Lotus Cheesecake Toetjes

25 januari 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Wat kun je nou klaarmaken voor een etentje waar je voor uitgenodigd bent of voor etentje die je zelf organiseert, maar waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan? Juist, deze onwijs lekkere Lotus Cheesecake toetjes natuurlijk! Afgelopen weekend maakte ik deze cheesecake toetjes om mee te nemen naar een ladies night en je raadt het al, ze waren binnen een mum van tijd op! Wil je zelf deze simpele toetjes ook eens proberen? Klik dan snel verder voor het recept.

Ingrediënten: (6 stuks)
Voor de koekjes bodem:
  • 250 gr. Lotus speculaas koekjes, verkruimeld
  • 2 etl. gesmolten roomboter
Voor de vulling:
  • 200 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 200 gr. Philadelphia roomkaas
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 200 gr. Lotus speculaas pasta
Voor de garnering:
  • 300 ml verse slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • Lotus speculaas kruimels

Bereidingswijze:

  1. Stop de koekjes in een afsluitbare zak en sla de koekjes fijn met een deegroller. Je zou de koekjes ook in een keukenmachine kunnen fijnmalen.
  2. Giet de gesmolten roomboter bij de koekkruimels en mix de roomboter samen met de koekkruimels. De Lotus koekjes zijn zelf al vettig, dus ik giet er zelf niet al teveel roomboter bij, dus de kruimels worden niet al te nat maar dat is ook niet nodig.
  3. Schep in elk glas ongeveer anderhalve eetlepel van de koekkruimels en druk de koekkruimels goed aan tegen de bodem. Zet in de tussentijd de glazen even apart.
  4. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor ongeveer 1 minuut goed stijf.
  5. Ga nog even met de spatel door de slagroom heen en zet de kom dan even apart.
  6. Schep de zachte roomkaas toe in de kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix het geheel samen met de elektrische handmixer op hoge snelheid voor ongeveer 1 minuut goed glad.
  7. Ga nog even met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix het mengsel nog voor een paar seconden samen. 
  8. Schep dan de Lotus pasta bij de roomkaas en mix het geheel samen op hoge snelheid voor ongeveer 1 minuut. Blijf net zo lang mixen tot je ziet dat het mengsel een geheel is geworden en de kleur mooi lichtbruin is gekleurd.
  9. Ga nog even met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix het geheel nog even samen voor een paar seconden.
  10. Schep de slagroom die je van tevoren hebt gemixt bij de Lotus crème in de kom. Vouw de slagroom met behulp van de spatel bij de Lotus crème.
  11. Schep de Lotus crème vervolgens in de spuitzak, zodat je de glazen makkelijk kunt vullen. Je zou de glazen eventueel ook met 2 eetlepels kunnen vullen, maar met een spuitzak ziet het er iets mooier uit.
  12. Spuit de glazen tot ongeveer 2 cm onder de rand vol met de crème en dek de glazen af met aluminiumfolie. Als je kleinere glazen gebruikt, dan heb je uiteraard ook meer toetjes.
  13. Zet dan de toetjes voor zeker 2 uur in de koeling, zodat de crème goed kan opstijven.
  14. Mix in de tussentijd de overige slagroom stijf met de klopfix en de kristalsuiker.
  15. Schep de slagroom in de spuitzak en zet deze in de tussentijd in de koelkast.
  16. Wanneer de toetjes goed stevig zijn haal je deze uit de koeling en spuit je mooie toefjes slagroom bovenop de toetjes.
  17. Garneer als laatste de toetjes met wat Lotus koekkruimels.

En in deze simpele stappen kan ook jij deze onwijs lekkere toetjes maken! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt, ben benieuwd!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

50 Comments

  • Sandra

    25 januari 2018 at 10:57

    Oh Fatima wat doe je ons aan! Toetjes zien er echt lekker uit! Ik ga dit weekend de toetjes proberen.

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 12:38

      Haha sorry Sandra! Geniet er alvast van. Xx

  • Liema

    25 januari 2018 at 10:58

    Eindelijk haha! Ik wachtte vanaf zaterdag al op het recept (zag ze op snap bij jou:p)

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 12:37

      Hallo Liema,

      Haha dan kun je nu gelijk beginnen met de toetjes. Xx

  • Oumia

    25 januari 2018 at 10:59

    Leuk dat je er ook foto’s bij doet! Zou ik jou wat mogen vragen over fotografie? Zoja, dan stuur ik je even een mail.

    Liefs,
    Oumia

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 12:36

      Hallo Oumia,

      Haha dankjewel hoor! Jazeker, je kunt me mailen info@uitdekeukenvanfatima.nl

      Liefs,
      Fatima

  • Sila

    25 januari 2018 at 11:05

    Beste Faatje, ik ben een grote fan van je. Maar ik vind zo jammer dat bepaalde recepten van je zoveeeeel ingredienten bevat voor zo weinig aantal stuks.
    Het is natuurlijk zoals het is maar verdubbelen van een waslijst aan ingredienten zie ik niet zitten.
    Ik vind je echt geweldig en tot nu toe al je recepten die ik heb uitgeprobeerd, zijn super goed gelukt maar deze laat ik dus aan me voorbijgaan. Het ziet er wel lekker uit 😉

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 12:33

      Hallo Sila,

      Bedankt voor je bericht. Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar de glazen die ik heb gebruikt zijn best groot en daar gaat natuurlijk ook veel in. Ik geef aan de hand van de glazen die ik gebruik het aantal stuks aan. Als je kleinere glazen gebruikt, dan heb je natuurlijk ook meer stuks. Ik ga wel even bij het recept vermelden dat het aantal stuks gebaseerd is op de glazen die ik gebruik.

      Liefs,
      Fatima

      1. Sila

        25 januari 2018 at 13:25

        Oh kijk misschien dat ik 8 of 10 stuks uit kan krijgen. Ik ga het toch wel proberen

        Xx

      2. Fatima El Irari

        25 januari 2018 at 14:02

        Hi Sila,

        Oh ja hoor dat gaat zeker lukken als je maar niet al te grote glazen gebruikt. Je zou eventueel de ‘plastic’ glaasjes kunnen gebruiken van de Blokker. Zie hieronder een voorbeeld;

        https://www.disposabledirect.nl/wegwerp-wijnglazen-voet-170cc.html?gclid=CjwKCAiAnabTBRA6EiwAemvBd7gEDPWAaij-l6DYmlYSPHanJQx_S1AZb69_X-3bHlTPcIKFKneqkBoCwmIQAvD_BwE

    2. Busra

      2 mei 2018 at 20:51

      Heey Sila met busra

      Heb je de recept al geprobeerd ? En heb je met de plastic beker gemaakt en als je het heb gemaakt hoeveel stuk heb je gekregen ik wil het ook maken

  • Halima

    25 januari 2018 at 14:56

    Salaam, kan je het recept van de kitkat taart erop zetten aub, zag hem namelijk op de vlog van je zus en zag er heerlijk uit!

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 15:33

      Alaikoem salaam Halima,

      Haha ja ook dat recept ga ik nog snel delen hier op de blog. Xx

  • Sabiha

    25 januari 2018 at 15:26

    Lieve Fatima! Ik wil die spuitzak die jij gebruikt. Waar heb je deze vandaan?

    Liefs sabiha

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2018 at 15:30

      Hi Sabiba,

      De spuitzak die ik gebruik komt van de Wibra. Het zijn wegwerp spuitzakken die ze per 10 (dacht ik) verkopen voor maar rond de €1,-

      Liefs,
      Fatima

  • Khadija

    25 januari 2018 at 16:16

    Hey faatje!

    Dit ziet er super lekker uit ik ga het zeker uitproberen. Ik heb alleen 1 vraagje vanwaar heb je die spuitzak? Ik kan namelijk nergens goeie spuitzaken vinden.

    Groetjes Khadija xxx

    1. Fatima El Irari

      26 januari 2018 at 09:00

      Hallo Khadija,

      Bij de Wibra verkopen ze wegwerp spuitzakken voor maar 1 euro. Anders kun je even op deleukstetaartenshop kijken voor een katoenen spuitzak. Xx

  • Fatiha

    25 januari 2018 at 18:22

    Salaam Fatima,
    Bedankt voor de heerlijke recept.
    Ik ga het morgen uitproberen

    X fatiha

    1. Fatima El Irari

      26 januari 2018 at 08:59

      Alaikoem salaam Fatiha,

      Graag gedaan lieverd! Succes. Xx

  • Najlaa

    26 januari 2018 at 10:32

    Hi fatima, hier had ik een hele week bijna opgewacht super bedankt.. ik ga het gelijk proberen en als het me gelukt is maak ik ze voor een verjaardagsfeest volgende week..
    ik moet persoonlijk wel erbij zeggen dat ik een video fijner vind ?

    Dikke kus

    1. Fatima El Irari

      26 januari 2018 at 12:00

      Hallo Najlaa,

      Haha nou dan kan je direct aan de slag! Ja dat begrijp ik wel, maar een video kost helaas soms wel meer tijd. Maar ik blijf ook gewoon video’s plaatsen hoor. Succes lieverd! Xx

  • Senna

    27 januari 2018 at 21:16

    Mag ik vragen wie je zus is dan kan ik haar vlogs bekijken

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:32

      Salima El irari op YouTube. Xx

  • sda

    28 januari 2018 at 19:45

    Ziet er super lekker uit!
    deze ga ik morgen zeker proberen, zou je dit ook met dezelfde Ingrediënten in een taart vorm kunne maken?

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2018 at 06:51

      Hallo Sda,

      Dankjewel hoor! Jazeker, dat kan ook. Maar ik raad je dan aan om de taart dan zeker minimaal 4 uur in de koeling te laten staan of een hele nacht, zodat de taart goed kan opstijven. Succes! Xx

  • Maroua

    28 januari 2018 at 22:14

    Fatima,

    Ik kende je blog niet maar heb afgelopen weekend samen met een vriendin dit dessert gemaakt en het was ontzettend lekker! Ik ben fan van je en hoop snel meerdere recepten uit te proberen!

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2018 at 06:50

      Hallo Maroua,

      Aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en je bent van harte welkom!

      Liefs,
      Fatima

  • Hanane

    30 januari 2018 at 15:42

    Hey faatje moet je philedelpia roomkaas gebruiken of mag t eerder welke roomkaas

    You are amazing

    Gr

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2018 at 15:55

      Hallo Hanane,

      Je kunt ook monchou gebruiken of de roomkaas van de Aldi is ook erg lekker. Haha dankjewel lieverd! Xx

  • Hanane

    30 januari 2018 at 16:02

    Kan je ook gewone slagroom bus bovenop spuiten ?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      31 januari 2018 at 10:05

      Hallo Hanane,

      Ja hoor dat kan ook, maar dan zou ik de slagroom er wel pas opspuiten wanneer je de toetjes gaat serveren. De slagroom uit een bus blijft namelijk niet lang stijf en zakt al snel in. Xx

  • Hanane

    31 januari 2018 at 05:37

    Bedankt

    Voor de topping kan ik gewoon de bus slagroom gebruiken ?

    Groetjes

  • Nour

    22 februari 2018 at 00:20

    Kan ik de vulling ook een dag van te voren maken?

    1. Fatima El Irari

      22 februari 2018 at 07:36

      Hallo Nour,

      Jazeker, dat kan! Xx

  • Yous

    27 februari 2018 at 14:58

    Hallo fatima,
    Ik wil vandaag het recept maken alleen heb geen glazen of glaasjes. Kan ik het ook gewoon in cakevorm doen?
    Grooetjess

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2018 at 15:08

      Hallo Yous,

      Jazeker, je zou gewoon een bakvorm kunnen gebruiken of zelfs een schaal. Succes! Xx

  • Busra

    1 mei 2018 at 16:52

    Hallo met busra
    Van waar zijn je bekers ze zijn heel erg leuk.

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2018 at 06:21

      Hi Busra,

      Die komen van de Blokker. Xx

  • 4 juni 2018 at 18:52

    Hoi Fatima
    Ik heb vraagje ik zie bij e vulling staan 2x 200 gram suiker klopt het dat der 400 gram suiker bij moet word het dan niet te zoet

    1. Fatima El Irari

      5 juni 2018 at 06:21

      Hi,

      Ik denk dat je 2 maal 2 eetlepels kristalsuiker bedoelt. Je gebruikt 2 eetlepels voor de roomkaas en 2 eetlepels voor de slagroom. Xx

  • Sima

    6 juni 2018 at 18:12

    Salam elikom lieverd, klopt het dt je dus 4 eetlepsels suiker doet ik zie namelijk 2x xxx

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:57

      Alaikoem salaam Sima,

      Ja, dat klopt. Je gebruikt 2 eetlepels voor de roomkaas en 2 eetlepels voor de slagroom.??❤️

  • Sun

    17 juni 2018 at 08:47

    Salaam Fatima,

    Mijn familie is gek op mijn toetjes dankzij jouw recepten! ?
    Nu wil ik graag dit recept uitproberen. Kan ik i.p.v. roomkaas ook mascarpone gebruiken (zoals bij de oreo toetjes)?
    Is dat ook lekker?

    Groetjes
    Sun

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 06:15

      Alaikoem salaam Sun,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken! Xx

  • Amel

    10 september 2018 at 17:48

    dag Faatje,
    Macha allah met je kookkunst ?
    doe zo voort. heb een vraagje die speculoos pasta moet dit uit het merk speculoos gebruikt worden?
    grtjs x

    1. Fatima El Irari

      11 september 2018 at 06:27

      Hi Amel,

      Dankjewel lieve schat! Nee hoor, je mag ook speculoos eigen merk gebruiken van bijvoorbeeld de Lidl. Xx

  • Selima

    9 maart 2019 at 12:38

    Salam Fatima, ik wou eens vragen welke spuitzakje je gebruikt voor de slagroom zo mooi aan te brengen.

  • Selima

    9 maart 2019 at 12:48

    Salam Fatima,

    Mashallah je hebt super lekker gerechten, deze dessertje wil ik graag proberen nu mijn vraag is als ik dat voor meer dan 6 personen wil maken moet ik dan alles verdubbelen

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2019 at 20:25

      Alaikoem salaam Salima,

      Ja, het recept gewoon verdubbelen.??❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept