MAANZAAD CITROEN CAKE

1 juli 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Met dit mooie zomerse weer is deze frisse maanzaad citroen cake een perfecte keus! De cake is zo ontzettend luchtig, lekker fris en ook nog eens simpel om te maken. Ik nam dit lekkers gisteren mee op bezoek en zoals je misschien al kunt raden was die binnen een mum van tijd op! 

Ingrediënten:

Voor het cakebeslag:
  • 200 gr. roomkaas
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • rasp van een citroen 
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 1 etl. maanzaad
Extra:
  • poedersuiker
  • citroenrasp

Bereiding:
    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Mix in een ruime kom de roomkaas, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout mooi glad.
    3. Giet dan de zonnebloemolie erbij en mix het weer samen. 
    4. Voeg de eieren per een erbij en mix de eieren op hoge snelheid bij het beslag.
    5. Zeef de bloem en de bakpoeder bij het beslag en mix de droge ingrediënten op lage snelheid bij het beslag.
    6. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer de droge ingrediënten door het beslag.
    7. Pers de citroenrasp bij het beslag en rasp ook de citroenrasp erbij. Mix dit door het beslag en voeg dan ook de maanzaad toe en mix weer samen.
    8. Spray de bakvorm in bakspray of met zonnebloemolie, giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
    9. Tik de vorm een paar keer op je werkblad zodat eventuele luchtbellen uit het beslag kunnen verdwijnen en bak de cake in de oven voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
    10. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor ongeveer 10 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna haal je de cake uit de vorm en laat je de cake volledig afkoelen op een rooster.
    11. Garneer de cake met wat poedersuiker en citroenrasp en smullen maar!
Extra tips&tricks:
  • Vervang de roomkaas door Griekse yoghurt of door volle yoghurt.
  • Deze cake is ook erg lekker met sinaasappelsap en rasp.
  • Met dit recept kun je ook 15 cupcakes bakken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met fonQ

Print recept

Nutrition

103 Comments

  • Sanae

    1 juli 2018 at 10:58

    Deze ga ik maken! Maar ik ga denk ik cupcakes maken ervan. Tot hoe ver zal ik de vormpjes vullen? Ik hoor graag van je
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2018 at 13:21

      Hi Sanae,

      Ik raad je aan om elk vormpje met 1.5 eetlepel vulling te vullen. Succes! Xx

      1. Sanae

        1 juli 2018 at 17:27

        Hoi fatima hoe lang moet ik de cupcake versie bakken alvast bedankt

      2. Fatima El Irari

        2 juli 2018 at 06:38

        Hi Sanae,

        Cupcakes hebben ongeveer 20 a 30 minuten nodig op 180 graden. Succes! Xx

  • Amira

    1 juli 2018 at 11:19

    Hoi Fatima, ziet er lekker uit hoe groot is de bakvorm waar je hem erin hebt gedaan?

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2018 at 13:22

      Hi Amira,

      Dankjewel hoor! De bakvorm heeft een diameter van 23 cm. Xx

  • Najiba

    1 juli 2018 at 11:36

    TbarkAllah 3lik je hebt gouden handen. Gebruik jij een halve citroen om te raspen? Prachtige bakvorm maar 49 euro voor een bakvorm is echt duur. Jammer! Gebruik gewoon mijn goedkope bakvorm?

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2018 at 13:24

      Allah ibarkfiek Najiba! Ik gebruik rasp van 1 hele citroen en citroensap van een halve citroen. Haha ik begrijp je wel hoor een bakvorm van bijna €50,- is best duur, maar de kwaliteit van deze vorm is echt gewoon top! Ik denk dat vele daarom het geld er wel voor over hebben. Maar je kunt elk soort bakvorm gebruiken hoor. Xx

      1. Najiba

        1 juli 2018 at 23:08

        Dank je wel. Is het een smeuïge cake?

      2. annemie

        25 november 2019 at 08:06

        Maar deze bakvormen ,kan je doorgeven aan je kinderen ,zijn voor veel generatie!

      3. Fatima El Irari

        25 november 2019 at 09:40

        Helemaal mee eens!👍🏼😍

  • Sam

    1 juli 2018 at 11:57

    Bedankt voor het recept. Kun je ook limoen gebruiken. Ik heb geen citroen in huis

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2018 at 13:25

      Hi Sam,

      Jazeker, lemon kan ook hoor.

      1. annemie

        25 november 2019 at 08:06

        kan je de limoen en citroen ook vervangen door appelsien

      2. Fatima El Irari

        25 november 2019 at 09:21

        Hi Annemie,

        Bedoel je door Appelsientje drank?

      3. Fatima El Irari

        25 november 2019 at 09:40

        Bedoel je Appelsientje?

  • Najiba

    1 juli 2018 at 12:21

    TbarkAllah 3lik je hebt gouden handen! Gebruik jij een halve Citroen om te raspen? De bakvorm kost 49 euro hartstikke duur. Jammer! Ik gebruik mijn gewone goedkope bakvorm ?

  • Najoua

    1 juli 2018 at 12:22

    Heey welke roomkaas gebruik je hier voor de cake?

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2018 at 13:27

      Hi Najoua,

      Ik gebruik de naturel roomkaas van de Lidl. Die zie je ook in beeld bij de ingredienten.

      Liefs,
      Fatima

  • Chaimaa

    1 juli 2018 at 13:25

    SalamFatima!
    Kan ik de lijnzaad ook weglaten?

    Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2018 at 13:29

      Alaikoem salaam Chaimaa,

      Ja hoor je kunt de maanzaad ook weglaten. Xx

  • Marijke

    1 juli 2018 at 14:12

    Hallo Fatima. Hoeveel olie gebruik je? Het lijkt in de video veel meer dan de 180ml in het recept staat. Lijkt dat maar zo?
    Dank je voor dit geweldige recept 🙂

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 06:34

      Hi Marijke,

      Ik gebruik in totaal exact 180 ml zonnebloemolie. De beelden zijn ingezoomd, dus lijkt het misschien iets meer. Graag gedaan hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • mieke

    1 juli 2018 at 16:28

    waar vind ik deze bakvorm?

  • Benny

    1 juli 2018 at 17:05

    Dag fatima
    Graag de link voor de bakvorm zou die ook willen bestellen
    Groetjes
    Thanks

  • Nabila

    1 juli 2018 at 17:10

    Heey fatima,

    Kan je ook een normale bakvorm gebruiken?

    Groetjes Nabila

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 06:37

      Hi Nabila,

      Jazeker, je kunt allerlei bakvormen gebruiken hoor. Xx

  • Daisy

    1 juli 2018 at 17:32

    Salaam , kan dit ook in een siliconenbakvorm en moet het ook ingevet worden?

    Groetjes ,
    Daisy

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 06:39

      Hi Daisy,

      Ja, hoor je kunt ook een siliconen bakvorm gebruiken. Normaal gesproken hoeft een siliconen bakvorm bijna nooit ingevet te worden, maar ik vet alle bakvormen voor de zekerheid toch in. Dan weet je ook 100% dat de cake niet zal blijven plakken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Najiba

    1 juli 2018 at 19:53

    Is het een smeuïge cake Fatima?

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 06:40

      Hi Najiba,

      Jazeker, deze cake is echt smeuïg en lekker zacht! Xx

  • Soumayra

    1 juli 2018 at 20:41

    Salam alaikoem! Als we het met sinaasappel willen maken, hoeveel rasp en sap raad je aan?

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 06:41

      Alaikoem salaam Soumayra,

      Je kunt dan sinaasappelsap gebruiken van een halve normaal grote sinaasappel en rasp van een hele sinaasappel. Xx

  • Yasmina

    1 juli 2018 at 22:49

    Salaam faatje,

    Cake ziet er heerlijk uit. Ik maak wekelijks een cake van je pagina en lukken altijd goed !
    Ik had wel een vraagje kan ik bij deze cake een vakvorm van 26 cm gebruiken?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 06:43

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Wat lief! Jazeker dat kan wel maar dan zal de cake er wel iets lager uitkomen, omdat je voor dit recept het beste een bakvorm van 20, 22 of 24 cm kunt gebruiken. Dankjewel lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • S

    2 juli 2018 at 12:40

    Salamun alikom, ik heb van een betrouwbare Islamitische geleerde vernomen dat maanzaad haram is, omdat het (net als nootmuskaat) toxich is. Het is dus een manier om high van te worden.
    Ik ben nu ziek en niet in staat om het bewijs voor je te gaan opzoeken, maar aangezien we pas dingen kunnen aannemen als we bewijs hebben, zou ik zeggen: kijk of je het zelf even kan nazoeken.

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 12:43

      Alaikoem salaam,

      Ik ga het even opzoeken, want dit heb ik nog nooit gehoord. Allah iechafiek!

  • Kim

    2 juli 2018 at 18:19

    Bij de ah is er geen roomkaas natural, kan zuivelspread ook? Of is dat weer iets anders?

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2018 at 06:07

      Hi Kim,

      Ja, hoor dat is hetzelfde als roomkaas. Succes!

  • Asma

    3 juli 2018 at 23:19

    Bedankt voor het recept. Ik zou graag willen eten of de hoeveel beslag ook past in een lange standaart cake vorm.

    1. Fatima El Irari

      4 juli 2018 at 06:19

      Hi Asma,

      Graag gedaan! Jazeker, je kunt ook een lange bakvorm gebruiken. Xx

      1. Asma

        20 juli 2018 at 03:32

        Dat was me toch eens een heerlijk, luchtige en frisse cake die ook nog eens snel gemaakt is. Ik had uiteindelijk een ronde bakvorm van 26 cm gebruikt. De cake was goed gerezen en heb er puntjes van gesneden. Normaal ben ik niet zo van citoen in een cake maar bij deze cake was het precies goed. Mijn schoonfamilie vond de cake ook geslaagd. Dankjewel xx

      2. Fatima El Irari

        22 juli 2018 at 13:43

        Hi Asma,

        Wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • De Reuver Frank

    5 juli 2018 at 20:09

    Nou, ik zou er zelf niet aandenken zo een cake te bakken. Maar lijkt mij heerlijk en is zeker eenvoudig genoeg te maken. Ik heb alleen de poedersuiker niet in huis. Geeft niet, het mag er mooi uitzien, maar hij moet lekkerder smaken 😉

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 07:52

      Hi Frank,

      Ah dankjewel! Inderdaad, is niet erg hoor als je geen poedersuiker in huis hebt. Geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Ebru

    6 juli 2018 at 18:35

    Hoi Fatima,

    Kun je in plaats van maanzaad ook chiazaad gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 07:46

      Hi Ebru,

      Dit zou vast ook kunnen, maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit chiazaad in een cake geproefd maar misschien is het wel lekker.

  • Suzanne

    8 juli 2018 at 14:51

    Hai Fatima,

    Dankjewel voor al je heerlijke recepten! Zou je de zonnebloemolie ook kunnen vervangen met boter/magerine? En moet ik dan dezelfde ml aanhouden?

    Groetjes suzanne

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 18:09

      Hi Suzanne,

      Graag gedaan hoor! Ik raad je dan eerder aan ongezouten roomboter te gebruiken i.p.v. margarine. Je gebruikt dan ook 180 gram roomboter op kamertemperatuur.

      Liefs,
      Fatima

  • sara

    17 juli 2018 at 17:45

    Deze cake voor bezoek gemaakt en wow!! Wat is hij lekker zacht zeg!!! Super bedankt

    1. Fatima El Irari

      18 juli 2018 at 06:03

      Hi Sara,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Esther

    21 juli 2018 at 05:33

    Ik heb precies gedaan wat jij hebt gedaan stap voor stap de video gevolgd. Jouw vorm is 23 cm die van mij 22 cm en toch kwam mijn cake niet zo hoog zoals die van jouw.

    Die van jouw kwam echt tot de rand of miss zelfs iets erover maar die van mij bleef er een stuk onder.

    Hij is wel luchtig hoor daar niet van maar vraag me dan af waar dit aan kan liggen want je zou denken een kleinere vorm dat die dan juist verder uitstijgt boven de rand.

    Ligt dit aan t materiaal van de vorm?
    Heb jij het zelfde als je bijv. Met de vorm die je van de Lidl hebt bakt? Merk jij t verschil tussen de huidige vorm en die van de Lidl?

    1. Fatima El Irari

      22 juli 2018 at 13:42

      Hi Esther,

      Aan de vorm kan het niet liggen hoor, want ik gebruik meerdere vormen en ook in andere vormen rijst mijn cake goed. Mag ik vragen welke bakpoeder je gebruikt en welke oven functie je gebruikt om cakes te bakken?

      Liefs,
      Fatima

  • Safiya

    8 september 2018 at 09:42

    Wat raadt je aan Fatima?
    Electrisch of hetelucht voor het bakken van deze cake

    1. Fatima El Irari

      10 september 2018 at 11:26

      Hi Safiya,

      Je kunt in principe beide gebruiken, alleen gebruik ik zelf nooit de hetelucht functie voor het bakken van cakes. Ik zet de oven altijd op de boven onder functie.

      1. Laannnn

        1 december 2019 at 19:21

        Hoi Fatima, ik wil deze cake maken maar ik heb misschien een domme vraagje. Ik volg jouw advies op en ik wil alleen onder functie van de oven aanzetten. Maar nu vraag ik mij af hoe hoog of laag je de cake moet zetten in de oven. Dus helemaal onderaan? Of juist niet. Hopelijk lees je dit xx

      2. Fatima El Irari

        4 december 2019 at 11:44

        Hi Laan,

        Is geen domme vraag hoor. Ik zet alle cakes iets lager dan het midden, dus je rooster zet je iets lager dan het midden. Succes!

  • Mimi

    19 september 2018 at 14:01

    Hoi faatje,
    Kan ik ook ricotta gebruiken ipv roomkaas?
    Gr mimi

    1. Fatima El Irari

      19 september 2018 at 14:39

      Hi Mimi,

      Ja hoor je kunt ook prima ricotta gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Youssra

    17 oktober 2018 at 06:03

    Hi,

    Mijn bakvorm is iets groter. Kan ik 250 gr bloem gebruiken ipv 200gr?
    Dus zoals de roomkaas yoghurt cake.

    Gr,

    Youssra

    1. Fatima El Irari

      17 oktober 2018 at 10:25

      Hi Youssra,

      Dat kan, dan krijg je een iets stevigere cake. Xx

  • Carolle

    19 oktober 2018 at 08:00

    Hi Fatima,

    Mag ik vragen waar jij jouw maanzaad koopt, ik vind het erg lastig te vinden in de supermarkt.

    Groetjes,
    Carolle

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2018 at 08:08

      Hi Carolle,

      Ik haal maanzaad altijd bij de Jumbo en deze is te vinden bij de specerijen. Xx

  • Layla boudaina

    8 november 2018 at 10:26

    Hallo Fatima,
    Cake ziet er zoals je andere recepten heerlijk uit, ga het deze weekend proberen.
    Maar een vraagje vanwaar het je de citroen vormpje op citroen mee te persen. Zo handig.

    Alvast Bedankt.

    1. Fatima El Irari

      8 november 2018 at 15:42

      Hi Layla,

      Dankjewel lieverd! Deze komt van de Xenos haha. Xx

  • Sanae

    13 november 2018 at 13:41

    Hoi Fatima,

    Ik heb deze cake nu een aantal keer gemaakt bij de cake blijft vochtig van binnen. Smaakt heerlijk maar is nog nat in het midden. Hoe komt dat? Ik bak em al wat langer dan de aangegeven tijd. Graag hoor ik van je

    Alvast dank
    Sanae

    1. Fatima El Irari

      14 november 2018 at 08:26

      Hi Sanae,

      Mag ik vragen op welke stand jij de oven zet en op hoeveel graden? Als de cake nog vochtig is, dan is de cake nog niet helemaal gaar.

  • Sanae

    13 november 2018 at 21:47

    Ik had een bericht getypt die staat er niet

    1. Fatima El Irari

      14 november 2018 at 08:26

      Ik moest die nog accepteren, maar hij staat er nu bij.

  • Dija

    8 december 2018 at 12:06

    Wordt 200gram roomkaas dan 200ml yoghurt?

    1. Fatima El Irari

      8 december 2018 at 12:10

      Ja, maar je gebruikt dan wel de dikke variant.

  • Dija

    9 december 2018 at 10:45

    Oké bedankt voor je reactie ?

  • Karima

    1 januari 2019 at 13:36

    Wat kan je als alternatief gebruiken voor bakspray?

    1. Fatima El Irari

      1 januari 2019 at 14:26

      Hi Karima,

      Je kunt de vorm ook insmeren met zonnebloemolie of met zachte roomboter. Dan even licht bestuiven met bloem en de overige bloem er weer uitkloppen.??

  • Sukran

    19 februari 2019 at 13:46

    Hoi! Na gebruik van deze nordic ware bakvorm ben ik altijd zo lang bezig met uithalen van de cake. Het zit altijd muurvast! Gebruik bakspray vet de vorm in, zelfs snij ik de cake los van de randen. Heb jij nog tips? Het is echt heel vervelend om deze vorm te gebruiken

    1. Fatima El Irari

      20 februari 2019 at 10:30

      Hi Sukran,

      Oh, bij mij blijft die echt nooit plakken. Welke bakspray gebruik je? En als de cake uit de oven komt laat je deze dan even afkoelen in de vorm?

      1. Sukran

        1 maart 2019 at 23:25

        Dr.utker. Zelfde!

  • Laura

    16 maart 2019 at 09:19

    Dacht dat het een beetje een droge cake zou worden maar hij is heerlijk smeuïg en smaakvol. Yum!
    Dankjewel, groetjes Laura

    1. Fatima El Irari

      16 maart 2019 at 09:21

      Hi Laura,

      Goed om te te lezen, geniet ervan!

  • Selima

    20 maart 2019 at 16:42

    Hey, mischien heel laat dit maar ik keek net in de koelkast en zag dat ik alleen roomkaas had met knoflook en kruiden denk je dat dit heel erg zal zijn want ik wou die cake heel graag vandaag willen maken alleen heb geen yoghurt of “normale” roomkaas thuis.

    Ik hoop dat je vandaag nig mischien kan reageren zo niet dan jammer voor mij
    Ik wil wel nog even zeggen dat je handjes ma sha Allah van goud zijn✨❤️

    Gr.selima

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2019 at 17:22

      Hi Selima,

      Dankjewel lieverd! Sorry, maar ik zou die roomkaas echt noet gebruiken. Dit gaat niet lekker smaken in de cake. Je kunt de roomkaas weglaten en vervangen door 180 ml melk.

  • Rana

    31 mei 2019 at 17:48

    Hoi Fatima,

    Ik heb vandaag deze lekkere cake gemaakt alleen het beslag van de cake was beetje aan de dunne kant..terwijl ik alle stappen juis heb gevolgd. Dus heb ik maar klein beetje meel toegevoegd, cake was niet helemaal goed opgestegen in de oven.. Heb je enig idee hoe dat gekomen is? En waarom mijn beslag dun was?

    Ps. Sinds ik een nieuwe oven heb bakken mijn cakes niet meer zo mooi heb je tips..

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:52

      Hi Rana,

      Het beslag hoor sowieso iets dunner te zijn. Is je cake wel gelukt? En wat gaat er precies mis met je nieuwe oven dan?

      1. Rana

        3 juni 2019 at 11:37

        Cake was gelukt en het smaakte verrukkelijk!!

        Mijn cakes worden niet gaar vanbinnen, buitenkant kleurt mooi bruin. Ik zet hem op hete lucht functie.

        Alvast bedankt

      2. Fatima El Irari

        3 juni 2019 at 16:44

        Hi Rana,

        Als de cake van buiten al bruin is gekleurd, maar de binnenkant nog niet gaar is dan staat jouw oven te hoog. Je kunt ook het beste cake bakken op de boven-onder warmte i.p.v. hetelucht.

  • Nadia

    10 juni 2019 at 08:08

    Hoi fatima,

    Ik heb deze cake vanmorgen gemaakt, helaas is hij mislukt!
    Maar ik weet niet waar het aan ligt, aan de buitenkant is hij mooi goudbruin geworden maar de binnenkant is het nog gewoon beslag. Erste half uur boven onder gebakken. Nu staat hij nog in de over maar dan op hete lucht. In de hoop dat hij ook gaar wordt aan de binnenkant.

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2019 at 08:23

      Hi Nadia,

      Als de cake aan de buitenkant al bruin is en de binnenkant niet, dan is de aangegeven temperatuur iets te hoog voor het bakken van cake. Oo hoeveel graden bak je normaal gesproken cakes? Je kunt het beste voor cakes altijd onder-boven warmte gebruiken.

  • Farida

    28 juni 2019 at 10:18

    Hi fatima ziet er leker uit
    Mag het ook in een ronde vorm?
    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2019 at 08:16

      Hi Farida,

      Jazeker, kan ook in een ronde vorm.?

  • Ana

    12 juli 2019 at 12:44

    Hoi Fatima,

    Kan het beslag ook in een rechthoekige bakvorm met lengte 30 cm, ik heb deze: https://www.bol.com/nl/p/le-creuset-cakevorm-30-cm/9200000027967617/?Referrer=ADVNLGOO002032-G-57991553175-S-488275346057-9200000027967617&gclid=EAIaIQobChMI6-Gn9rOv4wIVQ-d3Ch17fAt7EAQYAiABEgLbfvD_BwE

    Hoe lang moet deze dan in de oven? En op hoeveel graden? Dank alvast!

    1. Fatima El Irari

      13 juli 2019 at 08:31

      Hi Ana,

      Ja, dat kan alleen dan word je cake wel lager. Ook dan houd je dezelfde baktijd en temperatuur aan.

      1. Ana

        14 juli 2019 at 20:18

        Hoi Fatima, dank je wel! 🙂 Hij is perfect gelukt en was heerlijk! Ik ga je boek bestellen, zag hem opeens in de boekhandel gisteren. Fan van jouw recepten!

      2. Fatima El Irari

        14 juli 2019 at 20:22

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Aah super lief, dankjewel!♥️

  • Amira

    12 augustus 2019 at 13:21

    Hoii fatima ik wil de cake gaan maken maar heb alleen basterdsuiker kan dat inplaats van de kristalsuiker er in zo ja hoeveel gram?
    Ps kun je vandaag antwoorden

    1. Fatima El Irari

      13 augustus 2019 at 12:10

      Hi Amira,

      Ja, je kunt ook basterdsuiker gebruiken en dan raad ik je aan om 170 gr. te gebruiken.

  • Karin

    29 augustus 2019 at 13:49

    Zoooooo… Hij is zo goed gelukt… En hij smaakte zaaaaalig…
    Ben er nu alweer 2 aan het bakken om kado te geven.
    Wat een heerlijke frisse en zachte cake.

    1. Fatima El Irari

      29 augustus 2019 at 19:39

      Hi Karin,

      Wat leuk om jouw enthousiaste reactie te lezen! Ik ben blij dat de cake zo goed in de smaak valt!

      Liefs,
      Fatima

  • Maja

    18 oktober 2019 at 17:53

    Hey Fatima,

    In onze keuken zat helaas al een inbouw oven.
    Het is een combi oven en heeft geen boven en onder stand. Deze oven heeft een boven en onder stand gecombineerd met hetelucht. Nu bak ik meestal een appeltaart zo’n 70 minuten op 165 graden zonder voorverwarmen 🙁 . Hoe kan ik deze cake het beste bakken?
    Voorverwarmen

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2019 at 07:19

      Hi Maja,

      Ah zo oké. Ik zou dan 160 graden aanhouden voor ongeveer 50 minuten. Na 50 minuten kun je checken of de cake gaar is. Xx

  • Oussima

    8 mei 2020 at 12:52

    Salaam Fatima,

    Kan ik in plaats van roomkaas ook plantaardige variant op yoghurt gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 22:19

      Alaikoem salaam Oussima,

      Ja, hoor die kun je ook gebruiken.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept