Lotus Speculoos Cheesecake (No Bake)

1 november 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Bijna weekend, dus hoogste tijd om iets lekkers te maken! Deze Lotus Speculoos Cheesecake is zo een aanrader mensen! Iedereen moet deze taart eens geproefd hebben, want hij is zo lekker! Het is ook nog eens een no bake taart, dus de oven heb je niet nodig! 

Ingrediënten:
Voor de bodem:
  • 250 gr. Lotus koekjes
  • 80 gr. margarine (of roomboter)
Cheesecake vulling:
  • 350 gr. Philadelphia roomkaas
  • 200 gr. Lotus pasta
  • 2 etl. poedersuiker
  • 1 tl. speculaas kruiden
  • 250 ml koude slagroom
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
Garnering:
  • slagroom
  • Lotus koekjes
Bereiding:
Stap 1.

Mix de koekjes in de keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de margarine, giet dit bij de koelkruimels en mix het samen. Bekleed de bodem van een 20 cm springvorm met bakpapier en schep de koekruimels op de bodem. Druk de bodem met de achterkant van een lepel stevig aan en zet de vorm in de koelkast.

Stap 2.

Mix de roomkaas, Lotus pasta, poedersuiker en de speculaas kruiden op middelhoge snelheid in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schraap de zijkanten van de kom en mix het nog eens door. Mix in een aparte kom de koude slagroom met de kristalsuiker en klopfix bijna stijf en zet ongeveer vier eetlepels apart voor de garnering. Vouw de slagroom met de spatel door het roomkaas/Lotus mengsel. Schep het beslag in de springvorm en strijk het glad met de spatel. Dek de springvorm af met plasticfolie en zet de cheesecake voor minstens 6 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

Stap 3.

Smelt in een steelpannetje twee eetlepels Lotus pasta op laag vuur en laat het iets afkoelen. Haal de cheesecake uit de koeling, giet de Lotus pasta bovenop de cheesecake en strijk het glad. Spuit bovenop wat toefjes slagroom en garneer de cheesecake met extra Lotus koekjes. Serveer de cheesecake lekker koud en smullen maar!

Liefs,
Fatima

Print recept

89 Comments

  • M

    1 november 2019 at 10:25

    Kan je ook in plaats van philadelphia roomkaas , creme fraiche gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 12:54

      Hi Merve,

      Ik heb zelf nog nooit crème fraiche gebruikt voor een cheesecake, maar om eerlijk te zijn lijkt mij dit niet lekker. Je kunt wel monchou of een ander stevig roomkaas gebruiken.♥️

      1. Z

        30 december 2019 at 00:54

        Hey ,
        Fatima

        Ik heb een kleine vraag kan deze cheesecake ook in cupcakes vormpjes maken net als die andere cupcake cheesecake en hoeveel lotus moet ik gebruiken als ik 12 cupcakes wilt maken en hoeveel gram boter moet in de lotus .

        Ik hou van je kook kunsten geniet er van

      2. Fatima El Irari

        2 januari 2020 at 11:35

        Hi Z,

        Ik zou ook dan precies hetzelfde recept aanhouden. Xx

      3. H

        11 maart 2020 at 13:08

        Ik heb het zelf met creme fraiche en mon chou gemaakt, heeerlijk!😌

      4. Fatima El Irari

        11 maart 2020 at 15:33

        Hi Hasna,

        Ah fijn om te weten dat het met creme fraiche ook lekekr is! Xx

    2. Amal

      2 april 2020 at 20:58

      Kan ik de cheescake 2dage in de koelkast laten is het dan nog goed?

      1. Fatima El Irari

        3 april 2020 at 11:34

        Hi Amal,

        Ja, hoor dat kan prima. Als je de cheesecake maar wel goed afdekt.

  • Chaima

    1 november 2019 at 10:37

    Ziet er heerlijk uit, deze ga ik van het weekend maken in sha allah! Vraagje, hoe zet jij de cheesecake op een bord?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 12:56

      Hi Chaima,

      Leuk dat je het ook haar uitproberen!🥰 De springvorm heeft een losse bodem, dus je kunt de taart met bodem oo een bord zetten of je tilt de cheesecake voorzichtig op met een spatel. Dit gaat heel makkelijk omdat de koekjes bodem heel stevig is als je deze uit de koeling haalt.♥️

  • Chaim

    1 november 2019 at 10:42

    Ziet er heerlijk uit, deze ga in van het weekend
    Maken in sha Allah! Vraagje, hoe verplaats je de cheescake netjes naar het bord toe?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 12:57

      Hi Chaim,

      Dankjewel lieverd! De springvorm heeft een losse bodem, dus je kunt de taart met bodem oo een bord zetten of je tilt de cheesecake voorzichtig op met een spatel. Dit gaat heel makkelijk omdat de koekjes bodem heel stevig is als je deze uit de koeling haalt.♥️

      1. Chaim

        1 november 2019 at 13:05

        Top, dank je wel voor je snelle reactie schat!🥰

      2. Fatima El Irari

        1 november 2019 at 20:45

        Graag gedaan lieverd! Xx

      3. Romayssa

        7 november 2019 at 13:47

        Kan je het ook zonder roomkaas gebruiken dus gwn die pasta en slagroom met extra klopfix?

      4. Fatima El Irari

        7 november 2019 at 18:02

        Met alleen slagroom krijg je geen stevig mengsel voor de taart.

      5. Merve

        28 maart 2020 at 08:36

        Hey Fatima,

        Je recepten zijn zooo goed altijd (heerlijk!)

        Een vraagje, ik zie dat jij voor je cheesecakes Philadelphia gebruikt. Kan dit vervangen worden met mascarpone? (kan dit trouwens bij alle cheesecakes)
        Wil graag jouw mening horen.

        Thanks!!

      6. Fatima El Irari

        28 maart 2020 at 13:26

        Hi Merve,

        Aah lief, dankjewel! Ja, je kunt ook mascarpone gebruiken in plaats van roomkaas. Xx

    2. Cynthia

      23 mei 2020 at 11:07

      Kan ik deze cheesecake ook in mini vormpjes maken?
      Ik heb silicone vormpjes van 3cm hoog en 3cm doorsnee.

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2020 at 12:14

        Hi Cynthoa,

        Ja, hoor dat kan zeker.

  • Bouchra

    1 november 2019 at 10:43

    Salam Fatima, ik heb een springvorm van 26 cm. Moet ik dan alles verdubbelen?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 12:58

      Hi Bouchra,

      Als je een hoge cheesecake wilt, dan zou ik het recept wel verdubbelen. Mocht je het niet erg vinden als de cheesecake laag is, dan kun je de hoeveelheden gewoon aanhouden.♥️

  • Kira

    1 november 2019 at 11:10

    Hey Fatima,
    Welke spatel gebruik je om de lotuspasta uit te smeren?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 12:59

      Hi Kira,

      Ik gebruik hiervoor een paletmes die ik kocht bij de Xenos.🥰

  • ME

    1 november 2019 at 12:00

    Hoi Fatima,

    Een vraagje, moet er bij het slagroom geen klopfix bij ?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 13:02

      Hi Me,

      Ah bedankt voor het aangeven, want ik was die helemaal vergeten erbij te zetten.🙈 Dankjewel!♥️

      1. ME

        2 november 2019 at 09:52

        Geen dank hoor❤️ Ik heb het net gemaakt, alleen is de speculoos pasta die er bovenop komt gelijk dik geworden hoe die in de pot zit eigenlijk, is dat normaal ?

      2. Fatima El Irari

        2 november 2019 at 11:43

        Hi Me,

        Ja, de pasta wordt snel dik daarom moet je die ook snel uitsmeren. Geniet ervan! Xx

      3. YousratjeX

        23 november 2019 at 15:04

        Dag Fatima,

        Kan ik dat ook gewoon maken ZONDER klopfix??❤️

      4. Fatima El Irari

        24 november 2019 at 17:45

        Hi Yousra,

        Ja, kan ook zonder klopfix.

  • Zehra

    1 november 2019 at 13:33

    Hi Fatima!
    Denk je dat je veel verschil smaakt als je geen speculaaskruiden gebruikt?
    Zo ja wat raad je dan daar ipv aan?

    Xx Zehra

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 20:45

      Hi Zehra,

      Nee, hoor die kun je ook gewoon weglaten. Xx

  • Cennet

    1 november 2019 at 14:35

    Hooi Fatima,
    Welke springvorm gebruik je?
    Wat is de afmeting?

    Groetjes xx

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 20:46

      Hi Cennet,

      Ik gebruik een springvorm met een diameter van 20 cm.

  • Chaimae

    1 november 2019 at 16:05

    Salaam,
    Zou je dit recept ook kunnen maken zonder de speculoos kruiden?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 20:47

      Alaikoem salaam Chaimae,

      Ja, hoor die kun je weglaten. Xx

  • Neama

    1 november 2019 at 17:33

    Deze wil k graag maken.. Alleen heeft mijn koelkast het begeven, maar de vriezer heb k nog wel… Heb je mischien een andere alternatief voor me?

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 20:49

      Hi Neama,

      Je kunt de cheesecake ook invriezen en dan een paar uur voor het serveren uit de diepvries halen. Ik raad je wel aan de garnering pas te doen voordat je de taart serveert, dus niet de cheesecake garneren en invriezen. Xx

  • Paula

    1 november 2019 at 17:36

    Bedankt voor het receptje, te taart was heerlijk.😁 Ik had nog iets speculoospasta over en heb aan de zijkant een drip laten aflopen. 😀deze taart gaat nog dikwijls gemaakt worden.👍

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 20:50

      Hi Paula,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en de drip langs de zijkanten is heel leuk bedacht!

      Liefs,
      Fatima

  • Noa

    1 november 2019 at 19:12

    Hoi,

    Ik vraag mij altijd af stel je halveerd een recept waarin staat gebruik 1 ei. Moet dan de helft gebruiken of hem helemaal? Hoe zit het dan als je 1 derde van het recept gebruikt? Als je 90 koekjes (1 ei) maakt en daarvan 30 stuks?

    Gr Noa

    1. Fatima El Irari

      1 november 2019 at 20:51

      Hi Noa,

      Als ik een recept halveer en er wordt 1 ei aangegeven, klop ik het ei los en giet ik de helft erbij.

      Liefs,
      Fatima

  • Burcu

    1 november 2019 at 23:20

    Hoi hoi, bedoel je met speculaas kruiden de lotus koekjes door de mixer zijn gegaan?

    1. Fatima El Irari

      2 november 2019 at 09:08

      Hi Burcu,

      Nee, er bestaan echt speculaas kruiden die je in de supermarkt kunt kopen. Mocht je die niet hebben, dan kun je het weglaten.

  • Semanur

    2 november 2019 at 11:54

    Hi fatima, de slagroom bedoeld u wat in de brik zit of in de spuitbus die al dik is ?

    1. Fatima El Irari

      2 november 2019 at 12:54

      Hi Semanur,

      Ik bedoel verse slagroom die in een bekertje zit. Je kunt deze in de supermarkt vinden in de koeling. Xx

  • Hajar

    2 november 2019 at 13:46

    Heey Fatima, hoe lang laat jij de cheesecake in de koelkast staan? Of hoe lang zou deze in de vriezer moeten?

    1. Fatima El Irari

      2 november 2019 at 20:29

      Hi Hajar,

      Ik laat alle cheesecakes altijd voor een hele nacht in de koelkast staan. Zo weet je zeker dat je de volgende dag een stevige cheesecake hebt. Xx

  • Tayyibe

    2 november 2019 at 17:02

    Hey fatima, ik heb de cheesecake gemaakt, klopt het dat je de bovenkant van dr cheesecake na 6uur koelen nog kan ‘indrukken’? Dus dat ie niet steenhard is 😅
    Kussiess

    1. Fatima El Irari

      2 november 2019 at 20:28

      Hi Tayyibe,

      Na 6 uur hoort de cheesecake wel stevig te zijn, maar dit kan echt per koeling verschillen. Ik laat al mijn cheesecakes altijd voor een hele nacht in de koelkast staan. Op deze manier weet je zeker dat de cheesecake stevig is.

  • Souhailla

    3 november 2019 at 13:36

    Hi fatima
    Lekker hoor!!! Weer iets om naar uit te kijken om te maken. Had een vraagje kan ik ook marscapone gebruiken ipv Philadelphia?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      3 november 2019 at 19:17

      Hi Souhaila,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt ook mascarpone gebruiken. Xx

  • Tugce

    3 november 2019 at 18:17

    Hoi, waar heb jij je springvorm van 20cm gekocht?

    1. Fatima El Irari

      3 november 2019 at 19:16

      Hi Tugce,

      Die van mij kocht ik bij de Xenos. Je kunt ook bij de Hema kijken.

      Liefs,
      Fatima

  • Cennet

    4 november 2019 at 23:12

    Hey Fatma,
    Ik had nog een klein vraagje
    Ik zie op je instagram video dat je bakpapier gebruik ook beschreven bij stap 2 maar heb je wat ingesmeerd?

    Groetjes Cennet

    1. Fatima El Irari

      5 november 2019 at 17:53

      Hi Cennet,

      Bedoel je op de bodem van de springvorm? Nee, ik smeer de bodem niet in met boter of olie. De zijkanten kun ie eventueel ook bekleden met bakpapier en van tevoren eerst even insmeren met boter.🧡

  • M

    6 november 2019 at 19:16

    Hoi Fatima,

    Is het mogelijk om de cake ook 2 nachten in de koelkast te laten? Ik heb de dag voor de gelegenheid helaas geen tijd dus dacht dan maak ik het 2 dagen ervoor.

    1. Fatima El Irari

      6 november 2019 at 20:31

      Hi M,

      Ja, hoor dat kan als je de taart maar goed afdekt. Succes!

  • Karima

    15 november 2019 at 11:39

    Hoi Fatima,

    Ik was een beetje te fanatiek en heb alle ingrediënten gemixt en toen pas verder gelezen…..ik heb dus de slagroom, suiker en klopfix, tegelijk samen met de lotuspasta, roomkaas en poedersuiker gemixt en toen las ik pas verder dat de slagroom, klopfix en suiker apart gemixt moeten worden en dan pas samen met het mengsel van de roomkaas en lotuspasta gemengd moeten worden…..de taart staat nu in de koelkast, denk je dat ie zo ook gaat lukken?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 12:18

      Hi Karima,

      Ah kan gebeuren hoor! Het kan zijn dat de cheesecake iets minder stevig zal zijn, maar de smaak komt wel goed inschAllah. Wil je mij laten weten of het is gelukt? Ben benieuwd. Xx

  • Chaim

    19 november 2019 at 18:33

    Hi Fatima!Kan ik deze ook in een bakring maken? Zo ja, hoeveel cm? Ik heb 7 cm zou dat kunnen? En hoeveel stuk haal ik er ongeveer uit?

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:25

      Hi Chaim,

      Jazeker, een bakring kun je ook gebruiken als je die maar stevig op bijvoorbeeld een bakplaat of bord plaatst. Voor dit recept kun je het beste een vorm van 20, 22 of 24 cm gebruiken. Je zou de vorm van 7 cm wel kunnen gebruiken, alleen dan zou je niet heel het cheesecake beslag kunnen gebruiken.

      1. Chaim

        20 november 2019 at 12:04

        Oh, dan zou ik het recept moeten verdubbelen? Bedankt voor je reactie . Ik had namelijk gezien dat je gisteravond in je story op insta een foto had geplaatst, van een dame die dat had gedaan. Weet je misschien hoe ze dat gedaan heeft? Sorry, ik vraag teveel haha

      2. Chaim

        20 november 2019 at 15:09

        Nou ik weet niet wat er mis gaat met reactie plaatsen. Maar poging 3! Je had gisteravond een foto geplaatst van een dame die de mini variant had gemaakt. Weet je misschien hoe ze dat gedaan heeft?

      3. Fatima El Irari

        21 november 2019 at 09:17

        Hi Chaim,

        Ik heb al je drie de berichten ontvangen hoor, alleen ik moet ze eerst ‘goedkeuren’ voordat jij ze op de site kunt zien. Je kunt ook meerdere mani taartjes maken en de koekjesbodem dus gewoon verdelen over de vormpjes en dat geldt dan ook voor de cheesecake vulling. Kijk zoals ik hier doe; https://uitdekeukenvanfatima.nl/mascarpone-aardbeientaartjes/

  • Chaim

    20 november 2019 at 12:34

    Ik zag op insta story dat je een verhaal had gedeeld van een dame, die er een mini variant van had gemaakt. Weet je misschien hoe ze dat heeft gedaan?

  • Vant

    21 november 2019 at 18:59

    Hoi Fatima,

    Kan je ook zonder klopfix?

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:40

      Hi Vant,

      Ja, je kunt de klopfix ook weglaten.

  • Ayse

    1 december 2019 at 11:49

    Hoi fatima,ik had een kleine vraag nadat we de cakevulling hebben gedaan moet het in de koelkast,,? En na 1 dag de lotuspasta er bovenop doen of ??

    1. Fatima El Irari

      1 december 2019 at 13:24

      Hi Ayse,

      Klopt, ik zet de cheesecake in de koelkast en na een paar uur of de volgende dag verdeel ik pas de lotuspasta er op. Xx

  • Roj

    16 december 2019 at 20:20

    Haai fatima een vraagje, kan je ook gewoon alvast het speculoospasta erop doen en dan heel de nacht de koelkast in?

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 21:44

      Hi Roj,

      Ja, hoor dat kan ook.👍🏼

  • Laura

    18 december 2019 at 11:08

    Als ik de speculoospasta weglaat van in de vulling, zal deze dan nog stijf worden?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2019 at 15:22

      Hi Laura,

      Ja, hoor dan wordt het gewoon een normale (naturel) cheesecake. Maar ik zou dan wel 200 ml slagroom gebruiken.

      1. Laura

        19 december 2019 at 15:33

        Dankjewel! Ik heb deze gemaakt maar mijn bodem is uitgelopen in de koelkast… het is precies water maar dan met het kleur van de speculoos.. hoe komt dit?

      2. Fatima El Irari

        20 december 2019 at 09:00

        Hi Laura,

        Oh wat gek dat jouw vulling dan zo waterig is. Welke roomkaas heb je gebruikt?

  • Ilham

    4 januari 2020 at 16:52

    Salam alaikoem,

    Hoe maak je de slagroom voor de garnering?

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2020 at 11:09

      Alaikoem salaam Ilham,

      Bij stap 2 houd ik een beetje slagroom apart voor de garnering.

  • farah

    19 februari 2020 at 10:54

    Salam Wa3alaykoum Fatima
    Ik heb de cheesecake geprobeert was super lekker iedereen was er gek op!!!!!
    Nu ik zou het heel graag maken als cupcakes is dit mogelijk,? Ik wil graag mijn schoonzus helpen met haar verlovingsfeestje.
    Ik heb gedacht voor cupcakes van te maken das makkelijker en ook oogt misschien ook mooi, maar als ik dit moet snijden gelijk een taart in drie hoe zal ‘t misschien niet lukken omdat je het moet snijden en ben bang dat gaat me niet lukken.

    Dankuwel lieve schat !xxx

    1. Fatima El Irari

      19 februari 2020 at 16:02

      Alaikoem salaam Farah,

      Ah wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Je kunt met deze mousse/vulling ook cupcakes vullen hoor. Alleen begrijp ik niet wat je precies bedoelt met ‘maar als ik dit moet snijden gelijk een taart in drie hoe zal ‘t misschien niet lukken omdat je het moet snijden en ben bang dat gaat me niet lukken.’ ?

  • Awa

    9 mei 2020 at 07:57

    Salam Fatima,
    Ziet er heerlijk uit! Een vraagje, kan je de cheesecake maken zonder speculooskruiden?
    Grtjs

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2020 at 11:02

      Alaikoem salaam Awa,

      Ja, hoor kan ook zonder. Xx

      1. Awa

        10 mei 2020 at 16:14

        Chokran voor je reactie 😊

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:39

        Graag gedaan!

  • Sieb

    28 mei 2020 at 11:32

    Hoi fatima, is het erg als ik een springvorm van 22 cm gebruik??

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2020 at 13:34

      Hi Sieb,

      Nee, hoor die kun je ook prima gebruiken.

    2. Esin

      18 juni 2020 at 12:13

      Hoi Fatima, ik heb een springvorm van 25cm. Kan ik het ook hierin maken met dezelfde hoeveelheid ingrediënten?

  • Esin

    18 juni 2020 at 12:15

    Hoi Fatima, ik heb een springvorm van 25cm. Zou ik het ook hierin kunnen maken met dezelfde hoeveelheden?

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2020 at 12:33

      Hi Esin,

      Ja, hoor je kunt ook prima een vorm van 25 cm gebruiken. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept