KROKANTE KIPBURGERS

28 juni 2015Fatima El Irari
Ingrediënten: (6 stuks)
.
Voor de kip marinade:
.
  • 500 gr. kipfilet
  • 2 tl. kipkruiden
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. sambal
Voor het paneren:
.
  • 150 gr. bloem
  • 200 gr. cornflakes
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. zwarte peper
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
Voor de saus en garnering:
.
  • 2 etl. mayonaise
  • 3 etl. chilisaus
  • 1 kleine rode ui
  • sla
  • cheddar kaas

Bereiding:

    1. Maak de kipfilet grondig schoon en verwijder eventuele vet stukjes. Dep de kipfilet droog en snijd deze in grove stukken.
    2. Plaats de kipfilet in een ruime kom en voeg de kipkruiden, zwarte peper, gemberpoeder en de sambal toe. Wrijf de kruiden en de sambal goed in de kipfilet en laat de gemarineerde kipfilet voor 30 minuten staan, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
    3. Meng in een aparte kom de bloem met het zout en de zwarte peper en zet de kom even apart.
    4. Voeg de cornflakes toe in een diepvrieszak en sla de cornflakes niet al te fijn kapot. Giet de gemalen cornflakes in een kom en zet de kom even apart.
    5. Klop in een andere kom de twee eieren los en giet er de melk bij. Mix geheel samen en zet ook deze kom apart.
    6. Pak de kipfilet stukken erbij en haal deze per stuk eerst door de bloem heen. Klop de overtollige bloem er eventueel vanaf.
    7. Dompel  vervolgens de kipfilet in het ei/melk mengsel. Haal de kipfilet er weer uit en laat eventueel extra ei/melk er vanaf druppen.
    8. Leg de kipfilet stuk direct in de kom met de cornflakes en schep de cornflakes met je handen op de bovenkant. Druk met je hand de cornflakes goed aan. Zorg ervoor dat de beide kanten van de kipfilet en de zijkanten goed bedekt zijn met de cornflakes kruimels.
    9. Haal de kipfilet uit de cornflakes en plaats deze op een bord. Werk op precies dezelfde manier de rest van de kipfilet stukken af en zet het bord in de koeling voor zeker 30 minuten.
Sausje klaarmaken:
.
    1. Snijd de rode ui in kleine blokjes en voeg deze toe in een kom.
    2. Voeg hier ongeveer 4 eetlepels mayonaise bij en 4 eetlepels chilisaus aan toe.
    3. Meng dit geheel samen en klaar is het sausje, makkelijk hé!
Burgers afbakken en broodjes vullen:
.
    1. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en bak de kipfilet stukken aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur. Let er wel op dat de zonnebloemolie niet al te heet is, want dan zal de kipfilet snel bruin kleuren aan de buitenkant, maar zal de binnenkant nog niet gaar zijn.
    2. Plaats twee stukken keukenpapier op een bord en laat hier de kipfilet stukken op uitdruppen van de overtollige olie. Wil je de kipfilet stukken niet frituren, maar in de oven bereiden? Bak ze op 200 graden voor ongeveer 30 minuten gaar. Draai de kipfilet stukken na 15 minuten om, zodat ze aan beide kanten mooi krokant bakken.
    3. Snijd het broodje doormidden en verdeel hierop een stuk sla wat uien.
    4. Verdeel hierop een stuk sla, uien en plaats hierop een stuk krokante kip. Verdeel over de kip nog een volle eetlepel van de saus en sluit het broodje. Je kunt er ook een plakje Cheddar kaas tussen doen, heerlijk!

En in deze makkelijke stappen kan ook jij je eigen kipburgers bakken en serveren aan je familieleden, vrienden of lekker voor jezelf. Aarzel dus niet en probeer dit recept eens uit, want ik kan je nu al vertellen dat ook jij deze kipburgers vaker zult klaarmaken!

Liefs,
Fatima

Print recept

228 Comments

  • Nadia

    28 juni 2015 at 14:16

    Ziet er overheerlijk uit!!! Gebruik je cornflakes zonder suiker of doet dat er niet toe? Groetjes xxx

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:20

      Hallo Nadia, bedankt voor je lieve compliment! Nu je het zegt heb ik daar eigenlijk helemaal niet opgelet haha. Ik denk dat er geen suiker bijzit.

  • Chahrazad

    28 juni 2015 at 14:24

    Ziet er heeerlijk uit!!

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:20

      Hallo lieverd! Dankjewel lieve schat! <3

  • Asma El Bali

    28 juni 2015 at 17:39

    Ziet er heerlijj uit. Ga ze morgen zeker uitproberen!!! Tbarkelah

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:24

      Hallo Asma, Allah ibarkfiek lieve meid. Ik raad je deze kipburgers ook zeker aan haha! <3

      1. Mariem

        23 december 2015 at 13:26

        Het ziet er inderdaad heel lekker uit ! Ik ga ze vandaag ook uitproberen.

      2. xfaatje

        24 december 2015 at 08:25

        Hallo Mariem,

        En heeft het gesmaakt?

  • Azoes

    28 juni 2015 at 18:10

    Er staat 50ml melk op, maar op de foto zie ik 100ml. Moet ik 50ml melk bij de ei doen? X

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:24

      Hallo Azoes, het is inderdaad 100 ml. Even aanpassen hoor. Bedankt voor het melden.

  • Meryam

    28 juni 2015 at 18:38

    Salam Fatima! Die burgers zien er ooooverheerlijk uit en ga ze morgen meteen maken in shaa Allah! Alleen vraag ik mij af hoeveel kipburgers er uit idit recept komen?

    Shoukrann! xx

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:26

      Salaam Meryem, super lief van je meid dankjewel! Ik heb hier ongeveer 10 stukken kipfilet uitgehaald. Dus daar kun je dan ook 10 kipburgers van maken. Succes meid en heel graag gedaan. <3

  • Evelien

    28 juni 2015 at 18:45

    Ziet er heerlijk uit!!!

  • Laila

    28 juni 2015 at 18:53

    Ziet er lekker uit!

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:27

      Hallo Laila, bedankt meis. <3

  • rabia

    28 juni 2015 at 18:57

    Welke kipkruiden gebruik je?
    Ziet er inderdaad geweldig lekker uit!!

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:28

      Hallo Rabia, bedankt lieve meid. Ik gebruik de kip kruiden van de turk. De kruiden zitten in zo’n grote pot. Succes. <3

  • samira

    28 juni 2015 at 19:45

    Salaam, heb deze net klaar gemaakt, straks nog bakken en met iftar eten In sha Allah. Bedankt voor het delen en ga zo door met je blog, superleuk!
    Liefs Samira

    1. xfaatje

      29 juni 2015 at 07:34

      Salaam Samira, super meid! Heel graag gedaan hoor. Ik hoop dat de kipburgers lekker hebben gesmaakt. <3

  • rabia

    29 juni 2015 at 02:11

    Djazaaka Allah beghairen! Ben nieuw hier, maar heb je pancakes al geprobeerd. Deze worden in shaa allah de volgende en zeker zullen er nog meer in shaa allah.

    1. xfaatje

      29 juni 2015 at 07:53

      Salaam Rabia, Allah ibarkfiek lieve meid. Wees welkom, en als ik je ergens me ekan helpen dan hoor ik het graag hoor. <3

  • Hasna

    29 juni 2015 at 16:32

    Haai faatje,
    Super recept ziet r heerlijk uit.
    Vraagje? Kan je dit recept ook op wings en kippenbouten gebruiken? Beetje KFC stijl?

    Groetjes

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:02

      Hallo Hasna, bedankt voor je lieve reactie meid. Jazeker, je kunt dit recept ppl vppr wings en kippenbouten gebruiken. Succes. <3

  • Sultan

    29 juni 2015 at 18:46

    Heyyy heyyy ziet er heerlijk uit wil het zeker gaan proberen zkr nu meg Ramadan inshaAllah. Ik zie 2 keer 2 tl kipkruiden??

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:11

      Hallo Sultan, je gebruikt ook twee keer kip kruiden in het recept. Een keer voor de marinade van de kipfilet, en een keer voor de bloem. Succes. <3

  • ellouisa

    29 juni 2015 at 19:09

    Wauw deze zien er heerlijk uit zeg!ga ze zeker een keer.proberen!!

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:18

      Hallo Ellouise, super lief van je. Ik raad je deze burgers ook zeker aan haha hmm! Bedankt lieverd. <3

  • Hayat

    29 juni 2015 at 21:20

    Salaam, ik heb deze kipburgers zojuist geserveerd tijdend iftar en ik moet zeggen; ze zijn erg in de smaak gevallen! Heerlijk ook dat sausje!

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:29

      Hallo Hayat, super meis! Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. Bsa7a. <3

  • Hayat

    29 juni 2015 at 21:22

    P.s. Ik maak regelmatig soortgelijk gerecht, maar dan kipfilet in reepjes in een wrap met honing-mosterdsaus. En dan gebruik ik ipv van cornflakes paprikachips. Ook echt de moeite waard!

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:29

      Hallo Hayat, dat klinkt heerijk! Ik ga dit ook een keer proberen. Goed idee haha. Dankjewel meis. <3

  • Hanantjuh

    30 juni 2015 at 12:17

    Slm meid,

    wil dit recept vanavond klaarmaken inshaAllah,
    Vroeg me alleen af of de kipfilet ook in de oven kunnen i.p.v. frituren?
    Hoor het graag en keep up the good work!

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 12:19

      Salaam Hanan, ik heb de kipfilt eerljk gezegd zelf nog niet bereid in de oven, maar ik denk dat dit geen kwaad kan, want vissticks kunnen bijvoorbeeld ook in de oven. Ik hoor graag van je of het lekker was. Succes. <3

  • Zahra

    30 juni 2015 at 12:22

    TOPPER !!!!!!!
    Ik hebbdeze gisteren gemaakt en ze waren heeeeeerlijk Alhamdoulillah. Super Super bedankt voor het delen van jouw recept ❤️❤️❤️

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 07:11

      Hallo Zahra, super leuk dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan meid. <3

  • Saskia

    30 juni 2015 at 19:07

    Ziet er echt heerlijk uit ga het zeker een keer proberen!

    1. xfaatje

      1 juli 2015 at 07:15

      Hallo Saskia, dankjewel meid. Ik raad je het ook echt aan hihi.

  • samira

    1 juli 2015 at 17:03

    Warm je de broodjes niet eerst op?

    1. xfaatje

      2 juli 2015 at 06:52

      Hallo Samira, ik heb dat bij deze broodjes niet gedaan, omdat deze al erg zacht waren. Normaal gesproken doe ik dit wel altijd. Gewoon even verwarmen in de oven of op de gril.

  • Youssera

    3 juli 2015 at 01:33

    Tbarkkallah aliek echt goude handjes. Ik heb het ook gemaakt . Maar ik heb ze in de oven gedaan was echt heerlijk.

    1. xfaatje

      3 juli 2015 at 09:37

      Hallo Youssera, Allah ibarkfiek meis! Oh hmm in de oven lijkt me ook hartstikke lekker! Ben blij dat het heeft gesmaakt. <3

    2. Naziha

      4 juni 2018 at 11:20

      Salaam Hoelang heb je die in de oven gedaan en op hoeveel graden?

  • Sarah

    3 juli 2015 at 09:14

    Ik heb deze kipburgers gister gemaakt en ze waren echt superrrrr lekker! Bedankt voor het delen! xxx Sarah

    1. xfaatje

      3 juli 2015 at 09:30

      Hallo Sarah, oh wat goed! Ben blij dat het heeft gesmaakt meis. heel graag gedaan. <3

  • Salma

    4 juli 2015 at 13:31

    Ik wil mn moeder verassen dus ik ga het een keer proberen ziet er goed uit ook goeie uitleg!

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:46

      Hallo Salma, bedankt lieve meid. Je mama gaat smullen hihi. <3

  • Fatima

    4 juli 2015 at 15:23

    Ik ga deze vanavond maken! Ik zal de helft frituren en de andere helft in de oven doen. Ben alleen wel benieuwd naar hoe lang ze dan in de oven moeten? En op hoeveel graden? Xx

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:39

      Hallo Fatima, ik zag dat iemand op instagram deze burgers ook in de oven heeft bereid. Ik zal ze dan op 200 graden afbakken voor ongeveer 15 minuten? Ik zal ondertussen wel blijven checken.

  • Leyla

    4 juli 2015 at 15:43

    Assalaam aleikoum, word de kip niet zoet gemaakt door de cornflakes vanwege het suiker dat erin zjt? Of valt dat mee

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:38

      Hallo Leyla, de cornflakes die ik gebruik zit bijna geen suiker in. Ik proefde er in ieder geval niks van terug haha.

  • Naz

    5 juli 2015 at 14:16

    Hey fatima! Ik wil dit recept graag gaan maken, maar ik vroeg me af of de kip wel echt gaar is na 5 min bakken in olie? Ook door dat krokante laagje eromheen.. Voor de rest ziet het er echt heerlijk uit, bedankt voor het delen <3

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:27

      Hallo Naz, ik bak het voor ongeveer 5 minuten, maar het kan ook iets langer zijn hoor. Je moet het gewoon goed in de gaten houden. Wanneer de kipburgers mooi goudbruin zijn, dan zijn ze echt gaar.

  • meri

    5 juli 2015 at 15:13

    Asalaam had een vraagje welke kipkruiden gebruik je?

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:30

      Hallo Meri, Ik gebruik de kipkruiden van de Marokkaanse winkel.

  • Layli

    5 juli 2015 at 15:21

    Salaam Aleykoum meid,

    Het ziet er heerlijk uit! Welke cornflakes gebruik je?

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:31

      Salaam Layli, bedankt lieve meid. Ik gebruik de cornflakes van de Albert Heijn. Gewoon die van AH merk. <3

  • ilhem

    5 juli 2015 at 16:54

    Salam alaikom Faatje,

    Je geeft aan dat je ongeveer 5 minuten frituurt. Is dat per zijde? Ik ben zo bang dat de kip dan niet gaar is.

    groetjes, Ilhem

    1. xfaatje

      6 juli 2015 at 10:56

      Hallo Ilhem, klopt ik frituur de kipburgers aan beide kanten voor ongeveer 5 minuten. Dus 5 minuten per zijde inderdaad. Je moet de kip gewoon goed in de gaten gouden. Wanneer deze mooi goudbruin is, dan zijn de kip stukken gewoon gaar.

  • Najiba

    5 juli 2015 at 18:44

    Waar heb je die sambal gekocht?

    1. xfaatje

      6 juli 2015 at 11:03

      Hallo Najiba, Sambal komt van de Jumbo.

  • Fatima

    5 juli 2015 at 18:45

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk!!! vanavond probeer ik jouw mango speculaas toetje. Wat ben ik blij met jouw site!!