Lotus Speculoos Tiramisu

Prep time: 30 minuten
Cook time:
Serves: 6 personen

Lotus Speculoos Tiramisu
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten:
- 250 gram mascarpone, koud
- 4 eetl. poedersuiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 250 gram Lotus koekjes
- 200 gram Lotus speculoos pasta
Bereiding:
- 1)
Mix in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.
- 2)
Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het mengsel in 2-3 min. tot een stevige crème.
- 3)
Ga met een spatel door de crème en zet de kom opzij.
- 4)
Leg op de bodem van de schaal de Lotus koekjes en verdeel een laag van de crème bovenop.
- 5)
Verwarm de Lotus pasta in een steelpan op laag vuur en verdeel de helft bovenop de crème
- 6)
Bedek weer met een rijtje Lotus koekjes en bestrijk weer met een laagje crème.
- 7)
Verdeel de overige pasta bovenop en gebruik de overige crème om er toefjes mee te spuiten.
- 8)
Laat de tiramisu voor minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- 9)
Serveer de tiramisu op kamertemperatuur. Eet smakelijk!
9 Comments
Steven
28 januari 2023 at 21:10
Dit recept ziet er heerlijk uit! Kan niet wachten om het te proberen. Bedankt voor het delen!
Groetjes,
Steven
Fatima El Irari
14 februari 2023 at 09:47
Hi Steven,
Ah leuk om te horen! Geniet ervan.
Roebinaö
12 maart 2023 at 16:01
Hoi, komend weekend wil ik dit maken, maar heb 1 vraag. Moet de pasta eerst afgekoeld zijn voordat je het bovenop de crème giet?
Alvast bedankt!
Roebina
12 maart 2023 at 16:09
Ow en hoe groot is je schaal?
Fatima El Irari
25 mei 2023 at 22:19
Nee, die hoef je niet perse af te laten koelen.
Rof
5 april 2023 at 14:32
Wat is de afmeting vd bakvorm?
Fatima El Irari
25 mei 2023 at 22:18
Hi Rof,
Deze is 22×19 cm.
Mona
19 april 2023 at 22:30
Ik heb het gemaakt voor na de iftar en het was echt heerlijk, bedankt voor het delen van dit recept!
Fatima El Irari
25 mei 2023 at 22:17
Wat goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx