Limoen Cheesecake

16 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 4 uur

Serves: 8 personen

Deze limoen Cheesecake is de perfecte lekkernij voor een warme zomerdag! Hij is lekker romig, lekker fris van smaak en omdat je geen oven nodig hebt maak je deze cheesecake in een handomdraai.

Print recept

Limoen Cheesecake (no bake)

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 4 uur
  • Totale tijd 4 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten:

Koekjes bodem:

  • 200 gram digestive koekjes, verkruimeld
  • 100 gram margarine/roomboter, gesmolten

Cheesecake crème:

  • 300 gram roomkaas
  • 80 ml slagroom, koud
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel limoenrasp
  • 2 eetlepels limoensap, vers

Overig:

  • springvorm 22 cm
  • 200 ml geklopte slagroom
  • limoenschijfjes

Bereidingswijze:

Koekjes bodem:

  • 1)

    Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten margarine/roomboter erbij.

  • 2)

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort de koekjes in de vorm.

  • 3)

    Druk de koekjes met de achterkant van een lepel stevig tegen de bodem.

  • 4)

    Dek de springvorm af en zet die in de tussentijd in de koelkast.

Cheesecake vulling:

  • 1)

    Voeg de roomkaas toe in een ruime kom.

  • 2)

    Giet de slagroom er in stappen bij en mix de roomkaas op middelhoge snelheid stijf.

  • 3)

    Ga met een spatel door de crème en langs de zijkanten van de kom.

  • 4)

    Giet de gecondenseerde melk er ook weer in stappen bij en mix ondertussen de crème stevig.

  • 5)

    Ga met een spatel door de crème en langs de zijkanten van de kom.

  • 6)

    Plaats een rasp bovenop de kom en rasp er de limoenrasp in.

  • 7)

    Giet de limoensap erbij en roer het door met een spatel.

Springvorm vullen:

  • 1)

    Pak de springvorm erbij en schep de cheesecake crème in de springvorm.

  • 2)

    Strijk de crème glad en dek de springvorm af.

  • 3)

    Zet de cheesecake in de koelkast voor minstens 4 uur of het liefst voor een hele nacht.

Cheesecake garneren:

  • 1)

    Open de springvorm en haal de cheesecake eruit.

  • 2)

    Strijk de zijkanten van de cheesecake met een paletmes glad.

  • 3)

    Schep de geklopte slagroom in een spuitzak en spuit bovenop de cheesecake mooie toefjes.

  • 4)

    Serveer de cheesecake goed koud en smullen maar!

Extra tips&tricks:

  • Giet de gecondenseerde melk er in kleine stappen bij, zodat de crème stevig wordt.
  • Je kunt de gecondenseerde melk vervangen door 250 ml slagroom die je stijfklopt met twee eetlepels suiker en klofix.

56 Comments

  • Melissa

    16 mei 2020 at 12:57

    Hi Fatima,

    Welke roomkaas gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 14:05

      Hi Melissa,

      Ik gebruik Philadelphia. Xx

    2. S

      16 mei 2020 at 18:52

      Hoi fatima,

      Ziet er heel lekker uit. Kan je ook uitleggen hoe je die slagrokm hebt gemaakt voor de versiering wat heb je ervoor gebruik?

      1. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 10:49

        Hi S,

        Dankjewel! Echt heel simpel; je klopt 200 ml koude slagroom met 2 eetlepels kristalsuiker en een zakje klopfix stijf. Xx

    3. Samia

      17 mei 2020 at 00:49

      Can you please give us the ingredients in English ?

      1. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 10:53

        Hi Samia,

        See below;

        INGREDIENTS:

        Biscuits bottom:

        200 grams of digestive biscuits, crumbled
        100 grams of margarine / butter, melted

        Cheesecake cream:

        300 grams of cream cheese
        80 ml cream, cold
        200 ml of condensed milk
        1 tablespoon of lime zest
        2 tablespoons of lime juice, fresh

        Extra:

        sheet 22 cm
        200 ml whipped cream
        lime slices

        PREPARATION METHOD:

        Biscuits bottom:

        1)
        Grind the biscuits in a food processor and stir in the melted margarine / butter.

        2)
        Line the bottom of the spring form with baking paper and pour the biscuits into the form.

        3)
        Press the biscuits firmly against the bottom with the back of a spoon.

        4)
        Cover the spring form and put it in the fridge in the meantime.

        Cheesecake filling:

        1)
        Add the cream cheese in a large bowl.

        2)
        Pour in the cream in steps and mix the cream cheese at medium speed until stiff.

        3)
        Using a spatula, pass through the cream and along the sides of the bowl.

        4)
        Pour in the condensed milk again in steps and in the meantime mix the cream firmly.

        5)
        Using a spatula, pass through the cream and along the sides of the bowl.

        6)
        Place a grater on top of the bowl and grate the lime grater in it.

        7)
        Pour in the lime juice and stir it with a spatula.

        Filling the springform pan:

        1)
        Take the spring form and scoop the cheesecake cream into the spring form.

        2)
        Smooth the cream and cover the spring form.

        3)
        Put the cheesecake in the refrigerator for at least 4 hours or preferably overnight.

        Garnish cheesecake:

        1)
        Open the spring form and take out the cheesecake.

        2)
        Smooth the sides of the cheesecake with a palette knife.

        3)
        Spoon the whipped cream into a piping bag and pipe nice swirls on top of the cheesecake.

        4)
        Serve the cheesecake well cold and enjoy!

  • Farah

    16 mei 2020 at 15:37

    Hoi Fatima,

    Kan je ook volle melk gebruikmaken ipv gecondenseerde melk?

    Groet,

    Farah

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:44

      Hi Farah,

      Nee, is niet hetzelfde. Je kunt dan eerder de gecondenseerde melk weglaten en 250 ml slagroom eerst even stijfkloppen met 2 eetlepels suiker. De slagroom vouw je dan met een spatel bij de roomkaas.

  • Es

    16 mei 2020 at 15:50

    Kan je ook bovenop ipv slagroom vlaaifruit op doen.

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:45

      Hi Ess,

      Ja, hoor je kunt de cheesecake versieren hoe jij wilt. Ik raad je wel aan dit pas te doen als de cheesecake stijf genoeg is.

    2. Oumaima

      22 mei 2020 at 18:18

      Heyy fatima ik heb de limoen cheescake gemaakt maar ik was vergeten om de geconsendeerde melk pas er bij te doen bij de roomkaas en dan met een spatel ik heb de geconsendeerde melk gelijk bij gegooid en in de mixer gedaan en hij is nu wat dunner is dat erg? En kan de cheescake nog hard worden

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2020 at 11:59

        Hi Oumaima,

        De gecondenseerde melk moet je echt in kleine stappen toevoegen, zodat de crème stevig wordt. Als je deze er in een keer bijdoet, dan wordt de crème heel waterig. Je kunt de cheesecake in de koelkast zetten en kijken of die stevig wordt na een paar uur. Xx

  • Lyla

    16 mei 2020 at 16:58

    Ik vind letterlijk al jou recepten heerlijk! Ik maak wekelijks meerdere recepten van je👌 ik heb alle ingrediënten al ingeslagen voor deze heerlijke cake voor de ramadan. Bedankt voor de leuke recepten en ga zo door!!

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:47

      Hi Lyla,

      Wat lief! Jij bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Sara

    16 mei 2020 at 17:45

    Hey fatima,

    Van waar komt je blauwe servies?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:47

      Hi Sara,

      Deze kun je bestellen bij Kitchen&More.

      1. Hafsa

        15 juli 2020 at 11:53

        Hee fatima

        Kan je ook ipv 22 cm springvorm 24 doen ik heb alleen van 24

      2. Fatima El Irari

        19 juli 2020 at 21:56

        Hi Hafsa,

        Ja, hoor dta kan ook alleen dan wordt de cheesecake wel iets lager.

  • Karima

    16 mei 2020 at 18:31

    Hallo Fatima ,

    Ik wil vandaag deze limoen Cheesecake proberen ..maar effe een vraagje ..
    Ik heb enkel Philadelphia light in huis , kan het daarmee ook ??
    En kan ik ipv de koekjes , speculoos gebruiken ??
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:48

      Hi Karima,

      Ik raad Philadelphia light niet echt aan, omdat daar minder vet in zet. Voor deze cheesecake heb je wel echt een vette roomkaas nodig, zodat die stevig wordt in combinatie met de slagroom en gecondenseerde melk. En ja hoor je kunt ook prima speculoos koekjes gebruiken.

  • Vlora

    16 mei 2020 at 19:01

    Bekleed je de vorm met bakpapier?☺️

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:50

      Hi Vlora,

      Ja, ik doe dit voor de zekerheid wel altijd. Ik heb het er even bijgezet, dankjewel! Xx

  • Cassandra

    16 mei 2020 at 21:49

    Salaam Aleykum Fatima,
    Ik weet wat ik met Eid al-fitr ga maken 🤩 Ook heb ik jouw kookboek recent aangeschaft en de eerste recepten daaruit zijn een feit. Iedereen heeft heerlijk staan smullen tijdens iftar. 🥰
    Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten.
    Groetjes Cassandra

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:50

      Alaikoem salaam Cassandra,

      Wat leuk! Hartstikke bedankt voor de lieve support en geniet er allemaal van! Xx

  • Els

    16 mei 2020 at 22:38

    Kan ik ook mascarpone gebruiken ? Dat heb ik in huis gehaald ervoor

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:51

      Hi Els,

      Ja, kun je ook prima gebruiken.

  • Emine

    17 mei 2020 at 12:50

    Hi Fatima,

    Ziet er weer heerlijk uit! Ik merk dat je soms monchou en soms philidelphia roomkaas gebruikt bij je cheesecake recepten. Is daar een reden voor?

    Ook vroeg ik me af wat het verschil in smaak wordt als je mascarpone zou gebruiken:)?

    Xx

    Emine

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 16:41

      Hi Emine,

      Dankjewel! Het is maar net wat ik in huis heb of wat ik in de supermarkt pak. Ik moet wel zeggen dat ik Philadelphia steviger is, maar de smaak is hetzelfde. Mascarpone kun je ook prima gebruiken.

  • A.

    17 mei 2020 at 14:19

    Dag lieve Fatima,

    Ik heb een aparte vraag wat niet over dit recept gaat.
    Heb jij toevallig of zou je ooit een bestela recept/filmpje plaatsten op je website?
    Het zou me super tof lijken als je dat zou doen.

    Groetjes,

    A.

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 09:06

      Hi A,

      Ik heb wel een recept, maar er zit nog geen video bij. Zie hier; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/vis-bastillas/
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/kip-bastilla/

  • Fatima El Irari

    17 mei 2020 at 23:07

    Hi Sana,

    Als de cheesecake te laag is, dan heb je een te grote vorm gebruikt. Je hebt een vorm van 20 0f 22 cm nodig. Mocht je een grotere vorm willen gebruiken, dan kun je het beste het recept verdubbelen zodat je een hoge taart krijgt.

  • Dalal

    18 mei 2020 at 08:54

    Oh Fatima bedankt voor dit heerlijke recept! We hebben gisteren er allemaal van genoeten

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 08:57

      Hi Dalal,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Nina

    18 mei 2020 at 08:55

    Deze taart heeft heel goed gesmaakt. Echt een aanrader voor nog een keer!

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 08:56

      Hi Nina,

      Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Farida

    18 mei 2020 at 08:55

    Kan ik de gecondenseerde melk ook vervangen door alleen slagroom?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 08:56

      Hi Farida,

      Ja, hoor. Je kunt in totaal 250 ml slagroom stijfkloppen met twee eetlepels suiker en een zakje klopfix. De slagroom vouw je dan met een spatel bij de roomkaas.

  • Anissa

    19 mei 2020 at 18:39

    Hi!
    Ga er zo alvast mee aan de slag. Alleen wil ‘m zo basic mogelijk houden (soort NY cheesecake). Dus de limoen weglaten.
    Alleen heb ik alleen een springvorm van 24cm. Kan ik dezelfde ingrediënten aanhouden? Denk dat ie dan wel iets dunner is; maar denk je dat dat lukt of wordt ie dan té dun?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 10:06

      Hi Anissa,

      Ja, hoor dat kan maar je de cheesecake wordt wel iets lager.

  • Marit

    20 mei 2020 at 13:18

    Hi Fatima!
    Moet de roomkaas ook koud?
    Had hem ook kamertemperatuur laten komen, maar het stijft nu echt niet op samen met de slagroom.
    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:25

      Hi Marit,

      De roomkaas hoeft niet koud te zijn maar gewoon op kamertemperatuur. Als je de slagroom er in kleine stappen bijdoet en ondertussen goed blijft mixen dan wordt het stijf. De slagroom moet wel echt koud zijn.

  • Asmae

    22 mei 2020 at 19:00

    Ziet er zo fris en heerlijk uit!

    Is het mogelijk om deze cheesecake ook in kleine cupcake vorm te maken?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:00

      Hi Asmae,

      Ja, kan ook. Ik raad je aan om ze dan voor serveren voor 20-3- min in de diepvries te doen, zodat je het papiertje er makkelijk af kunt scheuren. Xx

  • Dilara

    25 mei 2020 at 19:16

    Ziet er goed uit!! Ik ben de taart nu aan het maken en ik heb 1 blik gecondenseerde melk van 397gr (gewoon friesche vlag). Is dat hetzelfde als 200ml of moet ik dit helemaal gaan afmeten..

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 10:29

      Hi Dilara,

      Ik zou het wel even afwegen hoor.

  • Karin

    27 mei 2020 at 21:23

    Ik heb de slagroom en gecondenseerde melk beetje bij beetje toegevoegd, en toch is hij nog vloeibaar. Wat heb ik verkeerd gedaan?
    Te lang of kort gemixt misschien.
    Hopelijk word hij nog stijf in de koelkast.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2020 at 13:36

      Hi Karin,

      Heb je tijdens het toevoegen wel lang genoeg gemixt? In de koelkast wordt die sowieso nog iets steviger.

  • Lauren Williams

    29 mei 2020 at 09:51

    Jou recepten zijn altijd zoo lekker, ga zo door faatje!! 😍

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2020 at 10:05

      Bedankt lieve Lauren!

  • Laurena

    29 mei 2020 at 09:52

    Ga zo door Faatje, heel erg bedankt!

    1. Jana

      29 mei 2020 at 14:03

      Kun je ook citroenen inplaats van limoenen gebruiken?

      1. Fatima El Irari

        30 mei 2020 at 14:48

        Hi Jana,

        Ja, hoor dat kan ook prima.

  • Koopmans

    30 mei 2020 at 08:03

    Kun je ook Citroëns in plaats van limoenen doen??

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:51

      Hi Koopmans,

      Ja, hoor kan ook.

  • Zara

    26 juni 2020 at 10:14

    Hey fatima, Welke spuitmondje heb je gebruikt voor het slagroom? Ik vind je recepten superfijn en je legt altijd alles heel duidelijk uit. dankjewel voor het delen Fatimaaa xx

    1. Fatima El Irari

      29 juni 2020 at 11:03

      Hi Zara,

      Bedankt lieverd! Ik gebruikte voor deze toefjes het spuitmondje van Wilton de 2D. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept