Madras Curry met Gamba’s

27 mei 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Deze heerlijke Madras curry met Gamba’s moet je geprobeerd hebben! Je zet dit lekkere gerecht in een handomdraai op tafel. Een smakelijk feestje op je bord en ideaal voor doordeweeks voor het hele gezin! 
Print recept

Madras Curry met Gamba's

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram Gamba's
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 ui , in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, in partjes
  • 1 groene paprika, in partjes
  • 1 gele paprika, in partjes
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 300 ml zoete kokosmelk
  • 2 eetl. Madras curry
  • 100 gram Tomato Frito
  • 1 eetl. verse limoensap
  • 400 gram rijst

Bereidingswijze:

  • 1)

    Laat de garnalen ontdooien, was ze in koud water en verwijder de staarten. Zet opzij.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de de uien en knoflook glazig in 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de verschillende kleuren paprika’s, de chilivlokken, het zout, en de zwarte peper toe.

  • 4)

    Bak de groenten voor 4-5 minuten, tot ze iets zachter zijn.

  • 5)

    Roer in een kom de kokosmelk, madras curry en de tomatensaus samen en giet de saus in de pan. 

  • 6)

    Roer de saus door en breng de saus met de deksel schuin op de pan aan de kook voor 5-6 minuten.

  • 7)

    Voeg de uitgelekte garnalen toe en roer ze door de saus en kook ze mee voor 4-5 minuten.

  • 8)

    Roer de limoensap erdoor en breng de saus eventueel extra op smaak met zout.

  • 9)

    Kook in de tussentijd de rijst gaar in kokend water met een snuf zout. Zet opzij.

  • 10)

    Serveer de rijst met een portie rijst en garneer met gehakte koriander, eet smakelijk!

21 Comments

  • Yasmine

    18 juni 2021 at 17:37

    Hi Fatima,
    Big fan van je blog.
    Wat voor madras curry gebruik je ?

    Liefs,
    Yasmine

  • Yasmin

    12 juli 2021 at 13:09

    Van welke merk gebruik je madras curry?

    1. Fatima El Irari

      15 juli 2021 at 11:32

      Hi Yasmin,

      Van het merk Verstegen of Euroma.

      1. Claudia

        25 september 2021 at 13:31

        Hi Fatima,

        Is de kokosmelk geconderseerd?

      2. Amal

        1 augustus 2022 at 19:22

        Hi,

        Dank voor dit heerlijke recept! Klopt het dat de curry madras een kruidenmix is? Ik heb die van Euroma gebruikt, maar mijn saus had niet dezelfde kleur als de jouwe, terwijl k wel dezelfde verhoudingen heb gebruikt. Mijne was oranje. Doe ik iets verkeerd?

      3. Fatima El Irari

        27 maart 2024 at 13:04

        Hi Amal,

        Klopt, het is een dikke pasta. Ik gebruik altijd de pasta curry van het merk Fairtrade.

  • Yasmin

    16 juli 2021 at 22:07

    Ik heb een halve limoen in gedaan en het voelt iets te zuur aan. Is er iets waarmee ik de smaak kan naturaliseren?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 13:07

      Hi Yasmin,

      Als je de smaak te zuur vind, dan kun je er ongeveer een theelepel suiker aan toevoegen.

  • Asmae

    1 december 2021 at 07:54

    Hi Fatima!

    Ik ben benieuwd naar het recept. Welke tomatensaus gebruik je? Of zouden verse tomaten lekkerder zijn in dit gerecht? Ik vind meestal kant en klare sausjes zuur smaken.

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 13:06

      Hi Asmae,

      Ik gebruik Tomato Frito van het merk Heinz. Deze heeft echt helemaal geen zure smaak.

  • Far

    15 december 2021 at 22:01

    Welke rijst gebruik jij Fatima

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 13:05

      Hi Far,

      Ik gebruik basmati rijst van het merk Tilda (blauwe verpakking).

  • sophie

    5 april 2022 at 20:34

    Hi Fatima,
    Kan ik in plaats van garnalen ook kip gebruiken? Of kan ik deze kruiden dan niet gebruiken? Deze eerst bakken natuurlijk en daarna toevoegen.
    Ik vind garnalen heerlijk, maar mijn man helaas niet…
    Liefs,
    Sophie

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 13:05

      Hi Sophie,

      Jazeker, je kunt ook prima kip gebruiken en voor de rest gewoon dezelfde kruiden aanhouden.

  • Lara

    5 mei 2022 at 09:24

    Welke tomatensaus heb je gebruikt?😊

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 13:04

      Hi Lara,

      Die van Heinz, Tomato Frito.

  • Tina aminah

    4 juli 2023 at 21:17

    Met de tomatensaus, wordt het tomatenpuree of echt de verse kant en klaar tomatensauzen bedoelt in bokalen?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 13:03

      Hi Tina,

      Ik gebruik hiervoor Tomato Frito.

  • Hakima

    24 maart 2024 at 14:25

    Ik zie dat er 2 x 400 gram garnalen staat. Ik neem aan dat dit fout is?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 13:02

      Hi Hakima,

      Je hebt een keer 400 gram gamba’s nodig. Ik heb het aangepast, dankjewel!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept