LASAGNE

18 november 2017Fatima El Irari

Ingrediënten: (6 personen)
.
Gehakt marinade:
.
  • 300 gr. gehakt
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijn
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • zonnebloemolie
Voor de lasagnesaus:
xx
  • 1 ui, in schijfjes
  • 3 kleuren paprika, in blokjes
  • 300 gr. champignons
  • 800 gr. tomatenblokjes in tomatensaus
  • 1 tl. sambal
  • 1 etl. gedroogde basilicum
  • 1 etl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 etl. crème fraîche
  • 1 pak lasagnebladen
  • geraspte kaas
Bereiding:
.
  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan en schep het gehakt erbij
  2. Voeg de knoflook erbij en strooi ook alle kruiden erbij. Schep het gehakt goed om en verkruimel het gehakt met behulp van de houtenlepel tot stukjes. Bak het geheel op middelhoog vuur voor ongeveer 5 a 8 minuten. 
  3. Voeg de uien, paprika en de champignons erbij en schep alles nog eens goed om. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  4. Giet de tomatenblokjes in de pan en voeg ook de sambal, basilicum en de Provençaalse kruiden erbij en schep de saus goed om. Laat de saus op middelhoog vuur koken voor ongeveer 5 a 8 minuten
  5. Schep dan de crème fraîche erbij voor een lekkere romige lasagne saus. 
  6. Pak de ovenschalen erbij en schep een volle lepel van de lasagne saus op de bodem en strijk de saus glad.
  7. Plaat de lasagnebladen bovenop de saus en druk deze ietsjes aan. 
  8. Schep dan weer wat saus bovenop en plaats daarboven weer de lasagne bladen. Herhaal deze stappen en eindig met een laagje saus.
  9. Dek de ovenschalen af met aluminiumfolie en bak de lasagne in een voorverwarmde oven voor 30 minuten op 200 graden gaar.
  10. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en strooi de geraspte kaas over de lasagne.
  11. Laat dan de lasagne voor nog eens 10 minuten doorbakken, zodat de kaas smelt.

Serveer er een lekkere salade bij en je maaltijd is compleet! Een erg simpel gerecht die je op elke dag van de week kunt klaarmaken. Wat ik vaak doe is de lasagne op voorhand klaarmaken en dan hoef ik de lasagne in de avond enkel nog even af te bakken in de oven, lekker simpel dus!

Extra tips&trics:
..
  • Marineer het gehakt van tevoren en laat de marinade minstens 30 minuten intrekken.
  • Als je merkt dat de saus iets te dik is kun je er wat lauwwarm water aan toevoegen en de saus weer aan de kook brengen.
  • Bak de lasagne de eerste 30 min met aluminiumfolie, zodat de lasagne bladen goed gaar stomen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

98 Comments

  • Pieter van den Berg

    18 november 2017 at 12:56

    zal best lekker zyn maar ingredientenlijst en het bereiden kloppen niet elkaar….champignons? crème fraiche?

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 20:37

      Hi Pieter,

      Excuses, die twee stonden er i jnderdaad niet bij. Ik heb ze erbij gezet. Bedankt!

  • N.

    18 november 2017 at 13:20

    Salaam aleikoem Fatima, Allahoema barek wat een fijne recepten allemaal.
    Ik maak mijn lasagne altijd met wrap vallen ipv lasagne bladen.
    Deze zijn dan extra smeuïg.
    Echt de moeite waard om eens te proberen.
    ( zit je ook nooit met half gare lasagne vellen)

    1. Fatima El Irari

      19 november 2017 at 00:09

      Alaikoem Salaam,

      Allah ibarkfiek lieverd! Aan dankjewel, ik zal het zeker eens op jouw manier proberen. Xx

    2. Amoula

      3 juli 2018 at 20:26

      wrap vallen? of vellen?

      1. Fatima El Irari

        4 juli 2018 at 06:18

        Ze bedoelt uiteraard vellen.

  • SA

    18 november 2017 at 13:21

    Salaam oe 3aleikoem,

    In je bereidingswijze staat er champignons bij toevoegen, maar dat staat er niet bij in de ingrediëntenlijst?

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 20:38

      Alaikoem Salaam SA,

      Klopt inderdaad. Ik heb het er nu bijgezet schat. Xx

  • Siham

    18 november 2017 at 14:11

    Salaam fatima bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Ik heb een vraagje vanwaar haal jij die tomatenblokjes in tomatensaus. En nog wen vraagje kan ik deze lasagne ook in wen normale kleine ovenschaal klaar maken.hoor van je xx

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 20:40

      Alaikoem Salaam Siham,

      Ik gebruik bijna altijd de tomatenblokjes van de Jumbo. Persoonlijk vind ik die het lekkerst. Jazeker, andere ovenschaal kan ook. Xx

  • Hanane

    18 november 2017 at 14:28

    Hoi faatje

    Leuke video. Maar Had een vraagje je doet geen laagjes bechamelsaus ?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 20:41

      Hoi Hanane,

      Dankjewel lieverd. Soms gebruik ik wel bechamelsaus en soms niet haha. Is ook erg lekker. Xx

  • Sarah

    18 november 2017 at 14:29

    Dag Fatima,
    Hehe dat werd eens weer tijd haha
    Je bent niet meer zo actief als voorheen.
    Deel aub meer recepten met ons
    Voornamelijk de hoofdgerechten.
    Dankje wel voor dit recept. Ik kijk uit naar het recept van de kipfilet met champignonsaus.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 20:43

      Hallo Sarah,

      Haha vind je? Ik ben juist nu meer actief dan voorheen. Elke week komt er nu een nieuw recept online haha. Ik za sowieso meer hoofdgerechten delen inschallah. Xx

  • Samira

    18 november 2017 at 15:22

    Ziet er weer superlekker uit! Ik ben echt een grote fan van je! Heb afgelopen week de rijst met zoete kip en de prei kerrie ovenschotel gemaakt, beide goed gelukt. Ik zou graag een recept van jou willen zien van Mexicaanse burrito’s. Kun je dat een keer maken?

    Groet,
    Samira

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 20:45

      Hi Samira,

      Aah wat goed zeg! Zal ik zeker delen lieverd. Xx

  • Harry

    18 november 2017 at 19:19

    Persoonlijk vind ik het lekker als je ook bij elke laag. Laag bechamelsaus hebt.

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 20:52

      Dat vind ik zelf ook erg lekker. Zo nu en dan doe ik er ook bechamelsaus bij.

  • Anoniem

    19 november 2017 at 11:40

    Tip maak een keer bastilla of tajine

    1. Fatima El Irari

      19 november 2017 at 17:50

      Hi,

      Ja, dat ga ik zeker snel doen hoor!

  • Nima

    20 november 2017 at 07:20

    Hi Fatima,

    Gisteren gemaakt en we hebben echt gesmuld thuis. Bedankt voor weer het duidelijke recept! x

    1. Fatima El Irari

      20 november 2017 at 07:23

      Hallo Nima,

      Ah super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.Xx

  • Saskia

    20 november 2017 at 07:21

    Goedemorgen Fatima,

    Via Google terecht gekomen op je blog en wat heb je een leuke blog zeg! Ik ga dit gerecht vanavond proberen.

    Liefs,
    Saskia

    1. Fatima El Irari

      20 november 2017 at 07:23

      Hallo Saskia,

      Wat leuk zeg! Je bent van harte welkom en smakelijk eten alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Betoel

    20 november 2017 at 07:21

    Hallo Fatima,

    Mag ik weten waar de schalen vandaan komen aub?

  • Nimet

    20 november 2017 at 07:22

    Ik heb vrijdag de schaaltjes ook besteld en als het goed is komen ze vandaag binnen! Heb alle ingrediënten al in huis gehaald haha. Bedankt voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      20 november 2017 at 07:24

      Hi Nimet,

      Ah leuk! Veel plezier ermee en smakelijk eten alvast!

  • Wahiba

    20 november 2017 at 08:44

    Salaam Fatima, bedankt om zo’n leuke lekkere recepten te plaatsen. De ook een grote fan van je. Wil meer van je zien inscha’allah.

    1. Fatima El Irari

      20 november 2017 at 09:47

      Alaikoem salaam Wahiba,

      Aah super lief! Heel graag gedaan en inschAllah volgen er nog een heleboel recepten! Xx

    2. Sheila

      21 februari 2020 at 12:52

      Hoi Fatima zou ik het gehakt kunnen kruiden maar wel het zakje van honig lasagne saus kunnen gebruiken ?

      1. Fatima El Irari

        21 februari 2020 at 12:55

        Hi Sheila,

        Ja, hoor dat kan zeker.

  • Sanae

    20 november 2017 at 18:13

    Dankjewel weer! Je maakt zoveel mensen blij!!! Ga zo door!

    1. Fatima El Irari

      21 november 2017 at 07:10

      Dankjewel lieve Sanae! Xx

  • Anoniem

    28 november 2017 at 23:11

    Lasagne heb ik afgelopen maandag gemaakt en het was heerlijk! Dankjewel. Ik zou ook heel graag meer hoofdgerecht recepten willen. Bijvoorbeeld een lekkere tagine recept.

    1. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 07:22

      Hallo,

      Aah wat goed! Er komen zeker meer hoofdgerechten aan en vooral veel Marokkaanse traditionele recepten! Xx

  • Kijker

    2 december 2017 at 01:13

    Hoi Fatima. Super leuke video met een rustgevende stem. Ik heb een vraag over je gerecht. Je hebt 2 schalen gebruikt. Hoeveel mensen kunnen ervan eten van de hoeveelheid ingredienten die je hebt gebruikt? ?

    1. Fatima El Irari

      2 december 2017 at 09:26

      Hallo Kijker,

      Dat is lief, dankjewel! De schaaltjes die ik heb gebruikt zijn per stuk voor ongeveer 2 personen. Voor 1 persoon is 1 schaaltje net iets te veel (althans voor mij dan hihi)

  • Rania

    4 december 2017 at 11:17

    Hoe maak je de beschamelsaus

    1. Fatima El Irari

      4 december 2017 at 12:07

  • Rania

    4 december 2017 at 12:30

    Salaam alaikoum van waar haal je de ingredienten

    1. Fatima El Irari

      4 december 2017 at 15:18

      Alaikoem salaam Rania,

      Is elke keer verschillen, maar vaak bij de Albert Heijn en bij de Lidl.

  • Rania

    4 december 2017 at 17:58

    Mag ik wat vragen gebruik je grote of kleine champignons

    1. Fatima El Irari

      5 december 2017 at 07:41

      Hallo Rania,

      Gewoon de normale, dus niet die hele grote. Maar ook de grote zou je kunnen gebruiken.

  • Rania

    4 december 2017 at 17:59

    Ik kan de basilicum niet vinden

    1. Fatima El Irari

      5 december 2017 at 07:41

      Hallo Rania,

      Gedroogde basilicum kun je in bijna alle supermarkten bij de kruiden vinden.

  • Rania

    5 december 2017 at 15:38

    Kan ik ook die tomatenblokjes in tomatensaus van de lidl of dirk gebruiken welke raad je me aan en lasagne bladen kan ik ook van lidl halen toch die kleine pak champignons zit 250 gram in is dat genoeg of moet het echt 300 gram zijn
    Ik wil nu maken daarom

    1. Fatima El Irari

      6 december 2017 at 06:52

      Hallo Rania,

      Ja hoor je kunt die allemaal gebruiken. Is het gelukt?

  • Rania

    5 december 2017 at 16:07

    Gebruik je geen melk

    1. Fatima El Irari

      6 december 2017 at 06:56

      hallo Rania,

      Ik gebruik altijd crème fraîche i.p.v. melk.

  • Rania

    6 december 2017 at 07:56

    Nee ik ga het vandaag in shaa allaah maken gisteren is niet gelukt was laat thuis vanwegen stage pas 8 uur wie gaat nog koken haha

    1. Fatima El Irari

      6 december 2017 at 08:27

      Haha oké, succes! Xx

  • Rania

    6 december 2017 at 15:22

    Zou je aub op snapp kunnen rergeren xx

    1. Fatima El Irari

      6 december 2017 at 15:57

      Hi Rania,

      Je kunt beter je eventuele vraag hier op de blog stellen, omdat ik op snapchat teveel vragen ontvang en hierdoor het overzicht kwijtraak.

  • Rania

    6 december 2017 at 17:26

    Ik heb geen folie Hoe moet ik dat doen

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:30

      Hallo Rania,

      Door de folie gaat het stomen en worden de lasagne bladen gaar. JE zou anders de lasagne bladen even kunnen voorkoken.

  • Salima

    21 december 2017 at 07:51

    Hoi Fatima,

    Op welke stand doe jij je oven? Gewoon bakkenstand ? Of hete lucht ?

    En voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Kan het ook in een normale oven schaal?

    En kan ik de schalen ook gewoon in een winkel halen?

    1. Fatima El Irari

      21 december 2017 at 10:03

      Hallo Salima,

      Ik zet de oven altijd op de boven en onder warmte. Als je dit recept in een grote ovenschaal maakt, dan is het recept goed voor 6 personen. De Ikea heeft ook vele kleine schaaltjes. Succes!

  • Andrea

    28 december 2017 at 18:58

    Hi Fatima,

    Vandaag heb ik je lasagne gemaakt en wat was die lekker! Makkelijk te bereiden en super lekker van smaak.
    Bedankt voor alle heerlijke recepten, ben echt een fan geworden! 🙂
    Liefs, Andrea

    1. Fatima El Irari

      29 december 2017 at 08:59

      Hallo andrea,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Safia

    30 december 2017 at 16:26

    Ik heb een vraagje: moet je de crème fraiche perse gebruiken en zo ja, kan je die door iets anders vervangen?

    1. Fatima El Irari

      30 december 2017 at 22:03

      Hallo Safia,

      Nee hoor je kunt de crème fraîche ook weglaten. Je zou eventueel melk kunnen gebruiken of kookroom. Xx

  • JJ

    9 januari 2018 at 09:15

    Lieve Fatima, je hebt me al heel veel geholpen.
    Kan je me eens zeggen hoe je lekkere Marokkaanse muntthee klaarmaakt?

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2018 at 08:02

      Hallo,

      Ja hoor natuurlijk. Je doet het volgende; Schep 2 thl. theekorrels in de theepot en giet er een scheutje kokend water bij. Laat het dan even intrekken voor een paar seconden en giet dan het water weer uit de theepot. Schep er dan 3 etl. kristalsuiker (minder of meer kan altijd) en giet er dan weer kokend water bij. Zet de theepot op het vuur en zet het vuur op de middelmatige stand. Wanneer de thee omhoog komt zet je het vuur lager en voeg je de gewassen mint erbij. Laat de thee dan nog even op het vuur staan totdat de thee weer omhoog komt. Haal de theepot van het vuur en klaar is de thee. Vul het eerste glas en schep de thee weer terug in de theepot. Op deze manier wordt de suiker in de thee goed gemengd. Succes! Xx

  • MM

    11 januari 2018 at 17:30

    Helaas vandaag gemaakt maar het was niet te eten. Ik heb precies gedaan wat er staat helaas 🙁

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2018 at 17:01

      Niet te eten, hoe dan? Ik kan mij namelijk echt niet voorstellen dat het niet smaakt. Wat vond je niet lekker aan het gerecht?

      1. MM

        14 januari 2018 at 09:17

        Ik vond hem zo naar tomaat smaken dat overheerste het van alles.?

      2. Fatima El Irari

        14 januari 2018 at 14:03

        Oh dat is inderdaad niet lekker, maar door de kruiden gaat juist die tomatensmaak weg. Had je wel gewoon gedroogde basilicum en rozemarijn gebruikt?

  • Yasmina

    14 maart 2018 at 23:10

    Hoi Faatje,

    Heb bijna alle recepten van jou gemaakt en top zijn ze. Begin van me huwelijk kon ik niks van bakken? ik heb nu 3 jaar geleden je blog ontdekt , moet zeggen dat een nieuwe kook wereld open ging voor mij. En blog ziet er ook super goed en duidelijk uit.

    Nou even terug op de lasagne heb hem nog niet gemaakt wilde het graag maken vroeg me af hoelang nadat je de tomatenblokjes hebt gedaan hoelang moet je het nog doorkoken ?

    1. Fatima El Irari

      15 maart 2018 at 07:27

      Hallo Yasmina,

      Aah wat onwijs lief zeg! Super bedankt voor je lieve compliment! Nadat je de tomatenblokjes hebt toegevoegd kook je de saus voor ongeveer 5 a 8 minuten op middelhoog vuur. Succes! Xx

  • Nawal

    25 maart 2018 at 13:12

    Heyyyyyy fatima ???

    Een vraagje…

    Kan ik ook tomatenpuree gebruiken in plaats van tomatenblokjes?

    Dankjewel ?

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 15:09

      Hi Nawal,

      Ja hoor dat kan ook, maar gebruik dan wel tomatensaus uit een pakje. Tomatenpuree uit blik is te zuur. Xx

    2. Naomi

      24 februari 2020 at 14:37

      Salam Aleykoum,
      Kan je in plaatsvan tomatenblokjes in tomatensaus ook zelf tomaten blokjes en tomaten frito gebruiken? En kan ik de paprika ook weglaten want heb ik helaas niet in huis?

      1. Fatima El Irari

        24 februari 2020 at 22:18

        Alaikoem salaam Naomi,

        Ja, hoor je kunt ook verse tomaten gebruiken en de paprika kun je ook weglaten. Xx

  • Mitra

    23 april 2018 at 17:00

    Hallo Fatima,

    Ik had een vraagje over de lasagne blaadjes. Vanwaar koop jij de lasagnebladeren? Ik hoorde dat die van de lidl niet zo lekker zijn.. Maar vroeg me af waar jij ze kooopt… Groetjes, xxx

    1. Fatima El Irari

      24 april 2018 at 06:34

      Hi Mitra,

      Ik gebruik altijd de lasagne bladen van de AH eigen merk. Deze worden ook snel gaar en hoef je van tevoren niet voor te koken.

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    5 juni 2018 at 19:26

    Hi fatima,

    Mijn lasagne is nu in de oven ben benieuwd hoe het gaat smaken:) ik hb 2 lagen lasagnebladen moeten gebruiken want het paste niet meer.. is dit weinig? Hoeveel gebruik jij altijd?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2018 at 06:07

      Hi Esma,

      Hoe groot is jouw ovenschaal? In de mini’s gebruik ik ongeveer 3 lagen lasagne bladen.

  • Anolief

    26 augustus 2018 at 19:28

    Zo blij met je blog :). Je maakt heerlijke recepten en ook niet te moeilijk maar wel met smaak en kruiden en veel ook internationaal. Vandaag voor het eerst zelf lasagne gemaakt en het smaakte heerlijk. Dank je wel. Ik kijk uit naar nog meer hoofdgerechten. Vaak als ik iets moet bedenken scroll ik eerst bij jou.

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:21

      Hi Anolief,

      Wat lief zeg! Bedankt voor je lieve compliment en ik hoop je nog heel lang blij te mogen maken met recepten!

      Liefs,
      Fatima

  • Yasmin

    8 oktober 2018 at 20:12

    Hi, hoeveel van die kleine ovenschaaltjes kun je vulllen met deze hoeveelheid?

    1. Fatima El Irari

      9 oktober 2018 at 07:24

      Hi Yasmin,

      Als je de kleine ovenschalen gebruikt die ik gebruikte, dan kun je in totaal 4 schalen vullen met de lasagne vulling.

  • Rianne

    28 november 2018 at 08:40

    Hoi, de ingrediëntenlijst klopt niet met je beschrijving. In je beschrijving staat dat er ook rozemarijn in moet, die staat niet in je ingrediëntenlijst. Ik heb 2x jou recept gebruikt en de lasagne gemaakt. De ene vond ik lekkerder dan de andere. Ik weet alleen niet meer bij welke ik de rozemarijn gebruikt heb. Welke is kloppend? of hoort de rozemarijn er echt in?

    1. Fatima El Irari

      29 november 2018 at 06:39

      Hi Rianne,

      Ik heb het even aangepast. Ik gebruik Provençaalse kruiden in plaats van rozemarijn, maar die mag je ook gebruiken.

  • Rianne

    29 november 2018 at 07:56

    Super dankjewel! Jij maakt koken zoveel makkelijker voor velen 🙂 Zou je misschien een keer een recept willen maken over een kipschotel met lekkere kip kruiden? Ik maak vaak kip en gebruik verschillende kruiden. Ik heb nog niet echt mijn favoriet. Wil jij een x posten wat jij gebruikt als kip kruiden? Hoe je het maakt enz.?

    1. Fatima El Irari

      30 november 2018 at 12:55

      Hi Rianne,

      Dat is lief, dankjewel! Zal ik zeker eens plaatsen!

      Liefs,
      Fatima

  • C.

    26 januari 2019 at 08:10

    Ga ik zeker proberen! Zelfde hoeveelheid aan ingredienten als je 1 grote ovenschaal gebruikt?
    En succes met de laatste loodjes van je zwangerschap!! xx

    1. Fatima El Irari

      26 januari 2019 at 09:57

      Ja, gewoon precies dezelfde hoeveelheid. Dankjewel lieverd!❤️

  • arosa

    29 april 2019 at 12:14

    Hi Fatima,

    super tof recept weer!
    hoelang duurt dit recept in totaliteit om het te maken ?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      29 april 2019 at 15:11

      Hi Arosa,

      Ik gok zo’m 40 a 50 minuten. Xx

  • Khaoula

    27 mei 2019 at 13:36

    Salam wat voor bladeren gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 13:55

      Alaikoem salaam,

      Ik gebruik de lasange bladeren van de Albert Heijn of van het merk Honig.

  • Rachida

    23 juli 2019 at 20:13

    Hey Fatima, ik heb dit recept al twee keer geprobeerd en het smaakte heerlijk! Echter zijn mijn lasagne bladen altijd hard. Heb je hier toevallig tips voor?

    1. Fatima El Irari

      23 juli 2019 at 20:47

      Hi Rachida,

      Je kunt de lasagne bladen even voorkoken of je gebruikt de bladeren van de Albert Heijn, die worden altijd goed gaar door de saus. Xx

  • Oummi

    25 november 2019 at 20:22

    Heey schat,
    Is het mogelijk om die crème fraîche weg te laten vallen

    1. Fatima El Irari

      26 november 2019 at 15:01

      Hi Oummi,

      Jazeker, die kun je ook weglaten. Xx

  • Betul

    6 januari 2020 at 21:34

    Hey Fatima. Ik ga dit recept morgen maken. Kan ik ook verse lasagne bladen gebruiken? ( echt blij met jouw recepten, lekker koken altijd). Iedereen eet mee thuis;) 👍🧿

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2020 at 23:03

      Hi Betul,

      Jazeker, je kunt ook verse lasagne bladen gebruiken. Ah wat lief! Heel graag gedaan lieverd. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept