Langevinger Taartjes
Prep time: 50 minuten
Cook time:
Serves: 15 stuks
Langevinger Taartjes
- Voorbereidingstijd 50 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
- 30 stuks langevingers
- 250 gram mascarpone
- 2 eetlepels poedersuiker
- 200 gram pistache pasta
- 100 ml verse slagroom
- 300 ml melk
- 300 gram geraspte kokos
Bereiding:
Pistachecrème maken:
- 1)
Meng de mascarpone en poedersuiker in een kom tot een glad en romig geheel.
- 2)
Voeg de pistachepasta toe en meng alles goed door tot een egale massa.
- 3)
Voeg de slagroom geleidelijk toe en meng voorzichtig tot een luchtige, stevige crème.
- 4)
Proef even of de crème zoet genoeg is, zo niet, voeg dan wat extra poedersuiker toe.
- 5)
Doe de pistachecrème in een spuitzak met een spuitmondje. Ik gebruik de Wilton 1M.
- 6)
Spuit een strook pistachecrème op een langevinger en druk er een tweede langevinger bovenop.
- 7)
Doop de gevulde langevinger kort in de melk en laat het overtollige melk eraf druppelen.
- 8)
Rol de langevinger daarna door de geraspte kokos.
- 9)
Plaats de langevinger in een muffinpapiertje en zet het opzij.
- 10)
Gebruik de overgebleven pistachecrème om een strook crème bovenop de taartjes te spuiten.
- 11)
Garneer de taartjes met vers fruit naar keuze en zet ze minimaal 60 minuten in de koelkast.
- 12)
Serveer de taartjes op kamertemperatuur, zodat ze lekker zacht zijn. Eet smakelijk!