Lasagne uit de Pan

16 februari 2025Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

 

Een romige lasagne zónder gedoe met meerdere pannen? Ja hoor! Deze heerlijke lasagne maak je gewoon in één pan – van fornuis naar oven en direct op tafel. Minder afwas, maximaal genieten! En dat kan perfect met de Tefal Ingenio! Deze pan is koken, bakken, serveren én bewaren in één. Dankzij de afneembare handgreep switch je moeiteloos van fornuis naar oven. En het beste? De pannen zijn stapelbaar, dus tot 50% ruimtebesparing in je keukenkastjes!
Print recept

Lasagne uit de Pan

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook , geperst
  • 300 gram gehakt
  • 1/2 rode paprika , in blokjes
  • 1/2 groene paprika , in blokjes
  • 1/2 oranje paprika , in blokjes
  • 200 gram champignons , in plakjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram tomatenpassata
  • 500 ml groentebouillon
  • 300 gram lasagnebladen, in stukjes gebroken
  • 150 gram burrata
  • 100 gram geraspte kaas

Kruiden:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak rul.

  • 3)

    Strooi de paprikapoeder, zout, kurkuma en gemberpoeder over het gehakt.

  • 4)

    Voeg de paprika’s en champignons toe en bak een paar minuten mee.

  • 5)

    Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak kort aan.

  • 6)

    Voeg de tomatenpassata en de groentebouillon toe en roer goed door.

  • 7)

    Breek de lasagnebladen in stukken en duw ze per stuk in de saus, zodat ze goed onderstaan. 

  • 8)

    Breng aan de kook en laat op laag vuur 20-25 min. zachtjes sudderen met deksel op de pan.

  • 9)

    Roer af en toe voorzichtig om tot de pasta helemaal gaar is.

  • 10)

    Is de pasta nog niet gaar en is de saus ingedikt? Voeg wat kokend water toe en kook verder.

  • 11)

    Haal de pan van het vuur en scheur de burrata in stukken over de lasagne.

  • 12)

    Strooi de geraspte kaas erover en doe de deksel weer op de pan.

  • 13)

    Zet de pan voor 8-10 minuten in de oven (op 250 graden), zodat de kaas smelt.

  • 14)

    Garneer met verse basilicum en serveer direct. Eet smakelijk!

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept