Lotus Speculoos Tiramisu

6 januari 2023Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 6 personen

Wat krijg je als je lekkere Lotus koekjes combineert met een romige mascarpone crème? Inderdaad: een heerlijke Lotus speculoos tiramisu! Echt tegen dit toetje zegt niemand nee, zo belachelijk lekker.

Print recept

Lotus Speculoos Tiramisu

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 4 eetl. poedersuiker
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 250 gram Lotus koekjes
  • 200 gram Lotus speculoos pasta

Bereiding:

  • 1)

    Mix in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het mengsel in 2-3 min. tot een stevige crème.

  • 3)

    Ga met een spatel door de crème en zet de kom opzij.

  • 4)

    Leg op de bodem van de schaal de Lotus koekjes en verdeel een laag van de crème bovenop.

  • 5)

    Verwarm de Lotus pasta in een steelpan op laag vuur en verdeel de helft bovenop de crème

  • 6)

    Bedek weer met een rijtje Lotus koekjes en bestrijk weer met een laagje crème.

  • 7)

     Verdeel de overige pasta bovenop en gebruik de overige crème om er toefjes mee te spuiten.

  • 8)

    Laat de tiramisu voor minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  • 9)

    Serveer de tiramisu op kamertemperatuur. Eet smakelijk!

9 Comments

  • Steven

    28 januari 2023 at 21:10

    Dit recept ziet er heerlijk uit! Kan niet wachten om het te proberen. Bedankt voor het delen!

    Groetjes,
    Steven

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2023 at 09:47

      Hi Steven,

      Ah leuk om te horen! Geniet ervan.

    2. Roebinaö

      12 maart 2023 at 16:01

      Hoi, komend weekend wil ik dit maken, maar heb 1 vraag. Moet de pasta eerst afgekoeld zijn voordat je het bovenop de crème giet?
      Alvast bedankt!

      1. Roebina

        12 maart 2023 at 16:09

        Ow en hoe groot is je schaal?

      2. Fatima El Irari

        25 mei 2023 at 22:19

        Nee, die hoef je niet perse af te laten koelen.

  • Rof

    5 april 2023 at 14:32

    Wat is de afmeting vd bakvorm?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2023 at 22:18

      Hi Rof,

      Deze is 22×19 cm.

  • Mona

    19 april 2023 at 22:30

    Ik heb het gemaakt voor na de iftar en het was echt heerlijk, bedankt voor het delen van dit recept!

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2023 at 22:17

      Wat goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept