 05:40
Ik wil namelijk ook beide maken begrijp je. en dan net als jou het beslag in 1 x maken
Fatima El Irari
19 juni 2017 at 11:38
Hallo Ikram,
De 3e verpakking zie je niet op de foto, maar in totaal dien je echt 600 gr te gebruiken. Ik heb de koekjes deeg niet gescheiden, maar dit kun je wel doen als je wilt. Ik bewaar de koekjes altijd in een luchtdichte trommel. Succes lieverd!
Liefs,
Fatima
Ikram
19 juni 2017 at 16:22
dank je wel schat ?
Fatima
19 juni 2017 at 18:04
Salaam,
Ik heb de koekjes ook gemaakt, ze waren super lekker alleen naar mij idee te zacht.. ze vielen al bijna uit elkaar als ik er 1 vast pakte, wat doe ik verkeerd ??
Liefst fatima
Fatima El Irari
20 juni 2017 at 08:28
Alaikoem salaam Fatima,
Ah super! Heb je de koekjes volledig laten afkoelen? Als ze de oven uitkomen zijn ze nog super zacht.
Ikram
20 juni 2017 at 09:13
Hey schat ik heb weer een vraagje..smelten die koekjes met chocolade niet met dit warme weer? heb je tipsss??
Fatima El Irari
20 juni 2017 at 09:19
Hallo Ikram,
De chocolade kan wel gaan smelten inderdaad. Dus je kunt de koekjes beter in de trommel stoppen en deze in de koeling bewaren. Je kunt ze dan wel het beste 1 uur voor serveren uit de koelkast halen.
Liefs,
Fatima
Halima
20 juni 2017 at 23:11
Salaam lieve Fatima,
Ik wil de koekjes morgen gaan maken voor el eid. Maar ik vraag me af zijn ze dan nog lekker met el eid of is het te vroeg om ze morgen al te maken?
Liefsss
Fatima El Irari
21 juni 2017 at 07:17
Alaikoem salaam Halima,
Je kunt ze al maken hoor en dan bewaren in een luchtdichte trommel. Dit doe ik eigenlijk altijd met Eid. Succes hoor!
Liefs,
Fatima
Ikram
21 juni 2017 at 04:06
Hey faatje ik heb een vraagje..hoe kun je marokkaanse koekjes het beste laten afkoelen zodra ze uit de oven komen? een schone thee doek erop of gewoon zelf laten afkoelen? en als ik die maïzena koekjes vandaag maak en gewoon in een luchtdichte doos stop en dan in de kast binnen want dat is best luchtig..gaan ze dan nog smelten?
Fatima El Irari
21 juni 2017 at 07:23
Hallo Ikram,
Wat ik altijd doe is het volgende. Wanneer de koekjes uit de oven komen laat ik ze volledig afkoelen op de bakplaat. Wanneer de koekjes zijn afgekoeld, dompel ik ze in chocolade en dan weer in de cornflakes. Zet de koekjes dan weer even voor 15 minuten in de koelkast zodat de chocolade even hard kan worden. En dan kun je de koekjes er weer uithalen en de koekjes in de trommels opbergen. Ik raad je toch aan om de trommels in de koelkast te zetten lieverd, omdat het nu gewoon echt warm is. Als je een koele ruimte hebt, dan kun je de koekjes ook daar bewaren. Als het maar niet al te warm is. Succes hoor!
Liefs,
Fatima
Esma
22 juni 2017 at 15:15
Salaam lieve Fatima
Ze zien er super lekker uit wil ze insch Allah maken met el3ied wou graag weten hoeveel Nutella je gebruikt
Alvast bedankt dikke ?
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:25
Alaikoem salaam Esma,
Ik gebruik 1 kleine pot Nutella, maar je moet ook even kijken hoe groot jouw koekjes zijn. Want hoe groter de koekjes hoe meer chocolade je nodig hebt.
Liefs,
Fatima
houda
23 juni 2017 at 11:06
Heei lieve Fatima,
Wat kun je maken met de overgebleven eiwit, is zonde om weg te gooien.
Esma
24 juni 2017 at 08:54
Choukrane lieverd ze zijn gelukt elhamdoelilah heb 2potten nodig gehad ?nu de truffels nog ze willen niet lukken?
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:51
Hallo Esma,
Aah super schat! Oh wat ging er mis dan? Xx
Naj
27 juni 2017 at 23:44
Assalaamoe 3alaykoem Fatima, ik wou even zeggen dat ik de maizena koekjes heb gemaakt voor al-Eid en ook de kokos maizena koekjes. En ze zijn gelukt, alhamdoelilaah! Wat geeft het een zelfverzekerd gevoel als er een recept is gelukt. Djaazaki Allaahoe khayran voor jouw recepten! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dat jij dit deelt met andere zegt echt veel over jou! Ik hoop in shaa Allaah dat je inmiddels gewend bent geraakt aan het huwelijk en dat je gelukkig mag blijven zijn met jouw man! Moge Allaah ta3ala jou beschermen van het kwade en je belonen, Allaahoema Ameen! ♡♡♡
Fatima El Irari
28 juni 2017 at 08:46
Alaikoem salaam Naj,
Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en ameen! Het getrouwde leventje is heel mooi Alhamdoelilah. Allah ibarkfiek lieve schat en ik ben echt blij dat het heeft gesmaakt!
Liefs,
Fatima
Fatima
11 augustus 2017 at 08:54
Hoi fatima
Wat ik zonde vindt is de eiwitten wat kan ik daarmee doen?
Groetjes
Fatima El Irari
11 augustus 2017 at 10:56
Hallo Fatima,
Ja dat begrijp ik. Je kunt er meringue van maken als je wilt? Of je zou een eiwit omelet kunnen maken? Je zou het eiwit ook kunnen gebruiken weer macarons.
Liefs,
Fatima
Zahra
30 augustus 2017 at 17:51
Zoals je wel weet is het bijna aid en ik wil iets lekkers maken maar ik kan niet kiezen wat zou u kiezen. ❤
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 18:02
Hallo Zahra,
Waar gaat jouw keuze naar uit? Een cake, taart, koekjes of toetjes?
Liefs,
Fatima
Zahra
31 augustus 2017 at 12:46
Ik wil graag koekjes maken. Waar je een beetje veel van kan maken in een keer want er komt veel familie.?❤
Fatima El Irari
31 augustus 2017 at 13:13
Hallo Zahra,
Je zou de maizena kokos koekjes kunnen maken. Uit dit recept krijg je veel koekjes plus ze vallen altijd bij iedereen in de smaak!
Liefs,
Fatima
Esma
10 september 2017 at 15:37
Heyy fatima,
Moetje 600 gram maizena gebruiken?
Fatima El Irari
11 september 2017 at 12:28
Hallo Esma,
Ja, je gebruikt in totaal 600 gram maizena.
Liefs,
Fatima
Esra
15 maart 2018 at 14:41
Hoihoi!
Welke smeerboter zou ik kunnen gebruiken ipv Bona?
Groetjes
Fatima El Irari
15 maart 2018 at 15:40
Hallo Esra,
Los van Bona vind ik persoonlijk Becel (geel kuipje) ook erg lekker. Xx
SohelaS Mari
5 juni 2018 at 18:42
Salaam Fatima
Door jou lijken alle recepten zo gemakkelijk!
Deze ga ik komend weekend eens uitproberen!
Shoukrane bezef ?
Fatima El Irari
6 juni 2018 at 06:08
Alaikoem salaam Sohelas,
Aah super lief zeg! Dankjewel lieve schat en succes ermee! Xx
Khadija
7 juni 2018 at 15:59
Fatima, als je ipv repen chocolade nutella gebruikt, wordt het dan ook hard? Of blijft de nutella een beetje zacht
Fatima
8 juni 2018 at 22:09
Lieverd , zou ik voor deze koekjes ook halvarine kunnen gebruiken?
Fatima El Irari
9 juni 2018 at 15:56
Hi Fatima,
Dat kan wel, maar raad ik je eerlijk gezegd niet aan. Ik zal eerder roomboter gebruiken of smeerboter van het merk Bona of Becel. Xx
Fatima
10 juni 2018 at 17:03
Ik heb het merk halvarine van vita dor van lidl zou je dat afraden lieverd?
Fatima El Irari
11 juni 2018 at 07:19
Hi Fatima,
Ik raad je toch aan om of smeerboter te gebruiken of roomboter. Ik heb zelf eerlijk gezegd nog nooit halvarine gebruikt voor koekjes. Xx
Fatima
10 juni 2018 at 17:09
Dan doe ik wel roomboter
Mqnal
5 april 2024 at 00:19
Ik heb de koekjes uit geprobeerd de koekjes zijn perfect gelukt alleen de nuttela aangebrand terwijl ik alles stap voor stap heb gedaan weet je hoe dat kan?
Kan ik ook normale chocolade laten smelten en gebruiken
Laila
11 juni 2018 at 11:54
is witte chocoladepasta ook smeltbaar als nutella?
Fatima El Irari
11 juni 2018 at 13:24
Hi Laila,
Ja, hoor je kunt ook witte chocolades smelten en gebruiken.
Fadoua
12 juni 2018 at 09:24
Hi fatima,
Net bezig met de maizena koekjes, beslag bijna klaar en kom ik er net achter dat ik maar 250 gram maizena thuis heb! ? kan ik het beslag bewaren in de koeling totdat ik een nieuwe pak maizena heb gekocht?
Gr Fadoua
Fatima El Irari
12 juni 2018 at 13:55
Hi Fadoua,
Ja hoor dat kan zeker. Of je gebruik bloem dat kan ook. Xx
Nabila
14 juni 2018 at 13:12
Salam alaikoum!
Zou ik het recept kunnen verdubbelen? Wel toch? Alleen dan gebruik ik 12 eigeel is wel veel dat laat me twijfelen…
Fatima El Irari
18 juni 2018 at 09:47
Alaikoem salaam Nabila.
Dat kan altijd. 10 eigele is dan genoeg.
Evie
17 juni 2018 at 12:53
Hallo!
Ik heb zojuist deze koekjes gemaakt, maar ze zijn nogal bros en vallen uit elkaar. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Fatima El Irari
18 juni 2018 at 06:16
Hi Evie,
Als de koekjes iets te bros zijn, dan heb je de koekjes iets te lang of op een iets te hoog temperatuur gebakken. Xx
Samira
23 mei 2019 at 19:25
Hoi meid,
Ik ben de koekjes nu aan het maken probeer de nutella te smelten maar krijg het niet voor elkaar. Ik heb het op laag vuur en roer hard maar het word brokkelig en hard. Heb het 2x geprobeerd zonder resultaat. Help wat doe ik fout?!
Fatima El Irari
25 mei 2019 at 19:06
Hi Samira,
Heb je de chocolade met zonnebloemolie op laag vuur laten smelten?
Hasna
1 juni 2019 at 17:51
Salaam ou3alaykoum Fatima,
Jouw recept is super! Enkel heb ik wat problemen met de chocolade.
Ik heb i.p.v Nuttella, pure chocolade gebruikt. Heb het laten smelten met een lepeltje olie.
Maar mijn chocolade bleef heel dik, dus als ik de koekjes in de chocolade probeerde te dompelen er TE veel chocolade op was. Daarna heb ik een scheutje melk aan de chocolade toegevoegd om het soepeler te maken (maar dat was een dom idee van mij haha). Heb je tips, om pure chocolade te smelten en vloeibaar te krijgen/houden? Wel moet ik erbij zeggen dat ik de chocolade heb laten afkoelen alvorens ik het over de koekjes probeerte de doen. Is het de bedoeling dat ik de chocolade ook warm over de koekjes kan doen? Uit ervaring weet ik, als ik de chocolade er direct overheen doe als het nog warm is, dat de krokantheid van de cornflakes weg gaat en dat de cornflakes slap wordt. Sorry voor mijn lange bericht :-)!
Groetjes
Fatima El Irari
2 juni 2019 at 00:01
Alaikoem salaam Hasna,
Als de chocolade te dik is dan kun je er extra zonnebloemolie bijdoen en de chocolade weer worden. Je kunt de koekjes het beste direct in de warme chocolade dompelen, want anders wordt de chocolade weer dikker.❤️
Naziha
9 augustus 2019 at 13:39
Hoi Fatima,vraagje, op hoeveel graden bij een heteluchtoven?Meestal is het 20graden eraf, maar wist niet of jouw graden van een gewone oven zijn of hetelucht snap je. Alvast bedankt!
Fatima El Irari
10 augustus 2019 at 07:50
Hi Naziha,
Zelf gebruik ik altijd boven-onder warmte. Bak jij weleens koekjes op de hetelucht stand? Zo ja, dan kun je dezelfde temperatuur aanhouden. Xx
K
21 mei 2020 at 21:47
Hoi schat
Kan ik ipv de bona ook gewoon roomboter gebruiken ??
Want wil ze net maken en heb enkel roomboter in huis . En heb ook geen vanillesuiker meer . Is dat erg ??
Fatima El Irari
22 mei 2020 at 09:38
Hi K,
Ja, je kunt ook roomboter gebruiken en de vanillesuiker weglaten.
mmehmet
15 december 2023 at 12:26
NIGGER