Loaded Nachos met Gehakt
Prep time: 10 minuten
Cook time: 5 minuten
Serves: 2 personen
Loaded Nachos met Gehakt
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 5 minuten
- Totale tijd 15 minuten
- Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten:
Gehakt mengsel:
- 300 gram rundergehakt
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 1 ui , fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. zout
- 2 eetl. tomaten salsa
Ook nodig:
- 400 gram tortillachips
- 200 gram kaassaus
- 200 gram tomatensalsa
- 100 gram zwarte bonen, uit blik
- 100 gram mais, uit blik
- 3 kleine tomaten , in blokjes
- 1/2 avocado , in blokjes
- peterselie/koriander , voor garnering
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2)
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 3)
Voeg het gehakt, uien, knoflook en de kruiden erbij en bak het gehakt rondom aan.
- 4)
Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de tomatensalsa toe en bak je het gehakt voor 2-3 minuten.
- 5)
Doe de helft van de tortillachips in een ruime ovenschaal en verdeel erop het gehakt en de kaassaus.
- 6)
Zet de ovenschaal voor 8-10 minuten in het midden van de oven.
- 7)
Haal de schaal uit de oven en verdeel bovenop de tomatensalsa, bonen, mais, tomaten en de mais.
- 8)
Garneer de nachos met peterselie of koriander en serveer dit samen met chilisaus of zure room.