Krokante Zalm met Avocadosalsa

28 augustus 2024Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 4personen

Een goedgevulde bowl met krokante zalmstukjes, rijst en avocadosalsa, zo ontzettend lekker en heel eenvoudig om klaar te maken. Garneer met nog wat sriracha mayo voor extra pit!

Print recept

Krokante Zalm met Avocadosalsa

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4personen

Ingrediënten:

  • 4 stuks zalm
  • 2 bosuien
  • 400 gram rijst
  • 1 avocado , in blokjes
  • 1 kleine rode ui , gesnipperd
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Marinade:

  • 2 eetl. Ketjap Manis
  • 2 eetl. Sriracha
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1/2 theel. chilivlokken

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snijd de zalm en bosui in blokjes en doe ze in een kom.

  • 2)

    Meng de ingrediënten voor de marinade samen en giet dit over de zalm en hussel alles door elkaar.

  • 3)

    Bak de zalm en de bosui in de Airfryer op 180 graden voor 8-10 minuten.

  • 4)

    Kook in de tussentijd de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.

  • 5)

    Meng in een kom de avocado, ui, peterselie, citroensap, peper en het zout samen. 

  • 6)

    Verdeel de rijst over de borden en leg de zalm en de avocadosalsa ernaast.

  • 7)

    Garneer met extra Sriracha mayonaise en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept