KOOKWORKSHOP 2018 (RAMADAN SPECIAL)

20 maart 2018Fatima El Irari

De tweede kookworkshop is alweer achter de rug en ook dit keer was het weer reuze gezellig met natuurlijk veel lekker eten! Voor de kookworkshop maakte Fatima van F.zohra photography de gedurende dag leuke foto’s, zodat ook de volgers die er niet bij waren een beeld konden krijgen van hoe zo een dag er nou precies aan toe gaat. In dit artikel zal ik wat leuke foto’s met jullie delen en vertellen wat we die dag allemaal voor lekkers hebben gekookt/gebakken.

Laat ik eerst even vooropstellen dat jullie echt de geweldigste en leukste volgers ooit zijn! Vanaf het moment dat ik op social media de kookworkshop bekend maakte, waren de 23 beschikbare plekken in minder dan 30 minuten volgeboekt! Ik voel mij echt vereerd, dat vele van jullie gewoon de moeite nemen om een kaartje te kopen om gezellig met mij te kunnen komen koken, te lief!
Ook dit keer organiseerde ik de kookworkshop samen met Esther en vond de kookworkshop weer plaats in haar kookstudio in Amsterdam. Dit keer was ik in vergelijking met de eerste kookworkshop helemaal niet zenuwachtig, omdat ik toch wel wist hoe zo een dag er aan toe gaat en wat ik precies kon verwachten.

We begonnen ruim op tijd met het bedenken van een menu en het leek ons een leuk idee om als thema ‘Ramadan 2018’ te gebruiken. Omdat de ramadan bijna voor de deur staat en ik uit ervaring weet dat dit echt de maand is dat er onder andere volop wordt gekookt leek dit mij een perfect thema! Ik bundelde ik een paar ‘typische’ ramadan recepten samen en nam deze mee.

Een dag voor de kookworkshop bakte ik nog wat lekkere chocolate chips muffins om ze als bedankje mee te geven aan de deelnemers. De eerste deelnemers zouden rond 10:00 uur aanwezig zijn, dus zette ik de avond ervoor mijn wekker al om 06:00 (bang dat ik mij zo verslapen denk ik, haha).Lief vriendinnetje Sara ging die dag gezellig mee, dus haalde ik in de ochtend eerst even op en daarna reden we samen richting Amsterdam. Eenmaal aangekomen in Amsterdam moest ik zoals gewoonlijk weer verdwalen voordat we eindelijk bij de studio aankwamen, maar gelukkig nog steeds ruim op tijd. xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


xxxx

Rond 10:00 uur kwamen de eerste dames binnenlopen en binnen een mum van tijd was het weer een volle en vooral erg gezellige boel! Rond 11:00 uur waren we compleet en hielden Esther en ik even een kort welkomstwoordje. We vertelde in het kort wat voor lekker er gekookt ging worden en daarna werden er groepjes van vier gemaakt en werden de recepten verdeeld. De deelnemers mochten zelf de ingrediënten aan de hand van de recepten gaan pakken, hun keukenshort omwikkelen en direct de keuken induiken!
xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx
Ook dit keer was er binnen een paar minuten zoveel gezelligheid ontstaan in de groep en dat terwijl de helft elkaar niet eens kent! Tussen het koken en bakken door probeerde ik met iedereen even een praatje te maken en iedereen was zo ontzettend lief en enthousiast! Er zaten er een paar dames bij die mij al vanaf het begin volgen en dan praat ik echt over het jaar 2014.

Ik kan niet precies in woorden uitleggen hoe speciaal het is al iemand je oprecht bedankt voor alle moeite die je in je blog steekt, je dankbaar is voor de recepten en hulp die je geeft, maar het is echt hartverwarmend! Hieronder vertel ik in het kort wat voor gerechten er allemaal zijn gekookt en als je op de titel van het recept klikt wordt je doorverwezen naar het desbetreffende recept.

HARIRA – MAROKKAANSE SOEP 

Harira doet vele automatisch denken aan de ramadan, dus die mocht die dag zeker niet ontbreken! Deze heerlijke Marokkaanse soep werd gemaakt door twee groepjes van vier en ik mocht tussendoor even lekker proeven.

AARDAPPELBURGERS

Mij kun je tijdens de ramadan (eigenlijk altijd) blij maken met een lekkere hartige hap! Deze aardappelburgers zijn thuis echt een favoriet en ook tijdens de kookworkshop vielen ze goed in de smaak! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dddd
HAMANSOREN

Deze ‘Hamansoren’ koekjes van Esther kende ik nog niet, dus wilde ik ze natuurlijk heel graag proeven. De driehoekige koekjes zijn gevuld met maanzaad, dadels, cashewnoten en chocolade en ze zijn te lekker! De koekjes doen mij een beetje denken aan een appelnoten taart.
dddd

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


xxx
TONIJNBROODJES

Gevulde broodjes doen het ook tijdens de ramadan goed. Zelf maken wij thuis tijdens de ramadan vaak verschillende soorten broodjes en een van mij favoriet zijn de zachte tonijn broodjes. Erg lekker met een kommetje harira!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nnn
VEGETARISCHE TAJINE

Tijdens de ramadan maken wij zelf thuis nooit tajine klaar, maar omdat er genoeg mensen zijn die dit wel doen stond er ook een lekkere groenten tajine op het menu. Beide tajines werden klaargemaakt volgens mijn recept en toch hadden ze beide verschillende smaken, echt heel lekker!
xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

333
MAROKKAANS BROOD

Lekker warme Marokkaanse broodjes uit de oven zijn altijd een lekkere combinatie met een kommetje soep of met een overheerlijke tajine! Sara, maakte in haar uppie deze broodjes en ze waren echt super goed gelukt en heel erg lekker!
xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3333
Hummus en Baba Ganoush

Ook dit keer werd er hummus gemaakt met het welbekende recept van Esther én proefde ik voor het eerst Baba Ganoush, wat een beetje te vergelijken is met de Marokkaanse Zahlouk (aubergine) salade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxxxx
En omdat ook de tweede kookworkshop weer een groot succes was wil ik in de toekomst zeker vaker een kookworkshop organiseren! Ik kan nu nog niet met zekerheid zeggen wanneer de eerstvolgende worskhop zal plaatsvinden, maar zodra ik een datum heb zal ik dit direct met jullie delen.

Ik wil nogmaals iedereen die aanwezig was en natuurlijk ook de volgers die er niet bij konden zijn bedanken! Super bedankt voor alle lieve complimenten, berichtjes en gewoon voor het feit dat je mijn blog bezoekt en mij volgt. 

Heel veel liefs,
Fatima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

24 Comments

  • Julissa

    20 maart 2018 at 10:54

    Team aardappel burgers hier ??‍♀️

    Je hebt een mooie foto gekozen, thanks! ?

    Was een leuke en gszellig middag,ga zo door!

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 11:03

      Hallo Julissa,

      HAHA goed hé! Ben jij degene van de ‘perfect gevormde burgers’ of van de ‘perfect gesneden rode uien’?

      Liefs,
      Fatima

  • Nouhaila

    20 maart 2018 at 11:04

    Omg dit ziet er ZO GOED UIT! Ik moet en zou er de volgende keer bijzijn hoor! Ga zo door lieve Faat!

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 11:08

      Hahaha dankjewel lieve Nouhaila! Erg lief van je en ik hoop dat je er de volgende keer ook bij bent! Xx

  • Nawar

    20 maart 2018 at 11:04

    Hi Fatima,

    Waar laat je weten wanneer je een nieuwe datum hebt geprikt?

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 11:08

      Hi Nawar,

      Omdat niet iedereen Facebook/Instagram heeft zal ik dit de volgende keer hier op de blog laten weten. Xx

  • Sanna

    20 maart 2018 at 11:06

    Salaam alaikoem Fatima,

    Je bent echt zo schattig!(lief gezichtje hihi) Ik hoop dat ik er de volgende keer ook bij kan zijn!

    xx Sanna

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 11:07

      Alaikoem salaam Sanna,

      Haha dat is lief! Ik hoop het ook lieverd. Xx

  • Julissa

    20 maart 2018 at 11:08

    ???? pfff als ik nu een ui snij lijk ik echt een chef kok..gasten zijn diep onder de indruk!! Die ander is meer van ‘ aardappelburgers met schil’ ??????? nu gaat ze me zeker vermoorden!

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 11:09

      HAHAHAHA!! Nu weet ik helemaal wie je bent!

      1. Julissa

        20 maart 2018 at 11:13

        Tja..niet iedereen is zo’n natuur Talent als wij (jij en ik) ?.

      2. Fatima El Irari

        20 maart 2018 at 12:33

        Hahaha laat haar dat niet lezen!

  • Souad

    20 maart 2018 at 11:09

    Ziet er super gezellig uit! Als je in de buurt van Rotterdam of in Den Haag bent, ben ik heel graag bij. Voor nu bedankt voor alle inspiratie, mooie recepten en duidelijke uitleg! InsAllah tot ziens!

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 11:10

      Hallo lieve Souad,

      InschAllah lieverd! Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je lief berichtje! Xx

  • Siham

    20 maart 2018 at 12:15

    Volgende keer een workshop voor mannen? ? Ik zou zonder twijfel mijn man en broertje inschrijven…. Laat maar weten wanneer de mannen workshop gaat komen.

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 12:33

      Hallo Siham,

      Haha mannen mogen nu ook gewoon meedoen hoor. Misschien is een partner kookworkshop ook wel leuk haha!

  • youssra

    22 maart 2018 at 10:21

    Hoe kan ik ook mee doen met een kookworkshop?

    1. Fatima El Irari

      22 maart 2018 at 13:36

      Hi Youssra,

      Zodra de eerst volgende kookworkshop bekend is zal ik deze met jullie delen op de blog en social media. Xx

  • Noa

    22 maart 2018 at 18:08

    Hoi Fatima,

    Ik wil graag een slagroomschnitte maken alleen weet ik niet of ik een cake bakvorm kan en gebruiken. En kan ik ook jouw aardbei slagroomtaart recept gebruiken of is dat te veel voor de bakvorm?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2018 at 13:08

      Hallo Noa,

      Je kunt het recept gebruiken van de slagroomtaart, alleen begrijp ik niet wat je precies bedoelt met bakvorm?

      1. Noa

        24 maart 2018 at 18:54

        Ik bedoel een cake vorm. Die rechthoekig is.

      2. Fatima El Irari

        25 maart 2018 at 00:14

        Hi Noa,

        Je kunt ook een rechthoekige vorm gebruiken als je de vorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult, zodat het beslag in de oven niet over de vorm loopt. Succes!

  • Joyce meijer

    18 februari 2019 at 17:55

    Hallo fatima,
    Al veel leuke recepten geprobeerd van je site!
    Gefeliciteerd met de geboorte van je zoon!
    Ik was heel benieuwd naar de ramadan workshop.
    Heb je die dit jaar weer en wat zijn de kosten.
    Groetjes van een kookliefhebber.

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2019 at 20:17

      Hi Joyce,

      Dankjewel lieverd!? Voor nu staat er nog geen kookworkshop ingepland, maar zodra er een datum bekend is zal ik het bekendmaken.?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept