Loempia Tonijn Pakketjes

3 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 15 stuks

Van deze hartige loempia pakketjes gevuld met tonijn krijg je geen genoeg! Een lekker hapje voor bij de film/borrel of voor bij een lekker warm kommetje soep, heerlijk!

Print recept

Loempia Pakketjes met Tonijn

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

Tonijn vulling:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika , in blokjes
  • 1 groene paprika , in blokjes
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 2 blikjes tonijn
  • 100 gram tomatensaus
  • 1 eetlepel pittige chilisaus

Melk/ei mengsel:

  • 1 ei
  • 130 ml melk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 15 loempia vellen

Bereidingswijze:

Tonijn vulling:

  • 1)

    Verhit de zonnebloemolie en olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en de paprika voor 2-3 minuten op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg het zout, zwarte peper en harissa kruiden erbij en schep het door.

  • 3)

    Giet de zonnebloemolie uit het blikje tonijn en voeg de tonijn toe in de pan. Verkruimel de tonijn en schep het goed door.

  • 4)

    Roer de chilisaus en de tomatensaus erbij en schep de tonijn vulling uit de koekenpan en laat het volledig afkoelen.

Loempia pakketjes vullen:

  • 1)

    Mix in een kom de melk, ei, zonnebloemolie, zout en de zwarte peper. 

  • 2)

    Pak een loempia vel en doop die in het mengsel en laat het overtollige mengsel afdruppen.

  • 3)

    Schep een eetlepel vulling in het midden van de loempia vel en vouw de rechter en linkerzijde naar het midden.

  • 4)

    Vouw de onderzijde naar het midden en de bovenzijde vouw je onder het pakketje.

  • 5)

    Verwarm de koekenpan zonder die extra in te vetten op middelhoog vuur en bak de loempia pakketjes aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.

  • 6)

    Serveer de pakketjes warm met een saus naar keuze en smullen maar!

50 Comments

  • Pinar

    3 april 2020 at 10:10

    Hoi Fatima,

    Ziet er lekker uit. Welke tonijn heb je gebruikt? Met olie of waterbasis?

    Allah ie rda 3liek..

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 11:29

      Hi Pinar,

      Dankjewel! Ik gebruikte tonijn op olie basis, maar je kunt ook op water basis gebruiken.

      1. Zuhal

        6 april 2020 at 13:37

        Hoi Fatima,

        Kan je deze loempia’s ook invriezen?

        Groetjes,

        Zuhal

      2. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 11:55

        Hi Zuhal,

        Ja, hoor dat kan zeker. Xx

  • Zohra

    3 april 2020 at 10:53

    Hi fatima! ziet er weer heerlijk uit. Kan ik de tonijn ook vervangen door gehakt of kip?

    vele groetjes, stay safe!

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 11:15

      Hi Zohra,

      Bedankt lieverd! Jazeker, je kunt zowel kip al gehakt gebruiken. Xx

      1. Zohra

        6 april 2020 at 10:55

        Oh top, hoeveel gr gehakt of kip moet ik dan gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 11:56

        Hi Zohra,

        Je kunt dan 300 gram gebruiken. Xx

      3. Wahiba

        8 maart 2021 at 18:41

        Heey fatima hoe kan je deze hapjes het beste invriezen en erna terug opwarmen? Moet men het eerst bakken en dan invriezen of rauw invriezen? En kan men het erna dan gewoon opwarmen in de oven?

      4. Fatima El Irari

        14 maart 2021 at 20:21

        Hi Wahiba,

        Je kunt de hapjes zodra je ze hebt gemaakt invriezen of gelijk afbakken en daarna nog eventjes warmen.

  • Esmeralda

    3 april 2020 at 12:56

    Hi Fatima!

    Ziet er heerlijk uit! Mij zoontje is echter allergisch voor ei (en melk e.d). Is de ei echt noodzakelijk in het recept of kan deze weggelaten/vervangen worden door iets anders?

    Liefs, Esmeralda

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 13:51

      Hi Esmeralda,

      Dankjewel! Je kunt het ei ook weglaten hoor. Xx

  • Mahira

    3 april 2020 at 17:39

    Hi Fatima, i comment this recipe but my comment it for all your recipe.
    I love following you on snapchat and your blog but i don’t speak netherland language … so i understand nothing and i need each time to copy and go in Google translation.
    Maybe can you make an option on your blog for translate in english for exemple..
    Because is the best blog ever ! So easy and good ideas !
    Continue i love your work !
    French fan ahaha !

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 22:28

      Hi Mahira,

      How sweet of you, thank you! On the website you have a translation function on the right side. If you select the correct language, the website automatically translates all the recipes for you. Xx

  • Amanda

    4 april 2020 at 09:08

    Hee Fatima,

    Dit ziet er weer heerlijk uit
    Mag ik vragen welke lompia vellen je hebt gebruikt(merk)
    En ik lust geen tonijn🙈.. Kan ik ook daar iets anders voor gebruiken?

    Liefs Amanda

    1. Fatima El Irari

      4 april 2020 at 10:35

      Hi Amanda,

      Dit zijn de loempia vellen. Je kunt ze vinden in de supermarkt (Albert HEijn en Jumbo) Je kunt de tonijn ook vervangen door kip of gehakt. https://www.jumbo.com/spring-home-tyj-spring-roll-pastry-40-blad-500g/31336DS/

  • Laila

    4 april 2020 at 13:06

    Hey Fatima
    Hier in Marokko ben ik zulke loempiavellen nog niet tegen gekomen.
    Wat kan ik voor in de plaats gebruiken?
    Ze hebben hier die ronde hele dunne vellen die vrijwel meteen scheuren en de langwerpige net als die van daar in NL die voor bestilla, baklava wordt gebruikt.
    Hopelijk weet jij of 1 van je volgers waar ik ze hier kan vinden (tanger) of een alternatief.
    Keep going on

  • Zoubida

    4 april 2020 at 16:38

    Hi fatima, bedankt weer voor dit heerlijke recept! Mijn man is dol op tonijn dus ik kan hem weer blij maken met 1 van jouw heerlijke recepten! Ik heb een vraag; kan ik de tonijn ook vervangen voor garnalen? Blijft het recept dan precies hetzelfde als ik dat doe? En hoeveel gram en welke soort garnalen moet ik dan gebruiken? Ik ben namelijk niet zo’n fan van tonijn en ik wil ook genieten van jouw heerlijke recepten! 😘

    1. Fatima El Irari

      5 april 2020 at 21:11

      Hi Zoubida,

      Heel graag gedaan lieverd! Ja, hoor je kunt voor dit recept ook prima garnalen gebruiken in plaats van tonijn. Je kunt voor de rest het recept gewoon aanhouden. Ik raad je aan om wokgarnalen te gebruiken. Je zou ze doormidden kunnen snijden, zodat je de pakketjes makkelijker kunt vullen.

  • Halima

    5 april 2020 at 13:25

    Kinderen zullen dit heerlijk vinden. Baraka Allahoe feeki lieve Fatima!

    1. Fatima El Irari

      5 april 2020 at 21:06

      Hi Halima,

      Graag gedaan lieverd! De kinderen zijn er inderdaad dol op haha. Xx

      1. Mel

        8 mei 2020 at 19:07

        Salaam fatima,

        Welke tomatensaus gebruik je hiervoor?

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 22:30

        Alaikoem salaam Mel,

        Ik gebruik tomato Frito van Heinz.

  • Laila

    6 april 2020 at 11:43

    Hey Fatima
    Hier in Marokko ben ik zulke loempiavellen nog niet tegen gekomen.
    Wat kan ik voor in de plaats gebruiken?
    Ze hebben hier die ronde hele dunne vellen die vrijwel meteen scheuren en de langwerpige net als die van daar in NL die voor bestilla, baklava wordt gebruikt.
    Hopelijk weet jij of 1 van je volgers waar ik ze hier kan vinden (tanger) of een alternatief.
    Keep going on

    1. Fatima El Irari

      7 april 2020 at 11:55

      Hi Laila,

      Je zou filodeeg kunnen proberen? En die ronde vellen zijn dat die Turkse filodeeg vellen?

  • Wahiba

    7 april 2020 at 17:21

    Sellam waar kan ik dat harissakruiden halen,

    Groetjes wahiba

    1. Fatima El Irari

      9 april 2020 at 09:06

      Hi Wahiba,

      Harissa kruiden is verkrijgbaar bij de Marokkaanse slager. Je zou het eventueel ook kunnen vervangen door cayennepeper.

  • ikke

    16 april 2020 at 10:32

    Wat bedoel je met toamtensaus? Passata? en is 100 gram gelijk aan 100 ml?

  • Ikke

    16 april 2020 at 10:33

    Is passata hetzelfde als tomatensaus? En is 100 gram gelijk aan 100ml?

    1. Fatima El Irari

      17 april 2020 at 15:37

      Hi Ikke,

      Bedoel je pastasaus? Ja, is ongeveer hetzelfde.

  • Farah

    17 april 2020 at 22:44

    Salam ziet er heerlijk uit alweer😊, bedoel je met Tomatensauce gewoon die vierkante van de AH pastasaus?

    1. Fatima El Irari

      18 april 2020 at 09:13

      Alaikoem salaam Farah,

      Ik gebruik tomato Frito, maar je kunt elk soort gebruiken.

  • Karima

    21 april 2020 at 09:51

    Ik wil het invriezen hoe kan ik dat het beste doen?

    1. Fatima El Irari

      21 april 2020 at 11:36

      Hi Karima,

      Nadat je ze hebt gevuld kun je ze direct invriezen.

  • N

    22 april 2020 at 14:51

    Hallo,

    Als ik ze wil invriezen dan kan ik ze niet in de mangsel doen toch? Of wat is het beste?

    1. Fatima El Irari

      24 april 2020 at 00:24

      Hi N,

      Ik zou ze dan wel in het mengsel doen maar het mengsel er echt goed van af laten druppen.

  • Naris

    24 april 2020 at 03:26

    Kan je ze in de oven doen zoja hoe ?

    1. Fatima El Irari

      24 april 2020 at 12:23

      Hi Naris,

      Ja, kan ook. Je zet de oven op 200 graden en je bakt ze voor 15-20 minuten. Ondertussen gewoon goed in de gaten houden.

  • Halima Kalla

    30 april 2020 at 18:05

    Salaam alaikum Fatima,
    Ik heb hier een pak gezeefde tomaten. Kan ik die als tomatensaus gebruiken? En hoe lang bak ik ze ongeveer per kant?
    Bedankt weer🌷🌷🌷

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:25

      Alaikoem salaam Halima,

      Ja, hoor dat kan. Je bak ze aan bedie kanten voor 3-4 minuten of tot ze gewoon mooi goudbruin van kleur zijn.

  • Mounya

    1 mei 2020 at 17:22

    Salam fatima even een vraag moet er tomaten saus bij
    Dankjewel alvast

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:44

      Hi Mounya,

      Hoeft niet perse hoor.

  • Halima

    4 mei 2020 at 09:47

    Salaam alaikum lieve Fatima,

    Als ik ze in de oven doe krijgen ze wel een mooi kleurtje net als bij pan?

    Nog iets anders: ik heb hier een pak met 40 loempiavellen in de diepvries. Hoe doe jij het als je maar 15 nodig hebt? Wat kan ik doen met de overige 25 die dus ook ontdooid zijn?

    Baraka Allahoe feeki ☺

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:43

      Alaikoem salaam Halima,

      Je kunt ze ietsjes insmeren met olie en dan afbakken in de oven. De rest van de vellen pak ik in en bewaar ik in de koelkast voor andere hapjes. Je kunt er bijvoorbeeld loempias mee maken.

      1. Halima

        4 mei 2020 at 13:26

        Dank voor je snelle reactie! Dus de overige ontdooide loempiavellen in de koelkast bewaren, niet diepvries? Hoe lang kan ik deze vellen dan bewaren in de koelkast?

        Heel handig om te weten want ik vind het zonde om voedsel te verspillen.

        🌷🌷🌷

      2. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 13:42

        Hi Halima,

        Je kunt ze niet nog eens invriezen als ze al zijn ontdooid, daarom bewaar je ze in de koelkast. Ik heb ze zelf voor 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaard.

  • Farzana Ramdjan

    14 mei 2020 at 09:51

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten.
    Is het ook mogelijk om het mengsel zonder ei te maken? Mijn dochter is namelijk allergisch voor ei.

    Groetjes,
    Farzana

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2020 at 17:22

      Hi Farzana,

      Heel graag gedaan! Ja, je kunt ook enkel melk gebruiken en het ei weglaten.

  • Rachida

    1 september 2021 at 04:14

    Selemoheleikom, tbarkellah hliek.Heel erg bedankt voor alles wat je met ons deelt,Mag Allah jou en jouw gezin hier voor rijkelijk belonen In shaa Allah.Verder wil ik nog zeggen dat ik jou echt veel sabr wens met alle zelfde vragen die je elke keer krijgt.

  • Mounia

    10 april 2022 at 12:47

    Hey Fatima, ik heb deze tonijn pakketjes gemaakt en ze waren heerlijk. Maar helaas heel zacht en niet knapperig met Iftar. Hoe zorg je ervoor dat ze knapperig blijven? Ik heb ze na het afbakken meteen met een doek afgedekt zodat ze warm zouden blijven

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept