Madras Curry met Gamba’s

27 mei 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Deze heerlijke Madras curry met Gamba’s moet je geprobeerd hebben! Je zet dit lekkere gerecht in een handomdraai op tafel. Een smakelijk feestje op je bord en ideaal voor doordeweeks voor het hele gezin! 
Print recept

Madras Curry met Gamba's

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram Gamba's
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 ui , in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, in partjes
  • 1 groene paprika, in partjes
  • 1 gele paprika, in partjes
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 300 ml zoete kokosmelk
  • 2 eetl. Madras curry
  • 100 gram tomatensaus
  • 400 gram Gamba's
  • 1 eetl. verse limoensap
  • 400 gram rijst

Bereidingswijze:

  • 1)

    Laat de garnalen ontdooien, was ze in koud water en verwijder de staarten. Zet opzij.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de de uien en knoflook glazig in 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de verschillende kleuren paprika’s, de chilivlokken, het zout, en de zwarte peper toe.

  • 4)

    Bak de groenten voor 4-5 minuten, tot ze iets zachter zijn.

  • 5)

    Roer in een kom de kokosmelk, madras curry en de tomatensaus samen en giet de saus in de pan. 

  • 6)

    Roer de saus door en breng de saus met de deksel schuin op de pan aan de kook voor 5-6 minuten.

  • 7)

    Voeg de uitgelekte garnalen toe en roer ze door de saus en kook ze mee voor 4-5 minuten.

  • 8)

    Roer de limoensap erdoor en breng de saus eventueel extra op smaak met zout.

  • 9)

    Kook in de tussentijd de rijst gaar in kokend water met een snuf zout. Zet opzij.

  • 10)

    Serveer de rijst met een portie rijst en garneer met gehakte koriander, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept