Ben jij ook zo dol op Madeleines? Dan ga je deze heerlijke, luchtige Madeleines echt lekker vinden. Super simpel om te maken en je kunt er maar geen genoeg van krijgen!
Ingrediënten: (24 stuks)
Voor het beslag:
- 3 eieren
- 150 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl. citroenrasp
- 130 gr. bloem
- 1 tl. bakpoeder
- 1/2 tl. zout
- 50 ml gesmolten roomboter
- 1 etl. zonnebloemolie
Bereiding:
Stap 1.
Mix in een beslagkom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 3 minuten luchtig, tot het mengsel mooi dik en licht van kleur is. Voeg de citroenrasp erbij en mix nog eens kort door.
Stap 2.
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en voeg de helft van de droge ingrediënten toe bij het beslag en mix op lage snelheid. Voeg de overige droge ingrediënten erbij en mix nogmaals door. Giet de gesmolten roomboter en de zonnebloemolie erbij en vouw met de spatel door het beslag. Dek de kom af met plasticfolie en zet de kom voor 60 minuten in de koelkast.
Stap 3.
Vet de bakvorm in met bakspray en strijk elke holte glad met een kwast. Verdeel in elke holte 1 eetlepel van het beslag en tik de bakvorm een paar keer op je werkblad. Bak de Madeleines in een voorverwarmde oven op 160 graden in 8 a 10 minuten mooi lichtbruin en gaar. Bestuif de Madeleines met poedersuiker en dien ze warm op met koffie of thee.
Extra tips&tricks:
.
- De Madeleine bakvorm is te bestellen bij Dille&Kamille.
- Vervang de roomboter door zonnebloemolie.
- Met dit recept kun je ook zachte cupcakes bakken.
34 Comments
Naima
14 december 2018 at 16:11
Zien er heerlijk uit!
Fatima El Irari
14 december 2018 at 16:14
Dankjewel Naima!❤️
Sofia
14 december 2018 at 16:12
Ik heb net de vorm bij de action gehaald en ga ze morgen maken, ben benieuwd!?
Fatima El Irari
14 december 2018 at 16:14
Hi Sofia,
Wat goed! Succes ermee.❤️
Jassmina
28 december 2018 at 22:45
Bij welke action heb je de vorm gevonden. Ik heb overal gezocht maar kan hem niet vinden. Alvast bedankt
Salima
14 december 2018 at 16:13
Kan ik ook cacaopoeder toevoegen? X
Fatima El Irari
14 december 2018 at 16:14
Hi Salima,
Jazeker! Je kunt 30 gram cacaopoeder gebruiken en 100 gr. bloem. ??❤️
Karima
14 december 2018 at 23:58
La recette en français ou en arabe svp
Fatima El Irari
15 december 2018 at 13:31
Hi Karima,
You can translate the recipe with Google translate.??❤️
Sanaa
16 december 2018 at 09:40
Kun je de bakplaten ook met iets anders bestrijken? Olie of boter?
Fatima El Irari
16 december 2018 at 09:43
Hi Sana,
Dat kan zeker. Je kunt zachte boter gebruiken of gewoon zomnebloemolie.??❤️
Hind
16 december 2018 at 10:13
Hey Fatima,
Kan je deze recept ook gewoon gebruiken voor een grote cake?
Fatima El Irari
16 december 2018 at 12:52
Hi Hind,
Ja, hoor dat kan ook. Ik raad je dan een niet al te grote vorm aan.??❤️
Rachida
17 december 2018 at 12:41
Salam fatima waar kan ik de bak vorm halen of bestellen en ook de tulband van de cake die je zaterdag of zondag had gemaakt met chocola en pistach noten.
Fatima El Irari
17 december 2018 at 14:15
Alaikoem salaam Rachida,
De Madeleine bakvorm kun je bestellen bij Dille&Kamille of bij de Action kopen(siliconen vorm en veel goedkoper) De tulbandcakevorm komt van Kookpunt en is van het merk Nordic Ware.❤️
Rachida
17 december 2018 at 12:58
Salam wa3likoum waar kan ik de bakvorm halen of bestellen, en de tulbandvorm waar je de cake hebt gemaakt afgelopen weekend met chocolade cake en pistachenoten alvast bedankt
Esma
17 december 2018 at 17:02
Heb ze genaakt en orecies de receot gevolgd de 60 min in koeler afgedekt en in oven ze zitten nu meer dan 10 min in oven maar helemaal ingezakt en ze worden niet gaat jammer
Fatima El Irari
17 december 2018 at 17:05
Hi Esma,
Op hoeveel graden heb je de oven gezet en op welke stand?
Nadia
22 december 2018 at 19:40
Welke stand gebruik jij? Gr Nadia
Fatima El Irari
23 december 2018 at 15:58
Hi Nadia,
Altijd de boven onder stand.
Najat
18 december 2018 at 10:10
Salam je zegt voeg de roomboter en zonnebloemolie toe? Is het niet 1 van beide of toch allebei? Alvast bedankt voor al je recepten die je deelt met ons ❤️
Fatima El Irari
18 december 2018 at 12:01
Alaikoem salaam Najat,
Je gebruikt 50 ml gesmolten roomboter en 1 eetlepel zonnebloemolie. Heel graag gedaan!❤️
Sanae
10 januari 2019 at 17:04
Salaam Fatima,
Ik ga morgen In Shaa Allah deze gebakjes maken. Ik doe het wel in een komen kleine tulband vormpjes. Wat is het effect van dat uurtje in de koelkast?
Gr. Sanae
Fatima El Irari
11 januari 2019 at 20:38
Alaikoem salaam Sanae,
Door het beslag in de koelkast te laten rusten kan het beslag soort van rijzen en hierdoor krijg je zo’n mooi bolletje aan de bovenkant van de Madeleines.❤️
Mar
16 maart 2019 at 13:43
Er staat 50 ml roomboter. Ik heb nu 50 gram afgewogen en gesmolten, niet goed gelezen. Is dat ok?
Fatima El Irari
16 maart 2019 at 13:58
Hi Mar,
Ja, kun je gewoon gebruiken zal geen probleem zijn. Succes en geniet ervan!
Mina
3 augustus 2019 at 14:15
Beste Fatima,
Kan ik het recept halveren?
Krijg ik dan hetzelfde resultaat? Heb namelijk een bakvorm voor 10 stuks.
Groetjes
Fatima El Irari
5 augustus 2019 at 16:47
Hi Mina,
Ja, hoor je kunt het recept halveren.
Hanane
10 december 2019 at 15:01
Hi fatima
Welke roomboter gebruik u?
Ik heb ongezoute gebruikt en ze zijn mislukt denkt u dat het door dar komt
Fatima El Irari
10 december 2019 at 18:12
Hi Hanane,
Ik heb ook ongezouten roomboter gebruikt. Wat is er precies mislukt?
Hanane
11 december 2019 at 11:00
Hallo,
Ze zijn niet mooi en krokent ik heb wel silicone bakvorm gebruikt? Ik ga proberen via snap een foto te sturen
Fatima El Irari
11 december 2019 at 11:29
Hi Hanane,
Kun je mij de vorm mailen; info@uitdekeukenvanfatima.nl
Hanane
12 december 2019 at 10:29
Hallo fatima
Hebt u mijn mail ontvangen?
Hanane
11 december 2019 at 12:16
Dank u
Ik heb zo net een email gestuurd