Voor doordeweeks gaat mijn keus vaak uit naar de iets simpele gerechten en dan is deze macaroni met gehakt altijd een goede keus! Voor dit recept heb je geen pakjes of zakjes nodig, maar maak je macaroni simpel helemaal homemade. Je hoeft niet al te lang in de keuken te staan, dus ideaal voor doordeweeks!
Ingrediënten: (4 personen)
.
- 2 etl. zonnebloemolie
- 300 gr. gemarineerd rundergehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 knoflookteentjes, fijngesneden
- 2 wortelen, in stukjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 etl. tomatenpuree
- 6 grote verse tomaten
- 200 gr. doperwten
- 2 etl. peterselie, fijngesneden
- 300 gr. macaroni
Kruiden:
.
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. zout
- 1 tl. gedroogde oregano
- 1 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. harissa poeder
- 1/2 tl. zwarte peper
- 1/2 tl. kurkuma
- 1 tl. kristalsuiker
Bereiding:
.
Stap 1.
Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een ruime pan en bak het gehakt, uien en de knoflook voor 3 a 5 minuten. Voeg de wortel en de paprika erbij en bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Stap 2.
Ontvel de tomaten en maal of rasp de tomaten fijn. Giet de tomatensaus in de pan en voeg ook de tomatenpuree erbij. Roer de saus door en voeg de gemberpoeder, zout, oregano, paprikapoeder, harissapoeder, zwarte peper, kurkuma en de kristalsuiker in de pan, roer goed door en laat het koken op middelhoog vuur voor 15 a 20 minuten. Wanneer de saus mooi is ingedikt voeg je de doperwten en de peterselie erbij en laat je de saus voor 5 minuten sudderen op laag vuur.
Stap 3.
Kook de macaroni gaar volgens de verpakking in licht gezout water. Giet het water af en voeg de gekookte macaroni toe bij de saus en roer het goed door. Laat de macaroni voor 3 a 5 minuten sudderen op laag vuur en serveer de macaroni met geraspte kaas en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
- Geen verse tomaten in huis? Dan kun je ook gepelde tomaten uit blik gebruiken van 400 gram.
- Is de tomatensaus nog iets te zuur? Voeg er dan wat extra kristalsuiker bij.
- Mocht de tomatensaus iets te dik zijn, dan kun je er 50 ml warm water aan toevoegen en de saus weer aan de kook brengen.
- Macaroni kun je makkelijk invriezen, nadat het is afgekoeld.
24 Comments
Sharifa
18 december 2018 at 12:13
Yes! Dit ga ik vanavond maken, thanks!
Fatima El Irari
18 december 2018 at 12:15
Graag gedaan Sharifa en geniet ervan! Xx
Sinem
18 december 2018 at 12:14
Heerlijk zulke simpele recepten! Normaal gesproken gebruik ik altijd saus uit een pot maar ik ga dit recept proberen.
Fatima El Irari
18 december 2018 at 12:15
Hi Sinem,
Moet je zeker eens doen! Geniet ervan. Xx
Sonya
18 december 2018 at 12:43
Hoihoi hoeveel kristalsuiker moet erbij? Het staat niet in de ingrediëntenlijst.
Fatima El Irari
18 december 2018 at 13:14
Hi Sonya,
Je gebruikt 1 theelepel kristalsuiker.
Sabrina
18 december 2018 at 12:47
Mmm lekker !
Heb je een foto van harissapoeder ?
Fatima El Irari
18 december 2018 at 13:13
Hi Sabrina,
Zie hieronder de link. Je kunt eventueel ook cayennepeper gebruiken.
https://www.google.com/search?q=verstegen+harissa+kruiden&rlz=1CDGOYI_enNL818NL818&hl=nl&prmd=simvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiF_uDGuqnfAhUGKuwKHXhwAeoQ_AUoAnoECA0QAg&biw=375&bih=638#imgrc=rshKnzlEefql6M
Yasmina
18 december 2018 at 14:54
Ziet er lekker uit. Helaas als ik 4 verse tomaten gebruik om sausje te maken is het te weinig saus en is er binnen een paar minuten geen saus meer over.. dus ik gebruik altijd een potje hahah. Maar wel lekker. Ga zo door.
Fatima El Irari
18 december 2018 at 16:27
Hi Yasmina,
Ik gebruik 4 grote tomaten, dus 6 middelgrote tomaten. Je kunt altijd meer tomaten nemen of uit een potje kan natuurlijk ook.❤️
Fatima
21 december 2018 at 19:27
Hoi, Fatima
Is jou gehakt gekruid voordat je het bakt. OP de foto lijkt alsof get gehakt gekruid is. Groetjes
Fatima El Irari
22 december 2018 at 16:17
Hi Fatima,
Klopt, het gehakt is gemarineerd. Staat ook bij de ingrediënten.❤️
Fatima
24 december 2018 at 07:42
Oké dank je meid, dan heb ik even te snel gelezen
Danya
5 januari 2019 at 09:27
Ik heb gewoon gehakt gebruikt zonder kruiden maar wel iets komijn en Italiaanse kruiden door de saus gedaan zonder suiker (tomaten waren al zoet) en het was super lekker. Mijn dochter heeft het als middag, avond, volgende dag als ontbijt en lunch gegeten en dat zegt genoeg haha. Super! Bedankt, had nooit eerder macaroni gemaakt en dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Fatima El Irari
5 januari 2019 at 18:07
Hi Danya,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat de kleine er ook zo van heeft genoten!❤️
Fadoua
23 februari 2019 at 12:14
Hey salaam Fatima! Kan je harissapoeder ook weglaten of is het dan niet lekker? Xx
Fatima El Irari
24 februari 2019 at 11:02
Hi Fadoua,
Jazeker, kan je altijd weglaten hoor.
Imane
13 mei 2019 at 13:51
Met wat marineer je het gehakt?
Fatima El Irari
13 mei 2019 at 21:06
Zie hier het recept; https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade/
John
21 mei 2019 at 16:23
Dag Fatima,
Ik zie bepaalde kruiden die in de gehakt marinade gebruikt worden, maar ook voor de macaroni schotel. Is dat ook de bedoeling, of hoef ik kruiden die in de gehakt marinade worden gebruikt, niet meer toe te voegen in de macaroni schotel ? Hartelijk bedankt alvast voor je bericht.
Fatima El Irari
22 mei 2019 at 09:48
Hi John,
Ja, klopt. Je gebruikt ook voor de saus extra kruiden om de pastasaus op smaak te brengen.
Groetjes,
Fatima
Suzanne
21 juli 2020 at 13:04
Hoi hoi Fatima,
Hoe ontvel je de tomaten en met wat maal je ze fijn? Dat zie ik niet in het recept staan..
Fatima El Irari
21 juli 2020 at 21:25
Hi Suzanne,
Ik ontvel de tomaten gewoon met een aardappelmesje. Je kunt voor het gemak de tomaten ook eerst even koken voor ongeveer 5-8 minuten en dan verwijder je heel makkelijk de schil. Verder maal ik de tomaten fijn in een keukenmachine.
Chaima
18 september 2021 at 08:39
Hi, kan je ook spaghetti gebruiken inplaats van macaroni?