Langevinger Taartjes

15 december 2024Fatima El Irari

Prep time: 50 minuten

Cook time:

Serves: 15 stuks

Met deze langevinger gebakjes met pistachecrème maak je in een mum van tijd een dessert dat simpel én verrukkelijk is. De zachte, zoete langevingers, bestrooid met geraspte kokos, gecombineerd met de romige pistachevulling maken dit tot een perfecte traktatie. Ideaal voor bij de koffie, een high tea of gewoon als verwenmomentje voor jezelf. Een klein gebakje, dat bij iedereen in de smaak zal vallen!
Print recept

Langevinger Taartjes

  • Voorbereidingstijd 50 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

  • 30 stuks langevingers
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 200 gram pistache pasta
  • 100 ml verse slagroom
  • 300 ml melk
  • 300 gram geraspte kokos

Bereiding:

Pistachecrème maken:

  • 1)

    Meng de mascarpone en poedersuiker in een kom tot een glad en romig geheel.

  • 2)

    Voeg de pistachepasta toe en meng alles goed door tot een egale massa.

  • 3)

    Voeg de slagroom geleidelijk toe en meng voorzichtig tot een luchtige, stevige crème.

  • 4)

    Proef even of de crème zoet genoeg is, zo niet, voeg dan wat extra poedersuiker toe.

  • 5)

    Doe de pistachecrème in een spuitzak met een spuitmondje. Ik gebruik de Wilton 1M.

  • 6)

    Spuit een strook pistachecrème op een langevinger en druk er een tweede langevinger bovenop.

  • 7)

    Doop de gevulde langevinger kort in de melk en laat het overtollige melk eraf druppelen.

  • 8)

    Rol de langevinger daarna door de geraspte kokos.

  • 9)

    Plaats de langevinger in een muffinpapiertje en zet het opzij.

  • 10)

    Gebruik de overgebleven pistachecrème om een strook crème bovenop de taartjes te spuiten.

  • 11)

    Garneer de taartjes met vers fruit naar keuze en zet ze minimaal 60 minuten in de koelkast.

  • 12)

    Serveer de taartjes op kamertemperatuur, zodat ze lekker zacht zijn. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept