Lava Cakejes (in 15 min!)

24 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time: 5 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 3 stuks

Deze lava cakejes zijn pure verwennerij, en maak je heel makkelijk zelf! Dit is hét toetje waar je dit weekend in minder dan 15 minuten al van kunt smullen, geniet ervan!

Print recept

Lava Cakejes (super simpel!)

  • Voorbereidingstijd 5 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 15 minuten
  • Aantal personen: 3 stuks

Ingrediënten:

Chocolade beslag:

  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 80 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Overig:

  • poedersuiker

Bereidingswijze:

Chocolade beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 ºC (boven-onder) warmte

  • 2)

    Hak de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Zet opzij.

  • 3)

    Roer in een kom de zachte roomboter met de kristalsuiker en vanillesuiker glad.

  • 4)

    Breek de eieren erbij en klop met een garde de eieren bij het beslag.

  • 5)

    Klop de bloem erbij tot een glad beslag.

  • 6)

    Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade erbij en roer het beslag flink door.

  • 7)

    Vet de bakvormpjes in met roomboter en bestuif elk vormpje met een eetlepel suiker.

  • 8)

    Vul de vormpjes tot ongeveer 2 cm onder de rand en strijk het glad.

  • 9)

    Bak de lava cakejes in 10-12 minuten gaar. Mocht je kleine vormpjes gebruiken, dan zal de baktijd iets korter zijn.

  • 10)

    Laat de cakejes voor 2 minuten afkoelen in de vorm en draai ze daarna op een bord om.

  • 11)

    Serveer de cakejes direct, zodat de chocolade binnen nog lekker vloeibaar is.

25 Comments

  • Fatima

    24 oktober 2020 at 09:46

    Assalam alaikom Fatima,

    Mag ik u vragen waar die witte schaaltjes vandaan komen?

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:41

      Alaikoem salaam Fatima,

      Die komen van Dille & Kamille.

  • Amal

    24 oktober 2020 at 16:21

    Hoi Fatima, ze zien heerlijk uit maachaa allah, maar ik wil graag meer maken kan ik het recept verdubbelen ook de eiren, ik wil graag 6 maken
    Liefs Amal

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:39

      Hi Amal,

      Ja, hoor je kunt het recept verdubbelen voor meer cakejes. Xx

    2. Sinni

      25 oktober 2020 at 23:05

      Haiii, kan ik ook cupcake vormpjes gebruiken voor dit recept ?

      1. Fatima El Irari

        2 november 2020 at 10:37

        Ja hoor dat kan zeker!

  • Yas

    24 oktober 2020 at 18:30

    Hallo,

    Vandaag dit super gemakkelijk recept geprobeerd maar de chocolade was niet gesmolten in het midden heb je misschien een tip?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:39

      Hi Yas,

      Als de cakejes in het midden niet nat zijn, dan mag je ze de volgende keer iets korter bakken. Rond de 10 minuten. Xx

    2. Steffie

      19 december 2020 at 06:14

      Hi Fatima, ik wil dit met kerst maken voor 4 personen. Ik zie dat het recept voor 2 personen is maar op de foto zie ik 3 schaaltjes? Even dubbel check, ik moet recept dus echt verdubbelen voor 4 personen of zijn deze hoeveelheden voor 3 schaaltjes?

      1. Fatima El Irari

        29 december 2020 at 20:29

        Hi Steffie,

        Het recept is voor 3 personen, excuses. Als je kleinere schaaltjes gebruikt, dan haal je er makkelijk 4 stuks uit. Fijne dagen!

  • Soraya

    24 oktober 2020 at 21:42

    Hoi Fatima
    Ik had een vraagje maakt het uit welke pure chocolade je hier gebruikt
    Ik heb zelf die van de Lidl is die ook goed

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:38

      Hi Soraya,

      Ja hoor die kun je ook gebruiken. Het lekkerst is wel als de chocolade van goede kwaliteit is, ik gebruik die van de Jumbo (200 gram). Maar die grote repen van de Lidl zijn ook lekker.

  • Chaimae

    24 oktober 2020 at 22:46

    Hi Fatima!

    Kan dit ook met witte chocolade ?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:37

      Hi Chaimae,

      Ja hoor je kunt ook witte chocolade gebruiken.

  • Selma

    25 oktober 2020 at 09:43

    Gisteravond geprobeerd, maar helaas was het van binnen gestold. Te lang in de oven, had het na 15 minuten eruit gehaald. Denk dat mijn vormpjes te klein waren, wat op zich geen probleem is, maar korter in de oven had gemoeten. Volgende keer beter. Maar de smaak was heerlijk, mijn jongens hebben genoten.

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:30

      Hi Selma,

      Ah goed om te horen dat het heeft gesmaakt! Hoe kleiner de vormpjes zijn hoe korter de baktijd is. Als je echt kleine vormpjes gebruikt, dan heb je aan ongeveer 10 minuten genoeg. Ik moet wel zeggen dat ik zelf vormpjes van 8 cm heb gebruikt en ik de cakejes echt voor precies 15 minuten in de oven had. Denk ook dat het verschilt per oven. Xx

  • Özlem Caba

    27 oktober 2020 at 22:26

    Vandaag gemaakt samen met mijn zoon!Het was echt heerlijk en makkelijk te maken.Bedankt voor je recept!Ik heb ze 7 min in de oven gedaan.Ze waren perfect!

    1. Fatima El Irari

      2 november 2020 at 10:43

      Hi Özlem,

      Aah leuk om te horen! Elke oven is weer anders dus zo zie je maar dat het bij jou weer maar 7 minuten duurde haha. Xx

  • Sara

    6 november 2020 at 09:50

    Dag Fatima,

    Als ik het recept wil verdubbelen, moeten de eieren dan ook verdubbeld worden?

    Groet,

    Sara

    1. Fatima El Irari

      6 november 2020 at 10:56

      Hi Sara,

      Ja, je verdubbeld dan het gehele recept. Xx

  • Fatima

    8 december 2020 at 01:41

    hi fatima!

    vraagje, mijn moeder die haat eieren in cakejes etc, zou ik die kunnen vervangen? ik heb wel eens gehoord dat je appelmoes kunt gebruiken of gemalen chia zaad, heb je daar zelf ervaring mee? zou top zijn omdat ik af en toe wat lekkers voor dr wil maken maar in bijna elke cake zit ei 🙁 alvast shokrane!

    xx fatima

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:46

      Hi Fatima,

      Ja, dat kan zeker. Je zou deze cake eens kunnen proberen. Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/?s=carrot

  • Leyla

    24 maart 2021 at 23:36

    Lieve Fatima. Ik heb ze al 2x geprobeerd maar allebei de keren niet echt gelukt. 1e x was de chocolade na 10min bakken gestold dus had ze de 2e x minder lang laten bakken maar dan kreeg ik weer geen harde buitenkant . Viel als pudding in elkaar en was niet stevig genoeg. Hoe dien ik dit op te lossen?

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:02

      Hi Leyla,

      Als de chocoladecake na 10 minuten volledig gaar is, dan kun je de volgende keer proberen om de cakejes in 7-8 minuten te bakken en wanneer ze uit de oven komen even voor 5 minuten te laten staan voordat je ze uit de vorm haalt.

  • Niki

    16 januari 2022 at 20:05

    Wat een heerlijk recept. Ik heb het omgerekend naar 4 personen (4 eieren). We hebben gesmuld. Was perfect gelukt. Bedankt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept