Lasagne met Aubergine, Kip en Parmezaanse kaas

5 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Thuis zijn wij dol op aubergine! Een lekkere ovenschotel met aubergine of een warme aubergine salade komt daarom bij ons regelmatig op tafel te staan. Laatst probeerde ik iets anders: lasagne met aubergine! Wat deze lasagne extra lekker maakt zijn toch wel de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes. Deze staan bij ons standaard ik de voorraadkast! Je kunt ze namelijk bijna overal voor gebruiken: pastasauzen, pizza, een goede ovenschotel of een lekker soepje, het smaakt allemaal net iets lekkerder met Heinz. Ik blijf het zeggen, dé smaakmaker in al mijn favoriete recepten!
Dus, staat deze lasagne met aubergine, kip en Parmezaanse kaas vanavond ook bij jullie op tafel?

Print recept

Lasagne met Aubergine, Kip en Parmezaanse kaas

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Kip in tomatensaus:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 390 gram Heinz Tomato Blokjes
  • 350 gram Heinz Tomato Frito
  • 150 ml kokend water
  • 5 blaadjes verse basilicum

Overig:

  • 2 stuks aubergine
  • olijfolie
  • zwarte peper , uit de molen
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • verse basilicum blaadjes

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en gember glazig voor 1-2 minuten.

  • 2)

    Voeg de kip, koriander, peterselie, Italiaanse kruiden, kurkuma, paprikapoeder en de chilivlokken toe.

  • 3)

    Bak de kip omscheppend aan voor 4-5 minuten.

  • 4)

    Roer de Heinz Tomato Blokjes, Heinz Tomato Frito en het water erbij en plaats de deksel op de pan.

  • 5)

    Kook de kip in de tomatensaus voor 8-10 minuten en open zo nu en dan de pan om de saus door te roeren.

  • 6)

    Scheur de basilicum in stukjes en roer door de saus. Laat de saus sudderen voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Snijd de aubergines in plakjes, besprenkel ze licht met olijfolie en bestrooi ze met zwarte peper.

  • 8)

    Rooster de plakjes aubergine in de oven op 200 graden voor 15-20 minuten goudbruin van kleur.

  • 9)

    Bedek de bodem van de ovenschaal met de plakjes aubergine.

  • 10)

    Vul de schaal afwisselend met de lasagne saus en de aubergine plakken.

  • 11)

    De laatste laag bestaat uit de lasagne saus.

  • 12)

    Verdeel bovenop de Parmezaanse kaas en scheur er weer wat basilicum bij.

  • 13)

    Zet de ovenschaal in de oven op 250 graden voor 25-30 minuten of tot de bovenkant krokant is.

  • 14)

    Serveer de lasagne met een groene salade of een portie rijst en geniet ervan!

     

Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

16 Comments

  • Froukje

    5 oktober 2020 at 09:22

    Zou je voor de verse kruiden ook gedroogde kunnen gebruiken? Vooral koriander kom ik hier niet zo vaak tegen in de supermarkt!
    Lijkt me een heerlijk gerecht, gebruik de Frito ook vaak, echte smaakmaker!

    Groetjes Froukje

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2020 at 10:54

      Hi Froukje,

      Jazeker, je kunt ook gedroogde koriander gebruiken. Ja, lekker hé! Ook bij ons is de Tomato Frito al jaren in favoriet.

  • Zohra

    5 oktober 2020 at 13:41

    Salam,

    Ziet er weer superlekker uit. Kan ik de kip vervangen door gehakt? Zo ja, hoeveel? :s

    Vredevolle groet,

    Zohra

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2020 at 19:56

      Alaikoem salaam Zohra,

      Dankjewel! Ja, hoor je kunt ook gehakt nemen. Je zou dan dit recept voor het gehakt/marinade kunnen gebruiken; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/

  • Angela

    6 oktober 2020 at 07:12

    Hoi Fatima,

    Ik heb een vraagje over iets heel anders dan deze heerlijke recept..

    Ooit deelde u op uw story van Snapchat een zelfgemaakt fruit hapje van appel, die u voor uw zoontje maakt. Zou u die opnieuw willen delen? 🙂

    Mijn zoontje is een erge moeilijke eter, wellicht dat die fruit hapje wonderen doen!

    1. Fatima El Irari

      6 oktober 2020 at 17:31

      Hi Angela,

      Ja natuurlijk! Ik gebruikte drie appels die ik schilde en in stukjes sneed. Deze doe je dan in een pannetje met ongeveer 300 ml water. Aan de kook brengen tot de appels goed zacht zijn en de vocht is verdampt. Daarna goed pureren en even laten afkoelen. Xx

      1. Naomi

        26 november 2020 at 11:29

        Hi Fatima,

        Ik merk dat de schil aubergine hard blijft tijdens het eten, ondanks dat ik alle stappen heb gevolgd. Heb je hier nog tips voor?

        Groetjes,
        Naomi

      2. Fatima El Irari

        26 november 2020 at 20:45

        Hi Naomi,

        Je hebt aubergine waarvan de schil gewoon echt dik is. Je zou de schil kunnen verwijderen of je kookt de aubergine even halfgaar in water of je stoomt het. Xx

  • CK

    10 oktober 2020 at 08:33

    Wat is lekker als bijgerecht? Need some carbs 🙂

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2020 at 09:37

      Hi CK,

      Ik vind rijst er lekker bij. Xx

  • Sara

    10 oktober 2020 at 11:12

    Dit recept voldeed weer zoals altijd boven mijn verwachtingen😍, was heerlijk el hamdoulilah, super! Xx

    1. Fatima El Irari

      12 oktober 2020 at 07:26

      Hi Sara,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Ays

    20 oktober 2020 at 11:14

    Ik ga het vanavond maken met gehakt 😁

    1. Fatima El Irari

      21 oktober 2020 at 08:01

      Ah lekker, geniet ervan! Xx

      1. Sanne

        1 november 2020 at 11:04

        Hoi,

        Zou ik dit ook zonder vlees of kip kunnen doen? Dus alle ingredienten zonder kip? Gelden dan dezelfde tijden voor wanneer ik de schaal in de oven doe?

        Groet,
        Sanne

      2. Fatima El Irari

        4 november 2020 at 11:38

        Hi Sanne,

        Ja, hoor je kunt dit gerecht ook prima zonder vlees maken. Als de schaal in de oven gaat dan haal je deze eruit wanneer de kaas volledig is gesmolten. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept