Madras Curry met Gamba’s

Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen

Madras Curry met Gamba's
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram Gamba's
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 ui , in blokjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika, in partjes
- 1 groene paprika, in partjes
- 1 gele paprika, in partjes
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
- 300 ml zoete kokosmelk
- 2 eetl. Madras curry
- 100 gram tomatensaus
- 400 gram Gamba's
- 1 eetl. verse limoensap
- 400 gram rijst
Bereidingswijze:
- 1)
Laat de garnalen ontdooien, was ze in koud water en verwijder de staarten. Zet opzij.
- 2)
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de de uien en knoflook glazig in 1-2 minuten.
- 3)
Voeg de verschillende kleuren paprika’s, de chilivlokken, het zout, en de zwarte peper toe.
- 4)
Bak de groenten voor 4-5 minuten, tot ze iets zachter zijn.
- 5)
Roer in een kom de kokosmelk, madras curry en de tomatensaus samen en giet de saus in de pan.
- 6)
Roer de saus door en breng de saus met de deksel schuin op de pan aan de kook voor 5-6 minuten.
- 7)
Voeg de uitgelekte garnalen toe en roer ze door de saus en kook ze mee voor 4-5 minuten.
- 8)
Roer de limoensap erdoor en breng de saus eventueel extra op smaak met zout.
- 9)
Kook in de tussentijd de rijst gaar in kokend water met een snuf zout. Zet opzij.
- 10)
Serveer de rijst met een portie rijst en garneer met gehakte koriander, eet smakelijk!
2 Comments
Yasmin
12 juli 2021 at 13:09
Van welke merk gebruik je madras curry?
Fatima El Irari
15 juli 2021 at 11:32
Hi Yasmin,
Van het merk Verstegen of Euroma.