American pancakes herinneren mij altijd aan tekenfilms van vroeger waar ze American pancakes aten en dan met zo’n dikke klodder roomboter erbovenop haha. De American pancakes zijn dikker dan de Hollandse pannenkoeken die wij gewend zijn en in dit recept gaat karnemelk in plaats van melk. Deze pannenkoeken zijn zo onwijs luchtig en fluffy, dus ook dit recept moet je echt eens proberen.
INGREDIËNTEN (15 stuks)
Voor het beslag
- 2 eieren
- 2 etl. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 50 gr. roomboter
- 30 ml zonnebloemolie
- 200 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- 250 ml karnemelk (melk kan ook)
Bereidingswijze:
- Mix in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout.
- Smelt het klontje roomboter en voeg de gesmolten roomboter samen met de zonnebloemolie toe in de kom. Mix het dan nogmaals goed samen.
- Meng de bakpoeder en de bloem samen voeg het samen toe in de kom.
- Giet de karnemelk er dan ook bij en mix dit vervolgens goed samen, tot je geen klontjes meer ziet.
- Dek de kom af en laat het beslag rusten voor zeker 10 minuten.
- Verwarm alvast de koekenpan en schep ongeveer 2 volle eetlepels van het beslag in de pan. Gebruik een pan met een anti-aanbak laag voor mooie goudbruine pancakes.
- Plaats de gebakken pancakes op een bord en dek de pancakes af met een theedoek. Zo blijven ze lekker warm en zacht.
- Serveer de pancakes met wat lekkere stroop, roomboter en wat poedersuiker!
Liefs,
Fatima
96 Comments
Nauwar
24 mei 2015 at 20:37
Thanks voor het delen, zien er heerlijk uit!Ik had een ander recept voor American pancakes, maar ga dit recept insha Allah ook snel uitproberen hihi xx
Mauranne
26 mei 2015 at 18:22
Is de karnemelk echt nodig? Of kan het ook met gewone melk?
xfaatje
26 mei 2015 at 20:10
Hallo Mauranne, je kunt ook melk gebruiken als je geen karnemelk wilt gebruiken. Karnemelk maakt de pancakes wel net iets luchtiger. Eerlijk gezegd proef je ook helemaal niks van de karnemelk terug in het recept. Succes. <3
Sven
23 januari 2017 at 15:29
Het zuur in de karnemelk reageerd met het bakpoeder en vormt de luchtige belletjes in het beslag. Daarom ook het beslag 10min laten “rijzen”
Esme
26 mei 2015 at 21:15
Hmmmm… Heb er nu zo’n zin in hahah ik ga denk k ff de keuken in om 11 uur avond haha
sabrine
23 juni 2015 at 13:59
Voor hoeveel pancakes is het ongeveer??
xfaatje
24 juni 2015 at 09:19
Hallo Sabrine, voor ongeveer 15 pancakes.
Najat
21 augustus 2015 at 09:01
Bij mij blijft de binnenkant rauwe deeg of hoort dat zo haha ze zijn niet dik ofso
xfaatje
21 augustus 2015 at 14:36
Hallo Najat, Nee ze horen aan de binnenkant gewoon gaar te zijn. Ik denk dat je dan het vuur iets lager moet zetten en de pancakes iets langer moet laten doorbakken op een laag vuurtje.
xfaatje
14 september 2015 at 13:18
Hallo Najat, Nee de binnenkant moet gewoon gaar zijn haha. Dit komt waarschijnlijk doordat het vuur te hoog staat en hierdoor wordt de buitenkant snel gaar. Je moet het vuur iets zachter zetten en de pancakes rustig laten bakken. Succes meid. <3
Hajar
7 november 2020 at 11:38
Ik heb dit recept nu al 2 keer gebruikt heeerlijke pancakes. Maar bij de tweede keer was de buitenkant helemaal mooi gebakken maar de binnenkant was nog te zacht hoe kan ik dat voorkomen? Ik heb het vuur al lager gezet maar dat helpt niet
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:33
Hi Hajar,
Als de binnenkant nog zacht is, dan zijn ze niet gaar. Dit kan komen doordat het beslag te dik is of doordat het vuur iets te hoog staat. Je kunt het beste de kleinste pit gebruiken.
Amal
7 oktober 2015 at 20:40
Assalaamu alaikum, ik heb het geprobeerd, ze waren lekker alhamdulilaah. Klopt het dat de onderkant NIET zo mooi glad bruin is als de bovenkant? Ik krijg soort van baghrir/pannenkoek onderkant..
xfaatje
8 oktober 2015 at 06:45
Salaam Alaikoem Amal, ja dat kan wel kloppen hoor haha. De bovenkant is altijd mooier bruin dan de onderkant haha. Maar goed ze zijn dan gewoon gaar en de bovenkant die krijg je uiteindelijk te zien.
Amal
12 oktober 2015 at 17:55
Haha ja indd. Oke dan is het goed, ze blijven gewoon lekker alhamdulilaah
xfaatje
14 oktober 2015 at 07:06
Hallo Amal, Alhamdoelilah hihi!
Siham
3 november 2015 at 16:42
Jemig! Heb hier zoooo’n zin in, maar heb maar 1 ei in de koelkast ?
Is dat erg of kan ik het gwn maken? Of zal ik de rest van de ingredienten ook halveren?
Groetjeees
xfaatje
3 november 2015 at 16:53
Hallo Siham, ja hoor dat kan alleen dan zou ik de rest wel halveren. Succes xx
Esma
2 maart 2016 at 07:45
Salaam, deze heb ik vorige week geprobeerd! Ze waren echt super lekker!!!! Enorm bedankt voor het delen van je recepten.
Keep up the good work 🙂
Liefs, Esma
xfaatje
2 maart 2016 at 12:55
Hallo Esma,
Ah, super meid! Heel graag gedaan hoor. Liefs Fatima
kawtar
15 maart 2016 at 17:01
Ohmyngod. Deze pannenkoeken waren zó lekker!!! Iedereen heeft er van gesmuld thuis. Dit ga ik zeker vaker maken haha. Bedankt voor het recept!! 😀
xfaatje
16 maart 2016 at 08:54
Hallo Kawtar,
Ah, super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt, top! x
senna
21 maart 2016 at 18:29
Ok nu moet ik deze ook maken zoveel positieve reacties haha hmmm heb er ook vaak zin in
xfaatje
22 maart 2016 at 07:46
Hallo Senna,
Haha deze zijn ook echt lekker!
senna
2 april 2016 at 20:33
Heb speciaal karnemeld hiervoor in huis gehaald ik ga ze morgen in saa Allah maken. Ik heb alleen geen maatlepel met wat zou ik het anders kunnen doen?
senna
2 april 2016 at 20:35
kan je anders ook een maatbeker gebruiken en dan zo een klein beetje inschenken, hoeveel moet ik schenken dan ben bang dat ze te dik worden
anissa
8 juni 2016 at 11:09
hoi lieverd wat ik mij afvroeg: kan je het beslag ook de avond van tevoren maken en in de koelkast doen en dan in de ochtend de pannenkoeken bakken? of is dat niet goed voor het beslag
xfaatje
8 juni 2016 at 13:00
Hallo Anissa,
Jawel hoor dat is geen probleem. De pancakes worden dan zelfs nog zachter en luchtiger haha. Succes meis Xx
amina
24 augustus 2016 at 09:12
Hoi faatje,
Kan ik ook normale (halvarine) boter gebruiken ipv roomboter?
Super fan van je!
Alvast bedankt!
xfaatje
24 augustus 2016 at 09:41
Hallo Amina,
Ja hoor dat kan ook.
souyna
25 december 2016 at 09:05
kan het zonder vannilesuiker of gaat het dan stinken ofzo xx
Fatima El Irari
27 december 2016 at 09:46
Haha nee hoor je kan de vanillesuiker weglaten geen probleem. Xx
Melek
8 januari 2017 at 09:37
Deze pancakes zijn zo lekkerr! Bedankt voor het recept ??
Llajnae
28 januari 2017 at 12:50
Salaam.
Eerste keer was het prima gelukt. En inmiddels nu 4x geprobeerd maar bij mij verbranden ze gewoon! Moet ik de koekenpan eerst goed warm laten en daarna afkoelen met koud water? Of gwn goed warm maken en zodra beslag erop op een laag vuurtje? Want ik kom er niet meer uit. Heb ook tefal anti baklaag koekenpan.
Fatima El Irari
30 januari 2017 at 08:21
Alaikoem salaam Llajnae,
Je moet ervoor zorgen dat het vuur de hele tijd op dezelfde stand blijft. Wat ik doe is altijd het vuur laag zetten en de koekenpan goed warm laten worden. En dan de pancakes afbakken. Ook kies ik voor het afbakken van pancakes en pannenkoeken altijd voor het kleinste kookpit. Succes meid!
Liefs Fatima
Amal
28 februari 2017 at 09:42
Hooi Fatima
Ik wil graag ook de pancakes maken maar ik wil ze wat dikker kan ik dan bijvoorbeeld extra ei doen want ik heb ze liever nog dikker?
Fatima El Irari
21 maart 2017 at 12:46
Hallo Amal,
Als je de pancakes dikker wilt hebben, dan schep je gewoon iets meer beslag in je koekenpan. Dus die extra ei is niet nodig lieverd.
Liefs,
Fatima
Aziza
11 april 2017 at 07:11
Salaam wa 3alikoum lieve fatima ik zag bij de frambozen pancake dat je daar de eieren scheid moet dat juist niet bij deze of kan het ook gwn bij deze en js het beter of juist niet
Alvast bedankt xx
Aziza
23 april 2017 at 06:49
Weet iemand anders het misschien
Fatima El Irari
24 april 2017 at 07:00
Hallo Aziza,
Sorry, wat is je vraag?
Liefs,
Fatima
Aziza
24 april 2017 at 15:24
Dit was mijn vraag….
Salaam wa 3alikoum lieve fatima ik zag bij de frambozen pancake dat je daar de eieren scheid moet dat juist niet bij deze of kan het ook gwn bij deze en js het beter of juist niet
Alvast bedankt xx
Fatima El Irari
25 april 2017 at 07:08
Hallo Aziza,
Wanneer je de eieren scheid, dan krijg je echt super luchtige pancakes. Als je die moeite wilt nemen, dan raad ik je dat echt aan! Succes meid.
Liefs,
Fatima
Sam
16 april 2017 at 09:57
Hoi fatima ik heb een vraagje..
Kan je ipv karnemelk ook yoghurt gebruiken?
Meryema
18 april 2017 at 11:31
En weer een recept van je gemaakt. Echt werkelijk alles wat ik van je site maak lukt perfect. Dit maakt me echt gelukkig!!! Heel veel liefde voor jou.
Fatima El Irari
18 april 2017 at 13:00
Hallo Meryema,
Haha wat leuk en lief zeg! Heel erg bedankt lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!
Liefs,
Fatima
Aziza
27 april 2017 at 06:15
Shoukran bezaaf fatima
Fatima El Irari
1 mei 2017 at 06:20
Hallo Aziza,
Heel graag gedaan lieve schat!
Liefs,
Fatima
Lamia
14 oktober 2017 at 17:51
Heey faatje vraagje ik heb ze net proberen te maken had melke gebruikt ipv karnemelk las dat het kon.
Helaas zijn ze niet gelukt ze werden geel bruin achtig en ze waren niet zacht.Ze waren niet verbrand ofzo maar wat slapjes heb alle stappen gevolgd en ook op lage vuur afgebakt (heb ook dezelfde tefalpan als jou)Weet jij misschien waar het kan liggen?
Fatima El Irari
16 oktober 2017 at 05:39
Hallo Lamia,
Je kunt altijd de karnemelk vervangen door melk geen probleem. Hmm vreemd. Voor hoe lang heb je de pancakes ongeveer gebakken? Xx
Fatima elayadi
17 oktober 2017 at 14:04
Heyy faat,ik heb zojuist jou recept uitgeprobeerd en het is mislukt?
Het beslag zelf was heerlijk maar de pannenkoek zelf niet. of het was verbrand of het beslag van binnen was niet gaar. en het lukte gewoon niet terwijl ik je stappen heb gevolgd,maar dat geeft niet. pannenkoeken is mijn ding niet ik bak der niks van ik heb veel vaker geprobeerd om pannenkoeken te bakken maar er komt er niks van .gelukkig zijn der heerlijke recepten op je YouTube kanaal en op je blog die ik wel kan proberen waarvan ik zeker weet dat het niet kan misslukken? De volgende keer ga ik de cheeseballs maken ze zien der zo heerlijk uit !maar niet alleen de cheeseballs alle andere recepten ook hoor☺️??
En ik hoop dat je nog heel lang door gaat met je YouTube kanaal en je blog❤️
Veel liefs,Fatima
Fatima elayadi
17 oktober 2017 at 14:24
Heyy faat,ik heb zojuist jou recept uitgeprobeerd en het is mislukt?
Het beslag zelf was heerlijk maar de pannenkoek zelf niet. of het was verbrand of het beslag van binnen was niet gaar. en het lukte gewoon niet terwijl ik je stappen heb gevolgd,maar dat geeft niet, gelukkig zijn der heerlijke recepten op je YouTube kanaal en op je blog die ik wel kan proberen waarvan ik zeker weet dat het niet kan misslukken? De volgende keer ga ik de cheeseballs maken ze zien der zo heerlijk uit !maar niet alleen de cheeseballs alle andere recepten ook hoor☺️??
En ik hoop dat je nog heel lang door gaat met je YouTube kanaal en je blog❤️
Veel liefs,Fatima
Fatima El Irari
17 oktober 2017 at 14:57
Hallo Fatima,
Als de pancakes aan de binnenkant nog niet gaar zijn, dan heb je denk ik het vuur te hoog gezet. Als je dat doet, dan wordt de buitenkant snel bruin en denk je dat ze gaar zijn. Ik raad je aan om het vuur de volgende keer nog zachter te zetten. Dankjewel lieve schat! Onwijs lief van je! Xx
Hajar
30 december 2017 at 15:35
Eerste pannekoekenrecept waarbij mijn pannekoeken lukken I’m dook happy thank you faat❤ al 2 keer gemaakt en geen enkel verbrand? thaaanksss
Fatima El Irari
30 december 2017 at 22:02
Aaah super goed Hajar! Heel goed gedaan lieverd. Xx
Sarah
31 december 2017 at 18:21
Me moeder maakt altijd andere pancakes en die zijn machtig. Ik heb je recept alleen beetje aangepast. Ipv roomboter heb ik olie gedaan en ipv karnemelk vla. Omdat ik dus geen karnemelk of roomboter thuis had en het was zo lekker. Mn ma stond bekend om haar pancakes en nu zijn die van mij door jou het lekkerst ?
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 07:38
Hallo Sarah,
Haha aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Amira
12 februari 2018 at 09:15
Hallo Fatima!
Wou even melden, heb ze net gemaakt voor bij het ontbijt en ze waren heeeeerlijk! Dit wordt mijn vast recept.
Thanks!
Gr,
Amira
Fatima El Irari
12 februari 2018 at 09:46
Hallo Amira,
Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Kaoutar
13 februari 2018 at 14:22
Salam,
Kan ik het ook doen met 4 eieren ?
Moet ik dan alles dubbel doen of ?
Fatima El Irari
13 februari 2018 at 15:31
Alaikoem salaam Kaoutar,
Wil je het recept verdubbelen bedoel je? Zo ja, dan dien je alle ingrediënten inderdaad te verdubbelen. Xx
Daisy
2 maart 2018 at 16:35
Hoi hoi,
Allereerst erg bedankt voor al je recepten! Heb er al heel wat gemaakt 🙂
Maar ik had een vraagje, klopt het dat je deze recept hebt aangepast? Ik herinner me hem namelijk anders.
Maar ga het zeker keer op deze manier proberen!
Liefss
Fatima El Irari
2 maart 2018 at 16:46
Hallo Daisy,
Ah erg lief van je, dankjewel! Ik had twee pancake recepten op de blog staan, maar deze is echt een favoriet. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Liefs,
Fatima
Sarah
10 maart 2018 at 14:22
Hey hey,
Dit ziet er echt super lekker uit! Ik wil het ook graag maken, maar ik heb alleen geen bakpoeder in huis. Is het heel erg als ik het zonder bakpoeder maak? Btw ben dol op jouw gerechten, heerlijk altijd!
Alvast bedankt.
Groetjesssss
Fatima El Irari
10 maart 2018 at 18:57
Hi Sarah,
Ja hoor je kunt het ook zonder bakpoeder maken. Dankjewel lieve schat! Xx
Karima
4 juni 2018 at 11:15
Hoi Fatima,
Allereerst bedankt voor je geweldige recepten!
Ik had een vraag over de pancakes recept. Vorige jaar had je namelijk nog een ander recept. Wat ik me nog kon herinneren was het volgende:
50 gr suiker
2 eieren
1 zakje vanille suiker
Drie theelepels bakpoeder
Meel
Karnemelk.
Echter ken ik de precieze ingrediënten niet meer. Aangezien alleen dit recept slaagde wil ik graag dit recept hebben.
Helaas heb ik het nergens opgeslagen.
Alvast bedankt.
Grt. Karima
Fatima El Irari
4 juni 2018 at 12:56
Hi Karima,
Bedoel je niet de yoghurt pancakes? De pancake recepten die op de blog staan zijn alle recepten die ik heb. Xx
Karima
8 juni 2018 at 16:52
Hoi Fatima,
Nee het waren Amerikaanse pancakes van karnemelk roomboter en de rest van de ingrediënten.
Karima
8 juni 2018 at 16:56
Hoi Fatima,
Nee het waren Amerikaanse pancakes met de ingrediënten die ik opgaf echter weet ik niet meet hoeveel. Er zat trouwens ook 50gr gesmolten roomboter in.
Romaissa
17 november 2018 at 08:22
Ik heb geen eieren in huis dan gaat het niet lukken
En nog een vraagje heb je je site naam veranderd het was toch eerst kookhoekjevanxfaatje?
Fatima El Irari
19 november 2018 at 10:07
Hi Romaissa,
Klopt, naam is JD eerdaags veranderd haha.❤️
A.a
28 november 2018 at 15:13
Eerste x dat american pancakes bij mij zijn gelukt en ze waren heerlijk. Ik heb het al heel vaak geprobeerd maar het lukte gewoon niet ik denk dat het aan het recept lag ofso. Maar ik en mijn kinderen hebben genoten van je heerlijke pancakes.
Xxx
Fatima El Irari
29 november 2018 at 06:40
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!
Liefs,
Fatima
salima
20 december 2018 at 09:52
hey! Moet ik het perse met melk heb het niet in huis. Yoghurt en kwark wel.
Fatima El Irari
20 december 2018 at 22:32
Hi Salima,
Yoghurt is ook prima hoor.
Naoual
28 december 2018 at 14:50
Salam Fatima.
Ik heb ze al 2 keer gemaakt. Ze zijn heeeerlijk. Makkelijk en lukken altijd. Mijn familie is er gek op. Allah ybarek fik voor het delen. Groet Naoual
Fatima El Irari
28 december 2018 at 15:56
Alaikoem salaam Naoual,
Wat goed! Ik ben blij dat de pancakes zo in de smaak vallen lieverd. Heel graag gedaan!❤️
Hakima
5 januari 2019 at 19:08
Ik had een vraag. Hoeveel bloem moet je gebruiken
Fatima El Irari
5 januari 2019 at 23:19
Hi Hakima,
Je gebruikt 200 gram bloem.
Handletterennnnn
5 mei 2019 at 07:57
Kan je het ook zonder eieren maken? Heb geen eieren in huis..
Zondagochtend; wie zit er in de mood om eieren te halen? (Ik in ieder geval niet;)
Fatima El Irari
5 mei 2019 at 09:34
Haha je kunt de eieren weglaten, maar dan krijg je wel een iets andere structuur. Maar het kan wel hoor. Als het beslag te dik is kun je iets meer karnemelk of melk toevoegen.
Halima
21 mei 2019 at 09:44
Salaam fatima,
Draai je de pancakes tijdens ’t bakken om of moeten ze gewoon op een kant blijven net als met beghrir.
Liefs
Fatima El Irari
22 mei 2019 at 09:54
Hi Halima,
Ik draai de pankcakes tijdens het bakken altijd om. Xx
Soukaïna
16 juli 2019 at 16:24
Hi,
Ik ben deze nu aan het maken en de deeg ziet er al goed uit!
Ooit heb ik ze proberen te maken via een Amerikaans recept, de persoon had alle hoeveelheden omgezet naar Europese hoeveelheden en die klopten niet, de deeg was heel lopend. Ik ben erg beniewd naar deze, super bedankt voor het recept!
Fatima El Irari
16 juli 2019 at 16:26
Hi Soukaina,
Graag gedaan en geniet ervan! Xx
Betul
3 januari 2020 at 12:07
Hoi Fatima. Allereerst super recepten. Ik maak dagelijks recepten van jou;). Ik ben nu de pancakes aan het maken. Moet ik als ik ze ga bakken geen zonnebloemolie gebruiken????
Fatima El Irari
3 januari 2020 at 15:26
Hi Betul,
Leuk om te lezen, dankjewel! Ik gebruik zelf altijd een koekenpan met een anti aanbaklaag dus ik gebruik geen zonnebloemolie. Xx
Betul
6 januari 2020 at 21:31
Dank je wel Fatima!
Wassima
23 februari 2020 at 22:20
Maakt het wat uit als ik volkoren meel gebruik in plaat van bloem ?
Fatima El Irari
23 februari 2020 at 23:31
Hi Wassima,
Nee, hoor die kun je ook gebruiken.
Mariam
19 maart 2020 at 09:17
Salam mohlajkoem Fatima,
Ik krijg helaas gaten in mijn pancakes.
Sarah
2 april 2020 at 10:51
Hoi Fatima,
Ik wil deze pancakes maken welke formaat van de Amerikaanse afmeet lepeltje van de wibra die jij ook hebt kan ik gebruiken.
De grootste of die erna?
Xx
Fatima El Irari
3 april 2020 at 12:02
Hi Sarah,
Je kunt de middelgrote gebruiken. Xx
Fatima
20 mei 2020 at 01:49
Salaam alaikoem,
Even een vraagje, kan je de zonnebloem olie vervangen met olijfolie?
Liefs, fatima
Fatima El Irari
20 mei 2020 at 09:55
Alaikoem salaam Fatima,
Dat kan, maar dan zou ik wel milde olijfolie gebruiken. Xx
Inaya
18 augustus 2020 at 09:31
Moet je zonnebloem olie er bij doen of kan het ook gek maïs olie ?
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:53
Hi Inaya,
Maisolie kun je ook gebruiken.