LUCHTIGE AMANDELCAKE

23 juli 2018Fatima El Irari

Becel, heeft twee nieuwe drinks op de markt gebracht, Sojadrink en Amandeldrink! Beide zijn 100% plantaardig en bevatten een bron van Omega 3, vanuit lijnzaad. En Omega 3 helpt je cholesterolgehalte gezond te houden! 

Heerlijk om zo te drinken, voor in de havermout of als basis voor lekkere smoothies of pannenkoeken! En weet je wat Becel 100% plantaardige drinks extra aantrekkelijk maakt? Het bevat min. 50% minder suiker dan gewone koemelk en de drinks zijn ook nog eens vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, dierlijke ingrediënten en ze zijn lactosevrij.

LUCHTIGE AMANDELCAKE MET BECEL AMANDELDRINK

De amandeldrink kun je lekker drinken bij het ontbijt of lunch, maar persoonlijk vind ik de amandeldrink het lekkerst om te verwerken in bijvoorbeeld havermout of om er lekkere pannenkoeken mee te bakken. Van het weekend gebruikte ik de Becel Amandeldrink voor in de havermout en wat was dit verrassend lekker! Becel Amandeldrink bevat een licht zoete smaak en daardoor heb je bij de havermout helemaal geen extra honing nodig.

En omdat de Becel Amandeldrink zo goed in de smaak viel, besloot ik er ook maar eens mee te gaan bakken. Ik bakte een amandelcake en voor in het beslag gebruikte ik de Becel Amandeldrink. Deze cake ziet er niet alleen mooi uit, maar de amandelcake is ook nog eens erg lekker, super luchtig, vol van smaak en ietsjes knapperig van buiten!

Ingrediënten:
.
Voor het cakebeslag:
.
  • 200 gr. ongezouten Becel roomboter (of margarine)
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 3 etl. sour cream
  • 1 tl. vanille extract
  • 4 eieren
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 ml Becel Amandeldrink
  • 50 gr. amandelen, geroosterde en gehakt
Voor de topping:
.
  • 200 gr. monchou
  • 100 gr. poedersuiker
  • 3 etl. Becel Amandeldrink
  • 200 gr. geroosterde amandelen, gehakt
Bereiding:
.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix in een ruime kom de zachte roomboter (of de margarine) en de kristalsuiker voor 3-4 minuten romig op hoge snelheid.
  3. Voeg dan de sour cream en de vanille extract erbij en mix nogmaals samen voor ongeveer 60 seconden.
  4. Breek de eieren per een bij het beslag en mix samen op middelhoge snelheid. Zodra het ene ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en mix je weer samen.
  5. Ga tussendoor met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix het beslag nog eens kort samen.
  6. Meng de bloem samen met de bakpoeder en zeef de helft van de droge ingrediënten bij het beslag.
  7. Giet de helft van de Becel Amandeldrink erbij en mix het met de elektrische handmixer op lage snelheid samen.
  8. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag stop je direct met mixen en voeg je de overige droge ingrediënten en de Becel Amandeldrink er ook bij en mix je het weer samen.
  9. Voeg de gehakte amandelen bij het beslag en roer deze met de spatel door het beslag.
  10. Vet de bakvorm in, bestuif de vorm met ongeveer 2 eetlepels bloem en klop de overige bloem weer uit de vorm.
  11. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het beslag met de spatel aan de bovenkant mooi glad.
  12. Bak de cake in de voorverwarmde oven voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Bereiding topping en afwerking:
.
  1. Mix de zachte monchou met de poedersuiker op hoge snelheid voor ongeveer 60 seconden samen.
  2. Giet de Becel Amandeldrink erbij en mix nogmaals samen op middelhoge snelheid.
  3. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix de topping nog eens samen.
  4. Spatel de topping bovenop de cake en garneer de amandelcake met wat extra gehakte amandelen.

Extra tips&trics:
.
  • De Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn verkrijgbaar bij de Jumbo Supermarkten. Je vindt ze in de koeling bij de koemelk en andere plantaardige drinks.
  • Je kunt de roomboter eventueel vervangen door 180 ml zonnebloemolie.
  • Je kunt de vanille extract weglaten als je deze niet in huis hebt.
  • Vervang de sour cream eventueel door crème fraîche of door roomkaas.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Becel.

Print recept

29 Comments

  • Lianne

    23 juli 2018 at 09:03

    Heel gaaf en het lijkt mij zo lekker! Lekker luchtig. Ik ga ‘t eens proberen. 🙂 En wat heb je zoals altijd weer prachtige foto’s!

    1. Fatima El Irari

      23 juli 2018 at 20:31

      Hi Lianne,

      Bedankt voor je lieve compliment!❤️ En deze cake moet je zeker eens proberen!?

      Liefs,
      Fatimw

  • Fatima

    24 juli 2018 at 03:57

    Salam Fatima, ziet er echt heerlijk uit macha allah. Mag ik vragen waar je je cakeblik hebt gekocht?

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2018 at 07:48

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dankjewel lieverd! Natuurlijk, de bakvorm kom van Kookpunt. Xx

  • Nora

    24 juli 2018 at 08:07

    Lekker! Waar kan ik die amandelmelk vinden?

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2018 at 07:15

      Hi Nora,

      Dankjewel! De amandeldrink is verkrijgbaar bij de Jumbo supermarkten. Xx

  • Jihane

    25 juli 2018 at 07:17

    Geweldige cake! Kan ik deze cake ook maken met normale melk?

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2018 at 07:19

      Hi Jihane,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt ook melk gebruiken. Xx

  • Malika

    25 juli 2018 at 07:18

    Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga dit weekend deze cake maken voor een barbecue. Bedankt Faatje voor je DUIDELIJKE en lekkere recepten!

    Xx
    Malika

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2018 at 07:20

      Super lief! Graag gedaan Malika en veel plezier bij de barbecue!

      Liefs,
      Fatima

  • Saida

    25 juli 2018 at 07:19

    Fatima, kan ik ook crème fraich gebruiken voor de topping?

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2018 at 07:22

      Hi Saida,

      Jazeker, je kunt de roomkaas vervangen door crème fraîche. Xx

  • Aycha

    31 juli 2018 at 13:38

    Hallo Fatima,

    Ik woon in BE en helaas hebben wij geen Jumbo supermarkt 🙁
    Wat kunnen alternatieven zijn voor de amandeldrink? Die van Alpro? AH heeft denk ik ook amandeldrink van hun huismerk…

    Dank je wel!
    Aycha

    1. Fatima El Irari

      1 augustus 2018 at 06:14

      Hi Aycha,

      Ja, hoor die kun je ook gebruiken geen probleem! Of je zou eventueel ook gewone melk kunnen gebruiken. Xx

  • Rachida

    12 augustus 2018 at 19:47

    Hallo Fatima, de cake ziet er heerlijk uit?,
    Alleen heb ik een vraagje ik heb Eem glutenallergie zou ik de hoeveelheid bloem vervangen door de zelfde hoeveelheid glutenvrije bloem? En kan de rest van de ingrediënten gewoon zo blijven?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:01

      Hi Rachida,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie! Jazeker, je kunt dezelfde hoeveelheid aanhouden voor glutenvrije bloem en voor de rest gebruik je gewoon precies dezelfde ingrediënten/hoeveelheden. Xx

  • Rachida

    13 augustus 2018 at 08:01

    Hallo Fatima,
    De cake ziet er heerlijk uit mascha allah!
    Ik heb echter wel een vraagje ik heb een gluten allergie is het mogelijk om dezelfde hoeveelheid bloem te vervangen voor glutenvrije bloem? En de rest van de ingrediënten kan dan het zelfde blijven? Alvast bedankt
    Gr rachida

  • C.

    6 oktober 2018 at 19:59

    Kan mascarpone ook ipv de monchou? Zo ja, hoeveel? Thanks voor al je heerlijke recepten. Bless you <3

    1. Fatima El Irari

      7 oktober 2018 at 07:58

      Jazeker, dat kan okk en dan gewoon precies dezelfde hoeveelheid.❤️

  • Yousra

    10 oktober 2018 at 14:23

    Ik heb een bakvorm (Tulband) 22×18.).
    Is dat geschikt voor de hoeveelheid.

    Liefs yousra.

    1. Fatima El Irari

      12 oktober 2018 at 11:33

      Hi Yousra,

      Jazeker, als je de bakvorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag. Xx

  • Es

    5 december 2018 at 18:51

    Lieve Fatima❤

    In het recept staat 250 gram bloem en daaronder staat weer 1/2 tl. bloem.
    Wat bedoel je hiermee precies?
    Excuus voor de domme vraag hahaha.

    XxEs

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 18:55

      Hi Es,

      Haha, is geen domme vraag hoor. Ik heb die 1/2 bloem maar geschrapt, want ik weet zo ook niet meer wat ik daar mee bedoelde haha. Bedankt voor je bericht! Xx

  • Justme

    21 december 2018 at 17:49

    Heb je ook een tiramisu recept ergens geplaats?

    1. Fatima El Irari

      22 december 2018 at 16:16

      Hi,

      Ja, ik heb een aardbeien tiramisu recept op de blog staan.

  • MeryemT

    24 december 2018 at 18:46

    Hey Fatima ik wil deze cake heel graag maken en ik vraag me af of ik vb vandaag de cake kan maken en pas morgen de topping erop? Of kan ik het meteen doen en waar dan bewaren? Koelkast?…

    1. Fatima El Irari

      24 december 2018 at 19:02

      Hi Meryem,

      Jazeker, je kunt vandaag al de cake bakken en nadat deze is afgekoeld pak je de cake in met plasticfolie en dek je het af met een theedoek. De volgende dag kun je de topping maken en die erop smeren. Maar je zou eventueel ook vandaag de cake plus topping kunnen maken en de cake afgedekt in de koelkast bewaren.??❤️

      1. MeryemT

        24 december 2018 at 20:22

        Goed om te weten! Heel erg bedankt voor je snelle antwoord???

      2. MeryemT

        24 december 2018 at 20:24

        Heel erg bedankt voor je snelle antwoord!??? Goed om te weten ??

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept