Lekker gemarineerd lamsvlees uit de wok met broccoli, ik ben er gek op! Als wij een bakje wok buiten de deur halen, dan bestelt mijn man negen van de tien keer lamsvlees met groenten en rijst. Nou besloot ik afgelopen week om het eens zelf klaar te maken en oh wat was dit lekker! Het lamsvlees wordt gewokt in een lekker sausje van sojasaus en ketjap waardoor het vlees lekker mals en smaakvol wordt. Super makkelijk om klaar te maken en het staat zo op je eettafel!
Ingrediënten: (4 personen)
Lamsvlees en groenten:
- 300 gr. lamsvlees
- 1 etl. sojasaus
- 1 tl. Ketjap
- 1 tl. maizena
- halve krop broccoli
- 2 stengels bosui
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
Saus:
- 2 etl. sojasaus
- 1 etl. Ketjap Manis
- 1 etl. pittige chilisaus
- 1 tl. honing
- 1 tl. azijn
- 1 tl. zonnebloemolie
- 150 ml vlees bouilion
- 1 etl. maizena
- 1/2 tl. harissa kruiden
Bereiding:
Stap 1.
Mix in een kom de sojasaus met de Ketjap Manis en de maizena goed glad. Snijd het vlees in blokjes en roer het vlees door de saus. Zet de kom opzij voor 10 minuten. Mix in een aparte kom de sojasaus met de Ketjap Manis, chilisaus, honing, azijn, zonnebloemolie, vleesbouillon en de maizena met een garde goed samen. Zet de kom apart.
Stap 2..
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur en wok het lamsvlees mooi bruin terwijl je het vlees continue blijft omscheppen. Schep het vlees uit de wok op een bord en zet het apart. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en voeg de broccoli, bosui en de knoflook toe. Wok het op middelhoog vuur halfgaar en voeg het lamsvlees er weer bij.
Stap 3.
Giet de woksaus erbij, zet het vuur iets hoger en wok het geheel gaar. Voeg de harissa kruiden erbij en roer het door. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en schep op elk bord een portie rijst en verdeel bovenop het lamsvlees met de broccoli. Dien het lekker warm op en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
- Zelf kook ik de broccoli niet voor, omdat ik van een bite houd. Mocht je de broccoli geheel gaar willen, dan raad ik
je aan deze eerst voor te koken. - Je kunt aan het recept zoveel groenten toevoegen als je zelf lekker vindt.
- Vervang de rijst eens door noedels of pasta!
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
14 Comments
Sofia
11 september 2019 at 13:52
Hallo Fatima,
Welke soja, ketjap en pittige chilisaus gebruik jij? Haha..
Groetjes
Fatima El Irari
12 september 2019 at 12:01
Hi Sofia,
Ik gebruik sojasaus van het merk Kikkoman, Ketjap van Conimex en pittige chilisaus van de Lidl. Xx
Nazmiye Ilgun
11 september 2019 at 15:05
Wat ziet dit er heerlijk uit!
Weet niet hoe het smaakt maar heb er nu op dit moment zo zin in !!!
Avond eten staat op het vuur jammer genoeg!!!
Een vraagje welke honing gebruik je voor dit gerecht?
Dank je wel voor het delen lieverd !!!
Liefs Naz.
Fatima El Irari
12 september 2019 at 11:59
Dankjewel lieve Nazmiye! Ik gebruik honing van de Lidl, maar je mag elk soort gebruiken hoor. Xx
Marieke
12 september 2019 at 20:33
Hoi Fatima, het ziet er weer heerlijk uit! Denk je dat het ook lekker is om het lamsvlees te vervangen voor kip? Alvast bedankt xxx
Fatima El Irari
15 september 2019 at 19:27
Hi Marieke,
Dankjewel! Jazeker, je kunt ook kip gebruiken hoor.
Fatma utu
12 september 2019 at 20:54
Hoi hoii,
Ik heb dit recept vandaag ook gemaakt. Alleen heb ik ipv van vlees kipfilet gebruikt en ipv bosui heb ik paprika gedaan en dan met turkse rijst erbij. Het was echt lekker geworden. Bedankt voor je top recept.
Liefs Fatma
Fatima El Irari
15 september 2019 at 19:27
Hi Fatma,
Klinkt goed hoor! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en graag gedaan! Xx
Yousra
14 september 2019 at 07:18
Hoi Fatima,
Dankje voor het delen ik had wel een vraagje het eerste sausje waar je het vlees in hebt gemarineerd moet je dat weg doen of gaat dat samen met het vlees de wokpan in of is het alleen om het vlees te marineren?
Fatima El Irari
15 september 2019 at 19:30
Hi Yousra,
Het sausje trekt in het vlees en wat je hebt overgehouden gaat ook gewoon mee in de wok. Xx
Anissa
24 oktober 2019 at 15:11
Hoe groot snij je de bosui?
Fatima El Irari
25 oktober 2019 at 07:22
Hi Anissa,
In kleine schijfjes. Xx
Karina
29 maart 2020 at 09:58
Hoi Fatima, ik heb veel zin om dit recept te gaan maken. In de beschrijving las ik over het toevoegen van harissakruiden. Hoeveel? (Het stond niet bij de ingredienten) Bedankt!
Fatima El Irari
29 maart 2020 at 16:30
Hi Karina,
Je hebt 1/2 theelepel harissa kruiden nodig.
Groetjes, Fatima