Ik kom nog even snel met een last minute sinterklaas recept voor jullie! Kruidnoten heb je vast en zeker nog wel in huis liggen en voor dit recept komen ze goed van pas! Thuis vieren we geen Sinterklaas, maar dat neemt niet weg dat ik het ieder jaar toch weer leuk vind om ook eens lekker aan de slag te gaan met een Sinterklaas en te delen met mijn volgers die wel sinterklaas vieren. Voor deze kruidnoten cupcakes heb je niet veel ingrediënten nodig plus zijn ze erg simpel om te maken.
Ingrediënten: (12 stuks)
.
- 2 eieren
- 180 gr. kristalsuiker
- 1 tl. vanille extract
- 150 ml zonnebloemolie
- 180 ml melk
- 200 gr. bloem
- 1 tl. bakpoeder
- 50 gr. cacaopoeder
- 1 tl. speculaaskruiden
Kruidnoten topping:
.
- 250 gr. koude mascarpone
- 100 ml slagroom
- 100 gr. poedersuiker (eventueel meer naar smaak)
- 10 pepernoten, fijngemalen
Bereidingswijze:
.
- Breek de eieren in de kom. Voeg de kristalsuiker en de vanille extract erbij en Mix geheel samen op hoge snelheid tot een mooi lichtgeel mengsel.
- Giet de zonnebloemolie erbij en mix weer samen.
- Zeef de bloem samen met de cacaopoeder, speculaaskruiden en de bakpoeder erbij.
- Giet de melk erbij en mix op lage snelheid alles even goed samen. Wanneer je ziet dat de droge ingrediënten zijn opgenomen stop je direct met mixen.
- Ga met de spatel nog even door het beslag heen en vergeet niet de zijkanten van de kom mee te nemen. Op dit moment zou je wat kruidnoten fijn kunnen hakken en deze bij het beslag kunnen gooien.
- Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep het beslag gelijkmatig in de cupcake papiertjes.
- Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten gaar.
- Schep in de tussentijd de zachte mascarpone in de kom en mix deze met wat poedersuiker even glad.
- Voeg dan de poedersuiker in stappen toe bij de mascarpone en blijf ondertussen door mixen op hoge snelheid.
- Giet de verse slagroom erbij en mix ondertussen door tot er een stevige mooie crème ontstaat.
- Schep de kruidnoten in de keukenmachine en maal deze super fijn. Voeg de fijngemalen kruidnoten toe bij de crème en mix deze met de spatel door de crème. Deze stap ben ik helaas vergeten te filmen.
- Schep de kruidnoten crème in de spuitzak en zet deze voor 30 minuten in de koelkast, zodat de crème goed kan opstijven.
- Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld kun je mooie toefjes bovenop de cupcakes spuiten.
- Garneer de cupcakes met wat mini kruidnoten of eventueel met wat kruidnoten kruimels.
De kruidnoten topping is in combinatie met de cupcakes zo onwijs lekker! Geloof me, je zult het zeker niet bij een cupcake houden!
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.
Liefs,
Fatima
31 Comments
Wiss
5 december 2017 at 10:39
Hi faatje,
Kan ik ipv mascarpone eventueel ook roomkaas gebruiken?
Fatima El Irari
5 december 2017 at 13:18
Hallo Wiss,
Ja hoor. Ik zou dan monchou gebruiken, maar ik geef wel even aan dat mascarpone wel steviger is dan roomkaas. Succes! Xx
Sp
5 december 2017 at 10:49
Heeyy Fatima kan ik ipv marcarpone ook monchou gebruiken?? En hoeveel dan?
Ziet er heerlijk uit ga het snel uitproberen!!!
Fatima El Irari
5 december 2017 at 12:02
Hallo Sp,
Ja hoor. Ik zou dan monchou gebruiken, maar ik geef wel even aan dat mascarpone wel steviger is dan roomkaas. Succes! Xx
Siham
5 december 2017 at 11:15
Salam fatima alles goed bedankt voor het delen van je recepten. Ik had een vraagje kan ik vanille extract vervangen met vanille suiker omdat ik die niet thuis heb. En nog een vraagje welke cacao poeder gebruik jij hoop op je snelle reactie
Grt.
Fatima El Irari
5 december 2017 at 12:03
Alaikoem salaam Siham,
De vanille extract kun je weglaten hoor. Ik gebruik de cacaopoeder van het merk Blooker. Deze kun je vinden bij de Albert Heijn. Xx
Maya
5 december 2017 at 11:33
Hoi faat, bedankt voor het plaatsen weer van een nieuwe recept.. heb even een vraagje welke spuitzak gebruik je en spuitmond voor die mooie toefjes.
Gr maya
Fatima El Irari
5 december 2017 at 12:04
Hallo Maya,
Zie hieronder de links aub;
Spuitmondje: https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-2d-dropflower-carded
Spuitzak: https://www.bol.com/nl/p/jamie-oliver-spuitzak-met-mondjes-5-delig/9200000063677861/?Referrer=ADVNLGOO002032-G-51083156591-S-373892490382-9200000063677861&gclid=CjwKCAiApJnRBRBlEiwAPTgmxO3PCyvLqMKmBs_939tRbFjIIyUz5H0crjPL5ZqKmibbc7ULjW6-HRoCh44QAvD_BwE
Sou
5 december 2017 at 20:01
Hoi Fatima,
Ik wil deze cupcakes graag maken.
Twee vraagjes:
Gebruik je gezoete cacaopoeder of rauwe?
En als ik pepernoten wil vervangen door speculaas of lotus, hoeveel gram moet ik dan gebruiken?
Dankjewel
Fatima El Irari
6 december 2017 at 07:01
Hallo Sou,
Ik gebruik altijd de normale cacaopoeder van het merk ‘Blooker’ deze is verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn en bij de Jumbo. Je zou dan eventueel bijvoorbeeld 3 speculaas of lotus koekjes kunnen fijnmalen voor in de topping. En je kunt natuurlijk altijd wat koekjes verkruimelen en deze in het cupcake beslag toevoegen. Succes! Xx
fatima
5 december 2017 at 22:48
mag je de kruidnoten vervangen door speculoos ? xx
Fatima El Irari
6 december 2017 at 07:04
Hallo Fatima,
Jazeker, dat kan. Ook erg lekker!
Siham
6 december 2017 at 17:52
Salam fatima alles goed. Had een vraagje kan ik die cupcakes ook in die siliconen cupcake vormen maken van de lidl. Hood Graag van je Grt.
Fatima El Irari
12 december 2017 at 16:49
Alaikoem salaam Siham,
Jazeker, dat kan ook hoor. Xx
chaima
14 december 2017 at 20:13
Dag Fatima
Kan je het beslag ook gebruiken als cake beslag?
Fatima El Irari
17 december 2017 at 08:42
Hallo Chaima,
Ja hoor dat kan ook. Ik raad je dan een springvorm van 22 of 24 cm aan. Xx
Sila
16 december 2017 at 15:56
Ik kreeg er 18 stuks uit. En zo lekker faatje! Die topping pff komt sowieso als DE standaardtopping voor op mijn taartjes en cupcakes 🙂 heerlijk ben het ook niet anders van je gewend!
Fatima El Irari
17 december 2017 at 08:54
Hallo Sila,
Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! XX
Fatima El Irari
17 december 2017 at 08:50
Hallo Ouaffaa,
9 van de 10 snaps gaan alleen over recepten en echt eten. En de overige dingen die ik plaats vinden vele wel weer leuk, vandaar dat ik het ook blijf plaatsen. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt hoor. Gelukkig kun je die snaps ook snel overslaan. :p
Fouzia
25 december 2017 at 12:05
Superlekker !
Heb het al meerdere malen gemaakt en telkens veel complimenten.
Ze zijn echt heerlijk.
Heb je weer goed gedaan !?
Fatima El Irari
25 december 2017 at 12:50
Hallo Fouzia,
Aah wat leuk om te horen zeg! Dat heb je weer goed gedaan lieverd. Dankjewel lieve schat! Xx
Chiara
3 november 2018 at 15:57
Dag Fatima,
het ziet er heerlijk uit! Zou ik er eventueel ook een cake van kunnen maken ipv cupcakes?
Fatima El Irari
4 november 2018 at 09:05
Hi Chiara,
Jazeker, dat kan ook.❤️
Oumaima
24 december 2018 at 12:21
Hey Fatima
Kan ik in plaats van mascarpone ook creme frashe
Zo ja hoeveel
Fatima El Irari
24 december 2018 at 13:42
Hi Oumaima,
Je kunt crème fraiche gebruiken of roomkaas en dan precies dezelfde hoeveelheid.??❤️
Oumaima
2 juni 2019 at 23:05
Hey fatima
Waar koop jij die schuddebuikjes
Fatima El Irari
3 juni 2019 at 09:01
Hi Oumaima,
Bij de Jumbo. Xx
Sevilay
5 december 2019 at 21:55
Dag Fatima, bedankt voor het recept. Ze zijn heerlijk geworden. Mijn topping was echter witter, tien pepernoten fijn gemalen. Achteraf had ik wel meer kunnen gebruiken denk ik, maar ze smaken heerlijk. Nogmaals bedankt en heel veel succes verder.
Fatima El Irari
5 december 2019 at 22:00
Hi Sevilay,
Ah wat goed! Je kunt altijd meer pepernoten fijnmalen en toevoegen. Dankjewel! Xx
Nawar chettou
19 mei 2020 at 15:39
salam fatima , ziet er heerlijk uit ! ikhad nog een vraagje over de spekulaaskruiden kun je die vervangen of weglaten
Fatima El Irari
20 mei 2020 at 10:03
Alaikoem salaam Nawar,
Ja, hoor die kun je ook weglaten. Xx