Lasagne met Kip en Bechamelsaus

25 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 4 personen

Lasagne met lekker veel groentes en bechamelsaus is hier thuis een grote favoriet! Dit keer maakte ik de lasagne met kip in plaats van gehakt en ook deze variant is te lekker!

Print recept

Lasagne met Kip en Bechamelsaus

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 1 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Lasagnesaus:

  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel olijfolie
  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook , uitgeperst
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 200 gram champignos
  • 150 ml kokend water
  • 500 gram pastasaus, naar keuze
  • geraspte kaas

Kruiden:

  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Bechamelsaus

  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetelepls bloem
  • 350 ml melk
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:

Lasagnesaus:

  • 1)

    Verwarm de zonnebloemolie en de olijfolie in de pan en voeg de kip erbij. Voeg de ui, knoflook en alle kruiden erbij en bak de kip omscheppend aan voor 1-2 minuten op middelhoog vuur.

  • 2)

    Was en snijd alle groentes in blokjes en voeg deze toe in de pan. Bak de groentes omscheppend aan voor 1-2 minuten en giet het kokend water erbij. Plaats het deksel op de pan en kook voor 3-5 minuten.

  • 3)

    Roer de pastasaus erbij en breng de lasagne saus extra op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Laat de saus op laag vuur pruttelen voor 2-3 minuten.

Bechamelsaus:

  • 1)

    Smelt in een steelpannetje de roomboter en roer de bloem met een garde erbij tot je geen klontjes hebt. 

  • 2)

    Giet de melk er al roerend bij en blijf de saus flink doorroeren tot de bechamelsaus begint in te dikken. Voeg het zout en de zwarte peper erbij roer de saus door. Haal de pan van het vuur en zet apart.

Lasagne opbouwen:

  • 1)

    Verdeel een volle pollepel van de lasagne saus op de bodem van de ovenschaal en verdeel bovenop de saus een hoeveelheid bechamelsaus.

  • 2)

    Plaat de lasagne bladen bovenop de saus en druk ze ietsjes aan.  Herhaal dan weer dezelfde stappen en eindig met een laagje lasagne saus en bechamelsaus.

  • 3)

    Dek de ovenschaal af met bakpapier en aluminiumfolie en bak de lasagne in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte voor 35-40- minuten.

  • 4)

    Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie/bakpapier en strooi de geraspte kaas bovenop de lasagne. Laat de lasagne voor nog eens 8-10 minuten bakken, tot de kaas volledig is gesmolten.

    Eet smakelijk!

26 Comments

  • Cyrina Van den Berg Akdeniz

    25 maart 2020 at 11:08

    Hi Fatima,
    Wat voor lasagnebladen gebruik je en hoeveel?
    Klopt het dat je 2x een laag hebt met lasagnebladen en dan eindigt met pasta- en bechamelsaus?
    Dankjewel weer voor het heerlijk uitziende recept!
    Groetjes, Cyrina
    Ps. Ik hou normaal gesproken niet van koken maar jouw recepten lukken (bijna) altijd!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2020 at 13:31

      Hi Cyrina,

      Ik gebruikte de lasagnebladen van de Lidl. De hoeveelheid lasagnebalden hangt af van de ovenschotel die je gebruikt. Ik heb in totaal drie lagen lasagebladen en ik eindig dan met saus en pasta.

      1. Fatima

        11 mei 2020 at 06:15

        Ik hou van uw recepten en ik wil ze allemaal uitproberen incha’allah 🥰🥰 Ik heb eigenlijk een vraagje.. waarom moet de ovenschaal bedekt worden met bakpapier of aluminiumfolie om in de oven gebakken te worden? Wat is het effect daarvan? Want ik heb het altijd zonder gedaan en direct de geraspte kaas bovenop de lasagne gestrooid.

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:42

        Hi Fatima,

        Wat lief, dankjewel! Ik doe dit zodat de lasagne bladen kunnen stomen en niet hard blijven. Ik kook en bladen namelijk niet voor. Xx

  • Lara

    25 maart 2020 at 14:05

    Wat een lekkere lasagne 😋heb je gedaan bedankt dat je met ons deelt

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2020 at 17:33

      Hi Lara,

      Ah fijn dat het heeft gesmaakt! Graag gedaan.🥰

  • Saida

    25 maart 2020 at 17:59

    hoi fatima welke pasta saus heb jij gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:13

      Hi Saida,

      Ik gebruik pastasaus van de Lidl. Xx

  • Nadia

    25 maart 2020 at 22:30

    Hoi Fatima mijn kleine kindjes houden niet van champignons welke groenten past er nog meer het best bij dit gerecht buiten de champignons om?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:11

      Hi Nadia,

      Je kunt champignons vervangen door erwten ook lekker. Xx

  • Nadia

    25 maart 2020 at 22:58

    Salaamu 3alaykoum lieve Fatima!
    Ik ben zo blij met jouw recepten. Dank je wel voor het delen van dit heerlijke recept! Mag ik je vragen waar ik de Harissa kruiden kan kopen? Of zijn dit kruiden die je zelf mengt?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:11

      Alaikoem salaam Nadia,

      Wat lief, dankjewel! Je kunt harissa kruiden kopen bij de Marokkaanse of Turkse slager. Xx

  • Lubna

    26 maart 2020 at 11:32

    Hi faatje!

    Je bent echt geweldig, ik maak elke dag nu een gerecht van jou met deze 40ene. Het houd me lekker bezig en mijn gezin geniet hier ook van

    Ik heb net de lasagne in de oven gezet, kan ik na 30 min gewoon de oven uitzetten en wachten tot deze avond om kaas erbij te doen en dan lekker vers op te dienen?

    Shokran alvast!

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:06

      Hi Lubna,

      Wat lief, dankjewel! Ja, hoor je kunt de kaas er ook pas voor etenstijd opdoen. Xx

  • Roshini

    26 maart 2020 at 11:52

    Hoi Fatima,
    Klopt het dat je geen uien en knoflook toevoegt?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:52

      Hi Roshini,

      Ik gebruik een ui en twee teentjes knoflook. Stond wel in de ingrediëntenlijst, maar niet in de bereiding sorry. Ik heb het erbij gezet. Xx

  • Nadia

    26 maart 2020 at 16:45

    Hoi Fatima mijn kindjes houden niet van champignons wat kan ik in plaats daarvan gebruiken,welk groenten soort past er nog meer bij?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:49

      Hi Nadia,

      Ja, hoor je kunt de champignons weglaten en vervangen door bijvoorbeeld erwten. Xx

  • A

    31 maart 2020 at 06:40

    Hoe krijt u die lasagne bladen zo mals. Bij mij zijn ze altijd zo ontzeg art en niet te eten:(:( wat doe ik steeds verkeerd? Help me. Alvast bedankt.

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 08:11

      Hi A,

      Door bakpapier en aluminiumfolie te gebruiken bakken de bladeren helemaal gaar in de saus.

  • Dilara

    15 april 2020 at 14:15

    Hi Fatima,

    Is het ook mogelijk om ditzelfde recept te maken maar dan met gehakt? & moet er dan verder iets aan veranderd worden? Xx

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:28

      Hi Dilara,

      Ja, hoor je kunt ook gehakt gebruiken. Je kunt dan deze marinade voor het gehakt gebruiken; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/

  • Omaira

    30 april 2020 at 18:50

    Hey Salam aleikom,

    Ongeveer hoeveel gram zijn 2 el roomboter?🤗

    BarakAllahoe feeki💜

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:26

      Alaikoem salaam Omaira,

      Durf ik zo echt niet te zeggen, maar ik gok zo een 30 gram.

  • Anne

    16 mei 2020 at 12:29

    Hoi Fatima!
    Vraagje, ik wil vanavond dit recept gaan maken. Nou ben ik courgette en wortel vergeten te halen bij de supermarkt. Kan ik bijv ook met broccoli of spinazie of peultjes deze groenten vervangen?

    Fijne dag!

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:23

      Hi Anne,

      Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt eigenlijk elk soort groenten gebruiken die je lekker vindt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept