Lehdes (Marokkaanse Linzensoep)

17 december 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ik ben een grote fan van lehdes oftewel linzensoep op de Marokkaanse manier. Lehdes is een typisch Marokkaans gerecht die heel het jaar door wel wordt klaargemaakt. Lehdes is een heerlijke, dikke en romige linzensoep die je in de winter lekker warm houdt en het is ook nog eens gezond! In de Marokkaanse keuken wordt lehdes vaak klaargemaakt voor het avondeten en wordt daarbij gebakken vis geserveerd. Het leuke is dat het ook nog eens super makkelijk is om klaar te makken. Alles gaat tegelijkertijd in één pan en het enige wat je dan nog hoeft te doen is de lehdes even tijd te geven om te laten koken. Dus weet jij nog niet wat je vanavond op tafel kunt zetten? Maak dan dit heerlijk gerecht en de ingrediënten zal je gegarandeerd al in huis hebben.

Ingrediënten: (4 personen)
  • 400 gr. blonde linzen.
  • 1 grote tomaat, in kleine blokjes
  • 1 ui, in schijfjes 
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • scheutje olijfolie
  • 1 liter lauwwarm water
Kruiden:
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • mespunt komijnpoeder
  • 1 rode peper
Bereidingswijze:
  1. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg de uien en de knoflook erbij en bak geheel mee op middelhoog vuur.
  2. Voeg dan de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij en roer het even goed door.
  3. Strooi de helft van de peterselie erbij, voeg alle kruiden toe en roer alles goed om.
  4. Schep de geweekte en gewassen linzen erbij, giet het water erbij en roer alles goed door.


  5. Plaats het deksel op de pan en laat de lehdes geheel koken voor ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur.
  6. Open zo nu en dan de pan en roer alles goed door. 
  7. Voeg de hete peper toe en strooi de overige peterselie er ook bij. Laat de lehdes nog voor 10 minuten koken op laag vuur.
  8. Serveer de lehdes op een ruim bord met wat lekker warm brood, zodat je lekker in de saus kunt soppen!
Extra tips&tricks:
  • Is de lehdes iets te dik? Giet er extra kokend water bij, breng het op smaak met peper en zout en breng de lehdes weer even aan de kook.
  • Wil je extra groenten toevoegen? Voeg deze dan tegelijkertijd toe met de uien en de knoflook.
  • Wil je vlees toevoegen in de lehdes? Snijd het vlees dan in kleine stukjes en bak deze mee met de uien en de knoflook.
  • Ben je vergeten de linzen een nachtje te laten weken? Laat de linzen dan alsnog voor minstens 1 uur weken in koud water.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

138 Comments

  • N.

    17 december 2017 at 09:27

    Ziet er heerlijk uit Fatima! Vraagje van een echte Hollander haha; eet je deze soep in kommetjes met een lepel of eten jullie het met brood? Ik vind het er nog al dik uitzien voor echte soep! Ben heel benieuwd wil het graag eens maken. Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 09:50

      Dankjewel lieve N! Normaal gesproken wordt het geserveerd op een bord en dan wordt het gegeten met brood of gewoon zo met een lepel. In kommetjes kun je het ook serveren hoor. Zelf hou ik ervan als de lehdes iets dikker is dan normale soep. Maar je zou de lehdes ook vloeibaarder kunnen maken als je dat wilt. Succes! Xx

      1. N.

        17 december 2017 at 10:11

        Dankjewel voor je snelle en duidelijke antwoord!!

      2. Fatima El Irari

        17 december 2017 at 17:25

        Graag gedaan schat!❤

      3. R.

        17 juni 2020 at 21:10

        Assalamu aleikum,

        Ik.had een vraagje.. kan ik ook gewoon linzen uit blik gebruiken die al gaar zijn?

      4. Fatima El Irari

        18 juni 2020 at 12:13

        Hi R,

        Ja, hoor dat kan zeker dan wordt de kooktijd alleen veel minder.

  • Liega

    17 december 2017 at 10:01

    bedoel je peterselie of koriander?

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 17:19

      Je gebruikt peterselie.

      1. Jaouad

        26 januari 2021 at 15:04

        Fatima,

        Als ik het maak is het altijd vloeibaar ik wil het liever wat dikker maken maar ben altijd bang dat ik te weinig water gebruik

      2. Fatima El Irari

        4 februari 2021 at 23:42

        Hi Jaouad,

        Als je de lehdes dikker wilt hebben, dan gebruik je gewoon iets minder water dan wordt het vanzelf dikker.

  • Hiba

    17 december 2017 at 11:07

    Lieve Fatim, recept ben ik al een tijdje op zoek naar. Ik wou je mailen…..??????

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 17:21

      Graag gedaan schat!

  • Jinane

    17 december 2017 at 11:08

    Ben jij het zusje / zus van salima en mrselirari . ??
    Ziet er heerlijk uit
    Shokran voor het recept ga het zeker een keer maken XXX en groetjes van jinane

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 17:26

      Dankjewel lieve schat! Ja klopt ik ben haar zus. Xx

  • Jinane

    17 december 2017 at 11:17

    Zou je een keer kefta vel veran (kip in de oven ) met ons delen groetjes Jinane

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 17:26

      Ja hoor InschAllah!

    2. Maantje

      19 maart 2018 at 14:31

      Kefta is kip?? ??

      1. Faiza

        7 april 2018 at 11:31

        Ik ga stuk om deze ??

      2. Fatima El Irari

        7 april 2018 at 14:23

        Ze bedoelt kip i.p.v. kefta. :p

  • Siham

    17 december 2017 at 11:39

    Verukkelijk!!! Ik eet dit om de week. Gooi er dan ook nog groenten bij (sperziebonen én wortel/pompoen) en nu wil ik mijn tip met jullie delen…….. als je de linzen in je bordje hebt opgeschept, strooi er dan wat geraspte kaas overheen. Superrrrr lekker. 🙂

    1. Fatima El Irari

      17 december 2017 at 17:27

      Met groenten is het lekker, maar met kaas??

      1. Siham

        25 december 2017 at 17:39

        Hahaha zei een vriendin van mij, die kan niet meer zonder kaas eten. Probeer het …. I dare you. 😉

    2. Fouad

      28 juli 2019 at 15:00

      Fatima is leghdes ook lekker met stukjes vlees of kip of moet het aleen met Vis

      1. Fatima El Irari

        28 juli 2019 at 17:32

        Hi Fouad,

        Bedoel je in de lehdes? Je kunt de lehdes ook maken met stukjes vlees of je serveert er gebakken vis bij.

      2. Nadia

        9 november 2020 at 14:20

        Kan ik dit recept ook maken met rode linzen?

      3. Fatima El Irari

        18 november 2020 at 10:30

        Hi Nadia,

        Ja hoor dat kan prima.

  • Soumia

    17 december 2017 at 16:03

    Salam alaykoem Fatima. BarakAllahoe doek voor het delen van het recept. Een vraagje? Waarom gebruik jij tomatenpuree? Ik ben er niet echt een fan van. Kan ik het ook weglaten?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2017 at 08:48

      Alaikoem salaam Soumia,

      Ik gebruik tomatenpuree voor een extra tomatensmaak en voor de kleur. Je kunt die weglaten hoor. Je zou er eventueel een extra tomaat bij kunnen doen. Succes! Xx

      1. Soumia

        18 december 2017 at 12:19

        BarakAllahoe fiek lieverd. Xx

      2. Fatima El Irari

        18 december 2017 at 12:49

        Graag gedaan lieverd!

  • Jinane

    17 december 2017 at 19:01

    Nog een vraagje . sorry heb zoveel vragen . Zou je een keer in de Ramadan Chebekia willen maken ( ipv :, heb zoveel zin in de Ramadan )

    1. Fatima El Irari

      18 december 2017 at 08:50

      Hallo Jinane,

      Haha je mag zoveel vragen als je wilt hoor. Ik zal dit keer ruim voor de ramadan een video opnemen van hoe je Chebakia kunt maken. Xx

      1. Jinane

        18 december 2017 at 14:23

        Dankjewel voor je snelle duidelijke reactie you make me happy ❤️❤️????? ga zo door

      2. Fatima El Irari

        18 december 2017 at 15:15

        Graag gedaan lieverd! Xx

  • Aya

    17 december 2017 at 19:15

    Salamm!! Ben de soep nu aan het maken en zit op de 40min en de soep is nog steeds niet dik? Ik heb de linzen niet laten weken, maar dan zou de soep alsnog dik moeten kunnen worden toch? En ik heb ook precies alle hoeveelheden aangehouden :((( help?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2017 at 08:51

      Alaikoem salaam Aya,

      Heb je de pan in de tussentijd gesloten en op middelmatig vuur gezet? Is het uiteindelijk gelukt? Xx

  • Sofia

    18 december 2017 at 09:30

    Geweldige recepten!! You make me happy!! Zou je een keer het recept voor gebraden kip in de oven willen plaatsen? XX

    1. Fatima El Irari

      18 december 2017 at 10:03

      Hallo Sofia,

      Haha dankjewel lieve schat! Jazeker, dat recept komt er snel aan inschAllah! Xx

  • J

    18 december 2017 at 15:10

    Assalamoe alaikom faatje!
    Ik wil strakjes eigenlijk deze soep proberen maar geen tijd om de linzen te laten weken, is het een optie als ik voor linzen uit blik kies?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2017 at 15:17

      Alaikoem salaam Janneke,

      Je zou zowel linzen uit blik kunnen gebruiken of alsnog de droge linzen gebruiken. Als je dit doet, dan moet je er wel rekening mee houden dat de linzen iets meer tijd nodig hebben om te garen. Maar beide moet lukken hoor. Smakelijk eten alvast!

      1. Yasmine

        6 april 2020 at 03:08

        Als je een snelkookpan pan gebruikt ( zo heb ik het geleerd) hoelang moet het dan opstaan..? Vorige keer heb ik het geprobeerd met de tijd die hier boven stond beschreven en het was helemaal verbrand..

      2. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 11:59

        Hi Yasmine,

        Als je een snelkookpan gebruikt dan is de lehdes veel eerder klaar. Verschilt natuurlijk per pan, maar ik zou na 15 minuten de pan openen. Xx

      3. Monique

        30 november 2022 at 19:30

        Hoi,ik wil jouw recept graag ook maken maar de tot zover zijn mijn linzen soms toch nog niet gaar.Moet ik ze een nacht laten weken?
        Liefs Monique

  • Yasmine

    19 december 2017 at 14:25

    Salam alikoum, bedankt voor het delen van dit lekkere recept!
    Lukt dit recept ook met rode ( oranje) linzen?
    Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      19 december 2017 at 14:27

      Alaikoem salaam Yasmine,

      Graag gedaan! Ja hoor je zou ook rode linzen kunnen gebruiken. Xx

  • Jinane

    19 december 2017 at 17:13

    Zou je een keer je lijst van wat je nog wilt maken delen op je blog
    ??

    1. Fatima El Irari

      20 december 2017 at 07:24

      Hallo Jihane,

      InschAllah lieverd. Xx

  • Yasmine

    20 december 2017 at 08:56

    Bedankt voor je vorige reactie, mag ik nog vragen of er ook een minimum aan tijd is dat de linzen op voorhand in water moeten liggen? Ik zou ze graag vandaag maken maar heb ze mas deze ochtend in water gelegd ? bedankt alvast!

    1. Fatima El Irari

      20 december 2017 at 09:15

      Hallo Yasmine,

      Graag gedaan hoor. Als je ze in de ochtend al in water laat weken, dan zijn ze straks al goed voor gebruik. Succes en smakelijk eten alvast! Xx

  • Yasmine

    20 december 2017 at 15:23

    Mijn linzen worden precies niet gaar.. alsook de saus blijft waterachtig .. staat ondertussen al bijna 40 minuutjes op het vuur (met deksel) enige tips om dit op te lossen ? Groetjes en bedankt!

    1. Fatima El Irari

      20 december 2017 at 15:54

      Hallo Yasmine,

      Dan moet je de lehdes sowieso nog laten doorkoken op middelmatig vuur. Als de linzen niet gaar zijn, dan blijft de saus ook waterig. Welke linzen heb je gebruikt en heb je de linzen geweekt in water?

  • Soumaya

    21 december 2017 at 07:38

    Hi Fatima,

    Ik ben van plan om dit vandaag in cha Allah te maken. Ik heb alleen nog wel een vraag; kan ik hier ook stukjes kipfilet aan toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      21 december 2017 at 07:47

      Hallo Soumaya,

      Ja hoor dat kan. Je kunt dan de kipfilet stukjes toevoegen bij de uien en de knoflook en deze even half gaarbakken. En daarna ga je gewoon verder met de rest van de stappen. Succes! Xx

  • Far

    22 december 2017 at 01:02

    Hai fatima
    Ik volg je al een tijdje op snapchat en daarna door via YouTube, ik ga dit recept ook een keer uitproberen In Sha Allah ze zyn het allemaal waard.???

    1. Fatima El Irari

      22 december 2017 at 19:37

      Hallo Far,

      Aah super lief! Dankjewel hoor. Xx

  • Moslima

    23 december 2017 at 09:08

    Salaam. Het was echt een heerlijke maaltijd. Ik had dit nog nooit gemaakt ben zelf Nederlands mijn man is Marokkaans en ik zei tegen mijn man dat ik dit ging maken hij zei dan moet je niet zomaar een recept van Google afhalen maar aan me moeder vragen haha ik zei eerst afwachten dan oordelen. En ja hoor hij zei dit is precies hetzelfde hij vond het heerlijk ik had er aardappelblokjes bij gedaan en de volgende keer wil ik ook wat vlees bijvoegen dus bij deze heel erg bedankt alle recepten lukken meteen van jou net als de lekkere harira soep.

    Ps zou je ook een goed marmita recept erop kunnen doen…

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      23 december 2017 at 09:22

      Alaikoem salaam lieverd,

      Aah wat leuk zeg! Ik ben echt blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Ik zal inschAllah snel mijn marmita recept delen op de blog. Xx

      Liefs,
      Fatima

    2. Christel

      11 februari 2024 at 07:18

      Hallo kan je deze linzen soep ook invriezen?
      Mvg Christel

  • Rachida

    2 januari 2018 at 14:16

    Hi Fatima,

    Voor hoeveel personen is dit recept? Alvast bedankt voor je reactie!

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 16:00

      Hallo Rachida,

      Voor zeker 4 personen. Xx

      1. Rachida

        2 januari 2018 at 17:29

        Bedankt! Ik ga het vandaag nog uitproberen:). Liefs, Rachida

  • Ouafa

    8 januari 2018 at 14:42

    Hey
    Ik heb al aardig wat recepten van jou geprobeerd en het lukte mij altijd! Ik vind jou pan en borden heel mooi! Mag ik vragen waar jij het hebt gekocht

    Xx

    1. Fatima El Irari

      8 januari 2018 at 16:01

      Hallo Ouafa,

      Dankjewel lieve schat! De pan komt van de Ikea en het bord kocht ik in Marrakech. Xx

  • hafsa

    17 januari 2018 at 20:09

    deze heb ik eergisteren gemaakt en het was heerlijk.. ik doe er nog wel courgette en pompoem bij xx

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2018 at 07:09

      Halla Hafsa,

      Aah wat goed zeg! Met courgette lijkt het me ook erg lekker inderdaad. Xx

  • Nienke

    10 maart 2018 at 11:25

    Kan je er ook gehakt in doen, en watvoor gehakt zou ik moeten gebruiken dan?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 11:27

      Hallo Nienke,

      Ja hoor dat kan zeker. Ik zou gaan voor rundergehakt. Xx

  • Lisette

    20 mei 2018 at 09:25

    Salam Aleikum!

    Ik heb dit gerecht gemaakt, maar ik had het idee dat 400 gram linzen teveel was toen ik ze in de pan deed en na 30 min had ik al bijna geen saus meer en de kleur was niet echt rood meer zoals bij jou. Ik heb groene linzen gebruikt kan het zijn dat het daardoor komt? Donkere linzen kon ik niet vinden wel bruine is dat hetzelfde?

    Liefs,
    Lisette

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:08

      Alaikoem salaam Lisette,

      Ik denk niet dat het aan de linzen ligt. Als je merkt dat je helemaal geen saus meer hebt, dan kun je er altijd extra kokend water bijdoen en het weer aan de kook brengen. Xx

      1. Lisette

        21 mei 2018 at 11:17

        Oké Shokran! Ga ik dat proberen.
        Xx

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2018 at 06:38

        Hi Lisette,

        Graag gedaan lieverd! Xx

      3. Senna

        24 maart 2020 at 07:58

        Dan kan je gewoon extra water toevoegen had ik ook en wat extra zout,peper.
        Dat is normaal met linzen absorbeert snel. De smaak was heerlijk bij mij

  • Riane

    8 juli 2018 at 22:19

    Hoi Fatima,
    Welke soort vlees gebruik je voor deze soep? En kook je de vlees apart? Gebruik je dan de water waarin je de vlees hebt gekookt ook voor de soep? Ik dacht zelf aan om kalfsvlees te stoven apart en dan alleen de vlees voor de soep te gebruiken zonder de water. Wil je me ook laten weten of je kruiden bij de vlees doet wanneer je die laat stoven? Alvast super bedankt!

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2018 at 06:21

      Hi Riane,

      Als ik vlees toevoeg, dan gebruik ik altijd kalfsvlees. Ik bak het vlees dan tegelijkertijd met de uien en de knoflook en verder voeg ik geen extra kruiden toe. De kruiden die je in dit recept gebruikt is meer dan genoeg voor het vlees. Je hoeft het vlees ook niet perse apart te stoven hoor, want alles wordt goed gaar. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

      Liefs,
      Fatima

  • liyah

    23 juli 2018 at 23:10

    Hey Fatima,
    ik zou dit recept graag willen maken voor 2 personen. Hoe kan ik het recept het best halveren, zonder dat er al teveel smaak verloren gaat?
    xx

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2018 at 07:49

      Hi Liyah,

      Voor 2 personen kun je het gehele recept gewoon halveren.

  • Adriana

    24 juli 2018 at 22:52

    Hallo Faatje,

    Eerder heb ik dit recept al gemaakt en het was heerlijk. Nu mijn vraag rode of gele ras al hanout gebruiken bij lehdes. Ik wil het vegatarisch maken zonder vlees en anders proberen dan de vorige keer.

    Liefs Adriana

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2018 at 07:16

      Hi Adriana,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Als ik ras el hanout gebruik in gerechten, dan gebruik ik altijd de rode. Xx

  • ODH

    16 augustus 2018 at 13:48

    Hoi Fatima,

    Ik heb dit gemaakt en het was erg lekker. Ik heb er ook meer tomaten bij gedaan, was ook lekker! De laatste x had ik er ook aardappelen en kipfilet stukjes achteraf bij gedaan. Lekker

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:03

      Hi ODH,

      Klinkt allemaal erg lekker! Ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • ODH

    16 augustus 2018 at 13:50

    Ik wil trouwens op mijn website https://odh-legal.nl/ ook een blog beginnen, maar twijfel tussen beauty en een kookhoekje. Heb jij enig idee waar meer animo voor is?

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:20

      Hi ODH,

      Als je het mij vraagt, dan zeg ik een kookblog. Maat iedereen heeft weer andere interesse, dus is dit best een moeilijke vraag.

  • Aisha

    27 september 2018 at 18:34

    Salaam’Alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh, Fatima! Ik heb alleen rode linzen in huis.. kan ik het daar ook mee maken?

    1. Fatima El Irari

      28 september 2018 at 09:39

      Alaikoem salaam Aisha,

      Ja, hoor dat kan ook. Bsaha!❤️

  • Yousra

    6 januari 2019 at 09:46

    Hi Fatima

    Ik zou er graag paprika willen toevoegen. Wanneer gooi ik ze er best bij?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2019 at 14:14

      Hi Yousra,

      Die kun je tegelijkertijd met de uien toevoegen.❤️

  • Fatiha

    27 januari 2019 at 21:11

    Hey Fatima ben gek op je recepten, alleen helaas bij dit recept ging het vandaag mis ☹️ Ik had mijn linzen geweekt in water maar na 7uurtjes hadden linzen al het water opgeslokt en lieten de velletjes los. De linzen zijn ook al zacht. En heb gewoon blonde linzen gekocht? Kan je mij vertellen wat ik verkeerd heb gedaan?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2019 at 14:15

      Hi Fatiha,

      De linzen nemen tijdens het weken sowieso wat water op dus dat is niet erg. Maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit meegemaakt dat het velletje loslaat. Welke linzen heb je precies gebruikt? Weet je misschien welk merk? Ik hoor het graag, zodat ik je verder kan helpen.❤️

  • Manel Amdouni

    30 januari 2019 at 15:41

    Ik heb deze vandaag geprobeerd! En oh wat is hij heerlijk ? Je hebt echt geweldige recepten Fatima ❤️

    1. Fatima El Irari

      31 januari 2019 at 13:38

      Hi Manel,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en graag gedaan!❤️

  • Kaoutar

    12 februari 2019 at 11:07

    Hoi,

    Ik heb geen knoflook in huis. Kan ik die ook weg laten?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 11:48

      Ja, hoor je kunt de knoflook weglaten.

  • Nesli

    20 februari 2019 at 13:26

    Dag fatima
    Ik heb de recept exact gevolgd. Na een half uurtje op het vuur was al het water weggetrokken. Hierdoor had ik een drogere soep tegenover jouw soep op de foto.
    Wat zal hiervan de oorzaak kunnen zijn?

    1. Fatima El Irari

      20 februari 2019 at 20:12

      Hi Nesli,

      Dit kan aan de linzen liggen, maar je kunt dan altijd meer water toevoegen hoor. Heb je het uiteindelijk nog kunnen klaarmaken?

  • Faatimah

    21 maart 2019 at 16:36

    Salaamoe alaykoem fatima!

    Ik heb groene linzen laten weken maar alle velletjes laten los.. moet ik ze nu eerst ontvellen voor gebruik? Of kan ik ze niet gebruiken? Hihi weet t ff niet meer.
    Baarak Allaahoe fieki alvast ❤

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2019 at 20:01

      Alaikoem salaam Fatima,

      Haal die velletjes weg en dan kun je de linzen gewoon gebruiken hoor.❤️

      1. Faatimah

        21 maart 2019 at 20:30

        Ah shokran voor je antwoord ?

      2. Faatimah

        21 maart 2019 at 20:32

        Fatima sorry day ik je bericht, maar zou je wellicht mijn reacties willen verwijderen? Ik krijg de foto maar niet verwijderd en ik draag inmiddels bedekking soebhaanAllaah. Baarak Allaahoe fieki alvast.

      3. Fatima El Irari

        22 maart 2019 at 06:35

        Welke reacties en foto bedoel je? Ik zie nergens een foto?

      4. Faatimah

        22 maart 2019 at 19:17

        Ah sorry sis. Inmiddels is t aangepast, ging om kleine fotootje naast de naam. ❤ sorry voor de overlast!

      5. Fatima El Irari

        22 maart 2019 at 20:08

        Is niet erg!❤️

  • Desiree

    8 mei 2019 at 09:16

    Assalamou aleikoum, ten eerste Ramadan Mubarak! Ik wil dit graag maken van het weekend in shaa Allah. Maar nu wil ik graag aardappel en wortel er bij in doen. Bij welke stap moet dat?

    Liefsx

    1. Desiree

      8 mei 2019 at 09:19

      Ohhh ik lees het nu eronder bij extra tips&tricks, hihi! Toch bedankt voor het recept die je gedeeld hebt.

      1. Farouz

        16 maart 2020 at 16:15

        Hoi hoi

        Hoelang laat je de linzen weken😊

      2. Fatima El Irari

        18 maart 2020 at 11:35

        Hi Farouz,

        Voor ongeveer een uurtje. Xx

    2. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:16

      Alaikoem salaam Desiree,

      Ramadan mubarak lieverd! Ah je hebt het al gezien haha, succes! Xx

  • Amber

    15 mei 2019 at 08:11

    Hii Fatima, ik ben echt gek op jouw recepten! Ik heb dit gerecht geprobeerd te maken maar het was best smakeloos, proefde geen kruiden etc terwijl ik wel de juiste hoeveelheden heb gebruikt.. Wat kan ik fout hebben gedaan? Ik heb wel 400 gram droge linzen gebruikt en daarna geweekt, misschien komt het daardoor?

    Xx A

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 08:50

      Hi Amber,

      Dankjewel lieve schat! Hoeveel liter water heb je in totaal gebruikt? Ik gebruik ook droge linzen, dus daar kan het niet aan liggen. Als het smaakloos is, dan denk ik direct aan te weinig kruiden. Heb je tussendoor extra water toegevoegd?

      1. Amber

        15 mei 2019 at 10:12

        Ik heb 1 liter water toegevoegd en geen extra water tussendoor toegevoegd.. ik heb alle hoeveelheden vd kruiden precies gevolgd.. Misschien teveel linzen erbij gedaan?

      2. Senna

        18 december 2021 at 13:28

        Kan ik ook stukjes aardappel erin doen met dit recept. AlAl vaak gemaakt heerlijk ik doe wel in plaats van een halve tl een hele tl voor meer smaak

    2. Senna

      15 januari 2022 at 17:42

      Hai, ik doe er een volle tl kruiden in. Bij de zwarte een halve tl.

  • isetta

    8 juni 2019 at 22:25

    lieve Fatima, hoeveel porties haal ik hier uit? is het recept goed voor een volle pan of moet ik van alles een beetje extra gebruiken? wat voor lehdes/water verhouding raadt je dan eventueel aan?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2019 at 06:13

      Hi Isetta,

      Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Voor hoeveel personen wil je het maken?

      1. isetta

        9 juni 2019 at 14:20

        uhm 6 tot 8 mensen ongeveer. misschien ietjes meer linzen doen?

      2. Fatima El Irari

        9 juni 2019 at 15:55

        Hi Isetta,

        Ik zou dan het recept verdubbelen, zodat je zeker genoeg hebt.

  • Youssef

    4 september 2019 at 19:45

    Hallo Fatima Ik heb eergisteren lahdes gemaakt en het was heel smakelijk. Heb de peper in stukjes gesneden en dan samen toegevoegd met de kleine blokjes tomaat. Gelukkig werkte dat ook? was even de klus kwijt vandaar. Ben vandaag gelijk langs bruna geweest om jou kookboek te bemachtigen. ” ” ben er blij mee” tussen haakjes hoeveel boeken heb je uitgebracht bruna had er maar ėėn? want couscous variaties met warme melk of koud met karnemelk en al die andere graan met zuivel combinaties ben ik helemaal weg van. Groetjes fatima

    1. Fatima El Irari

      4 september 2019 at 21:24

      Hi Youssef,

      Wat goed, bsaha! Ik heb tot nu toe 1 kookboek uitgebracht. Bedankt voor je aankoop en voor se support!

  • youssef

    6 september 2019 at 18:03

    Haha Fatima heb vandaag visballetjes in chermoula gemaakt. maar dan met garnalen!! omdat ik de tilapiafilets een ingewikkelde klus vond. Ik heb geen mixer dus alles moest met de hand ? het was niet helemaal volgens boekje gedaan maar…. En ja weer een succes erg lekker. Ga overmorgen lmarka/Marmita marokaanse stoofschotel uitproberen? feest of geen feest ik heb elke dag honger. Groetjes van youssef

    1. Fatima El Irari

      6 september 2019 at 21:03

      Hi Youssef,

      Haha, goed bezig zeg! Geniet ervan!

  • Mayaa

    6 november 2019 at 11:30

    Lieve Fatima,

    Blijkbaar doe ik iets fout want mijn linzen breken allemaal en het ziet er niet meer uit dan.. ook als ik ze een nachtje heb laten weken. Weet jij wat ik fout doe ? Ik hou me voorderest we jetjes aan het recept

    Bedankt voor al je recepten ❤️

    1. Fatima El Irari

      6 november 2019 at 18:29

      Hi Mayaa,

      Welke linzen gebruik je?

      1. Mayaa

        7 november 2019 at 09:50

        Sellam,
        Ik gebruik van de AH groene linzen van het merk “Valle del Sole”

        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        7 november 2019 at 10:15

        Alaikoem salaam Mayaa,

        Ik zou die van het merk ‘Zohra’ gebruiken. Die is te koop bij de Turkse of Marokkaanse slager. Xx

  • Klaas

    22 november 2019 at 14:47

    Ik ga hem morgen proberen so keep you informed! Ik kan ook goed koken maar heb geen ervaring met de Marokkaanse/Arabische keuken dus ben erg benieuwd naar deze soep! Omdat alleen soep misschien wat licht is wil ik er nog iets bij maken, iets met lamsvlees denk ik. Misschien ook met een Arabisch tintje… 🙂

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:34

      Hi Klaas,

      Gaat vast en zeker goedkoper hoor, want dit gerecht is heel makkelijk! Weet je al wat je erbij wilt gaan maken?

      1. Klaas

        23 november 2019 at 19:03

        Hij was lekker Fatima, en erbij heb ik lamskoteletjes gemaakt! Heb het ook gepost op je FB pagina maar kon maar 1 foto plaatsen. Thanks en ik kom vast nog wel eens kijken… 🙂

      2. Fatima El Irari

        24 november 2019 at 17:45

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en ik ga de foto even bekijken.

        Groetjes,
        Fatima

      3. Klaas

        24 november 2019 at 18:47

        Ik had inderdaad een bericht met foto geplaatst maar zie het nergens meer terug! Anyway hoop dat het toch is aangekomen… Zie dat je ook recepten voor tajines hebt, ga ik zeker ene keer proberen want mijn in Marokko gekochte tajine staat al meer dan 15 jaar ongebruikt in de kast… 🙂
        Echt leuk dat je zo van koken houdt!

  • Wesley

    10 december 2019 at 13:27

    Dankjewel Fatima,
    Werk al jaren als sous chef en toevallig hadden we het laatst over traditionele Marokkaanse gerechten, nu werk ik in een hollandse/Franse keuken. En heb vandaag jouw gerecht gekookt voor mijn collega’s ze vinden het heerlijk.!!!! Ik ga me zeker eens meer verdiepen in jullie keuken.! Bedankt voor je recept.!

    1. Fatima El Irari

      10 december 2019 at 13:31

      Hi Wesley,

      Aah wat een mooi compliment en vooral van een chef! Heel graag gedaan en het lijkt mij heel leuk als jij je ook meer in de Marokkaanse keuken gaat verdiepen, super!

      Groetjes,
      Fatima

  • Ann

    19 januari 2020 at 14:38

    Hoi,

    Welk soort linzen neem je eigenlijk het best hiervoor? Blonde linzen?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2020 at 15:34

      Hi An,

      Ja, blonde linzen.❤️

  • Senna

    24 maart 2020 at 07:55

    Heerlijk heb deze gisteren gemaakt.

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2020 at 11:49

      Hi Senna,

      Wat leuk! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

      1. Jony

        18 juli 2020 at 07:59

        fijn filmpje Fatima, ik ga het recept deze week maken. Zou je misschien ook eens kunnen laten zien hoe je zo’n heerlijk knapperig kruidig visje bakt?

      2. Fatima El Irari

        19 juli 2020 at 21:47

        Hi Jony,

        Dankjewel! Yes, ga ik eens doen.

  • Brahim

    28 november 2020 at 06:52

    Salaam ou haleikoum, wa rahmatoulah!

    Ik wil je graag bedanken Fatima voor dit recept. Ik ben zelf een Marokkaanse man, en heb dit vaak gegeten in mijn leven alleen nooit geleerd hoe ik het zelf maken moet. En nu wel 😉 Dus ik wil je daarvoor even bedanken, je hebt deze rommelige bachelor erg geholpen hiermee. Gezond en simpel!

    Peace

    1. Fatima El Irari

      4 december 2020 at 14:34

      Alaikoem salaam Brahim,
      Wat leuk om te leen dat je het nu ook zelf kunt klaarmaken. Heel graag gedaan!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept