Kruidnoten Toetjes met Frambozen
Prep time: 20 minuten
Cook time:
Serves: 5 stuks
Kruidnoten Toetjes met Frambozen
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Totale tijd 20 minuten
- Aantal personen: 5 stuks
Ingrediënten:
Mascarpone créme:
- 250 gram mascarpone, koud
- 200 ml verse slagroom
- 60 gram poedersuiker, (of naar smaak)
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram kruidnoten
- 200 gram verse frambozen
Bereiding:
Maak de mascarpone crème:
- 1)
Klop de mascarpone, poedersuiker en het vanille extract met een handmixer tot een gladde massa.
- 2)
Giet de slagroom er geleidelijk bij terwijl je blijft mixen en klop het geheel tot een luchtige crème.
- 3)
Proef en voeg naar smaak eventueel wat extra poedersuiker toe of een snufje speculaaskruiden.
- 4)
- 5)
Houd een paar kruidnoten apart voor garnering. Hak de rest van de kruidnoten in grove stukjes.
- 1)
Neem 5 glazen en verdeel een laagje kruidnoten op de bodem van elk glas.
- 2)
- 3)
Herhaal deze stappen totdat de glazen vol zijn. Zorg dat je eindigt met een laagje mascarpone crème.
- 4)
Verkruimel de overgebleven kruidnoten bovenop en garneer met extra frambozen en kruidnoten.
- 5)
Serveer de toetjes direct, of zet ze afgedekt in de koelkast als je het later wilt serveren. Eet smakelijk!