Lamsvlees met Pruimen

4 mei 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (6 personen)
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. gemberpoeder
  • ½ tl. zwarte peper
  • 1 etl. olijfolie
  • 500 gr. lamsvlees
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 1.5 liter heet water
Saus voor de pruimen:
.
  • 8 pruimen, geweekt
  • 300 ml water
  • 1 etl. kaneel
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 halve tl. zout
  • 1 halve tl. zwarte peper
Garnering:
  • 1 ei
  • sesamzaadjes
  • 50 gr. gebakken amandelen
Bereidingswijze:
  1. Voeg de knoflook, peterselie, zout, kurkuma, gemberpoeder en de zwarte peper toe in een kom en giet de olijfolie erbij. Meng het goed samen en marineer hierin het vlees. Het lekkerst is als je het vlees minimaal een halfuur in de marinade laat zitten.877777777777777
    8777777777777771
  2. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak het vlees met de overgebleven marinade op middelhoog vuur voor ongeveer 15 minuten. Draai het vlees met regelmaat om, zodat het aan beide kanten kan bakken. 
  3. Voeg de  de uien erbij en laat het geheel bakken voor 15-20 minuten. Draai het vlees in de tussentijd om en laat het geheel bakken tot de uien wat glazig zijn.8777777777777772
    8777777777777773
  4. Giet het water in de pan tot het vlees onderstaat en sluit de pan voor zeker 40 á 50 minuten.
  5. Na 40 minuten open je de pan en check je of het vlees gaar is en of er voldoende saus is overgebleven. Zelf heb ik er twee keer water bij moeten gieten voordat het vlees volledig gaar was en ik voldoende saus had. Tip! Als het vlees niet nog niet gaar is en je niet voldoende saus hebt kun je er extra water bijgieten en de pan weer sluiten voor 30 minuten.
  6. Wanneer het vlees gaar is en je saus lekker is ingedikt zet je het vuur wat zachter.
Pruimen bereiden:
  1. Laat de pruimen voor zeker 30 minuten weken in lauwwarm water. Kook de pruimen gaar voor ongeveer 15 minuten en giet vervolgens het water af.
  2. Schep ongeveer 5 volle eetlepels van de saus van het vlees en voeg deze toe bij de pruimen.8777777777777774
  3. Strooi de kristalsuiker, kaneel, zout en de zwarte peper erbij en meng dit samen. Laat het even koken totdat het sausje is ingedikt. 
  4. Schep het vlees op een bord en giet de saus eroverheen en naast.

Verdeel de pruimen naast het vlees en op het vlees. Garneer de pruimen met wat sesamzaadjes en snijd er eventueel ook nog een gekookt eitje bij. Tip! Je kunt het gerecht ook garneren met gebakken amandelen, erg lekker!x

Print recept

Nutrition

117 Comments

  • latifa

    5 mei 2014 at 10:19

    Dat ziet er heerlijk uit

    1. xfaatjee

      5 mei 2014 at 11:19

      Dankjewel meid! Xx

      1. Costadelsol

        9 mei 2020 at 13:52

        Sis, ik wil je even bedanken, dankzij jou maak ik nu eindelijk heerlijke recepten in deze maand. Thank you ❤️

      2. Fatima El Irari

        10 mei 2020 at 11:11

        Hi Costadelsol,

        Wat leuk om te horen! Heel graag gedaan en geniet ervan.

  • salie

    31 juli 2014 at 14:08

    hoi meid ik had een vraag, ik hoor wel eens dat snelkookpan niet veilig is daarom durf ik ze niet te kopen, zijn ze veilig? xxx

    1. xfaatjee

      31 juli 2014 at 14:11

      Hallo meid, uhm ik gebruik deze al jaren en er is nooit wat gebeurd. Wat is er dan gevaarlijk aan? Of bedoel je wanneer je de pan sluit dat er druk op komt te staan en je bang bent de pan te openen? Wanneer je het fluitje zeg maar eraf haalt dan gaat al het lucht eruit. En wanneer je niks meer hoort kun je de pan gewoon openen. Ik begrijp je wel ergens hoor. Vond dit in het begin ook best eng om eerlijk te zijn :p

    2. malak

      15 november 2019 at 14:30

      Waarom niet? Ik ben 19 en help me moeder maar ze gebruikt het en het is gewoon veilig meid reken maar op.

  • senna

    13 september 2014 at 08:34

    jammer dat je geen foto s meer kan zien?

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:33

      Sommige foto’s zijn niet meer zichtbaar, maar ik ben er mee bezig meid <3

  • haliema

    16 maart 2015 at 22:31

    Assalaamoe alaykoum
    moet het vlees in een gewone pan ook 30 minuten. Of wat langer.
    Xx

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:32

      Salaam 3likoem Haliema, in een gewone pan moet het vlees toch iets langer. Dit gaat namelijk in een Snelkookpan iets sneller. Groetjes <3

  • Hamida

    17 april 2015 at 12:18

    Mijn complimenten!

    Ik ben geen held in de keuken, maar dit recept was zo goed gelukt! Iedereen vond het heerlijk! Dank voor de goede uitleg!

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:14

      Hallo Hamida, super lief van je dankjewel lieverd! Ben blij te lezen dat het gerecht heeft gesmaakt hihi! <3

  • Zahra

    27 juli 2015 at 22:34

    Salaam ou3aleikoum Fatima,
    Ik had jouw recept onlangs gebruikt. Na 2 uur was het vlees eindelijk gaar maar een beetje rubberachtig en droog. Totaal niet lekker. Tips ? ??

    1. xfaatje

      28 juli 2015 at 08:38

      Salaam Alaikoem Zahra, Oh dat is wel lang hoor 2 uur. Gebruik je een snelkookpan of?

  • Zahra

    28 juli 2015 at 15:02

    Nee schat, gewoon een normale pan. Ik probeer het nu weer. Ben er toevallig nu mee bezig. Het enige verschil is dat ik kalfsvlees en een normale pan gebruik.

    Xx

  • Anoniem

    2 augustus 2015 at 16:21

    You are truly amazing, zoveel van jou geleerd. Ga dit gerecht morgen maken in sha Allah. Eindelijk kan ik mezelf ook een keukenprinses noemen, dankzij jou! Blijf aub doorgaan, vooral de plaatjes zijn zo duidelijk en fijn! Duizendmaal dank

    1. xfaatje

      3 augustus 2015 at 08:52

      Hallo Anoniem, super lief van je lieve meid! Heel graag gedaan, en welkom op mijn blog! <3

      1. Imen

        5 september 2017 at 14:25

        Haaj hier een stille lezer jou gerechten maken mij een keukenprinses Ahaha ik ben jou zo dankbaar voor alle lekkere recepten ga zo door lieve meid
        Xx

      2. Fatima El Irari

        5 september 2017 at 14:41

        Hallo Imen,

        Aah wat lief zeg! Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve woorden!

        Liefs,
        Fatima

      3. Karima

        14 januari 2021 at 22:32

        Hi fatima ,

        Welke deel landsdeel gebruik jij?

        Groetjes

      4. Fatima El Irari

        4 februari 2021 at 23:22

        Hi Karima,

        Ik gebruik vaak lamsvlees van de schouder.

  • Joyce

    18 augustus 2015 at 17:42

    Vanavond dit gemaakt echt het was super lekker man en kids zaten te smullen☺️ Echt super uitgelegd dus kan niet fout gaan!

    1. xfaatje

      19 augustus 2015 at 07:07

      Hallo Joyce, wat goed! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Bedankt voor je lieve woorden. <3

  • Noortje

    13 september 2015 at 02:35

    Salama Alikoum meid even een vraagje ik heb niet goed begrepen of je aan het einde de pannetje met de pruimen met saus en al toevoegd aan het pannetje met de vlees en dan pas opdient op een bord? Of gebruik je alleen de saus van het vlees en haal je alleen de pruimen uit het andere pannetje wanneer je het opdient?

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:33

      Salaam Alaikoem Noorje, geen probleem hoor dan leg ik het je even uit. Het sausje en de pruimen in het steelpannetje giet je over het vlees heen wanneer je het vlees op een bord hebt opgedient. Begrijp je?

  • Noortje

    15 september 2015 at 17:20

    Oke dus als ik het goed begrijp doe je de vlees op het bord en saus van de pannetje met pruimen op het vlees? En wat doe je dan met de saus die bij het vlees zat in de pan

    1. xfaatje

      17 september 2015 at 07:32

      Hallo Noortje, klopt inderdaad. Het vlees dat in de grote pan zit serveer je op het bord en de saus die erbij zit giet je naast en over het vlees heen. Vervolgens doe je hier dan nog de pruimen en het saus bij die je uit het kleine steelpannetje haalt. Succes meid.

  • senna

    4 november 2015 at 09:21

    Zahra!! Kalfvlees wordt heel snel gaar dus goed in de gaten houden, dan wordt het inderdaad droog

  • its_me

    8 januari 2016 at 19:43

    Ik heb het ook gemaakt het was heerlijk, vlees was super mals en saus was lekker dik. Voor mij eigenlijk ook de eerste keer dat ik deze variant maak, ik heb kalfsvlees gebruikt en een gewone pan, in 2 uur was het klaar!
    Stappen zijn duidelijk, ga zo door!

    1. xfaatje

      11 januari 2016 at 08:08

      Hallo meid,

      Ah, super! Ik ben blij dat het zo duidelijk voor je is en dat jullie er van hebben genoten! Bedankt voor je lieve compliment meid xx

    2. A

      11 juli 2018 at 16:14

      Hoiiiiii heb je hem 2u met deksel op de pan gedaan,? Mijne zit nu 15 uur erin maar is een beetje droog… Word dat het laatste halfuur nog mals dan? Groetjes de

      1. Fatima El Irari

        16 juli 2018 at 07:35

        Hi,

        Wat voor een pan gebruik je? En als het goed is bedoel je anderhalf uur toch?

  • Nisrine

    3 februari 2016 at 02:49

    Hallo,
    Super bedankt voor je lekkere en makkelijke recepten heb er al een paar van gemaakt met succes elhamdoullah dank zij jou natuurlijk. Ik kan dit receptje ook in een tajine maken? .. Groetjes xxxxx

    1. xfaatje

      3 februari 2016 at 07:45

      Hallo Nisrine,

      Heel graag gedaan lieve meid! Jij ook bedankt voor je lieve bericht! Jazeker, dit gerecht kun je ook in de tajine bereiden. Succes Xx

      1. Nouriya

        10 augustus 2016 at 11:35

        Wat zou de kooktijd dan ongeveer bedragen denk je? Dit gerecht kan ook in de oven lijkt mij? Zoja ong hoelang en op welke temperatuur? Xx

      2. xfaatje

        10 augustus 2016 at 13:06

        Hallo Nouriya,

        Ik heb het zelf nog nooit in de oven bereidt, maar stel je wilt het in de oven bereiden, dan stel ik voor om de oven op 200 graden te zetten voor ongeveer 60 minuten. Kooktijd is ongeveer 60 minuten.

  • Hayat

    8 maart 2016 at 09:29

    Faatje dit ziet er heerlijk uit, wil het graag proberen. Maar heb een vraag, wat zou je hierbij serveren? Ik ben van plan om nl een saladetaart te maken vooraf, daarna wil ik vleesgerecht opdienen, maar weet niet zo goed wat ik extra bij het vlees kan serveren? Heb jij ideeën?

    1. xfaatje

      8 maart 2016 at 11:52

      Hallo Hayat,

      Dankjewel meid!Je kunt inderdaad vooraf een salade serveren(valt altijd goed) Je bedoelt dat je nog iets wilt serveren naast het vlees?

      1. Hayat

        8 maart 2016 at 12:11

        Ja klopt anders is het saai toch? ? Ik dacht zowiezo zitoen in schaaltjes maar wat zou er evt nog meer bij kunnen?

      2. xfaatje

        10 maart 2016 at 07:54

        Hallo Hayat,

        Uhm omdat je van te voren al een feestsalade serveert is het niet erg om tijden het hoofdgerecht enkel vlees te serveren. Je kunt natuurlijk altijd zitoen in schaaltjes serveren inderdaad.

  • Rachida

    24 mei 2016 at 19:53

    Dit ziet er goed uit! Moet ik de hoeveelheid kruiden verdubbelen wanneer ik 1 kilo vlees wil gebruiken?

  • Rachida

    25 mei 2016 at 17:05

    Ik heb dit gerecht gemaakt, het was echt heeeeerlijk!!!!! Dankjewel voor het delen van dit fantastische gerecht! Vraagje, heb je ook een recept van marmita met veel groenten, geschikt voor bezoek? Zou leuk zijn als je nog meer gerechten voor bezoek kunt plaatsen, helemaal mooi als het incl foto’s kan! Ik ben echt een grote fan van je!!!?

  • Ikram

    17 juni 2016 at 12:40

    Ik durfde mij nooit te wagen aan dit gerecht terwijl het toch mijn favoriet is. Door jou makkelijke en duidelijke uitleg is het super gelukt!

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 14:20

      Hallo Ikram,

      Super meid! Xx

  • ro

    1 juli 2016 at 19:35

    Heey xfaatje,

    Ik heb een vraagje over het gerecht.. ik heb het net gemaakt en mijn saus is een soortvan rood ipv geel hoe komt dat en wat kan ik de volgende keer anders doen?
    Geweldige site heb je ik wil echt alles maken wat erop staat!

    Xx

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:12

      Hallo,

      Bedankt voor je lieve compliment! Heb je misschien teveel paprikapoeder gebruikt? Want was de saus echt gewoon rood?

  • Sara

    24 juli 2016 at 23:16

    Salaam fatima, ik wil me graag wagen aan dit gerecht maar zou graag willen weten hoelang het duurt voordat het vlees klaar is in een normale pan. Ben nog geen keukenprinsesje, dus ben bang dat het vlees droog gaat wrdn. Ik heb dat namelijk wel eens gehad bij het maken van een tajine.

    Ik hoor van je! Xx

    1. xfaatje

      26 juli 2016 at 06:53

      Alaikoem salaam Sara,

      Ik raad je aan om voor zulke gerechten een keer een snelkookpan aan te schaffen. Als je dit gerecht in een normale pan wilt bereiden, dan kun je ongeveer 50 a 60 minuten aanhouden voor de kooktijd. Xx

      1. Sara

        1 augustus 2016 at 15:18

        1. Heb het vlees nu in totaal 1,5 uur opstaan (15min + 15min +1 uur) in een normale pan maar het vlees s een btje hard. Houdt het in dat het nog niet gaar is of dat het al te gaar is?
        2. Ik heb trouwens ook 500g vlees gebruikt, maar oogt heeel weinig. Eerder voor 2pers dan voor 5.
        3. Ik heb denk k teveel water erbij gedaan. Ik heb namelijk gwn een normale pan gebruikt die breed is en ervoor gezorgd dat het vlees helemaal onder water staat. Zit nu weinig smaak aan dus moet volgende x andere pan gebruiken.
        4. Hoelang week je pruimen?

        Voor dit x s het helaas niet gelukt, maar wil het wel 1 van deze dagen weer make. Zou het erg fijn vinden als je de bovenstaande vragen kunt beantwoorden. Sorry voor al de vragen ??

      2. Sara

        1 augustus 2016 at 15:25

        Ohja, hoeveel water heb je ong gebruikt denk je?

      3. Sara

        1 augustus 2016 at 22:23

        Ik wou zeggen dat het uiteindelijk toch gesmaakt heeft en het vlees mals was!! Bovenstaande berichten mag je verwijderen (kan het zelf niet).

        Ik Had uiteindelijk eigenlijk gng eten voor 1pers terwijl her toch 500g vlees was. Wat heb k verkeerd gedaan? Ik zou ook graag willen weten hoe je pruimen weekt en hoe die sausje te maken. Voeg je er water bij toe ook? Want alleen 1eetlpl saus s te weinig om een sausje te krijgen toch?

        Heel erg bedankt voor je recept. Heb er meerdere geprbeerd en goed gelukt elke x!!

  • Saida

    26 juli 2016 at 15:13

    Hoi faatje
    Vraagje ? Ik zie dat je een ei toevoegt bij de pruimen klopt dat heb dat nooit gezien

    1. xfaatje

      27 juli 2016 at 11:25

      Hallo Saida,

      Klopt. Dit is meer voor de garnering, maar het ei kun je weglaten hoor.

  • sousou

    29 juli 2016 at 20:26

    Moet ik de marinade in de koelkast laten met het vlees erin als ik het een dag van te voren maak?

    1. xfaatje

      1 augustus 2016 at 12:38

      Ja, dat raad ik je wel aan.

  • Yam

    20 augustus 2016 at 08:47

    Ziet er heerlijk uit tbarkelah alik.
    Gebruik je geen koriander?

  • Nina

    9 november 2016 at 22:09

    Kan ik ook schaapen vlees gebruiken?

    1. Fatima

      10 november 2016 at 11:06

      Hallo Nina,

      Jazeker dat kan ook!

  • Pam

    7 maart 2017 at 19:28

    Ik lees hier dat mensen in een gewone pan laten sudderen 2uur lang vinden. Maar om het vlees soms echt mals te houden laat ik het zelfs wel eens langer staan. Heb nooit een snelkook pan gebruikt. Maar is dus ook zeker de moeite waard om een x te proberen?

  • Manar

    31 maart 2017 at 22:31

    Dag schat! Giet je de saus van de pruimen ook bij het gerecht of haal je enkel de pruimen eruit en leg je die op het bord?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2017 at 09:20

      Hallo Manar,

      Deze giet ik er ook bij. Ik ga dit even vermelden in het recept, want dit sausje is juist lekker haha!

      Liefs,
      Fatima

      1. Manar

        28 april 2017 at 11:21

        Is goed! Dan had ik nog een vraag! Welke vlees soorten kun je gebruiken naast lamsvlees voor dit gerecht ??

  • Yara

    19 april 2017 at 18:07

    Dag lieve faat,

    Nog gefeliciteerd met jouw huwelijk.

    Ik heb dit gerecht gemaakt. Erg lekker bedankt voor het recept. Alleen dat pruimen sausje werd snel slijmerig. Ik heb het toen opnieuw gemaakt. En weer slijmerig bij de tweede keer. Hoort dat zo? Zo niet, wat gaat er dan mis volgens jou? Ik heb namelijk elke stap precies uitgevoerd als hoe jii het hebt beschreven.

    Liefs,
    Yara

    1. Fatima El Irari

      20 april 2017 at 06:26

      Hallo lieve Yara,

      Bedoel je dat het sausje ook echt dik is? Dus niet meer zo vloeibaar om erin te soppen met brood?

      Liefs,
      Fatima

  • Yara

    20 april 2017 at 08:05

    Hoi Faat,
    Ja dik en slijmerig.

    1. Fatima El Irari

      20 april 2017 at 08:40

      Hallo Yara,

      Ah zo. Je kunt de volgende keer ongeveer 20 ml water toevoegen aan de saus en de pruimen en dit even op hoog vuur laten koken. Dat slijmerige komt zeg maar doordat de saus iets te dik en als je hier iets meer vloeistof bij doet, dan verdwijnt dat. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Zaheera

    20 april 2017 at 10:17

    Slm faatje, kan ik rund gebruiken ipv lam/schaap vlees?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2017 at 14:16

      Alaikoem salaam Zaheera,

      Ja hoor dat kan zeker! Succes meid.

      Liefs,
      Fatima

  • Yara

    20 april 2017 at 11:00

    Ok de volgende keer zal ik dat doen. Het was wel heerlijk hoor 🙂

    Bedankt voor al de lekkere recepten moge allah jou rijkelijk belonen ?

    1. Fatima El Irari

      20 april 2017 at 14:16

      Hallo Yara,

      Ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt! Ameen lieverd en heel graag gedaan natuurlijk.

      Liefs,
      Fatima

  • Oemmie

    14 mei 2017 at 12:00

    Hoe lang moet je de pruimen weken?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:28

      Hallo Oemmie,

      Voordat ik begin met koken laat ik de pruimen altijd voor ongeveer 30 min. weken.

      Liefs,
      Fatima

  • Assia

    17 mei 2017 at 08:52

    salaam faatje, vraagje:

    gebruik je bij dit recept helemaal geen paprika poeder? zag dat iemand saus rood werd, maar zag het niet in je recept staan.

    bedankt voor al je lekkere recepten die me weer iedere x uit de brand helpen.

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:22

      Alaikoem salaam Assia,

      Nee, ik gebruik geen paprikapoeder schat. Dankjewel hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • dodo

    29 juni 2017 at 17:43

    hoe kan je dit eten met rijst of brood ?

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2017 at 06:06

      Hallo Dodo,

      In de Marokkaanse keuken wordt dit gerecht met brood gegeten.

      Liefs,
      Fatima

  • Nouraya

    21 juli 2017 at 00:23

    Salaam meid, ik wil me 1 van deze dagen weer wagen aan dit recept In Shaa Allah. Eerste x ging het niet zo geweldig dus kan wel ff je hulp gebruiken ?. 500g vlees was weinig voor 2per. Nu wil ik 1k gaan gebruiken, moet ik heel het recept dat verdubbelen incl olie (lijkt me teveel dan). Daarnaast lukt het maken van de pruimen niet. Week je ze in heet water? Ik krijg ook niet echt een sausje wnnr ik de kaneel etc heb toegevoegd. Wat doe ik fout ?. Ik hoop dat je mij kunt helpen hiermee! Xx een grote fan van je!!

    1. Fatima El Irari

      24 juli 2017 at 06:07

      Alaikoem salaam Nouraya,

      Normaal gesproken is 500 gr. vlees meer dan genoeg voor 2 personen, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Als je meer vlees gebruikt, dan raad ik je ook aan om de marinade te verdubbelen. Je gebruikt tenslotte ook meer vlees. Door de marinade en het water krijg je juist dat lekkere sausje. Blijven de pruimen hard? Je kunt ze ook even in heet water laten weken voor 30 minuten. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Najat

    17 september 2017 at 18:50

    Hallo Fatima! Heel erg bedankt voor het delen met al jouw recepten..Voor mij is dit echt een geschenk, want ben gewoon een ramp in de keuken..Vooral met Marokkaanse gerechten! Nou, heb ik dit recept gemaakt, alleen vond ik de smaak echt heel gewoontjes. Het smaakte niet slecht, maar heel lekker was het niet. Van welk kruiden kan ik meer gebruiken waardoor het lekkerder smaakt? Of meer zout? Want van alles heb ik 1 volle theelepel gebruikt behalve zwarte peper…Ik hoop echt dat je zal reageren, want je zal mij hier mee enorm helpen?❤Liefs Najat

    1. Fatima El Irari

      18 september 2017 at 13:38

      Hallo Najat,

      Allereerst, geen paniek hoor. Als dit gerecht je de eerste keer is gelukt dan heb je het al heel knap gedaan hoor! Hoe vaker je zulke gerechten klaar zult maken, hoe lekkerder je de smaak krijgt. Het is gewoon echt oefenen. Je zou voor de volgende keer bijvoorbeeld wanneer het gerecht bijna klaar is even kunnen proeven. Vooral de saus raad ik je aan om even van tevoren te proeven. Op deze manier kun je altijd extra kruiden toevoegen. Meer peper zou ik eerlijk gezegd niet gebruiken, want dan wordt het gerecht te pittig. Gewoon nog een keer maken en voor je het weet heb je de lekkerste smaak voor jezelf. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Najat

    18 september 2017 at 06:48

    Oeps sorry. Ik dacht dat mijn eerste bericht er niet op stond, vandaar een 2e de zelfde bericht??

    1. Fatima El Irari

      18 september 2017 at 13:40

      Hallo Najat,

      Haha is niet erg hoor. Ik heb zojuist op je eerste vraag geantwoord. Xx

  • Hanae

    20 september 2017 at 12:42

    Salaam Faatje,

    Kan ik dit ook maken met stukjes schapenvlees “shwa”?

    Alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      20 september 2017 at 14:36

      Alaikoem salaam Hanae,

      Ja hoor dan kan ook. Succes! Xx

  • carin

    9 oktober 2017 at 16:48

    Hai, vandaag voor het eerst een snelkookpan gebruikt. Ik heb er zelf groenten erbij gedaan. Maar ik bemerkte dat ik teveel water erin had gedaan dus ik kreeg niet écht een lekkere dikke sjus.
    Hoeveel water qua ml. doe jij er in? Ik ben zelf niet gek op pruimen vooral wanneer ze warm zijn vandaar dat ik qourqette, peen en aard. erbij had gedaan. Gebruik je bij deze groenten koriander of meknus? Of ook alleen peterselie?
    Ik heb wel al héél wat recepten van je uitgeprobeerd.

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2017 at 06:12

      Hallo Carin,

      Wat leuk dat je ook Marokkaanse gerechten maakt! Ik weet niet precies hoeveel ml ik heb gebruikt, maar ik schat rond de 1 liter water. Je moet er rekening mee houden dat groenten zelf ook vocht hebben. Ik gebruik in dit recept enkel peterselie, maar als je koriander ook lekker vindt dan mag je deze erbij doen. Ik zal dit recept snel eens filmen en dan de exacte hoeveelheid water noteren. Succes! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Meys

    4 november 2017 at 14:04

    Hoi Fatima!

    Ik wil dit gerecht maken maar wat kan ik er naast serveren? Frisse salade?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:02

      Hallo Meys,

      Ja, ik servers er zelf ook altijd een frisse salade bij. Is altijd lekker! Smakelijk eten alvast. Xx

  • Karima

    5 december 2017 at 00:43

    Hi,

    Ik wil stukken biefstuk gebruiken voor dit gerecht. Hoelang moeten die in de pan blijven? Worden die sneller gaar?

    Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      5 december 2017 at 07:44

      Hallo Karima,

      Ja, dat zou ook kunnen. Je gaat dan precies op dezelfde manier te werk en ondertussen check je gewoon of het vlees al gaar is. Succes! Xx

  • Ikram

    14 januari 2018 at 17:45

    Het heeft heerlijk gesmaakt! Dank je wel voor je duidelijke beschrijving ♡

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2018 at 07:46

      Aah super! Heel graag gedaan Ikram! Xx

  • Marlene

    14 april 2018 at 19:31

    Ik heb vorige keer het recept van je kiptajine gemaakt en dat was super, nu vraag ik me af als
    Ik dit ga maken met wat ik dit moet eten? Rijst? Brood? Echt geen idee heb nooit Marokkaans gegeten ergens.

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 09:34

      Hi Marlene,

      Normaal gesproken wordt tajine gegeten met brood, maar je zou er ook rijst bij kunnen serveren hoor. Xx

  • Nienke

    24 april 2018 at 20:40

    Hallo,

    Zou ik dit ook in een tajine kunnen maken? En hoe moet ik dan te werk gaan? Ik hoor graag van je, alvast bedankt xx

    1. Fatima El Irari

      25 april 2018 at 06:18

      Hi Nienke,

      Jazeker, je kunt dit gerecht ook in de tajine maken. Je gaat dan op precies dezelfde wijze aan de slag. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Senna

    1 juli 2018 at 13:48

    Ik ben ook fan heerlijke gerechten die altijd lukken. Maar ik mis een marmita met vlees en groente

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2018 at 06:34

      Hi Senna,

      Die Marokkaanse recepten ga ik nog delen inschAllah.

  • Maysamimi

    6 september 2018 at 17:07

    Lieve fatima

    Zoveel van jou geleerd erg bedankt ben er nu mee bezig om t vlees goed gaar te krijgen dien je gekookt water er in te gooien als tip ? deel ik dit graag mee aan alle ladys ! Groetjes en heel veel succes met alles in je leven insha allah !

    1. Fatima El Irari

      10 september 2018 at 11:28

      Super lief van je! Dankjewel lieve Maysamimi en ik wens jou precies hetzelfde! Xx

  • Fatima

    3 december 2018 at 16:30

    Salaam Fatima
    Bedankt voor het delen van al jou geweldige recepten MashaAllah. Nu heb ik een vraagje ik wil de vlees ook bereden in de snelkookpan maar ben altijd benieuwd of je de pan dan op een laage pitje of middelmatig pitje moet koken?
    Ga zo door meid

  • Fatima

    3 december 2018 at 16:41

    Lieve fatma

    Moet je als je snelkookpan gebruikt op een lage pitje laten koken of middelmatig ben er altijd benieuwd naar geweest aangezien ik ook de snelkookpan wil gebruiken.
    Bedankt alvast voor de antwoord

    1. Fatima El Irari

      4 december 2018 at 08:35

      Hi Fatima,

      Als je een snelkookpan gebruikt, dan zet je het vuur middelhoog.❤️

  • Sabrina

    28 december 2018 at 11:29

    Hi Fatima,

    Ik heb een vraagje over de pruimen.
    Zijn het verse pruimen of gedroogd? ?

    Groetjes sabrina

    1. Fatima El Irari

      28 december 2018 at 13:38

      Hi Sabrina,

      Het zijn gedroogde pruimen. De Jumbo verkoopt ze ook. Ze liggen bij de bankproducten.

  • Nadia

    16 juni 2019 at 11:07

    Salaam hoe krijg je de saus dik?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:52

      Alaikoem salaam Nadia,

      Door de saus goed te laten koken op hoog vuur.

      1. Nadia

        16 augustus 2019 at 20:03

        Okido thnx voor je reacties. Wanneer moet je trouwens de fijngesneden uien toevoegen dat staat er niet bij.

  • Halima

    23 augustus 2019 at 17:47

    Salam alaikum Fatima,

    Ik wil dit graag maken met verse sperzieboontjes en wortels. Ongeveer een uurtje erbij koken?

    Chokraan ?

    1. Fatima El Irari

      23 augustus 2019 at 19:38

      Alaikoem salaam Halima,

      Het kan zijn dat de kooktijd van de groenten iets korter is. Houd het gewoon goed in de gaten. Xx

  • Halima

    24 augustus 2019 at 10:50

    Blijkt alleen dat ik diepvries sperziebonen heb, hoe lang kook jij die ongeveer? En doe jij groente aan het begin erbij en dan uit de pan halen of pas op het eind (net als bij aardappels?
    Dank voor al je hulp. Moge Allah jou en jouw familie belonen!

    1. Fatima El Irari

      24 augustus 2019 at 17:36

      Hi Halima,

      Ik bak de groenten altijd de laatste 15 a 20 minuten mee. Ligt er ook aan wat voor groenten je wilt gebruiken. Sperziebonen kun je bijvoorbeeld de laatste 20 minuten mee koken en tussendoor altijd checken of het al gaar is. Xx

  • Suutje

    15 oktober 2019 at 08:15

    Hi ik ben jou receptje aan het uit proberen. Nu staat er bij de ingredienten 1x ui fijngesneden en verder op 2 uien in ringen Moet de 1 fijngesneden ui nu bij de marinade en later pas de 2 uien in ringen. Ik zie nl op de foto geen ui in de marinade? Dus in totaal moet ik 3 uien gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      15 oktober 2019 at 18:57

      Hi Suutje,

      Ik zie dat ik het niet duidelijk in het recept heb aangegeven. Je gebruikt in totaal twee uien die je in ringen snijdt en mee bakt met het vlees. Ik heb het even aangepast.

      Groetjes,
      Fatima

  • Karima

    15 januari 2021 at 08:55

    Hi fatima

    Welke deel van de lamsdeel gebruik
    En hoeveel heb je nodig voor 5 personen. Zijn de hoeveelheid kruiden hetzelfde?

    1. Fatima El Irari

      4 februari 2021 at 23:23

      Hi Fatima,

      Ik gebruik vaak lamsvlees van de schouder. Voor 5 personen zou ik het recept verdubellen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept