Krokante Zalm met Avocadosalsa
Prep time: 20 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves: 4personen
Krokante Zalm met Avocadosalsa
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4personen
Ingrediënten:
- 4 stuks zalm
- 2 bosuien
- 400 gram rijst
- 1 avocado , in blokjes
- 1 kleine rode ui , gesnipperd
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
- 1 eetl. citroensap
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
Marinade:
- 2 eetl. Ketjap Manis
- 2 eetl. Sriracha
- 1 theel. honing
- 1 theel. zout
- 1 theel. knoflookpoeder
- 1/2 theel. chilivlokken
Bereidingswijze:
- 1)
Snijd de zalm en bosui in blokjes en doe ze in een kom.
- 2)
Meng de ingrediënten voor de marinade samen en giet dit over de zalm en hussel alles door elkaar.
- 3)
Bak de zalm en de bosui in de Airfryer op 180 graden voor 8-10 minuten.
- 4)
Kook in de tussentijd de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
- 5)
Meng in een kom de avocado, ui, peterselie, citroensap, peper en het zout samen.
- 6)
Verdeel de rijst over de borden en leg de zalm en de avocadosalsa ernaast.
- 7)
Garneer met extra Sriracha mayonaise en sesamzaadjes. Eet smakelijk!