Künefe Toetjes

31 maart 2022Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time:

Serves: 4 stuks

Altijd nog een plekje overhouden na het eten, want deze Künefe toetje met romige mascarpone crème, pistachenoten en crispy gebakken tel kadayifi is zooo lekker! De bereidingstijd is heel kort en met dit lekkers maak je tijdens een etentje zeker indruk op je vrienden en familie.

Print recept

Künefe Toetjes

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetl. poedersuiker
  • 150 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 300 gram kadayifi
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram gehakte pistachenoten
  • vers fruit

Bereidingswijze:

  • 1)

    Mix de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad en romig.

  • 2)

    Klop in een aparte kom de slagroom met de klopfix en de kristalsuiker in 3-4 minuten stijf.

  • 3)

    Voeg de geklopte slagroom toe bij de mascarpone en vouw de slagroom door de mascarpone. Zet opzij.

  • 4)

    Smelt de roomboter in de koekenpan en bak de kadayifi in 3-4 minuten mooi goudbruin en krokant.

  • 5)

    Schep de gebakken kadayifi op een bord en laat het volledig afkoelen. 

  • 6)

    Schep op de bodem van het glas 2 eetlepels crème en verdeel daarop weer een eetlepel pistachenoten.

  • 7)

    Verdeel daarop 2 eetlepels kadayifi en herhaal deze stappen en eindig met een laagje crème.

  • 8)

    Garneer de toetjes met vers fruit naar keuze en serveer direct, zodat de kadayifi nog lekker crispy is. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept