Kadayif Rolls

2 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves:

Deze heerlijke kadayif rolls gevuld met mascarpone en pistachenoten is alles wat je vanavond nodig hebt voor bij je kopje koffie of thee! Lekker zoet en crispy tegelijk, zeker niet moeilijk om te maken en staat al in een handomdraai op tafel. Dat wordt vanavond smullen!

Print recept

Kadayif Rolls met Mascarpone

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediënten:

Voor de rolls:

  • 500 gram kadayifi
  • 200 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram pistachenoten, gemalen

Voor de suikersiroop:

  • 300 gram kristalsuiker
  • 200 ml water
  • 1 theel citroensap

Bereidingswijze:

Voor de rolls:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Haal de  kadayifi (engelenhaar) uit de verpakking en knip het met een schaar in een dikke lange strook van circa 10 lang.

  • 3)

    Dek de overige kadayifi af met een vochtige theedoek, zodat het niet uitdroogt.

  • 4)

    Leg 1 theelepel mascarpone op de kadayifi en strooi daarop wat gehakte pistachenoten.

  • 5)

    Vouw de zijkanten over de mascarpone en druk de zijkanten goed aan, zodat de kaas er niet uit kan lopen.

  • 6)

    Dep het uiteinde van de strook met wat water en rol de künefe op tot een rolletje.

  • 7)

    Leg de künefe met de naad naar beneden in een bakvorm.

  • 8)

    Laat de künefe voor minimaal 20 minuten staan, voordat je deze in de oven zet.

  • 9)

    Smeer de künefe rolls rijk in met de gesmolten roomboter.

     

  • 10)

    Bak de künefe rolls on 40-45 minuten goudbruin en krokant.

Suikersiroop:

  • 1)

    Meng in een steelpan de kristalsuiker met het water en het citroensap.

  • 2)

    Zet de pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook voor 8-10 minuten. Laat de suikersiroop iets afkoelen.

  • 3)

    Haal de künefe rolls uit de oven en haal de rolls uit de bakvorm en zet ze op een bord.

  • 4)

    Giet de afgekoelde siroop over de künefe rolls en laat de siroop in de rolls trekken.

  • 5)

    Garneer de künefe rolls met gehakte pistachenoten en enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept