Kruidnoten Rolls

5 december 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

De cinnamon rolls kennen we ondertussen al, maar hebben jullie ook weleens kruidnoten rolls geprobeerd? Deze broodjes zijn zo onwijs zacht, lekker vol van smaak en je eet er met gemak twee achter elkaar op! Dus mocht je nog een zak kruidnoten in de lade hebben liggen, dan is dit een lekker recept!

Ingrediënten: (12 stuks)
Gistmengsel:
  • 80 ml lauwwarm water 
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
Het deeg:
  • 120 gr. kristalsuiker
  • 200 ml melk
  • 80 gr. roomboter, gesmolten
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 tl. vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. bakpoeder
  • 600 gr. bloem
De vulling:
  • 100 gr. bruine basterdsuiker
  • 50 gr. zachte roomboter
  • 200 gr. kruidnoten, grof gehakt
Extra
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Roomkaas topping:
  • 200 gr. roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 etl. witte basterdsuiker
  • 3 etl. melk
Bereiding:
Stap 1.

Meng in een maatbeker het water met de gedroogde gist en de kristalsuiker. Dek de maatbeker af en laat het gistmengsel staan voor 5 minuten of tot het mengsel schuimig is.

Stap 2.

Mix in een ruime kom de melk, gesmolten roomboter, zonnebloemolie, vanille-extract, eieren, kristalsuiker en het gistmengsel met een garde goed samen. Voeg het zout en de bakpoeder erbij en mix nogmaals samen. Voeg dan de bloem in stappen toe en mix het deeg goed samen op middelhoge snelheid voor 3 -5 minuten. Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht ingevette kom met zonnebloemolie. Dek het deeg af met plasticfolie en een theedoek en laat het deeg rijzen voor 60 minuten.

Stap 3.

Druk de lucht uit het deeg en bestrooi je werkblad licht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dikte. Smeer het deeg in met de zachte roomboter en strooi de bruine basterdsuiker en de gehakte kruidnoten bovenop en druk deze ietsjes aan. Rol deeg stevig op tot een rol en plaats de rol met de naad naar beneden. Snijd de rol met een scherp mes voorzichtig in plakjes van 2 cm breed en plaats de rolls naast elkaar  in een ingevette ovenschaal. Dek het deeg af en laat het nogmaals rijzen voor 60 minuten.

Stap 4.

Voeg de melk toe bij het eidooier, mix  het samen en bestrijk hiermee de rolls. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kruidnoten rolls in het midden van de oven in 20 a 30 minuten mooi lichtbruin en gaar. Roer de roomkaas glad met de witte basterdsuiker en voeg de melk erbij. Roer flink door tot een gladde crème. Wanneer de kruidnoten rolls uit de oven komen, laat je ze een paar minuten afkoelen en dan kun je de roomkaas glazuur erop smeren. Server de broodjes ietsjes warm en smullen maar!

Extra tips:
  • Vervang de basterdsuiker door kristalsuiker.
  • Je kunt de kruidnoten rolls ook serveren met geklopte slagroom.
  • Is het deeg nog iets te plakkerig? Voeg er dan telkens twee eetlepels bloem bij en kneed het deeg weer door.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

32 Comments

  • Ismahane

    5 december 2018 at 12:00

    Hoihoiii,

    Met wat heb je de bovenkant gesmeerd, voordat je ze in de oven stopte? Gewoon ei en melk of iets anders?

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 15:49

      Hi Ismahane,

      Met een eidooier die je mixt met melk. Dit staat nu ook bij het recept.❤️?

  • Cherinda

    5 december 2018 at 12:17

    Hoi Fatima,
    Wat een heerlijk recept! Is het mogelijk om hem een avond van te voren al te maken ? Bedankt voor het delen van je recepten!

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 15:46

      Hi Cherinda,

      Je kunt de broodjes al een dag van tevoren maken en de volgende dag enkel nog even opwarmen voor 5 a 8 minuten op 100 graden.❤️

      1. Cherinda

        5 december 2018 at 18:44

        Dank je wel Fatima! Fijne avond ?

      2. Fatima El Irari

        5 december 2018 at 18:56

        Jij ook! Xx

  • Nijma

    5 december 2018 at 15:50

    Ik zag het gisteren op stories voorbijkomen! Ga het morgen maken, thanks Faat!

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 15:58

      Lekker!?❤️

  • Madelief

    5 december 2018 at 15:51

    Zien er lekker uit! Ga het proberen?

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 15:58

      Dankjewel!❤️

  • Zayneb

    5 december 2018 at 16:01

    Heey Fatima,

    Kan je de bastertsuiker ook vervangen door normale suiker?
    En trouwens wat ziet het er heeerlijjkkkk uitttt?

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 16:37

      Hi Zayneb,

      Ja, hoor dat is mogelijk. Dankjewel lieverd!❤️

  • Meryem Temel

    5 december 2018 at 16:31

    Lievd Fatima,

    Kan dit ook zonder vanille extract??

    Liefss♡

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 16:36

      Hi Meryem,

      Jazeker, die kun je gewoon weglaten hoor.❤️

  • Sihem

    5 december 2018 at 17:16

    Hoi hoi ,

    Ziet er heeerlijk uit en wil t zeker proberen maar ik zie bij de ingrieedenten voor het deeg 200 ml melk en 1 tl melk staan? Ik snap dat niet helemaal?

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 17:54

      Hi Siham,

      Die 1 theelepel melk gebruik je voor het bestrijken van de rolls voordat ze de oven ingaan. Ik zal die even apart vermelden.❤️??

  • Busra

    5 december 2018 at 17:41

    Hi!

    Kan het ook gegeten worden zonder op te warmen? Vast wel haha, maar meer van smaakt het dan ook nog?

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 17:53

      Hi Busra,

      Ja, hoor dat kan zeker! Want de rolls blijven lekker zacht en ook koud zijn ze lekker.??❤️

  • Ano

    5 december 2018 at 17:54

    Hey Fatima heb je ook stappe foto’s voor mensen die minder goed zijn in pakken is dat een hulp middel (ik dan hahha).

    1. Fatima El Irari

      5 december 2018 at 18:28

      Hi Ano,

      Je kunt deze stappenfoto’s gebruiken. Zijn namelijk precies dezelfde stappen.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/cinnamon-rolls/

      Groetjes,
      Fatima

  • Saida

    6 december 2018 at 07:04

    Hoi, waar komen die mooie borden vandaan

    1. Fatima El Irari

      6 december 2018 at 08:34

      Deze kocht ik heel lang geleden bij de Blokker.❤️

  • Noa95

    6 december 2018 at 18:03

    Hoi

    Klopt het dat je eerst de mazaina gebruikt en dan pas de creme fraiche. In je uitleg van de champignonsoep staat het andersom.

  • Noa

    6 december 2018 at 18:06

    Hoi

    Klopt het dat je eerst de mazaina gebruikt en dan pas de creme fraiche. In je uitleg van de champignonsoep staat het andersom.

  • Salma

    11 december 2018 at 12:55

    Salaam Wa Alaykom,
    Kan je de vanille extract ook door iets anders vervangen?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2018 at 18:57

      Alaikoem salaam salma,

      Je kunt die weglaten of eventueel vervangen door 1 zakje vanillesuiker of door 1 vanillestokje.??❤️

  • N

    13 december 2018 at 11:22

    Hi Fatima,

    Ik zie dat je alles eerst met een garde mixt, maar moet je de garde daarna vervangen in een deeghaak zodra je bloem toevoegt?

    1. Fatima El Irari

      13 december 2018 at 11:42

      Hi,

      Ja, dat doe ik wel. Zodra het deeg bij elkaar komt kun je het of met de hand kneden of het beste met een deeghaak.

  • Sara

    11 mei 2020 at 13:05

    Kan je dit recept ook halveren? Zou ik dan van alle ingrediënten de helft moeten nemen?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:43

      Hi Sara,

      Ja, gewoon van alles de helft nemen.

  • Monique

    10 december 2020 at 12:22

    Bedankt voor het recept! Ze zijn erg lekker!
    Ik had wat plakjes (vooral van de zijkant) over, deze heb ik in mijn wafelijzer gedaan! Ik was blij verrast want ze waren super lekker! Dus misschien een tip voor wie wil!

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:21

      Hi Monique,

      Wat een leuke tip, dankjewel!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept