Lotus Speculoos Tiramisu

6 januari 2023Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 6 personen

Wat krijg je als je lekkere Lotus koekjes combineert met een romige mascarpone crème? Inderdaad: een heerlijke Lotus speculoos tiramisu! Echt tegen dit toetje zegt niemand nee, zo belachelijk lekker.

Print recept

Lotus Speculoos Tiramisu

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 4 eetl. poedersuiker
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 250 gram Lotus koekjes
  • 200 gram Lotus speculoos pasta

Bereiding:

  • 1)

    Mix in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het mengsel in 2-3 min. tot een stevige crème.

  • 3)

    Ga met een spatel door de crème en zet de kom opzij.

  • 4)

    Leg op de bodem van de schaal de Lotus koekjes en verdeel een laag van de crème bovenop.

  • 5)

    Verwarm de Lotus pasta in een steelpan op laag vuur en verdeel de helft bovenop de crème

  • 6)

    Bedek weer met een rijtje Lotus koekjes en bestrijk weer met een laagje crème.

  • 7)

     Verdeel de overige pasta bovenop en gebruik de overige crème om er toefjes mee te spuiten.

  • 8)

    Laat de tiramisu voor minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  • 9)

    Serveer de tiramisu op kamertemperatuur. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept