MACARONI MET GEHAKT

18 december 2018Fatima El Irari

Voor doordeweeks gaat mijn keus vaak uit naar de iets simpele gerechten en dan is deze macaroni met gehakt altijd een goede keus! Voor dit recept heb je geen pakjes of zakjes nodig, maar maak je macaroni simpel helemaal homemade. Je hoeft niet al te lang in de keuken te staan, dus ideaal voor doordeweeks!

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. gemarineerd rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 6 grote verse tomaten
  • 200 gr. doperwten
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 300 gr. macaroni
Kruiden:
.
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. harissa poeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 tl. kristalsuiker
Bereiding:
.
Stap 1.

Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een ruime pan en bak het gehakt, uien en de knoflook voor 3 a 5 minuten. Voeg de wortel en de paprika erbij en bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

Stap 2.

Ontvel de tomaten en maal of rasp de tomaten fijn. Giet de tomatensaus in de pan en voeg ook de tomatenpuree erbij. Roer de saus door en voeg de gemberpoeder, zout, oregano, paprikapoeder, harissapoeder, zwarte peper, kurkuma en de kristalsuiker in de pan, roer goed door en laat het koken op middelhoog vuur voor 15 a 20 minuten. Wanneer de saus mooi is ingedikt voeg je de doperwten en de peterselie erbij en laat je de saus voor 5 minuten sudderen op laag vuur.

Stap 3.

Kook de macaroni gaar volgens de verpakking in licht gezout water. Giet het water af en voeg de gekookte macaroni toe bij de saus en roer het goed door. Laat de macaroni voor 3 a 5 minuten sudderen op laag vuur en serveer de macaroni met geraspte kaas en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Geen verse tomaten in huis? Dan kun je ook gepelde tomaten uit blik gebruiken van 400 gram.
  • Is de tomatensaus nog iets te zuur? Voeg er dan wat extra kristalsuiker bij.
  • Mocht de tomatensaus iets te dik zijn, dan kun je er 50 ml warm water aan toevoegen en de saus weer aan de kook brengen.
  • Macaroni kun je makkelijk invriezen, nadat het is afgekoeld.

Liefs,
Fatima

Print recept

23 Comments

  • Sharifa

    18 december 2018 at 12:13

    Yes! Dit ga ik vanavond maken, thanks!

    1. Fatima El Irari

      18 december 2018 at 12:15

      Graag gedaan Sharifa en geniet ervan! Xx

  • Sinem

    18 december 2018 at 12:14

    Heerlijk zulke simpele recepten! Normaal gesproken gebruik ik altijd saus uit een pot maar ik ga dit recept proberen.

    1. Fatima El Irari

      18 december 2018 at 12:15

      Hi Sinem,

      Moet je zeker eens doen! Geniet ervan. Xx

  • Sonya

    18 december 2018 at 12:43

    Hoihoi hoeveel kristalsuiker moet erbij? Het staat niet in de ingrediëntenlijst.

    1. Fatima El Irari

      18 december 2018 at 13:14

      Hi Sonya,

      Je gebruikt 1 theelepel kristalsuiker.

  • Sabrina

    18 december 2018 at 12:47

    Mmm lekker !
    Heb je een foto van harissapoeder ?

  • Yasmina

    18 december 2018 at 14:54

    Ziet er lekker uit. Helaas als ik 4 verse tomaten gebruik om sausje te maken is het te weinig saus en is er binnen een paar minuten geen saus meer over.. dus ik gebruik altijd een potje hahah. Maar wel lekker. Ga zo door.

    1. Fatima El Irari

      18 december 2018 at 16:27

      Hi Yasmina,

      Ik gebruik 4 grote tomaten, dus 6 middelgrote tomaten. Je kunt altijd meer tomaten nemen of uit een potje kan natuurlijk ook.❤️

  • Fatima

    21 december 2018 at 19:27

    Hoi, Fatima

    Is jou gehakt gekruid voordat je het bakt. OP de foto lijkt alsof get gehakt gekruid is. Groetjes

    1. Fatima El Irari

      22 december 2018 at 16:17

      Hi Fatima,

      Klopt, het gehakt is gemarineerd. Staat ook bij de ingrediënten.❤️

  • Fatima

    24 december 2018 at 07:42

    Oké dank je meid, dan heb ik even te snel gelezen

  • Danya

    5 januari 2019 at 09:27

    Ik heb gewoon gehakt gebruikt zonder kruiden maar wel iets komijn en Italiaanse kruiden door de saus gedaan zonder suiker (tomaten waren al zoet) en het was super lekker. Mijn dochter heeft het als middag, avond, volgende dag als ontbijt en lunch gegeten en dat zegt genoeg haha. Super! Bedankt, had nooit eerder macaroni gemaakt en dit is zeker voor herhaling vatbaar!

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2019 at 18:07

      Hi Danya,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat de kleine er ook zo van heeft genoten!❤️

  • Fadoua

    23 februari 2019 at 12:14

    Hey salaam Fatima! Kan je harissapoeder ook weglaten of is het dan niet lekker? Xx

    1. Fatima El Irari

      24 februari 2019 at 11:02

      Hi Fadoua,

      Jazeker, kan je altijd weglaten hoor.

  • Imane

    13 mei 2019 at 13:51

    Met wat marineer je het gehakt?

  • John

    21 mei 2019 at 16:23

    Dag Fatima,

    Ik zie bepaalde kruiden die in de gehakt marinade gebruikt worden, maar ook voor de macaroni schotel. Is dat ook de bedoeling, of hoef ik kruiden die in de gehakt marinade worden gebruikt, niet meer toe te voegen in de macaroni schotel ? Hartelijk bedankt alvast voor je bericht.

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:48

      Hi John,

      Ja, klopt. Je gebruikt ook voor de saus extra kruiden om de pastasaus op smaak te brengen.

      Groetjes,
      Fatima

  • Suzanne

    21 juli 2020 at 13:04

    Hoi hoi Fatima,

    Hoe ontvel je de tomaten en met wat maal je ze fijn? Dat zie ik niet in het recept staan..

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2020 at 21:25

      Hi Suzanne,

      Ik ontvel de tomaten gewoon met een aardappelmesje. Je kunt voor het gemak de tomaten ook eerst even koken voor ongeveer 5-8 minuten en dan verwijder je heel makkelijk de schil. Verder maal ik de tomaten fijn in een keukenmachine.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept