Lotus Speculoos Tiramisu
Prep time: 30 minuten
Cook time:
Serves: 6 personen
Lotus Speculoos Tiramisu
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten:
- 250 gram mascarpone, koud
- 4 eetl. poedersuiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 250 gram Lotus koekjes
- 200 gram Lotus speculoos pasta
Bereiding:
- 1)
Mix in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.
- 2)
Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het mengsel in 2-3 min. tot een stevige crème.
- 3)
Ga met een spatel door de crème en zet de kom opzij.
- 4)
Leg op de bodem van de schaal de Lotus koekjes en verdeel een laag van de crème bovenop.
- 5)
Verwarm de Lotus pasta in een steelpan op laag vuur en verdeel de helft bovenop de crème
- 6)
Bedek weer met een rijtje Lotus koekjes en bestrijk weer met een laagje crème.
- 7)
Verdeel de overige pasta bovenop en gebruik de overige crème om er toefjes mee te spuiten.
- 8)
Laat de tiramisu voor minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- 9)
Serveer de tiramisu op kamertemperatuur. Eet smakelijk!
11 Comments
Steven
28 januari 2023 at 21:10
Dit recept ziet er heerlijk uit! Kan niet wachten om het te proberen. Bedankt voor het delen!
Groetjes,
Steven
Fatima El Irari
14 februari 2023 at 09:47
Hi Steven,
Ah leuk om te horen! Geniet ervan.
Roebinaö
12 maart 2023 at 16:01
Hoi, komend weekend wil ik dit maken, maar heb 1 vraag. Moet de pasta eerst afgekoeld zijn voordat je het bovenop de crème giet?
Alvast bedankt!
Roebina
12 maart 2023 at 16:09
Ow en hoe groot is je schaal?
Fatima El Irari
25 mei 2023 at 22:19
Nee, die hoef je niet perse af te laten koelen.
Derya
4 januari 2024 at 21:30
Hoihoi,
Vandaag heb ik de lotus speculoos tiramisu gemaakt. Ik vroeg me af het normaal is dat de koekjes hard zijn? Normaal dep je bij tiramisu de vingers in koffie en wordt het zachter.. bij deze recept merk ik dat de koekjes hard blijven. Heb je eventueel tips?
Rof
5 april 2023 at 14:32
Wat is de afmeting vd bakvorm?
Fatima El Irari
25 mei 2023 at 22:18
Hi Rof,
Deze is 22×19 cm.
Mona
19 april 2023 at 22:30
Ik heb het gemaakt voor na de iftar en het was echt heerlijk, bedankt voor het delen van dit recept!
Fatima El Irari
25 mei 2023 at 22:17
Wat goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx
Roos
10 december 2023 at 19:38
Kan ik de tiramisu een dag van te voren maken? Of worden de koekjes dan taai?
Groetjes