Jullie weten onderhand wel dat ik dol ben op chocolade, dus ook een koekjes recept met chocolade mag tijdens het Suikerfeest zeker niet missen! Gisteren maakte ik deze onwijs lekkere kokos pinda truffels en ik kan niet anders zeggen, dan dat je ook deze koekjes zeker moet proberen!
Ingrediënten: (30 stuks)
.
- 300 gr. Maria koekjes
- 150 gr. ongezouten pinda’s
- 400 gr. melk chocoladepasta
- 100 gr. geraspte kokos
Bereidingswijze:
.
Pak dan de biscuits erbij en breek deze in vier stukken. Gooi de biscuits in de keukenmachine en maal deze fijn tot fijne kruimels. Je kunt ook andere soort koekjes gebruiken, als je deze koekjes niet in huis hebt. Voeg de koekkruimels toe in een ruime kom samen.
Maal ook de pinda’s in de keukenmachine en voeg deze dan toe in de kom waar je straks alles gaat samen mengen tot een mengsel.
Voeg dan de melk chocoladepasta toe in de kom. Het is handig om de chocoladepasta van de voren op een warme plek te zetten, zodat de chocolade iets zachter wordt en je er zo makkelijk mee kunt werken.
Het handigst is om de chocoladepasta met een spatel uit de pot te halen.
Meng het dan met een spatel of met je handen flink samen. Als je merkt dat het mengsel nog iets te nat is, dan voeg je er nog iets meer koekkruimels aan toe of eventueel wat geraspte kokos en meng je het weer goed samen. Let op; het mengsel hoort sowieso iets plakkerig te zijn!
Voor het vormen van de truffels gebruik ik een koffie lepeltje voor gelijke bolletjes, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon uit de losse pols doen.
Schep een volle lepel op van het mengsel en draai er kleine bolletjes van met de binnenkant van je vingers.
Rol de kokos pinda truffels door de geraspte kokos en vorm ze nog even kort tot een bolletje.
Zet de truffels eventueel in een papiertje en zet deze dan apart op een bord. Heb je geen papiertjes, dan kun je de truffels ook makkelijk zonder op een bord plaatsen.
Werk zo de rest van de truffels af en zet ze in de koelkast, zodat ze lekker kunnen opstijven. Na 1 uur zijn de truffels goed stevig en kun je er lekker van genieten!
Probeer deze truffels ook eens uit en ik kan je garanderen dat ook jij deze in de toekomst vaker zult maken!
Liefs,
Fatima
56 Comments
faay2001
3 juli 2016 at 11:02
Waaw ,,, simpel en lekker
xfaatje
4 juli 2016 at 11:09
Ja hé hihi! Bedankt!!
Ece suzan
3 juli 2016 at 11:19
Hoe lang kan je ze bewaren ben bang dat ze tot suikerfeest niet meer goed zijn als ik te vroeg er mee begin?
xfaatje
4 juli 2016 at 11:35
Hallo Ece Suzan,
Oh jawel hor blijven echt goed! Je kunt ze zeker een week bewaren in een koektrommel. Goed afsluiten en deze in de koelkast bewaren. Gaat echt goed!
Chaimae
3 juli 2016 at 12:00
Kan ik ook de pinda’s weglaten?
xfaatje
4 juli 2016 at 11:29
Ja hoor dat kan!
Nouara
3 juli 2016 at 14:46
Mag ik ook een basis biscuit koekjes soort gebruiken?
xfaatje
4 juli 2016 at 11:31
Jazeker, dat kan ook!
Mina
3 juli 2016 at 14:56
Lekker wil ik zeker eens proberen.
Kan je de nootjes ook weglaten? Bij die witte truffels bv ook?
Nawal
3 juli 2016 at 15:21
Salaam Fatima,
Ik heb net mijn deeg gemaakt, maat is het normaal dat hij korrelig moet zijn? Ik proef ook alleen maar korrels?
Gr,
xfaatje
4 juli 2016 at 11:31
Alaikoem salaam Nawal,
Dan heb je denk ik of de pinda’s niet helemaal fijngemalen of de koekjes. Maar ik denk dat dit niet erg is toch? De smaak zal wel gewoon lekker zijn of?
Nawal
3 juli 2016 at 15:22
Hij is niet zo zacht als op de foto bij mij.
Omg, als ik dees al laat mislukken dan ben ik echt een kluns. Zo simpel gerechtje haha
xfaatje
4 juli 2016 at 11:32
Hallo Nawal,
Geen paniek hoor haha! Als het deeg niet heel zacht is, dan denk ik dat je of de pinda’s niet helemaal hebt fijngemalen of de koekjes. Maar dit neemt niks weg van de smaak hoor. Ziet er ook leuk uit zo’n structuur!
Najet
3 juli 2016 at 18:35
Kan ik ook pure chocolade gebruiken?
xfaatje
4 juli 2016 at 11:25
Ja hoor dat kan.
Meryem
3 juli 2016 at 19:14
Salaam alikoem,
Het wilt bij mij niet 1 geheel worden. En er zit al meer dan genoeg chocola in. Enige tips om dit nog tot een geheel te kunnen krijgen.
Groetjes Meryem
xfaatje
4 juli 2016 at 11:16
Alaikoem salaam Meryem,
Als het niet wilt hechten, dan is het niet nat genoeg. Ik raad je aan om er toch ietsjes meer chocolade bij te doen. Is het nog gelukt?
Meryem
4 juli 2016 at 16:58
@faatj nee het is niet gelukt ?
Niqui
4 juli 2016 at 06:19
wat heerlijk lijkt me dit.
Mag ik vragen waar je de papieren vormpjes vandaan hebt???
mounia
4 juli 2016 at 08:42
Hi!
Zou je mij aub kunnen vertellen waar jij je papiertjes vandaan haalt! Of waar ze verder te koop zijn, zoek ze al 2 dagen zonder succes :(! Hoor graag van je!!
Oumniya
4 juli 2016 at 10:06
Ik helaas ook! ?
Aysel
4 juli 2016 at 10:25
Hoi wij verkopen ze ook bij de leukste taartenshop. 100 stuks voor 1,75.
mounia
4 juli 2016 at 10:50
Bedankt voor je reactieAysel, ik heb ze alleen voor vandaag nodig.. Ken je toevallig een winkel waar je ze ook kan halen? 🙂
xfaatje
4 juli 2016 at 11:23
Natuurlijk! k heb ze bij de Wibra gehaald! Xx
Aysel
4 juli 2016 at 13:06
Wibra heeft ook veel bakspullen idd.
Aysel
4 juli 2016 at 10:26
Ziet er weer goed uit.Ik ga deze vandaag ook proberen. Bedankt voor het recept.
Saloua
4 juli 2016 at 19:28
Salaam,Ik heb je sinds deze week ontdekt op Facebook en ik moet zegge wauw Mascha’Allah ik heb nooit iemand gezien die dat zo goed kan uitleggen,Wllh!
Ik heb vandaag deze kokos pinda bonbons gemaakt,En je maizena met choco
Zalig recept egt waar..
Super wllh doe zo verder!Dikke duim..?
xfaatje
5 juli 2016 at 08:03
Alaikoem salaam Saloua, Super lief van je! Geniet er lekker van lieverd! Xx
Saloua
5 juli 2016 at 11:06
Doe ik zeker,Dank je wel!??
Hasna
4 juli 2016 at 23:49
Salam alaikom als eerst dankjewel voor het delen van je recept ik zal deze incha Allah morge uitproberen alleen dan met amandelen en witte chocolade ben zo benieuwd
xfaatje
5 juli 2016 at 08:31
Hallo Hasna, hmm lijkt me ook erg lekker! Succes meis Xx
N
5 juli 2016 at 09:19
Ziet er lekker uit! Kan ik de koekjes en pinda’s ook in een blender malen?
xfaatje
5 juli 2016 at 09:49
Hallo Nina, Ik denk dat dit geen probleem is. Bedankt Xx
Najlaa
5 juli 2016 at 13:57
Kan je deze ook ipv kokos met cornflakes maken net als de maizena koekjes?
Ik heb anders te veel kokos koekjes..
Groetjes
xfaatje
7 juli 2016 at 06:55
Ja, hoor dat kan ook! Hoop dat het gelukt is Xx
Yasmine
5 juli 2016 at 19:12
Hee Faatje!
Super leuk idee, ik ben nu bezig met de voorbereidingen en vind deze heerlijk eruit zien.. Het enige probleem is dat ik niet zo een mixer heb die jij daar laat zien ik moet deze nog steeds aanschaffen ? heb je een alternatief waar ik de koekjes/pinda’s zo gemalen krijg?
xfaatje
7 juli 2016 at 11:35
Hallo Yasmine,
Sorry, voor mijn late reactie hoor! Je kunt alles ook gewoon fijnstampen met een vijzel of deegroller hé Xx
Naomi
11 juli 2016 at 23:48
Salam alaikum, je hebt echt leuke recepten. Gebruik jij bij dit recept ook een weegschaal? En weeg je de chocoladepasta? Xx
xfaatje
12 juli 2016 at 06:38
Alaikoem salaam Naomi,
Bedankt hoor! Nee, ik weeg de chocoladepasta niet af, want in een pot pasta zit al de hoeveelheid die je nodig hebt. Xx
Naomi
11 juli 2016 at 23:49
Salam alaikum gebruik je voor de chocoladepasta ook een weegschaal
Mimi
22 juni 2017 at 08:14
Hoi Fatima,
Klopt het dat deze koekjes een beetje krokant van structuur zijn? Of zijn de koekjes en/of pinda’s dan niet fijn genoeg gemalen? Ik dacht dat het een zachte structuur zou krijgen.
Groetjes
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:22
Hallo Mimi,
De koekjes zijn juist zacht, maar inderdaad als je de pinda’s/koekjes niet fijn genoeg maalt dan zijn ze iets krokanter.
Liefs,
Fatima
Nahida
23 juni 2017 at 21:02
Salam Faatje. Is het erg als de pindas gezout zijn?
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:48
Hallo Nahida,
Je krijgt dan wel zoute truffels. Eerlijk gezegd gebruik ik nooit gezouten. Je kunt de pinda’s omspoelen onder water en goed droogmaken.
Esma
24 juni 2017 at 08:50
Salaam liefste Faatje
Krijg er geen bolletjes van kruimeld help wat moet ik doen?
Alvast bedankt xxxxx
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:50
Hallo Esma,
Dan kun je altijd iets meer chocolade toevoegen. Xx
Sel
4 mei 2018 at 08:52
Salam Fatima, kan je ook chocoladerepen gebruiken in plaats van chocopasta?
Fatima El Irari
5 mei 2018 at 19:09
Alaikoem salaam Sel,
Je zou eventueel de chocolade kunnen smelten en dit erbij kunnen doen. Ik raad je wel aan om telkens een klein beetje van de gesmolten chocolade toe te voegen en het koekjes mengsel even te kneden. Op deze manier kun je voor jezelf bepalen hoeveel gesmolten chocolade je nog nodig hebt. Succes! Xx
Sorss
12 juni 2018 at 21:01
Hee Fatima !
Klopt het dat de koekjes heel zacht zijn wanneer je ze gaat eten?
Xx
Fatima El Irari
13 juni 2018 at 11:38
Hi Sorss,
Als je de koekjes voor 1 uur in de koelkast hebt gezet, dan worden de koekjes vanzelf steviger.
Malu
8 september 2018 at 16:30
Hoi lieverd,
Waar heb je die keukenmachine vandaan?
Liefs Malu
Fatima El Irari
10 september 2018 at 11:29
Hi Malu,
Deze kocht ik bij de Blokker.
Groetjes,
Fatima
Malu
9 september 2018 at 06:59
Lieverd waar heb je die keukenmachine vandaan? Liefs Malu
El Hossaini Farida
2 januari 2020 at 09:50
Hey Fatima, vind al je recepten fantastisch. Kan je hier ook pure chocolade gebruiken samen met slagroom.
Groetjes Farida
Fatima El Irari
2 januari 2020 at 11:43
Hi Farida,
Je kunt ook pure chocoladepasta gebruiken, maar wat je precies met de slagroom doen?
Farida
2 januari 2020 at 09:51
Hey Fatima, vind al je recepten fantastisch. Kan je hier ook pure chocolade gebruiken samen met slagroom.
Groetjes Farida