LAMSVLEES IN PITTIGE TOMATENSAUS

26 juni 2019Fatima El Irari

Zin in mals lamsvlees vanavond met een lekker pittig tomatensausje? Probeer dit gerecht dan eens uit, want dit is echt zo belachelijk lekker! Eenvoudig om te maken en een ideaal voor door de weeks, dus genieten gegarandeerd! 

Ingrediënten:
.
Lamsvlees:
.
  • 300 gr. lamsvlees (in blokjes)
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 1 etl. zonnebloemolie
Pittige tomatensaus:
.
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 knoflookteentjes (uitgeperst)
  • 1 rode paprika’s (in blokjes)
  • 1 rode peper (zonder pitjes)
  • 1 blokje rundebouillon
  • 100 ml kokend water
  • 180 gr. tomatofrito
  • 2 etl. peterselie (fijngesneden)
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Bestrooi het lamsvlees met zout, paprikapoeder, zwarte peper, gemberpoeder, kurkuma en harissa. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin het lamsvlees iets stevig en lichtbruin aan. Schep het vlees uit de pan en dek het vlees af met aluminiumfolie.

Stap 2.
.

Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de rode peper en de paprika toe en bak het mee op middelhoog vuur tot de groenten iets zachter zijn. Verkruimel het blokje rundebouillon bij het water en roer het door. Giet de bouillon in de pan en breng het aan de kook voor 2-3 minuten. Roer de Tomato Frito erbij en schep het vlees er ook weer bij. Roer het door en laat het geheel voor 3-5 minuten koken. Roer de peterselie door de saus en serveer het lamsvlees in tomatensaus met eventueel een portie rijst of warm brood.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

32 Comments

  • Samira

    26 juni 2019 at 06:58

    Heerlijk makkelijk recept. Word het vlees gaar?

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:20

      Hi Samira,

      Ja, natuurlijk haha. Omdat je het vlees in kleine blokjes snijdt wordt het sneller gaar.??❤️

  • Samira

    26 juni 2019 at 07:29

    Hi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit ? vraagje. Kan je het lamsvlees ook vervangen voor rundvlees of kipfilet?

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:21

      Hi Samira,

      Jazeker, kan ook.

  • Karen

    26 juni 2019 at 07:43

    Dit staat deze week gelijk op het menu!

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:21

      Hi Karen,

      Ah lekker!

  • Saltje74

    26 juni 2019 at 08:29

    Hoi Fatima!

    Wat ziet jou rijst er mooi droog en los uit.
    Ik heb vaak het probleem dat het toch plak rijst wordt en dat vind ik altijd zo jammer.
    Maakt het uit wat voor soort rijst gebruikt of dat je het in een pan kookt of een special rijstkoker?

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:23

      Hi Saltje,

      Ik heb eigenlijk nooit een rijstkoker gebruikt. Ik gebruik lange basmati rijst. Hoe maak jij rijst klaar en welke gebruik je?

  • warsha

    26 juni 2019 at 10:20

    Hi Fatima,

    Ziet er lekker uit!
    Kun je voor dit gerecht ook ander bouillon dan runder toevoegen?

    Groetjes,
    Warsha

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:24

      Hi Warsha,

      Ja, hoor. Je kunt een groentebouillon of kipbouillon gebruiken.??❤️

  • Ab

    26 juni 2019 at 10:29

    Hoe krijg je het vlees mals? Dat lijkt mij het moeilijkste stukje. Hoog/midden/laag vuur? En wat is de functie van het aluminium?

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:26

      Hi Ab,

      Ik kook/bak vlees op een middel hoog vuurtje. Door de aluminiumfolie blijft het gebakken vlees lekker mals en zacht.

  • Nadia

    26 juni 2019 at 12:26

    Hoi Fatima
    Kan ik het ook met kalfsvlees maken vindt lamsvlees niet lekker zo ja nog andere kruiden voor nodig of niet?

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:27

      Hi Nadia,

      Jazeker, kalfsvlees kun je ook gebruiken en de kruiden blijven hetzelfde.

  • shama

    26 juni 2019 at 13:29

    Wat ziet dit er weer heerlijk uit. Kan je dit ook met rundvlees maken?

    1. Fatima El Irari

      28 juni 2019 at 06:28

      Dankjewel Shama! Jazeker, je kunt ook rundvlees gebruiken.??❤️

  • Nawal

    28 juni 2019 at 11:00

    Kan ik ook kipfile gebruiken hier voor en moet ik dat ook als vlees in aluminium folie doen

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2019 at 08:16

      Ja, ook kip dek je even af met aluminiumfolie.

  • Nawal

    28 juni 2019 at 17:59

    Kan ik ook kipfile gebruiken in plaats van vlees

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2019 at 08:15

      Hi Nawal,

      Jazeker, kip kan ook.??

  • Tima

    1 juli 2019 at 10:08

    Dit ziet er lekker uit zeg faat! Ik ga dit vandaag lekker maken mag ik vragen hoeveel gram rijst je bij dit gerecht maakt?? Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2019 at 11:12

      Hi Tima,

      Dankjewel! Ik gebruik een volle theeglas rijst. Ik weet zo niet hoeveel gram dit is, maar het is net genoeg voor 4 personen. Geniet ervan!❤️

  • Karima k

    4 juli 2019 at 12:01

    Hoi lieve Fatima,

    Mag ik vragen wat die harissa kruiden zijn? Kan je dat kant en klaar kopen of bedoel je gewoon harissa (sambal)?

    Shoukran alvast….

    1. Fatima El Irari

      4 juli 2019 at 21:29

      Hi Karima,

      Harissa is gedroogde rode peper. Je kunt deze bij de slager vinden, maar ook in de supermarkt zoals bij de Jumbo. Je kunt natuurlijk ook gewoon sambal gebruiken. Xx

  • Zofri

    6 augustus 2019 at 19:26

    Hoi Fatima,

    Even serieus: wat stop jij veel paprika in je eten! Maar was lekker. Volgende keer doe ik er maar eentje in.

    1. Fatima El Irari

      7 augustus 2019 at 07:49

      Hi Zofri,

      Haha, vind ik lekker maar je mag altijd minder nemen. Geldt voor elk soort groenten hé.

  • Nawal

    31 augustus 2019 at 11:22

    Wat voor kleur paprika’s heb jij gebruikt

    1. Fatima El Irari

      1 september 2019 at 12:38

      Hi Nawal,

      Ik gebruik rode paprika. Xx

  • Dina

    8 september 2019 at 13:37

    Hoi Fatima,

    Bedoel je met de harissa de droge kruiden
    Of de wat dikkere soort. Die je kan smeren zeg maar. Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      12 september 2019 at 12:03

      Hu Dina,

      Ik bedoel de droge kruiden variant. Xx

  • Hayat

    6 december 2019 at 22:07

    Hoi fatima, heerlijk recept.
    tomatofrito? Is dat gewone tomatensaus ?
    zo niet… kan ik dan inplaats van dat tomatensaus gebruiken??

    Groetjes hayat

    1. Fatima El Irari

      7 december 2019 at 12:52

      Hi Hayat,

      Bedanktlieverd! Tomato Frito is ook gewoon een fijne tomatensaus van het merk Heinz. Ik gebruik deze altijd omdat deze tomatensaus geen zuur smaakje heeft, maar je mag gerust elk ander soort gebruiken hoor. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept