Lbini met Nutella (Gevulde Donuts)

27 november 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Deze lbini gevuld met Nutella (oftewel gevulde donuts) doen mij altijd denken aan de zomermaanden in Marokko. Rond een uur of zes in de avond is het in Marokko een gewoonte om thee en koffie te zetten met allerlei lekkers zoals msemmen, croissantjes, baghrir en natuurlijk lbini! Mijn oma maakte ze af en toe zelf of ze haalde ze lekker warm bij de bakker om de hoek. Deze lbini is zo ontzettend zacht, luchtig en natuurlijk niet normaal lekker! Ik vulde ze met Nutella, maar je kunt ze natuurlijk vullen met wat jij lekker vindt.


Ingrediënten: (20 stuks)

Gist papje:
  • 50 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
Het deeg:
  • 500 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. bakpoeder
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 2 etl. margarine
  • 180 ml lauwwarme melk
  • 1 ei
Extra:
  • zonnebloemolie
  • kristalsuiker
  • Nutella 
Bereiding:.
Stap 1.

Meng het water met de gedroogde gist en de kristalsuiker. Dek het af en laat het gist mengsel voor 5 minuten staan, tot het schuimt. Voeg in de kom de bloem, zout, bakpoeder, kristalsuiker, margarine en het gist papje erbij en kneed het deeg op lage snelheid korrelig. Breek het ei bij de melk, mix het samen en giet het in stappen in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid mooi soepel. Smeer het deeg in met een klein beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt op een warme plek rijzen voor 30 minuten.

Stap 2.

Kneed het deeg kort door met de hand en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een lap van 1-2 centimeter dikte. Haal met een ronde steker cirkels uit het deeg, zet ze op een bekleed bakplaat met bakpapier en laat ze weer afgedekt voor 30 minuten rijzen. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en frituur de lbini in 2-3 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat de lbini uitlekken op keukenpapier en haal ze dan door de kristalsuiker. Maak met een sateprikker of mesje een gat aan de zijkant van de lbini. Schep de Nutella in een boterhamzakje, knip in de hoek een kleine opening en vul de lbini met de Nutella.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

36 Comments

  • Anne

    27 november 2019 at 11:05

    Hmm ziet er heerlijk uit ! Hoeveel maak je er ongeveer met dit recept?

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 12:25

      Hi Anne,

      Dankjewel! Ik haalde er 20 stuks uit. Xx

  • Loubna

    27 november 2019 at 12:36

    Hi Fatima,

    Tijdens het lezen kwam ik een klein type foutje tegen. Bij stap 1 de tweede zin: laat het mengsel voor 5 minuten staat.

    Gr.

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 12:43

      Hi Loubna,

      Oei! Bedankt lieverd ik heb het gelijk aangepast. Xx

  • Siham

    27 november 2019 at 13:30

    Kan ik in plaats van margarine roomboter gebruiken

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:42

      Hi Siham,

      Ja, hoor je kunt ook roomboter gebruiken. Xx

  • Habiba

    27 november 2019 at 13:34

    Hoelang kneed je het als je geen kneedmachine hebt? Ziet er heerlijk uit

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:41

      Hi Habiba,

      Ik denk dat je met de hand zeker 5 minuten bezig bent om het deeg goed soepel te kneden. Xx

  • Raja

    27 november 2019 at 16:21

    Ziet er lekker uit ik ga het ook inshsllah proberen i.p.v. oliebollen dit jaar😉 les beignets zijn altijd mijn lieveling geweest aan het strand in marokko!!

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:41

      Hi Raja,

      Aah leuk! Haha, ja de welbekende lbini op het strand heerlijk!

  • Fenneke

    27 november 2019 at 16:40

    Zou dit ook met plantaardige melk kunnen?

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:40

      Hi Fenneke,

      Ja, kun je ook prima gebruiken.

  • Mrs.

    27 november 2019 at 17:13

    Hallo.

    Ik heb vandaag het recept gemaakt, viel mij al snel op dat bij de eerste stap bij het kneden van de bloed etc het deeg heel plakkerig werd en lopend. Ik heb alles mooi afgewogen en weet niet wat ik verkeerd heb gedaan.

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:39

      Het is een plakkerig deeg, maar geen lopend deeg. Heb je de melk/ei er in stappen bijgedaan?

  • Mommycook

    27 november 2019 at 18:10

    Hoi Fatima,
    Is het ook mogelijk om de donuts een avond van te voren te maken? Zo ja, hoe kan ik deze het beste bewaren?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:36

      Hi Mommycook,

      Ja, hoor je kunt ze maken en dan afgedekt met plasticfolie en een theedoek bewaren tot de volgende dag. Xx

  • Ibtissam

    27 november 2019 at 19:43

    Hi Fatima,

    Ik heb je een foto gestuurd. Ze zijn echt heerlijk!

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:46

      Hi Ibtissam,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Je kunt mij altijd mailen op uitdekeukenvanfatima.nl

  • Nora

    27 november 2019 at 19:44

    Goed gelukt, bedankt! Hoe kan ik je een foto sturen?

    Liefs Nora

    1. Fatima El Irari

      27 november 2019 at 19:45

      Ho Nora,

      Wat goed! Je kunt je foto altijd mailen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl of mij de foto op Instagram sturen. Xx

  • Saar

    27 november 2019 at 20:16

    Hi Fatima ,

    Moet het deeg niet i.p.v. 5cm dik 2 Mm dik zijn ? 🙈

    1. Fatima El Irari

      28 november 2019 at 08:50

      Hi Saar,

      Het deeg kun je tot een plak van 1 cm dikte uitrollen of tot een plak van 2 cm, als je dikkere Bini wilt.

  • Samira

    28 november 2019 at 10:02

    Mmm lekker hierop zat ik te wachten!
    Bedankt keukenprinses 😍😍😍

    1. Fatima El Irari

      29 november 2019 at 11:39

      Aah graag gedaan lieve Samira!❤️

  • Asan

    29 november 2019 at 18:18

    Hallo, kan ik de deeg een avond van te voren maken?

    1. Fatima El Irari

      30 november 2019 at 11:07

      Hi Asan,

      Dat kan, maar dan zou ik het deeg in de koelkast laten rijzen zodat het heel langzaam kan rijzen. Als je het buiten de koelkast laat zal het deeg snel rijzen en op een gegeven moment te erg naar gist ruiken.

  • Yasmine

    6 december 2019 at 15:09

    Hoi Fatima,

    Ik heb heel wat recepten uitgeprobeerd en ze lukken altijd in een keer!
    Behalve dit recept! Het deeg blijft plakken en rijst helemaal niet!
    Ik heb geen idee wat ik fout doe, en al 3 keer geprobeerd!

    Groetjes Yasmine

    1. Fatima El Irari

      6 december 2019 at 18:05

      Hi Yasmine,

      Aah wat jammer! Het deeg is inderdaad iets plakkerig, dan mijn andere deeg recepten maar juist daarom dien je het deeg ietsjes in te smeren met zonnebloemolie. Maar het deeg hoort wel te rijzen. Welke gist gebruik je? ❤️

      1. Yasmine

        7 december 2019 at 10:05

        Gewoon het dr oetker gist zakje (het gist schuimt ook gewoon). Heeft het niet te maken met melk/ei verhouding? Dat het deeg te waterig en plakkerig wordt? Ik heb al dagen trek in lbini😂

      2. Fatima El Irari

        7 december 2019 at 12:45

        Hi Yasmine,

        Oh nee daar kan het dan niet aan liggen, want die gebruik ik ook altijd. Dit zijn echt de exacte hoeveelheden die ik altijd gebruik voor dit recept. Giet je de natte ingrediënten er wel geleidelijk bij?

      3. Yasmine

        7 december 2019 at 15:23

        Ja giet ik er geleidelijk bij! Misschien ligt het aan de 2 eetlepels margarine? Ik gebruik roomboter? Ik probeer morgen weer een poging te wagen…..

      4. Fatima El Irari

        7 december 2019 at 22:13

        Hi Yasmine,

        Nee, aan de roomboter kan het niet liggen. Laat je mij weten of het is gelukt?😘

  • Claire

    10 december 2019 at 18:05

    Vandaag gemaakt. Helaas niet allemaal goed aan de binnekant nog wat plakkerig.

    Een paar zijn wel goed gelukt. Ik kreeg ze niet zo mooi bol.

    1. Fatima El Irari

      10 december 2019 at 18:11

      Hi Claire,

      Als ze aan de binnenkant nog plakkerig zijn, dan waren ze helaas nog niet gaar. De volgende keer toch iets langer bakken en misschien het vuur iets lager zetten.❤️

      1. Claire

        10 december 2019 at 18:53

        Dankje ga ik zeke proberen. Xxx

      2. Fatima El Irari

        10 december 2019 at 20:18

        Graag gedaan Claire!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept