Er is bijna niks wat ik niet lust, maar met deze hoge temperaturen eet ik het liefst een goed vullende salade. Deze salade van sperziebonen, puntpaprika, aardappel en tonijn is heerlijk en zo gemaakt!
Maaltijdsalade met Tonijn

Prep time: 15 minuten
Cook time: 15 minuten
Serves: 2 personen

Maaltijdsalade met Tonijn, Sperziebonen, Puntpaprika en Ei
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 15 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 3 aardappelen, kruimige
- 200 gram sperziebonen
- 1 puntpaprika , in stukjes
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- 1 blikje tonijn
- 2 eieren , gekookt
Salade dressing:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel bieslook, fijngesneden
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 theelepel chilivlokken
Bereidingswijze:
- 1)
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- 2)
Kook de aardappelen in kokend water met wat zout gaar.
- 3)
- 4)
Halveer de sperziebonen en kook ze gaar in water met wat zout.
- 5)
Spoel de sperziebonen om onder koud water en voeg ze toe bij de aardappelen.
- 6)
Voeg de puntpaprika, rode ui en de tonijn erbij.
Saladedressing:
- 1)
Roer de mayonaise, bieslook, limoensap en de zonnebloemolie samen.
- 2)
Voeg het zout, witte peper en de chillivlokken erbij en roer nogmaals samen.
- 3)
- 4)
Zet de salade voor minstens 15 minuten in de koelkast.
- 5)
Snijd de gekookte eieren in stukjes en leg deze bovenop de salade.
- 6)
2 Comments
Jolanda Blekkenhorst
26 juni 2020 at 10:35
Assalaam alikoum
Ziet er lekker uit..
Maar even een vraagje..
Wat past er nog meer in deze maaltijdsalade i.pv de sperziebonen?
Bedankt voor je tijd en reactie.
Ma3salaam
Fatima El Irari
29 juni 2020 at 11:04
Hi Jolanda,
Dankjewel! Je kunt bijvoorbeeld nog mais toevoegen of gekookte worteltjes.