Komkommer Sushi

15 april 2025Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time:

Serves: 10 stuks

Deze komkommer sushi met tonijn en rucola is m’n nieuwe verslaving! Zo fris, licht en zó smaakvol. Perfect als een gezonde lunch of een lekkere snack tussendoor. Ideaal voor warme dagen of als je gewoon zin hebt in iets makkelijks en voedzaams.
Print recept

Komkommer Sushi met Tonijn

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Totale tijd 15 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • zuivelspread kruiden
  • 1 blikje tonijn , (uitgelekt)
  • peper en zout
  • handje rucola
  • yoghurtsaus
  • sesamzaadjes

Bereiding:

Komkommer voorbereiden:

  • 1)

    Snijd de uiteinden van de komkommer en schaaf in de lengte dunne plakken met een dunschiller.

  • 2)

    Leg een stuk huishoudfolie op je werkblad en leg daar de komkommerplakken overlappend naast elkaar.

  • 3)

    Dep de stroken voorzichtig droog met keukenpapier.

Smeren & vullen:

  • 1)

    Bestrijk elke komkommerplak met een laagje zuivelspread.

  • 2)

    Verdeel de tonijn over, leg er de blaadjes rucola op en maak af met een beetje yoghurtsaus.

Oprollen:

  • 1)

    Rol de komkommerplakken strak op en leg ze met de naad naar beneden op een bord.

  • 2)

    Verwijder de folie en snijd de rol met een scherp mes in plakjes.

  • 3)

    Garneer met sesamzaadjes en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept