Komkommer Sushi

Prep time: 15 minuten
Cook time:
Serves: 10 stuks

Komkommer Sushi met Tonijn
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Totale tijd 15 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- zuivelspread kruiden
- 1 blikje tonijn , (uitgelekt)
- peper en zout
- handje rucola
- yoghurtsaus
- sesamzaadjes
Bereiding:
Komkommer voorbereiden:
- 1)
Snijd de uiteinden van de komkommer en schaaf in de lengte dunne plakken met een dunschiller.
- 2)
Leg een stuk huishoudfolie op je werkblad en leg daar de komkommerplakken overlappend naast elkaar.
- 3)
Dep de stroken voorzichtig droog met keukenpapier.
Smeren & vullen:
- 1)
Bestrijk elke komkommerplak met een laagje zuivelspread.
- 2)
Verdeel de tonijn over, leg er de blaadjes rucola op en maak af met een beetje yoghurtsaus.
Oprollen:
- 1)
Rol de komkommerplakken strak op en leg ze met de naad naar beneden op een bord.
- 2)
Verwijder de folie en snijd de rol met een scherp mes in plakjes.
- 3)
Garneer met sesamzaadjes en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!