Künefe Toetjes
Prep time: 20 minuten
Cook time:
Serves: 4 stuks
Künefe Toetjes
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
- 250 gram mascarpone
- 3 eetl. poedersuiker
- 150 ml ongeklopte slagroom
- 1 zakje klopfix
- 2 eetl. kristalsuiker
- 300 gram kadayifi
- 100 gram roomboter
- 200 gram gehakte pistachenoten
- vers fruit
Bereidingswijze:
- 1)
Mix de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad en romig.
- 2)
Klop in een aparte kom de slagroom met de klopfix en de kristalsuiker in 3-4 minuten stijf.
- 3)
Voeg de geklopte slagroom toe bij de mascarpone en vouw de slagroom door de mascarpone. Zet opzij.
- 4)
Smelt de roomboter in de koekenpan en bak de kadayifi in 3-4 minuten mooi goudbruin en krokant.
- 5)
Schep de gebakken kadayifi op een bord en laat het volledig afkoelen.
- 6)
Schep op de bodem van het glas 2 eetlepels crème en verdeel daarop weer een eetlepel pistachenoten.
- 7)
Verdeel daarop 2 eetlepels kadayifi en herhaal deze stappen en eindig met een laagje crème.
- 8)
Garneer de toetjes met vers fruit naar keuze en serveer direct, zodat de kadayifi nog lekker crispy is. Enjoy!
1 Comments
Fatima
20 april 2022 at 13:43
Hey Fatima
Kun je de mascarpone ook weglaten? Ik zou het niet zwaar willen maken namelijk..
Dank alvast