Kadayif Rolls
Prep time: 40 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves:
Kadayif Rolls met Mascarpone
- Voorbereidingstijd 40 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 1 uur 10 minuten
Ingrediënten:
Voor de rolls:
- 500 gram kadayifi
- 200 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 250 gram mascarpone
- 200 gram pistachenoten, gemalen
Voor de suikersiroop:
- 300 gram kristalsuiker
- 200 ml water
- 1 theel citroensap
Bereidingswijze:
Voor de rolls:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Haal de kadayifi (engelenhaar) uit de verpakking en knip het met een schaar in een dikke lange strook van circa 10 lang.
- 3)
Dek de overige kadayifi af met een vochtige theedoek, zodat het niet uitdroogt.
- 4)
Leg 1 theelepel mascarpone op de kadayifi en strooi daarop wat gehakte pistachenoten.
- 5)
Vouw de zijkanten over de mascarpone en druk de zijkanten goed aan, zodat de kaas er niet uit kan lopen.
- 6)
Dep het uiteinde van de strook met wat water en rol de künefe op tot een rolletje.
- 7)
Leg de künefe met de naad naar beneden in een bakvorm.
- 8)
Laat de künefe voor minimaal 20 minuten staan, voordat je deze in de oven zet.
- 9)
Smeer de künefe rolls rijk in met de gesmolten roomboter.
- 10)
Bak de künefe rolls on 40-45 minuten goudbruin en krokant.
Suikersiroop:
- 1)
Meng in een steelpan de kristalsuiker met het water en het citroensap.
- 2)
Zet de pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook voor 8-10 minuten. Laat de suikersiroop iets afkoelen.
- 3)
Haal de künefe rolls uit de oven en haal de rolls uit de bakvorm en zet ze op een bord.
- 4)
Giet de afgekoelde siroop over de künefe rolls en laat de siroop in de rolls trekken.
- 5)
Garneer de künefe rolls met gehakte pistachenoten en enjoy!